Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Που είναι οι υπερευαίσθητοι...επαγγελματίες ανθρωπιστές;

Κραυγή απόγνωσης από Ελληνική Πολύτεκνη οικογένεια: "Θα μας πάρουν τα παιδιά λόγω φτώχειας"!!!


















Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι δήθεν υπερευαίσθητοι...επαγγελματίες ανθρωπιστές για να σταθούν έστω και μια φορά δίπλα σε μια Ελληνική οικογένεια που υποφέρει?

Με την απειλή και το φόβο ότι θα στερηθούν τα έξι ανήλικα παιδιά τους και θα τα μεταφέρουν σε ιδρύματα ζουν δυο νέοι άνθρωποι, η 32χρονη Πόπη Μουντράκη και ο 31χρονος Μιχάλης Νηστικάκης στο Ηράκλειο.

Η κρίση και η ανεργία τους έχουν γονατίσει, ενώ απειλούν να τους καταστρέψουν τη ζωή. Σε ένα ετοιμόρροπο παράπηγμα στην περιοχή των Καμινίων, που περισσότερο μοιάζει με στάβλο παρά με σπίτι και στο οποίο αναγκάζονται να φιλοξενούνται, η ζωή τους έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε έναν εφιάλτη. Το μόνο που τους παρηγορεί είναι η παρουσία και το χαμόγελο των έξι παιδιών τους, που παρά τα προβλήματα, τις κακουχίες και τις στερήσεις μένουν στο πλάι τους και η ελπίδα ότι κάποιος κάποια στιγμή, σε αυτόν το μάταιο κόσμο, θα βρεθεί να τους βοηθήσει.

Αν και ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τις δυνάμεις που διαθέτουν μια ανάσα από το κέντρο του Ηρακλείου, το βέβαιο είναι ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να αποτυπωθεί μέσα από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι που μένουν.



Βιώνοντας την απόλυτη εξαθλίωση, το νέο ζευγάρι μαζί με τα έξι παιδάκια του, ηλικίας από 11 ετών μέχρι 10 μηνών, φιλοξενούνται στο σπίτι της μητέρας της Πόπης τα τελευταία τρία χρόνια, όσα δηλαδή ο άνδρας της, ο Μιχάλης, έχει μείνει χωρίς δουλειά. Αλλά και αυτό μόνο σπίτι δεν είναι, αφού λόγω παλαιότητας οι τοίχοι του έχουν παρουσιάσει υγρασία, κουφώματα δεν έχει, το ταβάνι έχει πετάξει σοβάδες και καθημερινά κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία μην τους έρθει στο κεφάλι, τραυματίζοντας τόσο τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους. Και βέβαια είναι περιττό το να πούμε ότι η οικογένεια στερείται δυνατότητα θέρμανσης, ενώ και για να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, αν και ζούμε στον 21ο αιώνα, παίρνουν νερό με κανίστρες και μπουκάλια!

"Βοήθεια"

«Σε αυτό το σπίτι μένουμε εγώ, ο άντρας μου, τα έξι παιδιά μας και οι αδερφές μου. Ζητάμε βοήθεια από όποιον μπορεί να μας βοηθήσει», λέει απελπισμένη για την κατάσταση που βιώνουν η 32χρονη. Ο χειμώνας γι' αυτούς, όπως λέει η 32χρονη μάνα, πέρασε με τη βροχή και το κρύο να τρυπά τα κορμάκια των ανήλικων παιδιών της και με την ίδια να μένει ξάγρυπνη κάνοντας προσευχές, τα σπασμένα σίδερα και τα φθαρμένα ξύλα του σπιτιού που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους μην πέσουν πάνω τους και τους σκοτώσουν. Εκεί κάτω από μια στέγη που έσταζε νερά τα αποκοίμιζε τις νύχτες και μέσα σε ένα χώρο απροστάτευτο τα έκανε μπάνιο και τα έξι, καταστάσεις και οικογενειακά δράματα που κανείς δε θα περίμενε να βιώνουν άνθρωποι.

«Φοβάμαι μην πέσει το ταβάνι και μας πλακώσει. Η κατάστασή μας είναι απελπιστική. Θέλουμε ένα σπίτι, τίποτε άλλο. Έμπαιναν νερά από παντού. Κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Μπανιέρα δεν έχει το σπίτι και κάνουμε μπάνιο έξω. Ζεσταίνουμε νερό και κάνουμε μπάνιο με τις κανάτες. Αυτή είναι η ζωή μας», προσθέτει πικραμένη. Όσο για τις ημέρες του Πάσχα, ήταν οι χειρότερες που έζησαν ποτέ, μη έχοντας ούτε καν τα απαραίτητα για να νιώσουν λίγο το κλίμα των ημερών. «Γυρίζαμε στις εκκλησίες και ελπίζαμε να μας δώσουν κανένα κουλούρι για να ταΐσουμε τα παιδιά. Παίρναμε ό,τι μας δίναμε, δεν είχαμε και άλλη επιλογή», είπε η μάνα.



Δύσκολη ζωή

Η οικογένεια μέχρι πριν από τρία χρόνια είχε μια άλλη ζωή. Το μεροκάματο στην οικοδομή όπου δούλευε ο 31χρονος Μιχάλης ήταν αρκετό για να συντηρήσει ένα νοικιασμένο σπίτι. Σήμερα όμως η μοίρα τούς τα έφερε αλλιώς και ο 31χρονος πατέρας αναγκάζεται να μαζεύει παλιοσίδερα με τα πόδια τους από τις γειτονιές για να μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά του... Πράγμα όμως, όπως φαίνεται, αδύνατο. «Ονειρεύομαι μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μου, όμως με το να μην υπάρχουν δουλειές αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έψαξα να βρω δουλειά, δε βρήκα και το μόνο που μου έμεινε ήταν να μαζεύω παλιοσίδερα», λέει ο 31χρονος πατέρας.

«Δε θέλω να χωριστώ από τα παιδιά μου»

Η μοίρα όμως έμελλε να τους παίξει άλλο ένα άσχημο παιχνίδι. Το χειρότερο εφιάλτη, όπως εξηγούν, αφού λόγω της οικονομικής τους κατάστασης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους πάρουν τα παιδιά και να τα πάνε σε ιδρύματα, με τη μάνα να λέει ότι ήδη τρεις φορές έχει επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της στο άκουσμα και μόνο ότι θα χωριστεί από τα παιδιά της. «Μου είπαν ότι θα μου πάρουν τα παιδιά. Αναρωτιέμαι: Έχουν λεφτά να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στα ιδρύματα και δεν έχουν να με βοηθήσουν να στηριχτώ ξανά στα πόδια μου ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά τους και να μη χωριστούν; Γιατί δε μας βοηθάει το κράτος. Τόσα σπίτια υπάρχουν αυτή τη στιγμή που είναι ακατοίκητα και μπορούν να διατεθούν για να μπούμε μέσα. Πιο καλά είναι δηλαδή να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο ίδρυμα;», λέει με πόνο η μάνα.

Αυτό που ζητάει το νεαρό ζευγάρι είναι απλό. Λίγη βοήθεια να μείνει ενωμένη και να μη σκορπιστεί. Να κρατήσει μαζί τα παιδιά, τα αδελφάκια δηλαδή, και να μην αναγκαστούν να χωριστούν το ένα από το άλλο. Ζητούν μια δουλειά και ένα σπίτι. Την ευκαιρία δηλαδή να έχουν όχι πολλά. Μόνο τα απαραίτητα. Αυτά που για τους περισσότερους είναι δεδομένα αλλά που εκείνοι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έφτανε η στιγμή να μην τα έχουν...

Ρεπορτάζ

Ράνια Μωραϊτη -Μαρία Αντωνογιαννάκη

neakriti.gr

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ;;; ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ;;;;

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ... ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...

Ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της....
Κάτω Παναγιάς Ηλείας. Νεκρός έπεσε από πυροβολισμό σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγιά, ο δράστης φέρεται να διέφυγε πεζός.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΦΩΤΟ)

ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΟΤΑΝ  ΤΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΤΟ Κ.Τ.Ε.Ο. !!!

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ 31/5/13 ΣΤΙΣ  12:10 ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΟΤΑΝ Η ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ,ΠΗΓΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ Κ.Τ.Ε.Ο. .

 Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΔΥΟ ΓΚΑΖΑΚΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ (ωστε να προκληθεί έκρηξη απο την θερμοκρασία) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.

ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ( ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!), ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ  , ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΠΟΣΟ 200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ . ΗΔΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ.





Ι.Χ.Θ.Υ.Σ       http://ixthis-12.blogspot.gr/    


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΓΙΑ....ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ !!! (VIDEO)

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ,

ΑΠΛΑ....Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε  !!!


Τραγωδία στην Κύπρο με θύμα έναν 56χρονο ιερέα


Τραγωδία στην κοινότητα Λυθροδόντα με θύμα τον ιερέα Μιχαήλ Καλονά, 56 ετών, πατέρα δέκα παιδιών. Ο άτυχος ιερέας, έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο σε εργαστήριο παραγωγής ροδοστάγματος.
 
Ο πατήρ Μιχαήλ, εφημέριος της Αγίας Βαρβάρας, προσπαθούσε να ανυψώσει με κρίκο ένα ντεπόζιτο που περιείχε δύο τόνους ροδόσταγμα. Ο κρίκος υποχώρησε, με αποτέλεσμα το ντεπόζιτο να τον καταπλακώσει.
 
Ο ιερέας απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας και διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν αποφεύχθηκε το μοιραίο.
 
Ο κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάρας Μάριος Γεωργίου ανέφερε πως ο πατήρ Μιχαήλ ήταν ο ιερέας της κοινότητάς τους τα τελευταία τριάντα χρόνια και όλο το χωριό τον αγαπούσε, διότι ήταν πάντα δίπλα στο ποίμνιό του.
 
ΠΗΓΗ: defencenet


NATIONAL GEOGRAPHIC

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

 

 

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.

Το βίντεο από τη Ρωσία που έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει! 

 

 


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

1Την προσεχή Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 συμπληρώνονται 560 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους και την καταστροφή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Για το λόγο αυτό, την Τετάρτη 29 Μαΐου το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, στο τέλος της βραδυνής Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί από 8.00’-10.30’, θα γίνει το Μνημόσυνο στην μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των ηρωϊκών υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων.

Παράλληλα, οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που δωρήθηκε από μοναστήρι της Ευρυτανίας στην 12η Μεραρχία της πόλεώς μας.

εκ της Ι.Μ.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ



Γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου, καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς.

μετάφραση : "Γίνου πιστός μέχρι το θάνατο και θα σου δώσω το στέφανο της ζωής."

Αποκάλυψη κεφ. 2 στίχος 10

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι το πώς να χειριστούμε τις ευθύνες και τους ρόλους της ζωής. Πολλές φορές νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο των καταστάσεων, οι διάφοροι ρόλοι συγκρούονται μεταξύ τους, και σαν αποτέλεσμα έρχεται η συναισθηματική και πνευματική κούραση. 'Οταν όμως στρεφόμαστε στο Θεό μας δίνει ειρήνη. Όταν έχουμε προσωπική σχέση με το Θεό, και κάνουμε αυτό που μας καλεί, η ζωή μας και οι επιλογές μας γίνονται πιο εύκολες. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας είναι η σχέση μας με το Θεό.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Το σπουδαίο είναι να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε γι αυτούς, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι’ αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του μόνο. Πηγή της προσευχής η αγάπη και η αγάπη έχει δύναμη αφού προέρχεται από Τον Θεό της αγάπης.


Η Εκκλησία έχει πέρασει από φωτιά και τσεκούρι και δεν ηττήθη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

ΙΣΚΕ: ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


1"Aς γνωρίζουν οι πάντες ότι ο Ορθόδοξος Κλήρος της Ελλάδος είναι στις επάλξεις" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και συμπληρώνει πως αυτή τη φορά ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας είναι ύπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:  


Με περίεργο τρόπο οι ιθύνοντες που βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας, γι άλλη μία φορά στρέφονται εναντίον της Εκκλησίας.

Νομίζουν ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι . Έχουν γνώση οι φύλακες όμως, και ας γνωρίζουν οι πάντες ο,τι ο Ορθόδοξος Κλήρος της Ελλάδος είναι στις επάλξεις, κόντρα σε κάθε σκοταδιστή που με το κάλυμμα του μοντέρνου και του εκσυγχρονιστή έρχεται να αλώσει ο,τι έχει απομείνει όρθιο στην έρημη τούτη χώρα.
Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Εφημεριακός Κλήρος έχει αποδείξει όχι μόνο ότι δεν έχει ρατσιστικές τάσεις, αλλά τουναντίον περιθάλπει «ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας,...», όλους τους ανθρώπους χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι με πρόφαση τον αντιρατσιστικό νόμο, προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης  έκφρασης και να φιμώσουν την φωνή της Εκκλησίας.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Στο διάβα της ιστορίας η Εκκλησία έχει πέρασει από φωτιά και τσεκούρι και δεν ηττήθη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Μόνο που τώρα ο πόλεμος είναι ύπουλος. Να είστε βέβαιοι όμως ότι ο Ορθόδοξος Κλήρος δεν θα αφήσει κανέναν να αλώσει την λογική ποίμνη του Χριστού.

Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, τιμούμε αυτούς που σέβονται την Ορθοδοξία και αντιμαχόμεθα τους εχθρούς της.

Μαθήματα περί σεβασμού της ¨ετερότητας¨ μπορεί να διδαχθεί ο καθένας από την Εκκλησίας μας, διότι σύμφωνα με τον Χριστό δεν υπάρχει Έλληνας και ξένος ελεύθερος ή δούλος. Εμπρός του είμεθα όλοι ίσοι.

Αυτοί που θέλουν να περιορίσουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να φιμώσουν την Εκκλησία στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  θεωρώντας όλους εμάς ως στρατιωτάκια, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να μην οικοδομούν μία κλειστή και ανελεύθερη κοινωνία όπως αυτές που η ιστορία κατεδίκασε μέσα στον εικοστό αιώνα.

Γιά το Δ.Σ του Ι.Σ.Κ.Ε
Ο Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ-ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ !!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ-ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ-ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ, (Και ενα γνησιο της υπογραφης δεν βλαπτει....) - ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Υ.Γ.     Η αποφαση ΔΙΚΗ ΣΑΣ...........



ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ



Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ

Ο χειρότερος θάνατος είναι όταν χάσεις την ελπίδα σου...
Η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι γεμάτη δυσκολίες, εμπόδια, αδιέξοδα, θλίψεις, δοκιμασίες τρομερές. Είναι αντίστροφη πορεία. Πορεία φθοράς...
Εκεί, όμως, που όλα οδηγούν στο μηδέν, εκεί τότε έρχεται Εκείνος που είναι πανταχού παρών. Τότε, όταν θα νιώσεις πως όλα χάνονται, όταν νιώσεις τον πόνο και τα δάκρυα να πνίγουν την ψυχή σου, έρχεται ο Χριστός με το βλέμμα Του γεμάτο αγάπη. Και σε κοιτάζει γεμάτος στοργή και σε γεμίζει ειρήνη και σιγουριά. Είσαι παιδί Του. Και Αυτός πατέρας σου.
Άσε λοιπόν, την ελπίδα σου στον Χριστό. Προχώρα μπροστά και μη φοβάσαι! Όρθωσε το βλέμμα σου στο γεμάτο φως πρόσωπό Του και μη λυγίζεις! Αυτός θα σε σηκώνει, όταν πέφτεις. Αυτός θα σε παρηγορεί, όταν θλίβεσαι. Είναι ο παντοδύναμος Θεός. Ο Ων. Το Α και το Ω.
Τι έχεις,λοιπόν, να φοβηθείς;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !
Είναι κάποιες ψυχές , που στέκουν , σαν ένας άλλος Σίμωνας Κυρηναίος , και σηκώνουν λίγο απ΄ το βάρος και το φορτίο του προσωπικού μας σταυρού .
Και είτε με τα λόγια τους , είτε με τις προσευχές τους , έρχονται σαν βάλσαμο , και σου προσφέρουν λίγη παρηγοριά , και σε δροσίζουν λίγο απ΄ τον καύσωνα των πειρασμών ,που προσπαθούν να μας αποδιοργανώσουν και να μας απομακρύνουν απ΄ Την Αγάπη του Ιησού .
Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μου σ' αυτές τις ευγενικές ψυχούλες , και εύχομαι
ο Ποιητής του Ουρανού και της γης , που γνωρίζει καλύτερα ποια είναι η ανάγκη της κάθε ψυχής , να εκπληρώσει κάθε ευγενή πόθο και επιθυμία τους .
Βαδίζουμε όλοι στην ίδια πορεία ,από τη γη στον Ουρανό .
Είμαι χαρούμενη που έχω τέτοιους συνοδοιπόρους , και τέτοιες ψυχές να με συνοδεύουν στην πορεία μου !

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ."ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ" !!!

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ "ΑΥΤΟΙ" ;;; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ  ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ Σ' ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ "ΑΥΤΟΙ";;;
Σ' ΑΝΑΓΚΑΣΑΝΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ/Η , ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
ΓΙ' ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟ ,ΟΤΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ;;;"

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.............
Υ.Γ. Το κλειδι ειναι τονισμένο στο ΤΕΛΟΣ του κειμένου.

 Τίτλος:

Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου


Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραννίας εις το διάστημα ενός και απέκεινα αιώνος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησίους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστεναγμούς.

Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίθφησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.

Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν υης βδελυράς τυραννίας.

Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ.

Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσεων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευθερίας.

Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαίων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.

Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελληνικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρομήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υποχρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγματικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμοσύνην μας.

1821: Μαρτίου 23 : Εν Καλαμάτα.
Εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου.
Πέτρος Μαυρομιχάλης, αρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού.

Αντίγραφο από την επιστολή του Λονδίνου.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΟ ΘΕΟ !



ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ !



Μας απασχολεί το αύριο, μας φοβίζει το μέλλον. Ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλή τον εαυτό του για το αύριο. Ποιος μας εξασφαλίζει το μέλλον, το αύριο; Η ανησυχία μας για το αύριο οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό. Για μια ματιά στο παρελθόν της ζωής σου. Δεν πέρασες δυσκολίες, δεν βρέθηκες πολλές φορές σε αδιέξοδο και όμως ο Θεός δεν σε εγκατέλειψε, δεν σε άφησε. Γιατί τώρα ανησυχείς, γιατί αγωνιάς, γιατί χάνεις τον ύπνο σου; Άλλαξε ο Θεός; Λιγόστευσε η δύναμη του; Μη γένοιτο! Το αύριο ανήκει στο Θεό. Στα χέρια Του βρίσκεται η ζωή μας, η υγεία μας, τα παιδιά μας. Εμπιστεύσου το Θεό. Άφησε τη ζωή σου στα χέρια Του. Μην ανησυχείς για το αύριο, για το μέλλον.Ο Θεός θα σε αναλάβει κάτω από τη σκέπη του.
Βέβαια εμπιστοσύνη στο Θεό δεν σημαίνει μοιρολατρεία, σταύρωμα των χεριών. Εμείς θα σκεφτούμε, θα σχεδιάσουμε. Αλλά ο Θεός θα πραγματοποιήσει. Με αυτό το πνεύμα, με αυτή την πίστη, ο πιστός άνθρωπος εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον στα χέρια του Θεού.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Βαρύτατες ποινές προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Οπως αναφέρεται οι ρατσιστικές συμπεριφορές και πράξης θα τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή 5-20 χιλιάδων ευρώ.

Με φυλάκιση και τα χρηματικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνουν, προκαλούν ή διεγείρουν, σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλων.
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά περίπτωση, σωρευτικά ή διαζευκτικά θα μπορούν να επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο ή στην ένωση προσώπων, οι ακόλουθες κυρώσεις:
α) Διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε (15.000) έως διακόσιες (200.000) χιλιάδες ευρώ
β) Ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα
γ) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, ενισχύσεις, επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η διοικητική κύρωση του στοιχείου α επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου ή της ενώσεως προσώπων οι κυρώσεις των στοιχείων β και γ μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα».

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ





Η Αγάπη δεν διδάσκεται. Δίδεται άνωθεν όταν την ζητήσουμε με επίγνωση του Εγωϊσμού μας που θέλουμε να συντρίψουμε. .

Ποτέ να μην λές «γιατί περνώ αυτό»?

Αλλά να παρακαλείς τον Θεό να σου χαρίσει το όραμα της άλλης όχθης...

Τότε θα βλέπεις όπως οι Άγγελοι τα γινόμενα εδώ όπως πραγματικά είναι: ΟΛΑ στο σχέδιο τού Θεού. ΟΛΑ.

Ο πνευματικά προχωρημένος άνθρωπος είναι αυτός που έφτασε να μην έχει «υπόσταση» και που έχει κατανοήσει βαθύτατα πως ότι του συμβαίνει είναι είτε Θέλημα του Θεού, είτε Παραχώρηση του Θεού.

Όποιος ζει στο Παρελθόν, είναι σαν τον πεθαμένο.

Όποιος ζει στο Μέλλον με την φαντασία του, είναι αφελής, γιατί το Μέλλον είναι μόνον του Θεού. Η Χαρά του Χριστού βρίσκεται μόνο στο Παρόν. Στο Αιώνιο Παρόν του Θεού.

Δεν πρέπει να παραδοθούμε στο Θέλημά Του.

Αυτό το κάνουν οι στρατιώτες. Εμείς τα Παιδιά Του, πρέπει να Του το προσφέρουμε μαζί με όλον τον εαυτό μας

και να Του πούμε: «Σου προσφέρω όλα μου τα στραβά και τα ατελή. Κάνε τα ίσια».

Δίνοντας χαρά στους άλλους, εσύ τη νοιώθεις πρώτα.

Για να φτάσεις στο δεν υπάρχω, αγαπάς, αγαπάς, αγαπάς κι έτσι ταυτίζεσαι απόλυτα με τόν Άλλο, τον εκάστοτε Άλλο, και τότε στο τέλος της ημέρας αναρωτιέσαι:

Θέλω τίποτε; Όχι.

Επιθυμώ τίποτε;

Όχι. Μου λείπει τίποτε;

Όχι... Αυτό είναι!.

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ?



ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ !






Για τη γυναίκα μου που κάποτε προλαβαίνει να μου φτιάξει έστω μια σαλάτα για να φάω,

επειδή είναι σπίτι μαζί μου και όχι έξω με κάποιον άλλον ίσως.

Για τον άντρα μου που κάθεται στον καναπέ, έστω και χωρίς να κάνει τίποτα,

γιατί είναι στο σπίτι μαζί μου και όχι έξω στα μπαρ με παρέες.

Για την κόρη μου που δε θέλει να πλύνει τα πιάτα,

γιατί τουλάχιστον μένει στο σπίτι μαζί μας και δε γυρνάει στους δρόμους.

Για τους φόρους που πληρώνω,

γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω δουλειά.

Για το καθάρισμα που έχω να κάνω μετά από ένα τραπέζι, στο πάτωμα και στο χαλί,

γιατί αυτό σημαίνει ότι ήμουν με τους φίλους μου.

Για τα ρούχα μου που έχουν αρχίσει και με στενεύουν,

γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω να φάω.

Για τη σκιά που με ακολουθεί καθώς δουλεύω,

γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει λιακάδα.

Για το γρασίδι που θέλει κούρεμα, για τα παράθυρα που θέλουν καθάρισμα, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω σπίτι.

Για όλα τα παράπονα που ακούω για την κυβέρνηση,

γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε ελευθερία να εκφραζόμαστε.

Για τη θέση παρκαρίσματος που βρήκα στην άλλη άκρη του τετραγώνου,

γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορώ να περπατήσω, αλλά και γιατί έχω αυτοκίνητο.

Για την κυρία στο πίσω κάθισμα της εκκλησίας που ψάλλει παράφωνα,

γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ακούω.

Για τη στοίβα από άπλυτα και για τη στοίβα για σίδερο,

γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε ρούχα να φοράμε και οικογένεια που τα λερώνει.

Για την κούραση που νιώθω και για τα πόδια μου που πονάνε στο τέλος της ημέρας,

γιατί σημαίνει ότι μπόρεσα να δουλέψω σκληρά.

Για το ξυπνητήρι που χτυπάει νωρίς το πρωί ,

γιατί σημαίνει ότι είμαι ζωντανός.

Και τελικά, για τα τηλεφωνήματα που δέχομαι,

γιατί σημαίνει ότι έχω φίλους που με σκέφτονται.

Κάθε ένα από αυτά τα αγαθά, τα δώρα, τις δυνατότητες που έχουμε,

είναι χαρισμένο από τον ίδιο τον Κύριό μας και Θεό Δημιουργό μας,

που Αυτός δίνει ζωή και πνοή και τα πάντα,

και που ποτέ δεν εγκατέλειψε τα πλάσματά Του,

αλλά τα περιποιείται με φροντίδα και στοργή καθημερινή.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΜΑΡΤΙΑ

                                                                                                 ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

Όλη η αιτία της απώλειας των σημερινών αμαρτωλών, και όλη η αιτία, για την οποία σήμερα αυξήθηκε τόσο και βασίλεψε η αμαρτία και ο διάβολος στον κόσμο, δεν είναι άλλη παρά εμείς. Γιατί βλέποντας τους αδελφούς μας να αμαρτάνουν φανερά και να κάνουν τόσες κακίες, δεν επιμελούμαστε να πάμε να τους διορθώσουμε πότε με αδελφικές συμβουλές, και πότε με ελέγχους επιπληκτικούς. Όλοι μας σιωπούμε, ησυχάζουμε και αφήνουμε τον καθένα να κάνει εκείνα τα κακά, που θέλει και βούλεται. Πως αμελούμε για τ' αδέλφια που χάνονται ? Αν όλοι συνεργούμε στη σωτηρία των αδελφών μας, με βεβαιότητα γρήγορα πρόκειται να διορθωθούν οι κακοί, και να ελευθερωθούν οι πολιτείες μας από τα κακά και τις αμαρτίες.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ

                                                                                            Ας τον εμπιστευτούμε....

Όταν ένας άνθρωπος έχει μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτα δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός..! Ο Θεός θέλει να μας οδηγήσει εκεί που είμαστε ασφαλείς, παρόντες, ευτυχισμένοι, χρήσιμοι, ακτινοβόλοι, σοφοί. Η δύναμη που κινεί τα νήματα της ζωής μας, θέλει να μας οδηγήσει μέσα στο φως, την αγάπη και την αγκαλιά Του.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ

                                             Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ...

Ας καθαρίσουμε τον εαυτό μας από κάθε εγωισμό και διάθεση προβολής. Ας επιδιώκουμε, όχι πως να επικρατήσει η δική μας γνώμη, αλλά πως θα επικρατήσει η πιο ωφέλιμη, έστω κι αν δεν την εκφράσαμε εμείς. Το κέρδος δεν θα είναι μικρό και για μας, αν δεχτούμε τη γνώμη των άλλων αδελφών, όταν εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε τη σωστή λύση.

ΑΔΕΛΦΙΑ-ΑΔΕΛΦΙΑ-ΑΔΕΛΦΙΑ ...S.O.S. OXI ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ.

Αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο!!!


Αυτοκτόνησε με κυνηγετικό όπλο


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 68χρονος στη Ναύπακτο.  Ο 68χρονος, ο οποίος διέμενε μόνος του, αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή ...
Κεφαλόβρυσο, κοντά στο παλιό κτίριο της πυροσβεστικής, χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Πηγή:Nafpaktianews

ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ,ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.....ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ. ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΡΩΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ........... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ !!!


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.....




Προκήρυξη σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!






Αποκλειστικό ierovima.gr Από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά

Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι). Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.
Ο ηγέτης της σεïχης Ιμπράημ Αλ Ζάουμπι, (φωτο) αναφέρει σε αυτή την προκήρυξη ότι :

«Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο Συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά την περίπτωση των 9 λιβανέζων που απήχθησαν στην Συρία αλλά και αυτή των δύο επισκόπων....

Αναφορικά με τους δύο υπό ομηρία επισκόπους , ο Θεός είπε ότι όποιος ομολογεί ότι οι 3 Θεότητες είναι ο Θεός διαπράτει αμαρτία όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας.

Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα Προφήτη να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντας τους Τζιχάντ Έτσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του « αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι » και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των Σαλαφιστών και στο όνομα όλων των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε την Σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σ΄όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για τον Λόγο του Θεού που προβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι αυτό»

Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στο Λίβανο, προκλήθηκε πανικός στην κοινή γνώμη. Υπό την πίεση των επαπειλούμενων επεισοδίων λόγω της συναισθηματικής φόρτισης χριστιανών αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων αλλά και δηλώσεων πολιτικών στελεχών, η Συριακή Ισλαμιστική Ενοποίηση, διέρευσε προς τον Τύπο ότι οι επίσκοποι δεν είναι ακόμα νεκροί. Εν τω μεταξύ όλα τα αραβοχριστιανικά site και οι σελίδες facebook που είναι αφιερωμένες στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων, ανέρτησαν σε μαύρο φόντο τις φωτογραφίες των επισκόπων με την λεζάντα Αναγγελία Πένθους. Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έχουν απαχθεί από τις 22 Απριλίου στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι ζωής.....

Οι Καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα για τρεις ημέρες.!!!

Ο ΚΑΛΟΣ ΒΟΣΚΟΣ,ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ,ΕΙΤΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΛΥΚΟΣ" , ΕΙΤΕ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ"...........ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...... Κ Υ Ρ Ι Ο Ι ;;;




Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα το πρωΐ στην έκτακτη Γενική Ιερατική Σύναξη των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων της Αιγιάλειας:

Αύριο το απόγευμα,..... Τρίτη 21η Μαΐου, γύρω στις 6 μμ., μια πολυμελής Αντιπροσωπεία Κληρικών μας (25-30 εφημέριοι) θα ευρίσκεται στην Αθήνα, (περιοχή πλατείας Συντάγματος), με σκοπό να επιδώσει το Ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως στον κ. Πρόεδρο της Βουλῆς και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης από αύριο το πρωΐ 21η Μαΐου και για τρείς συνεχόμενες ημέρες οι καμπάνες των ιερών Ναών της Αιγιάλειας θα κρούωνται πένθιμα επί 15΄ λεπτά της ώρας, ήτοι από της 12ης έως της 12.15΄μμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το απαράδεκτο Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, διά του οποίου κατά τρόπο απροκάλυπτο αφαιρείται το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της Γνώμης από τον Έλληνα πολίτη, επιβάλλεται δηλ. φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες, ενώ ταυτοχρόνως και αυομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης!

Διά των μέτρων αυτών σκοπείται η διέγερση της συνειδήσεως των αδελφών μας, οι οποίοι -γονατισμένοι πια από την ανεργία, την ανέχεια και τα άλλα δεινά, που μας επεσσώρευσεν η οικονομική κρίση- δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Οι Πολιτικοί μας Ταγοί, χωρίς αιδώ μας φοράνε χειροπέδες και φίμωτρα, βάζουν στο γύψο τα πανανθρώπινα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της Γνώμης μας και ουδείς φαίνεται να το αντιλαμβάνεται!

Η παρούσα Ανακοίνωση απευθύνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνῶν, στις Διοικητικές Αρχές και Εξουσίες του Κράτους, στα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να ενημερωθούν.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΡΕΛΟΙ Ε; Verizon TV (VIDEO)

                     ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ;...........................

                     KΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ !!





Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα). ¨όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των
τηλεοπτικών συσκευών.







Η εταιρία τηλεπικοινωνιών, Verizon, κατέθεσε πρόταση για κατοχύρωση μιας νέας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την στοχευμένη διαφήμιση που βασισμένη σε πληροφορίες που θα συλλέγονται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του κοινού. Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα κάμερας και μικροφώνων, ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις των καταναλωτών, θα εντοπίζουν συμπεριφορές,συζητήσεις, ανθρώπους, αντικείμενα ή ακόμα και κατοικίδια που βρίσκονται κοντά στον χώρο της τηλεόρασης.





Αν το σύστημα, για παράδειγμα, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ζευγάρι τσακώνεται, τότε θα στείλει αυτήν την πληροφορία στον κεντρικό εξυπηρετητή και αυτός, με τη σειρά του, θα εμφανίσει στην τηλεόραση του σαλονιού ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή, μία διαφήμιση για σύμβουλο γάμου. Αν οι πληροφορίες που συλλέξει ο «Μεγάλος Αδελφός» της Verizon, δείχνουν ότι το ζευγάρι περνάει ένα ρομαντικό απόγευμα, τότε θα εμφανιστεί διαφήμιση για ταξίδια δύο ατόμων ή για προσφορές λουλουδιών ή ακόμα και διαφημίσεις-προτάσεις ρομαντικών ταινιών.





Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι τεχνολογίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως το Kinect της Microsoft, για να εξελίξουν τη στοχευμένη διαφήμιση, όμως η Verizon πηγαίνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της πατέντα που περιγράφεται από την εταιρία ως «Μέθοδοι και Συστήματα για Παρουσίαση Διαφημίσεων που Σχετίζονται με την Συμπεριφορά των Χρηστών».




ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ...

                                                                 
                   Ταπεινότητα 

Κύριε, καθάρισε την καρδιά μου από κάθε υπόλειμμα εγωισμού, υπερηφάνειας, αλαζονείας και κάνε με άνθρωπο απλό, ταπεινό, που να δίνω προτεραιότητα στους άλλους; και να τους θεωρώ όλους υπερέχοντας.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: Εδώ να προσέχετε οι Εβραίοι βάζουν κάτω άπό τα παπούτσια σταυρούς (ΦΩΤΟ).




Καί εδώ να προσέχετε· στον καναπέ ήταν κάτι στρωµένο µε σταυρούς· δέν κάνει να καθώµαστε ούτε να πατάµε πάνω στους σταυρούς
Οι Εβραίοι βάζουν κάτω άπό τα παπούτσια σταυρούς. Πολλές φορές όχι µόνον άπ' έξω αλλά καί µέσα άπό τά τακούνια καί
τίς σόλες. Νά πληρώνης καί νά πατάς σταυρούς!Αυτοί άπό παλιά είχαν κάνει κουδουνίστρες πού είχαν άπό την µιά µεριά την Παναγία καί τόν Χριστό, καί άπό την άλλη τόν Καραγκιόζη. Σού λέει: «Τί Καραγκιόζης, τί Χριστός». Καί ό άλλος, ό καηµένος, έβλεπε τόν Χριστό καί τη Παναγία καί την αγόραζε γιά το παιδί του. Ερριχναν τά µωρά κάτω την κουδουνίστρα, την πατούσαν, την λέρωναν. Καί τώρα, µού είπαν, εκεί κάπου κοντά στην Κίνα οί Ρωµαιοκαθολικοί Ιεραπόστολοι φορούσαν κάτι µενταγιόν πού είχαν άπό µέσα τόν Χριστό καί άπ' έξω τόν Βούδδα. Ή βάλτε άπό µέσα µόνον τόν Χριστό ή όµολογηστε φανερά τόν Χριστό, αλλιώς δέν έρχεται ή Χάρις τού θεού. Έδώ πάλι στην Ελλάδα µερικοί, χωρίς νά σκεφθούν, έβαλαν δυστυχώςτην Παναγία σε γραµµατόσηµο, πού πετιέται καί πατιέται.....!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

ΠΟΙΟΣ-ΤΙ-ΠΩΣ-ΠΟΥ-ΠΟΤΕ; (VIDEO)

                    ΤΟΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΙ.....;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΟΥΙΛ.





Ταινία για το Βυζάντιο

Δύο κινηματογραφικές παραγωγές, μία από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον και μία από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Η ταινία για τη βυζαντινή κληρονομιά με τίτλο «Heaven and Earth: Art of Byzantium from Greek Collections» θα προβληθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης στη National Gallery
Η ταινία για τη βυζαντινή κληρονομιά με τίτλο «Heaven and Earth: Art of Byzantium from Greek Collections» θα προβληθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης στη National Gallery
Σκοπός η παραγωγή ταινίας με τίτλο «Heaven and Earth: Art of Byzantium from Greek Collections», που θα προβληθεί στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης (από τις 6 Οκτωβρίου 2013 έως τις 2 Μαρτίου 2014 στη National Gallery). Στη συνέχεια θα πάει στο Μουσείο Γκετί.
Σε έξι πόλεις
«Οι δύο παραγωγές θα συμπληρώνουν η μία την άλλη, καθώς η κάθε μία θα έχει τη δική της οπτική. Η δική μας αντίληψη αφορά περισσότερο το θέμα της ιστορικής συνέχειας της βυζαντινής κληρονομιάς και πώς αυτή εκφράζεται στη σύγχρονη Ελλάδα», δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η κ. Μενδώνη, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον, πληροφόρησε επίσης ότι τα γυρίσματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού θα πραγματοποιηθούν σε έξι πόλεις με σπουδαία βυζαντινά μνημεία, δηλαδή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στους Φιλίππους, στην Καστοριά, στον Μυστρά και στη Νέα Αγχίαλο.
Η ταινία θα πλαισιώνει κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση έκθεσης με έργα νεότερων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το Βυζάντιο και οι ομιλίες που θα διεξαχθούν στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ.
Επιπλέον, στις ΗΠΑ θα ταξιδέψουν κι άλλα έργα της βυζαντινής κληρονομιάς μας, καθώς το ΚΑΣ είπε το «ναι» στον συμπληρωματικό δανεισμό δεκάδων ακόμα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Η Κύπρος αγοράζει πολεμικά σκάφη για την ΑΟΖ

Η Κύπρος αγοράζει πολεμικά σκάφη για την ΑΟΖ



Την αγορά δύο πολεμικών πλοίων ανοικτής θαλάσσης προκειμένου να ενισχυθεί σύντομα η διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς για σκοπούς επιτήρησης της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης».

Ο υπουργός επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων, αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις ασφάλειας.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα προωθείται και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών με διάφορες χώρες, κυρίως το Ισραήλ, λόγω κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και κατ΄επέκταση τα γεωστρατηγικά δεδομένα οδηγούν σε επανασχεδιασμό της συνεργασίας Ελλάδας -Κύπρου, τονίζει ο κ. Φωτίου και συμπληρώνει: «αυτό ήταν ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεων μου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και αυτούς τους σχεδιασμούς έχουμε αποφασίσει και προωθούμε».

Ο Κύπριος υπουργός θα έχει στα μέσα της βδομάδας, στη Μόσχα, συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του για θέματα διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

EKTAKTO: Εκρηξη κοντά στην ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη



Εκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δρόμο, όπου βρίσκεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη.

Οπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί δίπλα σε αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο δρόμο όπου βρίσκονται οι πρεσβείες της Ελλάδας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου από την ελληνική πρεσβεία. Από την έκρηξη δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο έναν άνδρα των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι η αυτοσχέδια βόμβα ήταν τοποθετημένη κοντά σε ένα αυτοκίνητο και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στα λάστιχα του οχήματος.

ΠΗΓΗ:

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ !!!

 ΜΕ ΑΥΤΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων. "Διαφορετικότητα στην επιλογή" ονοματίζουν τη διαστροφή και την ανωμαλία.
Σε σημείο που τύποι σαν τον Βαλλιανάτο και άλλους τηλεστάρ να βγαίνουν και να διεκδικούν τα...δικαιώματά τους!
Πλέον, η κάθε είδους ανωμαλία μπαίνει στα σπίτια μας.
Θαυμάστε το!
Η τραγουδίστρια της Φινλανδίας φίλησε την χορεύτριά της στο στόμα στο τέλος του τραγουδιού. Υποτίθεται ότι τον διαγωνισμό μπορούν να τον παρακολουθήσουν και μικρά παιδιά! Να τι προωθεί η κουλτούρα της «εξέλιξης»!

Ή παντοδύναμη μετάνοια είναι ένα θείο καταφύγιο

                                          Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ




Ή παντοδύναμη μετάνοια είναι ένα θείο καταφύγιο, ένα θεραπευτήριο του Θεού. Με τη μετάνοια διορθώνε­ται κάθε αμαρτία. Κάθε τραύμα καί κάθε αδυναμία, με τη μετάνοια θεραπεύεται. Τα χέρια του ουράνιου Πα­τέρα εΐναι ορθάνοιχτα για τους ασώτους γιους πού προ­στρέχουν στην αγκαλιά Του. Ό Χρίστος πού κατέβη­κε στη γη για τους αμαρτωλούς κι όχι για τους δίκαι­ους, κατοικεί μέχρι σήμερα ανάμεσα στους ανθρώπους είναι μαζί μας αόρατα μεν, αλλά ουσιαστικά, δυναμικά. Απεργάζεται μεγάλα θαύματα καί κάνει πολλές θερα­πείες, Καί σύμφωνα με τη θεία επαγγελία Του, θα είναι μαζί μας ως τη συντέλεια των αιώνων. Μέχρι σήμερα ή φωνή Του ακούγεται. Μέχρι σήμερα αντηχούν τα θεία λόγια Του πού εΐπε κάποτε στην αμαρτωλή γυναίκα. "Ολοι την είχαν καταδικάσει. Μα κι ή ίδια εΐχε κατα­δικάσει τον εαυτό της με τη σιωπή της. Εκείνος όμως της είπε: «Ουδέ εγώ σε κατακρίνω πορεύου καί από του νυν μηκέτι άμάρτανε» (Ίωάν.η' 11)."Ετσι παρέ­χεται ή άφεση των αμαρτιών. Με θέρμη κι αγάπη ψυχής.

Η πραγματική ζωή του ανθρώπου αρχίζει από την κάθαρση.

                                         Η ΚΑΘΑΡΣΗ





                                                                




Η πραγματική ζωή του ανθρώπου αρχίζει από την κάθαρση. Είναι το πρώτο στάδιο και αποτελεί την αφετηρία της πνευματικής ζωής του πιστού. Η «έλλαμψη» είναι, σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες, το δεύτερο στάδιο και η «θέωση» το τρίτο στάδιο.
Τι σημαίνει κάθαρση και πως την πετυχαίνει κανείς; Σημαίνει καθάρισμα. Αυτή η κάθαρση πετυχαίνεται με το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως και μετανοίας. Ο άνθρωπος λερώνεται και έχει ανάγκη καθαρισμού. Λερώνεται το σώμα του, λερώνεται και η ψυχή του. Και για τη σωματική κάθαρση όλοι οι άνθρωποι φροντίζουν. Ποτέ δεν αφήνουν το σώμα τους λερωμένο. Ντρέπονται τους ανθρώπους. Εξάλλου ο καθαρισμός του σώματος έχει σχέση και με την υγεία του ανθρώπου, γι’ αυτό ποτέ δεν παραλείπουν την κάθαρση τους. Εκεί όμως που δυσκολεύεται ο άνθρωπος είναι η κάθαρση της ψυχής. Και η λεκιασμένη από τη βρωμερή αμαρτία ψυχή μένει ακάθαρτη και σαπίζει. Για το Θεό η αμαρτία είναι βδέλυγμα «Bδέλυγμα Kυρίω οδοί ασεβούς» (Παροιμ. 15, 9). Ο δρόμος δηλαδή των ασεβών είναι σιχαμερός στο Θεό.
Γεννιέται όμως το ερώτημα: Ποιος καθαρίζει; Ποιος συγχωρεί; Ο πνευματικός; Όχι βέβαια. Συγχωρεί ο Θεός δια του πνευματικού. « Tις δύναται αφιέναι αμαρτίες ει μη εις, ο Θεός;». Ο Θεός συγχωρεί. Αλλά ποτέ δε θέλησαν να δεχθούν τον Κύριο μας ως Θεό. Ο Κύριος, λοιπόν, ο Θεάνθρωπος λυτρωτής, έδωσε αυτή την εξουσία στον πνευματικό με μία προϋπόθεση, τη μετάνοια, την εξαγόρευση των αμαρτιών συνοδευόμενη από συντριβή και ταπείνωση. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών. Καί χωρίς την κάθαρση της ψυχής μας ούτε τη βασιλεία του Θεού θα κατακτήσουμε ούτε το Θεό θα ιδούμε. «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται» (Ματθ. 5, 8). Καί αυτές οι γραμμές που διαβάζεις αυτό το στόχο έχουν. Να πάρεις την απόφαση και να οδηγηθείς στο φιλάνθρωπο μυστήριο, που θα σε οδηγήσει στη σωτηρία.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ


15Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα Αστυνομικά Τμήματα από πολίτες που υπογράφουν συγκεκριμένη φόρμα υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία αρνούνται να γίνουν δωρητές οργάνων, υπό τις συνθήκες που επιβάλει ο νέος Νόμος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, που ισχύουν από την 1η Ιουνίου, δότης οργάνων καθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς την έγκριση των οικείων του, οποιοσδήποτε ασθενής καταστεί εγκεφαλικά νεκρός για οποιοδήποτε λόγο.

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr στα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας σπεύδουν ακόμη και συμπολίτες που είναι εθελοντές δωρητές οργάνων, αρνούμενοι να συναινέσουν στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Στα Αστυνομικά Τμήματα θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής τους και στη συνέχεια η δήλωσή τους κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριοι,ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΜε την παρούσα υπεύθυνη δήλωσή μου, (γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) σας δηλώνω ότι: σε περίπτωση θανάτου μου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανα και οι ιστοί μου προς μεταμόσχευση, δεν επιτρέπω σε κανέναν (συγγενή μου ή τρίτο ή οποιονδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό), σε οποιονδήποτε χρόνο, και για οποιαδήποτε αιτία, να ανακαλέσει αυτή την απόφασή μου ομοίως δεν εκχωρώ σε κανέναν, κανένα δικαίωμα στη σωματική μου ακεραιότητα (όπως το "τεστ άπνοιας") πριν και μετά τη σωματική μου αποβίωση. Η παρούσα μπορεί να ανακληθεί μόνο από εμένα με συμβολαιογραφική πράξη. Επίσης αιτούμαι να γνωστοποιήσετε την παρούσα προς όλους τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται με το θέμα (και συνεπώς τους θεωρώ ενημερωμένους).

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ανήλικα τέκνα μου:
-Ονοματεπώνυμο : Ημερ. Γέννησης:
-Ονοματεπώνυμο : Ημερ. Γέννησης:
-Ονοματεπώνυμο :
-Ημερ. Γέννησης:

Ο δηλών (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.)

ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. ( VIDEO )

                            Οι μακαρισμοι Του Κυριου.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......






ΟΜΑΔΑ ΙΧ.Θ.Υ.Σ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ......... ( VIDEO )

                                   ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.........


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....

ΟΜΑΔΑ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ


Ο Κύριος να μας βοηθήσει να ακολουθούμε πάντα την οδό της δικαιοσύνης...
* ...Δεχόμαστε μόνο εκείνες τις διδασκαλίες που τρέφουν την φιλαυτία και τον εγωισμό μας και μας βοηθάνε να ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της αμαρτίας. Πολεμάμε κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς μας, κάθε τι που ελέγχει την ματαιότητα του λανθασμένου δρόμου μας. Πολεμάμε την αλήθεια γιατί ακολουθούμε τις διδασκαλίες που μόνοι μας δημιουργήσαμε ή που τις έχουμε ακού­σει από τους άλλους. Αυτές που είναι σύμφωνες με την επιθυμία μας, να ζούμε καλά σ' αυτή την πρόσκαιρη ζωή.
 Ό,τι συμφωνεί με τους σκοπούς μας και το δρόμο που έχουμε διαλέξει το θεωρούμε αληθινό. Το δεχόμαστε ανεπιφύλακτα και το προβάλ­λουμε ως επιχείρημα για να υπερασπίσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις και τις λανθασμένες διδα­σκαλίες που ακολουθούμε, Οι οποίες δεν συμφω­νούν μ' αυτά που δίδασκε ο Χριστός και για τις οποίες στο βάθος της καρδίας μας γνωρίζουμε πως δεν είναι σωστές... Ο Κύριος να μας βοηθήσει να ακολουθού
με πάντα την οδό της δι­καιοσύνης μέσα στο φως του Χριστού. Αμήν.

Αεροπλάνα σχημάτισαν έναν... άγγελο στον ουρανό

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο θαύμα ή σημάδι από τον Θεό.

Αυτό εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εναέριας επίδειξης στο Kubinka της Ρωσίας από μια ομάδα ακροβατικών αεροσκαφών που είναι γνωστή ως «Russian Knights», η οποία ζωγράφισε την φιγούρα ενός αγγέλου στον ουρανό.



Εντυπωσιακό: Αεροπλάνα σχημάτισαν έναν... άγγελο στον ουρανό





ΠΗΓΗ:.newsbomb.

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΛΑ ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ , ΓΙΑ  ΕΜΕΝΑ , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΓΗ......

 

 


ΟΜΑΔΑ    Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

                                  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.......




Κατα Ματθαιον

(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 10)

«Μη λοιπόν τους φοβηθείτε. γιατί τίποτα δεν υπάρχει καλυμμένο που δε θα αποκαλυφτεί και κρυφό που δε θα γνωριστεί.  27 Ό,τι σας λέω στο σκοτάδι πέστε το στο φως. και ό,τι ακούτε στο αυτί κηρύξτε το από τα δώματα επάνω.  28 Και μη φοβάστε από εκείνους που σκοτώνουν το σώμα, ενώ την ψυχή δε δύνανται να σκοτώσουν. Αλλά να φοβάστε μάλλον εκείνον που δύναται και ψυχή και σώμα να καταστρέψει μέσα στη γέεννα.».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

                                                                         
Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις καλή επιτυχία, ώστε να επιτύχουν στο βέλτιστο βαθμό και με την μέγιστη πνευματική διάυγεια τον επιθυμητό στόχο τους. Είναι η πρώτη "μάχη" που καλούνται να δώσουν, μια πρόκληση που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες στη γνώση και θα τους προετοιμάσει για τις πολλές και πιο δύσκολες προκλήσεις που θ' ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους !
Αν και οι παρούσες συγκυρίες για την χώρα μας μέσα στις οποίες οι μαθητές καλούνται ν' αποφασίσουν για το μέλλον τους είναι αβέβαιες και ζοφερές δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι με "συμμάχους" τη γνώση, τη μόρφωση, τα όνειρα και τις ελπίδες, είναι στο χέρι τους να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, γιατί αυτοί είναι το μέλλον της χώρας μας ! 

Καλή επιτυχία στα παιδιά ΜΑΣ !!!!

ΟΜΑΔΑ  Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. !!!

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

                                                Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Η δύναμη της προσευχής βρίσκεται όχι στον εξωτερικό τύπο της, αλλά στο περιεχόμενο, στο πνεύμα της.
Προσπαθείτε να βιώσετε την προσευχή. Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται. Κάποιος από τους πατέρες λέει, πως, όταν προσευχόμαστε, πρέπει να αισθανόμαστε όπως οι υπόδικοι μπροστά στο δικαστή.
Ρώτησε κάποιος έναν ασκητή: «Πώς να στέκομαι στην προσευχή;» Κι εκείνος αποκρίθηκε: «Να στέκεσαι σαν σε κριτήριο, με το βλέμμα σου προσηλωμένο στα χείλη του Κυρίου, που την επόμενη κιόλας στιγμή -έτσι να πιστεύεις- θα προφέρουν την τελευταία απόφαση για σένα: «Έλα κοντά μου!’ ή ‘Φύγε μακριά μου’. Και να κραυγάζεις: ‘Κύριε, ελέησον!».
Νομίζω, ακόμα, πως η ευχή του Ιησού είναι η καλύτερη και δυνατότερη προσευχή για κάθε περίσταση, μόνο που πρέπει να τη λέμε όχι μηχανικά, δίχως συναίσθηση, αλλά με συμμετοχή του νου και της καρδιάς.


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΨΟΝΤΑΙ


Η ΚΑΘΑΡΣΗ
Η πραγματική ζωή του ανθρώπου αρχίζει από την κάθαρση. Είναι το πρώτο στάδιο και αποτελεί την αφετηρία της πνευματικής ζωής του πιστού. Η «έλλαμψη» είναι, σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες, το δεύτερο στάδιο και η «θέωση» το τρίτο στάδιο.
Τι σημαίνει κάθαρση και πως την πετυχαίνει κανείς; Σημαίνει καθάρισμα. Αυτή η κάθαρση πετυχαίνεται με το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως και μετανοίας. Ο άνθρωπος λερώνεται και έχει ανάγκη καθαρισμού. Λερώνεται το σώμα του, λερώνεται και η ψυχή του. Και για τη σωματική κάθαρση όλοι οι άνθρωποι φροντίζουν. Ποτέ δεν αφήνουν το σώμα τους λερωμένο. Ντρέπονται τους ανθρώπους. Εξάλλου ο καθαρισμός του σώματος έχει σχέση και με την υγεία του ανθρώπου, γι’ αυτό ποτέ δεν παραλείπουν την κάθαρση τους. Εκεί όμως που δυσκολεύεται ο άνθρωπος είναι η κάθαρση της ψυχής. Και η λεκιασμένη από τη βρωμερή αμαρτία ψυχή μένει ακάθαρτη και σαπίζει. Για το Θεό η αμαρτία είναι βδέλυγμα «Bδέλυγμα Kυρίω οδοί ασεβούς» (Παροιμ. 15, 9). Ο δρόμος δηλαδή των ασεβών είναι σιχαμερός στο Θεό.
Γεννιέται όμως το ερώτημα: Ποιος καθαρίζει; Ποιος συγχωρεί; Ο πνευματικός; Όχι βέβαια. Συγχωρεί ο Θεός δια του πνευματικού. « Tις δύναται αφιέναι αμαρτίες ει μη εις, ο Θεός;». Ο Θεός συγχωρεί. Αλλά ποτέ δε θέλησαν να δεχθούν τον Κύριο μας ως Θεό. Ο Κύριος, λοιπόν, ο Θεάνθρωπος λυτρωτής, έδωσε αυτή την εξουσία στον πνευματικό με μία προϋπόθεση, τη μετάνοια, την εξαγόρευση των αμαρτιών συνοδευόμενη από συντριβή και ταπείνωση. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών. Καί χωρίς την κάθαρση της ψυχής μας ούτε τη βασιλεία του Θεού θα κατακτήσουμε ούτε το Θεό θα ιδούμε. «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται» (Ματθ. 5, 8). Καί αυτές οι γραμμές που διαβάζεις αυτό το στόχο έχουν. Να πάρεις την απόφαση και να οδηγηθείς στο φιλάνθρωπο μυστήριο, που θα σε οδηγήσει στη σωτηρία.

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ.............

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΡΑΒΕΣ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!


15Οι πρόσφατες απαγωγές του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, η τύχη των οποίων ακόμη αγνοείται, δεν απηχούν μόνο την αυξανόμενη αγριότητα του εμφυλίου στη Συρία, αλλά και την κλιμακούμενη κρίση για τους Χριστιανούς σε όλον τον αραβικό κόσμο - μια κρίση που θα μπορούσε να τους ξεριζώσει εντελώς από αυτά τα εδάφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 80% όλων
των θρησκευτικών διώξεων παγκοσμίως, το 2012, είχαν στόχο Χριστιανούς. Αυτή η έκρηξη των διακρίσεων σε βάρος χριστιανικών κοινοτήτων σε χώρες όπου ζουν επί πολλούς αιώνες μπορεί να εξηγηθεί κατά μεγάλο βαθμό από την άνοδο του ένοπλου ισλαμισμού και του πολιτικού ισλάμ μετά την Αραβική Ανοιξη.

Καθώς ισλαμιστικά κόμματα έχουν καταλάβει την εξουσία στην περιοχή, ένα κύμα εκφοβισμού και διακρίσεων έχει ξεσπάσει κατά των χριστιανικών μειονοτικών πληθυσμών. Μετά την Αραβική Ανοιξη έχει επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Χριστιανούς, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού στην Αίγυπτο.

Στις αρχές του περασμένου Απριλίου, μια κηδεία στον Καθεδρικό του Αγίου Μάρκου (έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο) για τέσσερις Χριστιανούς που είχαν σκοτωθεί σε θρησκευτικές συγκρούσεις λίγες μέρες νωρίτερα, βυθίστηκε στο χάος, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν χιλιάδες πενθούντες που έφευγαν από τον ναό μετά την τελετή.

Η αστυνομία έριξε καπνογόνα στον περίβολο του Καθεδρικού Ναού, και έμεινε αμέτοχη όταν συνεχίστηκαν οι επιθέσεις κατά των Κοπτών με αυτοσχέδιες βόμβες, πέτρες και πυροβολισμούς. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν στις πέντε ώρες των συγκρούσεων. Οι Χριστιανοί κατηγορούν την Μουσουλμανική Αδελφότητα όχι μόνο επειδή επιτρέπει στους μουσουλμάνους Αιγύπτιους να τους επιτίθενται με ατιμωρησία, αλλά και επειδή υποδαυλίζει, με λόγια και πράξεις, την μισαλλοδοξία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Κόπτης Πατριάρχης της Αιγύπτου Θεόδωρος Β' επέκρινε σφόδρα την ισλαμιστική ηγεσία της χώρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, καταγγέλλοντας τις θρησκευτικές διακρίσεις του νέου Συντάγματος, και χαρακτηρίζοντας «κούφιες χειρονομίες» τους «εθνικούς διαλόγους» του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Συρία, που κάποτε υποδεχόταν χιλιάδες Χριστιανούς, οι οποίοι έφευγαν για να σωθούν από τον πόλεμο στο Ιράκ, ζει μια ανάλογη αλλαγή, καθώς ο εμφύλιος προκαλεί φόβο και εχθρότητα ανάμεσα στον πληθυσμό. Αν και οι Χριστιανοί έχουν επιδιώξει να παραμείνουν ουδέτεροι στη σύγκρουση, εμπλέκονται βαθμιαία: κάποιοι σηκώνουν τα όπλα και άλλοι γίνονται θύματα απαγωγών και βίας. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, 300.000 Χριστιανοί έχουν τραπεί σε φυγή από την Συρία.

Επιπλέον, οι επιπτώσεις των ανελέητων συγκρούσεων στην περιοχή αποσταθεροποιεί τον Λίβανο, μια χώρα που προσφέρει στους Χριστιανούς συνταγματική εγγύηση για πολιτική αντιπροσώπευση. Περί τους 400.000 πρόσφυγες, ανάμεσά τους σουνίτες μουσουλμάνοι, έχουν πλημμυρίσει τα σύνορα με την Συρία, επιδεινώνοντας τις εθνικές εντάσεις και απειλώντας να διαταράξουν την εύθραυστη κοινωνική και πολιτική ισορροπία του Λιβάνου.

Με δεδομένο ότι δεν έχει απομείνει εναλλακτική λύση για τους Χριστιανούς πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή, όλο και περισσότεροι κατευθύνονται προς την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η τάση, η Μέση Ανατολή θα χάσει βαθμιαία τα χριστιανικά της εκκλησιάσματα. Για να αποτρέψουν ένα τέτοιο τραγικό αποτέλεσμα, οι Δυτικοί ηγέτες πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργητικό ρόλο υπέρ της προστασίας των χριστιανικών μειονοτήτων σε όλον τον αραβικό κόσμο.

Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι στον αραβικό κόσμο έχουν τις ίδιες επιθυμίες: ελευθερία, αξιοπρέπεια, και ισότιμα δικαιώματα. Οσοι διώκουν Χριστιανούς πρέπει να αντιληφθούν ότι τα οφέλη από την Αραβική Ανοιξη θα πρέπει να τα μοιραστούν όλοι οι Αραβες.

[Πηγή: Το Βήμα - The Project Syndicate: Γράφει ο Φιορέλο Πρόβερα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου]