Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Τ' ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ὅλα τὰ κακά αἰσθήματα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η απογοήτευση, που πάνε να κυριεύσουν την ψυχή, φεύγουν μὲ την ταπείνωση. Αυτός ποὺ δεν έχει ταπείνωση, ο ἐγωιστής, δὲν θέλει να του κόψεις το θέλημα, να τον θίξεις, να του κάνεις υποδείξεις. Στενοχωρεῖται, νευριάζει, ἐπαναστατεῖ, \αντιδρᾶ...
Ἡ κατάσταση αυτή θεραπεύεται μὲ τη χάρη. Πρέπει η ψυχὴ να στραφεῖ στην ἀγάπη τοῦ Θεοῦ. Ἡ θεραπεία θα γίνει μὲ το ν’ ἀγαπήσει τον Θεὸ μὲ λαχτάρα.  Ἡ προσευχή, η λατρεία του Θεού μεταβάλλει σιγὰ σιγὰ τ' αρνητικά συναισθήματα καὶ τα γυρίζει σὲ χαρά, διότι ἐπιδρά η χάρις του Θεοῦ. Ἐδώ χρειάζεται να ἔχεις τη δύναμη, ὥστε ν’ ἀποσπάσεις τη χάρη του Θεού, ποὺ θὰ σὲ βοηθάει να ενωθείς μαζί του. Χρειάζεται τέχνη. Ἡ μεγάλη τέχνη,  το μεγάλο μυστικό, για ν’ ἀπαλλαγεῖς απ’ όλα τ’ ἀρνητικά, είναι να δοθείς στην αγάπη του Θεού.
 Σ’ ἐκεῖνο, ποὺ δίνω τη μεγαλύτερη σημασία είναι το ἐνδιαφέρον για την Ἐκκλησία, για τη μελέτη της Ἁγίας Γραφής, για τις ακολουθίες. Μελετώντας τα λόγια του Θεοῦ, θεραπεύεται κανεὶς χωρὶς να το καταλάβει. αςΑυτὸ είναι τὸ μυστικὸ της θεραπείας. Αυτὰ δέχεται ἡ Ἐκκλησία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου