Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


28η Οκτωβρίου, η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στις απαιτήσεις των ισχυρών της εποχής. Ούτε ένας Έλληνας δεν είχε βρεθεί που να μη δεχτεί να πολεμήσει για την τιμή, την ανεξαρτησία και την
ελευθερία της πατρίδας.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχαν ήδη αναγνωρίσει τους δικτάτορες Χίτλερ και Μουσολίνι και ήδη είχαν υπογράψει συμφέρουσες συμφωνίες. Οι χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, παραδίνονταν στους Γερμανούς. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, πολέμησαν και νίκησαν. Κατάφεραν την πρώτη μεγάλη νίκη εναντίον εκείνων που μέχρι τότε έδειχναν παντοδύναμοι και αήττητοι.

Οι μάχες και οι νίκες των Ελλήνων, εναντίον των Ιταλών στα βουνά της Πίνδου, ήταν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στην ήδη παραδομένη Ευρώπη. Ταυτόχρονα έδειξαν πιο ήταν το φρόνημα των Ελλήνων. Σε μια βδομάδα, κόμπαζε ο Μουσολίνι, θα έχουμε πάρει την Ελλάδα. Πιο κατατοπισμένος ο Χίτλερ τον ενημέρωνε: Μία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση .

Ο Τσόρτσιλ βασιζόταν στους Έλληνες: Οι Έλληνες ακόμα πολεμούν, έγραφε στον υπουργό του τον Ήντεν, αν αντέξουν θα μας δώσουν την ευκαιρία να οργανωθούμε και να μην επιτρέψουμε στους Γερμανούς να κατέβουν στη Μεσόγειο και προπαντός να μην πάρουν την Κρήτη που είναι βάση μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς.

Εξοργισμένος ο Χίτλερ με την ήττα του Μουσολίνι ανέλαβε ο ίδιος να φέρει εις πέρας αυτό που δεν κατάφεραν οι σύμμαχοί του και με την επιχείρηση «Μαρίτα» κατέβηκε στην Ελλάδα. Και πάλι οι Έλληνες δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να παραδοθούν χωρίς αντίσταση. Τα οχυρά δεν παραδίνονται, καταλαμβάνονται , απάντησε ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Πετριτσίου, όταν ο Γερμανός διοικητής τον ενημέρωνε ότι οι Γερμανοί ήδη είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη και είχε υπογραφεί η συμφωνία παράδοσης.

Ο Γερμανός διοικητής επέδωσε τιμή στους έλληνες στρατιώτες και στον διοικητή τους κατά την παράδοση του οχυρού – τουλάχιστον εσείς πολεμήσατε, επισήμανε, θέλοντας να τονίσει τη διαφορά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελληνική πολιτεία όμως, πάντοτε απασχολημένη με τα μικρά και μικροπολιτικά, ποτέ δε φρόντισε να τιμήσει όλους αυτούς τους ήρωες όπως έπρεπε. Για χρόνια τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών ήταν άταφα στα βουνά της Αλβανίας. Στη Μακεδονία οι δήμοι από μόνοι τους έφτιαξαν μνημεία με όσα ονόματα μπόρεσαν να μάθουν. Χιλιάδες παιδιά μένουν άταφα ακόμη, ανώνυμα, άγνωστα. Καμία επίσημη έκδοση με τους πεσόντες, καμία φροντίδα, καμία επιμέλεια να βρεθούν όλοι, να γίνουν μνημεία επί τόπου και να τιμούνται κάθε χρόνο από την επίσημη πολιτεία όπως πρέπει.

Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε απαίτησε επίσημη συγνώμη απ’ αυτούς που καταπάτησαν τη διεθνή νομιμότητα και επετέθησαν σε ένα λαό που ουδέν έπραξε εναντίον τους. Μία συγνώμη για την αναγνώριση της τιμής όλων αυτών των νέων ανθρώπων έμειναν εκεί αιώνια να φιλάν τα σύνορα και να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας.

Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε φρόντισε με επιμονή και σοβαρότητα να απαιτήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται η πατρίδα για το θάνατο τόσων νέων, τις κτηνωδίες των κατακτητών, για τις καταστροφές της χώρας, τις κλοπές, τις λεηλασίες, το υποχρεωτικό δάνειο των Γερμανών.

Στη σημερινή Ελλάδα η ιστορική αλήθεια παραποιείται προκλητικά , μεθοδευμένα και συστηματικά. Λαοί που ξεχνούν την ιστορία χάνουν την ιστορική μνήμη τους και καταλήγουν χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς ταυτότητα. Και οι λαοί χωρίς ταυτότητα είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθούν. Στη σημερινή Ελλάδα το να υπερασπίζεσαι την ιστορική αλήθεια είναι εθνικισμός, το να μιλάς για τα εθνικά δίκαια και οτιδήποτε είναι Ελληνικό θεωρείται γραφικό. Τόσοι νέοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μείνουμε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και μετά η θυσία τους απλά ξεχάστηκε. Ακόμα και η παρέλαση, η επετειακή γιορτή για να δοθεί αφορμή να ειπωθεί η αλήθεια και να τονιστεί η μνήμη κι αυτές ατόνησαν κι άρχισαν να θεωρούνται λάθος, «παράτες», γραφικές κι άρχισαν να γελοιοποιούνται από τα «προοδευτικά» ΜΜΕ και καλοπληρωμένες τηλεοπτικές περσόνες.

Στη σημερινή Ελλάδα οι Έλληνες πολιτικοί παρέδωσαν απλά τη χώρα στα Γερμανικά συμφέροντα.. Ξεπούλησαν κυριολεκτικά όλα εκείνα για τα οποία οι Έλληνες πολέμησαν το 1940. Ιστορία, παιδεία, γλώσσα, πολιτισμό, παραγωγή, σπίτια, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις, εμπόριο. Με λίγα λόγια την πατρίδα.

Είναι καιρός να αντισταθούμε. Χωρίς φόβο, με γνώση και με πάθος να υπερασπιστούμε οτιδήποτε ελληνικό. Την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, τα δικαιώματά μας.

Να επιβάλλουμε στους πολιτικούς να σοβαρευτούν, να τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν τη χώρα, την παραγωγή και την περιουσία της, να τους κάνουμε να νοιώσουν ότι έχουν απέναντί τους συνειδητοποιημένους πολίτες που οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουμε να νομοθετούν σύμφωνα με το σύνταγμα και να εφαρμόζουν τους νόμους.

Είναι καιρός όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας.

Ζήτω η Ελλάδα.

Ζήτω οι Έλληνες.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Πολύ σημαντικό και ιστορικό ταξίδι θα πραγματοποιήσει στις 28-30 Νοεμβρίου ο Πάπας της Ρώμης στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, με βασικό σκοπό, (amacını), την ένωση των «εκκλησιών», (Kiliselerin Birleşmesi Teması Ön Planda), θέμα που προωθείται, όπως τονίζεται και από τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από την Άγκυρα, το πρόγραμμα του Πάπα κατά την διήμερη επίσκεψη του στην Τουρκία θα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα άφιξη στην τουρκική πρωτεύουσα. Αμέσως θα μεταβεί στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ όπου και θα καταθέσει στεφάνι τιμώντας τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και για τους χριστιανούς της Ανατολής, τον μεγάλο σφαγέα τους. Στη συνέχεια θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο, Ταΐπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτολγου και μετά θα συναντηθεί με τον θρησκευτικό ηγέτη της Τουρκίας, αρχιμουφτή Μεχμέτ Γκιορμέζ. Μετά από αυτές τις συναντήσεις θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και θα έχει την ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψη αυτή του Πάπα της Ρώμης στην Τουρκία, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, είναι η δεύτερη με Πατριαρχεύοντα τον Βαρθολομαίο μετά τη
ν επίσκεψη του Πάπα το 2006, όπου και τότε τον είχε υποδεχτεί ο Πατριάρχης. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις τουρκικές ανακοινώσεις οι οποίες επικαλούνται πηγές της Ρώμης, αναφέρεται μα σαφήνεια ότι οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα συμπροσευχηθούν και θα τελέσουν από κοινού θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.
Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται την επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού η οποία σχολιάζοντας πρόσφατη συνάντηση του Πάπα με μια αντιπροσωπεία του Παπικού Κέντρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Oriental Lümen Vakfı, αναφέρει ότι ο Ποντίφικας έκανε δήλωση για προσεχή επίσκεψη του στην Τουρκία και την συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στην δήλωση αυτή ο Πάπας τόνισε ότι θα γίνει το μεγάλο και πολύ σημαντικό βήμα για την άρση και των τελευταίων εμποδίων για την ένωση των «εκκλησιών», η οποία άρχισε το 1054 με τα γνωστά τότε ιστορικά γεγονότα και τα ανάθεμα μεταξύ των δυο Πατριαρχείων, της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης. Όπως αναφέρεται, η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια μιας μεγάλης προσπάθειας που άρχισε από το 1962 και κορυφώθηκε πριν από λίγο καιρό με την συμπροσευχή των δυο θρησκευτικών ηγετών στα Ιεροσόλυμα, στις 25 Μαΐου, συμπροσευχή που θεωρείται από το Βατικανό σταθμός στην πορεία της ένωσης των «εκκλησιών».
Όπως φαίνεται σύμφωνα ακόμα και με τα τουρκικά δημοσιεύματα, καθώς η Τουρκία επίσημα θα φιλοξενήσει τον Πάπα, οι εξελίξεις για την λεγομένη ένωση επιταχύνονται. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης φέρεται αποφασισμένος μαζί με τον Πάπα να ξεπεράσουν όλα τα εναπομείναντα κατά τους πρωταγωνιστές αυτής της συνάντησης, εμπόδια. Δηλαδή η ένωση των εκκλησιών προ των πυλών του Φαναρίου;
Αλήθεια τι έχουν να σχολιάσουν για όλα αυτά, κληρικοί και λαϊκοί, όσοι ακόμα πιστεύουν ότι είναι μελη της Μιας Αγίας Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησιάς; Τι έχουν να πουν για την επερχόμενο θρίαμβο του Οικουμενισμού, καθώς ήδη έχουν παραβιαστεί και διαρραγεί όλοι οι κανόνες της εκκλησίας χάριν της αποκαλουμένης ένωσης των «εκκλησιών»; Οι καμπάνες θα χτυπήσουν στο Φανάρι, αλλά το χτύπημα θα είναι χαρμόσυνο, ή ολέθριο και επιθανάτιο;
Τα «σημεία των καιρών» δεν είναι πια σημεία. Έχουν γίνει χιονοστιβάδα που απειλεί να μας πλακώσει όλους.


Νίκος Χειλαδάκης

ΠΗΓΗ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ

Ὑψηλόβαθμος ἀξιωματικός του ρωμαϊκοῦ στρατοῦ, ἔζησε καὶ μαρτύρησε ἐπὶ τῶν αὐτοκρατόρων Διοκλητιανοῦ καὶ Μαξιμιανοῦ, περίοδος φοβερῶν διωγμῶν ἐναντίον τῶν χριστιανῶν.
Ὁ Δημήτριος, ὁ ὁποῖος
καταγόταν ἀπὸ εὐσεβῇ οἰκογένεια τῆς Θεσσαλονίκης δὲν φοβήθηκε τὶς διαταγὲς τῶν αὐτοκρατόρων καὶ συνέχιζε νὰ κηρύττει τὸ Εὐαγγέλιο. Αὐτή του ἡ δράση τὸν ὁδήγησε μπροστὰ στὸν Δοκλητιανό, ὁ ὁποῖος διέταξε τὴν φυλάκισή του.
Στὴν φυλακὴ ἦταν ἕνας νεαρὸς χριστιανὸς, ὁ Νέστορας, ὁ ὁποῖος θὰ ἀντιμετώπιζε σὲ μονομαχία τὸν φοβερὸ μονομάχο τῆς ἐποχῆς Λυαῖο. Ὁ νεαρὸς χριστιανὸς πρὶν τὴ μονομαχία ἐπισκέφθηκε τὸν Δημήτριο καὶ ζήτησε τὴν βοήθειά του. Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν ὁ Νέστορας νὰ νικήσει τὸν Λυαῖο καὶ νὰ προκαλέσει τὴν ὀργὴ τοῦ αὐτοκράτορα. Διατάχθηκε νὰ θανατωθοῦν καὶ οἱ δυὸ, Νέστορας καὶ Δημήτριος.
Σήμερα ὁ Ἅγιος Δημήτριος τιμᾶται ὡς πολιοῦχος Ἅγιος τῆς Θεσσαλονίκης.
Ἡ μεταφορὰ τῆς εἰκόνας τοῦ Ἁγίου Δημητρίου στὴν Κωνσταντινούπολη ἔγινε τὸ ἔτος 1149 ἀπὸ τὸν βασιλιὰ Μανουὴλ Κομνηνό. Καὶ ἡ εἰκόνα μεταφέρθηκε ἀπὸ τὴν Θεσσαλονίκη στὴν Ἱερὰ Μονὴ Παντοκράτορος τῆς Κωνσταντινούπολης, ἐπὶ ἡγουμενίας Ἰωσήφ.

Ἀπολυτίκιον.

Μέγαν εὕρατο, ἐν τοῖς κινδύνοις, σὲ ὑπέρμαχον, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;

Αν αυτό το ερώτημα το έκανε κάποιος πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, θα τον κοιτούσαν παράξενα μη αντιλαμβανόμενοι τι εννοεί και κάποιοι ίσως να τον θεωρούσαν και… φρενοβλαβή. Από τότε φαίνεται πως πέρασαν πολλοί «αιώνες». Από τότε που εκείνος ο περίφημος
τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο πολύς Χένρι, είχε δηλώσει πως θα πρέπει να εξαφανίσουμε τις ελληνικές πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες, άρχισε να εφαρμόζεται ένα μεγάλο σχέδιο αποτάυτισης μας που την αποκορύφωση του την βλέπουμε σήμερα.
Το σχέδιο αυτό κλήθηκαν να το υλοποιήσουν μιας σειρά απο πολιτικούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν βρει σαν πολύτιμο στήριγμα και σύμμαχο στις προδοτικές τους επιλογές και την επίσημη εκκλησιαστική ιεραρχία, (βλέπε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ Λομβέρδου και νομικού υποστηριχτή της διαβολικής και παράνομης σε πολλές χώρες αίρεσης των Scientology, ότι η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία βασίζουν μαζί σε πλήρη σύμπνοια στην …ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας). Το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται με δειλά βήματα ακόμα απο την δεκαετία του εβδομήντα.
Κατάργηθ
ηκαν τα αρχαία ελληνικά και το πολυτονικό και η ελληνική ταυτότητα έχανε ένα μεγάλο και βασικό συστατικό της χάριν της «προόδου» και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της.
Από την δεκαετία του ογδόντα εδραίωθ
ηκε ένα σύστημα που υπήρχε και πριν αλλά τώρα αυτό γίνονταν η επίσημη λεηλασία του κρατικού κορβανά και το δημόσιο εδραιώθηκε όσο ποτέ πριν σαν ένα κομματικό υποχείριο των εκάστοτε κυβερνητικών αρχών.
Μια σειρά αντιχριστιανικών και αντεθνικών νομοσχεδίων επιβλήθηκαν από την πολιτική κλίκα και επικροτηθήκαν από την εκκλησιαστική ιεραρχία που έχει συνταχτεί απόλυτα με τους πρωτεργάτες της εξόντωσης της ταυτότητας μας. Προώθηση της φυσικής ανωμαλίας με νόμο, κατάργηση της ελληνορθόδοξης αποκλειστικότητας μας κατοχυρωμένη και συνταγματικά, προώθηση με διάφορους νόμους ενός Ισλάμ σαν τον καλύτερο τρόπο της νόθευσης κάθε εθνικοθρησκευτικής ακεραιότητας μας και συνάμα με όλα αυτά διάλυση του κοινωνικού ιστού, αποχαύνωση του λαού με τον καθημερινό βομβαρδισμό κατευθυνόμενων προδοτικών ΜΜΕ.
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο αποκορύφωμα όπου όποιος δηλώνει πως εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και Ορθόδοξο να χαρακτηρίζεται ρατσιστής, φασ
ιστας. Όποιος αντιτίθεται στην εισαγωγή του Ισλάμ στην Ανωτάτη Θεολογική σχολή της Θεσσαλονίκης πάλι να θεωρείται φασίστας, ρατσιστής και εχθρός της «προόδου» της χώρας μας. Όποιος δεν πιστεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σύγχρονο χάλι και κατάντημα της και στις μέχρι σήμερα στρατηγικές συμμαχίες μας που μας ξεπούλησαν σε κάθε εθνική κρίση, θωρείται επικίνδυνος και θα πρέπει να εξοβελίζεται στο περιθώριο και να καταδικάζεται στην αφάνεια και το χειρότερο στην οικονομική καταστροφή του. Παράλληλα η προετοιμασία για την τελική επίλυση, βλέπε ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων, έχει ήδη γίνει και τώρα δεν απομένει παρά το τελευταίο βήμα. Αλήθεια ποια σοβαρή χώρα που σέβεται την ύπαρξη της, θα στέκεται «στήλη άλατος» όταν βλέπει να παραβιάζονται σχεδόν καθημερινά τα σύνορα της, είτε θαλάσσια, είτε αέρος, και να ασχολείται με το… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»; Προσέξτε λοιπόν μην τυχόν και δηλώσετε σε δημόσιο χώρο πως εξακολουθείτε να θεωρείται τον εαυτό σας σαν Έλληνα και ακόμα περισσότερο σαν πιστό Ορθόδοξο!
Αλήθεια φτάσαμε μέχρι εδώ; Ως πότε θα ανεχόμαστε την αυτοκαταστροφή μας από μια ομάδα μειοδοτών και από μια ιεραρχία αποστατών ποιμένων που εναγκαλίζεται με όλη αυτή την μειοδοσία; Ως εδώ και μη παρέκει! Καιρός να συμμαζευόμαστε, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεσηκώσουμε καινούργιους Καποδιστρ
ιες. Δόξα τον Παντοδύναμο υπάρχουν και σήμερα πολλοί. Το δικαίωμα να είμαστε και να δηλώνουμε δημόσια Έλληνες Ορθόδοξοι, μας το έχουν πλήξει, μας το έχουν τραυματίσει, αλλά κανείς δεν θα μπορέσει, όσο υπάρχουμε, να μας το εξαφανίσει ολοκληρωτικά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ

Για την βαρυσήμαντη έννοια που έχουν τα ψυχοσάββατα, θα πούμε εδώ λίγα λόγια.

Από το πρώτο συνθετικό της λέξεως καταλαβαίνομε πως οι μέρες αυτές είναι αφιερωμένες στους νεκρούς, στις ψυχές, στον κόσμο των πνευμάτων.

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα που βλέπομε να ζει, να κινείται, να εργάζεται, να χαίρεται, να υποφέρει, να γηράσκει και να πεθαίνει. Είναι και η ψυχή η αθάνατη, που ευρίσκεται ενωμένη με το σώμα, όσο εκείνο ζη. Όταν όμως πεθάνει το σώμα, η ψυχή ζη, υπάρχει και παραμένει αθάνατη. Είναι πνευματική υπόσταση, αιώνια και μεταφέρεται στον αόρατο κόσμο των πνευμάτων.

Έτσι η Εκκλησία, σαν φιλόστοργη μητέρα, δεν είναι μόνο για όσους ζουν στον κόσμο τούτο, αλλά και για τα παιδιά της που πέθαναν και η ψυχή των ευρίσκεται στον πνευματικό κόσμο.

Η διδασκαλία αυτή είναι βασική αλήθεια της ορθοδόξου πίστεώς μας. Σαν συνέχεια αυτού του δόγματος είναι και μια άλλη διδασκαλία στενά ενωμένη με την προηγούμενη. Είναι η διδασκαλία περί της ανταποδόσεως, της κρίσεως. Ο Θεός θα κρίνει τους ανθρώπους σύμφωνα με τα έργα των.

Ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και ένοχος μπροστά στην θεία δικαιοσύνη, για μικρές ή μεγάλες αμαρτίες. Το σοβαρότερο καθήκον του ανθρώπου είναι να ευρίσκεται πάντα έτοιμος για την άλλη ζωή.

Η Εκκλησία εύχεται πάντοτε για την σωτηρία των παιδιών της. Αγωνίζεται να καταρτίζει αγίους, για τη βασιλεία των ουρανών. Πολλοί όμως άνθρωποι πεθαίνουν με ορισμένες ατέλειες και ρύπους, όχι γιατί ήσαν άπιστοι και ασεβείς, αλλά από αδυναμίες ίσως να ήλθε και ο θάνατος ξαφνικά και έφυγαν ατελείς και ελαττωματικοί στην αρετή και την αγιότητα.

Η Εκκλησία έρχεται βοηθός και παρήγορος και γι’ αυτές τις ψυχές. Παράδοση Αποστολική, αρχαία, να προσφέρονται δώρα και προσφορές, κερά, λιβάνια, κανδήλια, υπέρ των νεκρών. «Δεκτά γαρ ταύτα Θεώ και πολλήν φέροντα την αντίδοσιν», λέγει ο Μέγας Αθανάσιος, «Ας φροντίσομε για την ωφέλεια των νεκρών μας. Ας τους δώσομε την πρέπουσα βοήθεια, ελεημοσύνες και προσφορές, γιατί αυτό τους δίδει πολλή ανακούφιση και κέρδος και ωφέλεια.

Γιατί αυτά δεν νομοθετήθηκαν στην τύχη αλλά από τους πανσόφους Μαθητές και Αποστόλους του Κυρίου παρεδόθησαν στην Εκκλησία, να μνημονεύει ο ιερέας πάνω στα άχραντα Μυστήρια τους πιστούς που εκοιμήθησαν», λέγει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Και προσθέτει πως «όσοι λησμονούν και αποφεύγουν να τελέσουν τα νενομισμένα στους νεκρούς των θα έχουν ευθύνη και αμαρτία».

Τα μνημόσυνα, λειτουργίες, ελεημοσύνες και όσα άλλα γίνονται για τους νεκρούς, έχουν μεγαλύτερη σημασία για κείνους που πέθαναν σε πολέμους, συμφορές και καταστροφές, σε ερημιές, σε θάλασσες, με θανάτους διαφόρους, και μάλιστα όταν δεν είχαν κανένα δικό τους να ενδιαφερθεί για την ψυχή των.

Η Εκκλησία μνημονεύει «των από περάτων κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών», γιατί γνωρίζει την ευσπλαχνία του Θεού και ότι «νικά το φιλάνθρωπον».

Η στοργή αυτή της Εκκλησίας για τους νεκρούς είναι και μέγα μάθημα για τους ζώντες, γιατί τους καλεί σε συναίσθηση της αμαρτωλότητός των, στην μετάνοια και στην σταθερή προετοιμασία για την σωτηρία της ψυχής των στην αιωνιότητα του Θεού.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ Σ' ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ..."

Κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν τον «ξαφνικό θάνατο»...
Το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί…
Το πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο αφού δεν υπάρχουν επιπλέον αντοχές και άμυνες για την παραμονή του στην εξουσία…

Η κατάσταση δε πάει άλλο…
Από το πουθενά με χρέη, από το πουθενά με βάσανα, ενώπιος-ενωπίω με αδιέξοδα που μας έστησε η ¨δήθεν περήφανη δημοκρατία μας"...
Τα περί σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, επιστροφής στις παλιές καλές ημέρες θα γίνουν ψωμοτύρι και για τον επόμενο που θα αναλάβει…
Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν υπάρχει σωτηρία με αυτούς τους "πολιτικάντηδες" που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα...


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κοσμάς ο Αιτωλός: "Όταν δεν είναι πλέον εφικτή ανθρωπίνως η σωτηρία, παρεμβαίνει ο Θεός".

Αξίωσε μας Κύριε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που βιώνει η Πατρίδα και ο καθένας ξεχωριστά..!!!


ΠΗΓΗ 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του ΔΕΟΥΣ και ο ¨πολιτισμός¨ του ΣΟΚ…



Κρατήστε τα κεφάλια σας ακέραια, είναι πιο πολύτιμα όταν δεν τα γεμίζουν με ¨κουτόχορτο¨.
ΖΟΥΜΕ ήδη αποκαλυπτικές στιγμές…
 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του ΔΕΟΥΣ

Το κεφάλι μιας εκ των δύο Σφιγγών βρέθηκε σε βάθος 0,15μ. από την επιφάνεια του εδάφους στον τέταρτο χώρο που ερευνά η αρχαιολογική ομάδα.
Είναι ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη. Έχει ύψος 0,60 μ. Το κεφάλι ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας, όπου ήταν ένθετο.

Πρόκειται για ένα γλυπτό εξαιρετικής τέχνης που αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας. Το κεφάλι στρέφεται προς της είσοδο, ενώ έχει κυματιστούς βοστρύχους, που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία.


O ¨ απάνθρωπος Πολιτισμός ¨ του ΣΟΚ




¨Αυτός¨ δεν φτιάχνει γλυπτά αριστουργήματα κεφαλών αλλά χαλάει το πλάσμα του ΘΕΟΥ με την αποκοπή της ανθρώπινης κεφαλής.
Κόβει κεφάλια γιατί δεν μπορεί να τα γεμίσει με τις δαιμονιώδεις θεωρίες του και να τα ταυτίσει με τις θηριωδίες του.
Αυτόν τον δήθεν πολιτισμό τον ονόμασαν μάλιστα και ¨ιερό¨ δηλ τζιχάντ . Με αυτή την ονομασία τον διαφημίζουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ¨δαίμονες¨ νεοποχίτες χορηγοί τους.
Η Ανθρωπότητα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εικόνες με τις άψυχες κεφαλές καλείται να επιλέξει…
ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ τον Πολιτισμό του ΔΕΟΥΣ, αυτόν που αναδύεται σήμερα από τα σπλάχνα της Μακεδόνισσας Γης που υπήρχε για να υπάρχει και να συγκρίνεται με την βαρβαρότητα και να την εξουθενώνει.
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ

Την συγκλονιστική πραγματικά είδηση ότι πριν από λίγες μέρες κάποιος, προφανώς μη μουσουλμάνος, στην κεντρική πλατεία της Άγκυρας, Kızılay, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα και από πολύ ψηλά με ένα μεγάλο πανό με το οποίο εκδήλωνε την αγάπη του στον Σταυρό, στον Ιησού Χριστό και στην Παναγία, διαμαρτυρήθηκε για την
καταπίεση των χριστιανών στην Τουρκία.
Την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή αυτή είδηση, την έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα, Posta. Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα στην κεντρική πλατεία της τουρκικής πρωτεύουσας με ένα μακρύ πανό το οποίο είχε τον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό. Το πανό αυτό, που το κρέμασε έτσι ώστε να φαίνεται στον κόσμο κάτω στην πλατεία, έγραφε τα εξής πολύ εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά : «Είμαστε άπιστοι. Η ένοχη μας είναι η αγάπη του Ιησού. Εμείς αγαπάμε την Τουρκία, αλλά εσείς δεν μας αγαπάτε. Αυτή είναι η φωνή της δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα ;»
Μόλις τον πήραν είδηση κάποιοι περαστικοί από κάτω και έγινε γνωστή η εμφάνιση του στην άκρη του γερανού ανυψωτήρα σε αυτό το πολύ κεντρικό σημείο της Άγκυρας, αμέσως έφτασε εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι και κόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα. Πολλοί Τούρκοι έτρεχαν να δουν τι συμβαίνει και έκπληκτοι αντίκριζαν το θέαμα κάποιου άγνωστου στην άκρη του γερανού να έχει μπροστά του τον εσταυρωμένο και να ατενίζει επικίνδυνα το κενό. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως έφτασαν σκάλες της πυροσβεστικής που με μεγάλη προσπάθεια πλησίασαν τον άγνωστο ο οποίος με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο διαδήλωνε την μεγάλη καταπίεση της χριστιανικής του πίστης και προσπάθησαν να τον πείσουν να κατέβη κάτω. Τελικά μετά από κάποια ώρα συζήτησης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον κατεβάσουν και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές που αμέσως τον συνέλαβαν.
Μεγάλη εντύπωση όμως έκανε στους αστυνομικούς τα γραφόμενα στο πανό που πρόβαλαν με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο την θρησκευτική καταπίεση των μη μουσουλμάνων που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία από κάποιο, που προφανώς λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις αρχές στην υποτιθέμενη θρησκευτική ελευθερία της Τουρκίας. Η πρόθεση του όπως αναφέρθηκε, ήταν με την επικίνδυνη αυτή του ενέργεια να δείξει πως στην Τουρκία δεν υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος δεν είναι μουσουλμάνους διώκεται συνεχώς σε κάθε του βήμα. Φυσικά αυτή τη είδηση δεν θα την δείτε πουθενά σε κανένα καθεστωτικό «ελληνικό» ΜΜΕ.
Και ενώ στην γειτονική ισλαμική Τουρκία κάποιοι είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν ακόμα και να πέσουν στο κενό για την χριστιανική τους πίστη, εμείς εδώ στην Ελλάδα ζαλισμένοι από τον ευρωπαϊκό μας εκσυγχρονισμό, έχουμε ξεπουλήσει όλα τα πιστεύω μας ούτε καν για… τριάντα αργύρια. Τι άλλο να πούμε!
Αλλοίμονο μας!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ

ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ

Ναὶ καλὰ διαβάζουμε, ἕνα τέτοιο ἀτόπημα ἀποφασίστηκε στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς πόλης μας!

Πῶς νὰ μὴ θλιβόμαστε καὶ νὰ μὴν ἀγανακτοῦμε, ὅταν

λαμβάνονται ἀποφάσεις ποὺ καταδεικνύουν τὸ "ἄσοφο τῶν φιλοσόφων καὶ τὸ ἄλογο τῶν τεχνολόγων!"

Ἡ ἵδρυση τμήματος Ἰσλαμικῶν σπουδῶν στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Θεσσαλονίκης εἶναι παντελῶς ἀπαράδεκτη.

Στὴν ἁγιοτόκο Θεσσαλονίκη μας, τὴν πόλη τοῦ Ἁγίου Δημητρίου τοῦ Μυροβλήτου καὶ τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ, κύκλοι ἀντεθνικοί, ἀντιπατερικοὶ καὶ ἀντορθόδοξοι ἐπιχειροῦν μία παράλογη συνύπαρξη.

Ἕνας γέροντας σὲ μία πρόσφατη σύναξη εἶπε: «Στοὺς δύσκολους καιροὺς ποὺ διανύουμε ὑπάρχει μεγάλη πλάνη καὶ ὁ κίνδυνος νὰ παρασυρθοῦμε εἶναι μεγάλος, ἂν δὲν εἴμαστε ἐνημερωμένοι καὶ προσηλώμενοι στὸ Χριστό, στὸ Εὐαγγέλιό Του καὶ στὴν ὀρθόδοξη Παράδοσή μας».

Πόσο ἐπίκαιροι εἶναι οἱ λόγοι φαίνεται καὶ ἀπὸ τὸ παρακάτω ἄρθρο.

Μέγα ἀτόπημα χαρακτηρίζει ὁ θεολόγος Βασίλης Χαραλάμπους, στὸ ἄρθρο του γιὰ τὴ λειτουργία τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ., ποὺ θὰ διδάσκει ὅτι ὁ Χριστὸς δὲν εἶναι Θεός.

Θὰ διδάσκεται μία δαιμονιώδης πλάνη ποὺ θὰ ἀποτελέσει μία ἀπὸ τὶς μελανότερες σελίδες τῆς ἱστορίας στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Θεσσαλονίκης, ποὺ θεωρεῖται διεθνῶς κέντρο Πατερίκων Σπουδῶν· δημιουργεῖται ὀξύμωρο σχῆμα καὶ μία παράλογη "συνύπαρξη".

Τὰ δύο τμήματα τῆς Σχολῆς νὰ κηρύττουν Χριστὸ καὶ τὸ τρίτο νὰ εἶναι Χριστομάχο.

Γιατί ὁ Χριστὸς ποὺ εἶναι τέλειος Θεὸς καὶ τέλειος ἄνθρωπος, γιὰ τὸ Ἰσλὰμ δὲν εἶναι Θεός.

Τὸ θεομάχο Ἰσλὰμ εἶναι διάδοχη καὶ χειρότερη πλάνη τῆς ἀρειανικῆς μάστιγας.

Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνὸς, αἵρεση χαρακτήρισε τὸ Ἰσλάμ.
Καὶ τὸ ὀξύμωρο συνεχίζεται:

Τὰ δύο τμήματα νὰ κηρύττουν ὅτι ὁ Χριστὸς σταυρώθηκε καὶ τὸ τρίτο τμῆμα νὰ διδάσκει ὅτι δὲν Τὸν σταύρωσαν.

Τὰ δύο τμήματα νὰ κηρύττουν ὅτι ὁ Χριστὸς ἀναστήθηκε καὶ τὸ τρίτο νὰ διδάσκει ὅτι δὲν ἀναστήθηκε.

Καὶ τέλος, τὰ δύο νὰ κηρύττουν Τριαδικὸ Θεὸ καὶ τὸ τρίτο νὰ διδάσκει "Πιστεύετε λοιπὸν στὸ Θεὸ καὶ στοὺς Ἀποστόλους του καὶ μὴ λέτε Τριάδα".

Αὐτὰ πρεσβεύει τὸ Κοράνι ἐν ὀλίγοις.
Ποιὸς μπορεῖ νὰ ἰσχυριστεῖ πὼς πιστεύουν στὸ Χριστό, στὸ Εὐαγγέλιο καὶ στὴν ὀρθόδοξη Παράδοση μας ὅποιοι λαμβάνουν τέτοιες ἀποφάσεις;

Μόνο ἀντίχριστες καὶ ἐκκλησιομάχες δυνάμεις μπορεῖ νὰ κινοῦνται ἔτσι.

Ἀποφράδα Παρασκευὴ ἡ μέρα τῆς ἀπόφασης, ἐκτροπὴ καὶ πτώση τῆς πλειοψηφίας τῶν καθηγητῶν ποὺ ψήφισαν.

Ὁ Θεὸς νὰ βάλει τὸ χέρι του νὰ μὴν ὑλοποιηθεῖ μία τέτοια ἀπόφαση.

Εἶναι ντροπὴ γιὰ τὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Θεσσαλονίκης.

ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ

Του θεολόγου, Β. Χαραλάμπους

Η λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι παντελώς απαράδεκτη. Κατάφεραν για επιστημονικούς δήθεν λόγους, όπως ισχυρίστηκαν, να διδάσκεται μια δαιμονιώδης πλάνη στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής. Λίγο έλειψε να μας πουν ότι έγινε μεγάλη χαρά στον ουρανό, για την «ιστορική» τους απόφαση. Κάποιοι αμφισβήτησαν το γεγονός ότι η απόφαση της πλειοψηφίας των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής είναι ιστορική. Λησμόνησαν φαίνεται ότι η ιστορία έχει και χρυσές σελίδες αλλά και μελανές.
Δεν είναι παράλογη τούτη η συνύπαρξη; Το σχήμα οξύμωρο «Στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα του Θεομάχου και Χριστομάχου Ισλάμ». Δεν είναι το Ισλάμ Θεομάχο; Δεν είναι το Ισλάμ Χριστομάχο; Τμήμα της Θεολογικής Σχολής θα βλασφημεί τον Χριστό. Τα δύο Τμήματα να κηρύττουν Χριστό και το τρίτο Τμήμα να είναι Χριστομάχο; Τα δύο Τμήματα της ίδιας Θεολογικής Σχολής, να διδάσκουν ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος και τρίτο να διδάσκει την πλάνη, ότι Χριστός δεν είναι Θεός. Είναι απαράδεκτη η λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών, στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Η μη παραδοχή της Θεότητας του Χριστού, που σαφώς τη διδάσκει και το χριστομάχο κοράνι, καταδεικνύει ότι το θεομάχο Ισλάμ, είναι διάδοχη και χειρότερη πλάνη της Αρειανικής μάνητας. Το χριστομάχο Ισλάμ, συνέχισε το βλάσφημο της μη παραδοχής της Θεότητας του Ιησού Χριστού, το οποίο είναι η κορωνίδα των πλανών της αρειανικής αίρεσης,. Ορθώς χαρακτηρίσθηκε από τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ο Ισλαμισμός ως αίρεση. «Ελέγχεται δε πανταχόθεν ο Άρειος άθεος, αρνούμενος τον Υιόν, και τοις ποιήμασιν αυτόν συναριθμών» λέγει ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας (Κατά Αρειανών Α΄), για την άρνηση της Θεότητας του Χριστού. Το αυτό συμβαίνει και με την Ισλαμική μάνητα.
Τα δύο Τμήματα να κηρύττουν ότι ο Χριστός σταυρώθηκε «Σταυρωθέντα τε υπερ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα» (Σύμβολο της Πίστεως) και το τρίτο Τμήμα των Ισλαμικών σπουδών θα διδάσκει ότι τον Χριστό δεν τον σταύρωσαν. Ιδού τι λέγει το ανίερο Κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 157 «Κι ακόμη καυχήθηκαν : ‘’Φονεύσαμε τον Χριστόν Ιησού, το παιδί της Μαριάμ, τον Απόστολο του Θεού’’. Κι όμως δεν τον σκότωσαν κι ούτε τον σταύρωσαν, αλλ’ έτσι γίνηκε ώστε να φαίνεται σ’ αυτούς. Εκείνοι όμως που είχαν διαφορετική γνώμη (που διαφώνησαν) σ’ αυτό (το θέμα), είναι γεμάτοι αμφιβολίες, γιατί δεν γνωρίζουν (θετικά), αλλά μόνο εικασίες ακολουθούν, και μια βεβαιότητα ότι δεν τον σκότωσαν…» Τα δύο Τμήματα να κηρύττουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε και το τρίτο Τμήμα να διδάσκει ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε;
Τα δύο Τμήματα να κηρύττουν τον Τριαδικό Θεό και το τρίτο Τμήμα να διδάσκει την κορανική πλάνη που ζοφωδώς λέγει ‘‘Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε Τριάδα’’ Κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171. Τα δύο Τμήματα να κηρύττουν να ότι «Παναγία Τριάδα προσκυνούμε» και το τρίτο Τμήμα να διδάσκει, «Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε ‘’Τριάδα’’. Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας» Κοράνι (κεφ. Δ, στιχ. 171) και «Πράγματι βλαστήμησαν όποιοι είπαν: ο Θεός είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας, γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός από αυτόν» Κοράνι, κεφ. Ε, στιχ. 76. Με ποια λογική μπορεί να γίνει αποδεκτή τέτοια παράλογη‘’συνύπαρξη’’;
Οι Χαιρετισμοί του Ακαθίστου Ύμνου, «Χαίρε φιλοσόφους, ασόφους δεικνύουσα, Χαίρε τεχνολόγους, αλόγους ελέγχουσα», καταδεικνύουν σε μας την παρήγορο ελπίδα, ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και θα καταδειχθεί το άσοφον των «φιλοσόφων» καθώς και το «άλογο» των «τεχνολόγων», που υποστήριξαν και υποστηρίζουν το απαράδεκτο της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών σπουδών, στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής.


* Τα εντός εισαγωγικών εδάφια είναι παρμένα από το κοράνι των εκδόσεων Λάτση

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑ


fagwmara
Δεν είναι μόνο τα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Αμφίπολη αλλά χιλιάδες επί χιλιάδων ελληνικά ευρήματα που έχουν κλαπεί, καταστραφεί ή αποκρύβονται. Κατά καιρούς βέβαια πετιούνται ορισμένα ψίχουλα, προκειμένου να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε και να μας κρατάει ήρεμους, ξεχνώντας το υπόλοιπο 99% των αδικιών και της διαστρέβλωσης της αλήθειας για την πραγματική ιστορία των Ελλήνων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις γύρω γειτονικές χώρες, στις οποίες έχουν δώσει μια ψεύτικη ιστορία και παχυλές υποσχέσεις για επέκταση των συνόρων τους (Αλβανία, Σκόπια κτλ.), έτσι ώστε οι κάτοικοι των Βαλκανίων να φαγώνονται και να μην αντιμετωπίζουν ενωμένοι την έλευση των παγκόσμιων δανειστών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα αδυνατούν να συνεννοηθούν στο ελάχιστο, με σκοπό να αναγνωστούν προσεκτικά οι συγκυρίες και να θωρακιστεί η χώρα εμπρός στην δημιουργηθείσα, από ισλαμιστές μισθοφόρους της Δύσης, ένταση στην Μέση Ανατολή, την οποία η Τουρκία κατά τα φαινόμενα επιδιώκει να εξαπλώσει σε Κύπρο και Αιγαίο. Για αυτό υπάρχουν τα κόμματα άλλωστε για να χωρίζουν.
Έτσι δείχνουν τα πράγματα ότι θα πορευθούμε μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου και θα κριθεί αν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι.


ΠΗΓΗ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ...

Κείμενο του Σέρβου Βασιλιά Στεφάνου Νεμάνια προς τον γιο του στο οποίο αναφέρεται στη σπουδαιότητα της διατήρησης της εθνικής γλώσσας, αναλλοίωτης.

«Πρόσεξε, αγαπητό μου τέκνο, τη γλώσσα όπως την πατρίδα σου. Μια λέξη μπορεί να χαθεί, όπως μια πόλη, όπως η χώρα, όπως η ψυχή. Τι γίνεται όμως όταν ο λαός χάνει τη γλώσσα, τη χώρα, την ψυχή του;

Μην πιάνεις ξένη λέξη στο στόμα σου. Αν πιάσεις ξένη λέξη στο στόμα σου, να ξέρεις ότι δεν την κατέκτησες, αλλά ότι αποξενώθηκες από τον εαυτό σου. Καλύτερα είναι για σένα να χάσεις τη μεγαλύτερη και την ισχυρότερη πόλη της χώρας σου, παρά την πιο μικρή και την πιο άγνωστη λέξη της γλώσσας σου.

Οι χώρες και τα κράτη δεν κατακτώνται μόνο με τα σπαθιά, αλλά και με τις γλώσσες. Να ξέρεις ότι ο εχθρός σ’ έχει τόσο περισσότερο κυριεύσει και κατακτήσει, όσο σου έχει σβήσει τις λέξεις και τις έχει εξαφανίσει.

Ένας λαός που έχει χάσει τις λέξεις του παύει να είναι λαός. …. Μετά από μια χαμένη γλώσσα δεν υπάρχει λαός. Η γλώσσα είναι, τέκνο μου, ισχυρότερη από οποιαδήποτε έπαλξη…. Οι τσάροι αλλάζουν, τα κράτη καταρρέουν, αλλά η γλώσσα και ο λαός είναι αυτά που σου μένουν…»

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΤΩΝ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΤΟΥ ΚΑΘΕ .... "ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥ"...



Η αυστηρή νομοθεσία στις ΗΠΑ κατά της παιδεραστίας είναι άδικη για τους παιδεραστές, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα συντάκτριας της New York Times.

«Κάποιος μπορεί να ζει με την παιδοφιλία και να μην ενεργεί σύμφωνα με αυτήν», λέει η εβραϊκής καταγωγής Margo Kaplan, επίκουρος καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Rutgers, και πρώην δικηγόρος για την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Το άρθρο που εμφανίστηκε στο 5 Οκτωβρίου 2014, είχε τίτλο «Παιδοφιλία: Διαταραχή και όχι έγκλημα» (“Pedophilia: A Disorder, Not A Crime”).


Margo Kaplan

«Είναι τραγικό», γράφει «ότι το περίπου 1% των ανθρώπων που έλκονται σεξουαλικά από παιδιά κρύβουν τη διαταραχή τους από όλους τους γνωστούς τους - ή κινδυνεύουν να χάσουν εκπαιδευτικές και εργασιακές ευκαιρίες και αντιμετωπίζουν την προοπτική της παρενόχλησης και ακόμα και της βίας».

Το άρθρο μιλάει για έρευνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την«φυσιολογικοποίηση» σχεδόν οποιουδήποτε εγκλήματος και κάνει σύνδεση ακόμα με μια ομάδα που ονομάζεται «Ενάρετοι Παιδόφιλοι» (“Virtuous Pedophiles”) για να δείξει ότι ίσως είμαστε "πολύ σκληροί" σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να κακοποιήσουν σεξουαλικά παιδιά προεφηβικής ηλικίας (και κάποιοι ίσως το έχουν ήδη κάνει). Επιπλέον, η Kaplan δείχνει ότι τα νομικά εμπόδια για παιδεραστές σε ορισμένους τομείς της απασχόλησης συνιστούν «διακρίσεις», και για αυτό συνιστά να επεκταθούν στους παιδεραστές ειδικά προνόμια και προστασίες που προορίζονται για τα άτομα με αναπηρία!

Δες κι αυτό: ΚΑΝΑΔΑΣ: Εφημερίδα προσπαθεί να δημιουργήσει αισθήματα "συμπάθειας" για τους παιδόφιλους


Η Kaplan προσπαθεί να κάνει μια νομική σταδιοδρομία στη ρύθμιση της «επέκτασης της σεξουαλικής διαφορετικότητας», αντί να ασκεί «κλασσική» δικηγορία. Έχει επικεντρωθεί στους «νομικούς περιορισμούς στις “προσωπικές αποφάσεις”, ιδιαίτερα στη χρήση του ποινικού δικαίου στους τομείς της υγείας και της σεξουαλικότητας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Kaplan λέει ότι το ποινικό δίκαιο πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε οι παιδόφιλοι να στιγματίζονται ή να τους αρνούνται θέσεις εργασίας, μόνο αν οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής (δικηγόροι, δικαστές) συμφωνούν ότι αποτελούν μια «άμεση απειλή» για τα παιδιά.

Άντε τώρα να αποδείξεις ότι κατά πόσον η πρόσληψη ενός συγκεκριμένου παιδεραστή για μια συγκεκριμένη δουλειά είναι μια άμεση απειλή για τα παιδιά. Η Kaplan είναι σαφής: «Η ανάλυση της άμεσης απειλής απορρίπτει την ιδέα ότι οι εργοδότες μπορούν να βασίζονται σε γενικεύσεις. Θα πρέπει να αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση και να βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία, όχι σε προϋποθέσεις».

Καναδάς: Η παιδοφιλία αποτελεί ένα ‘σεξουαλικό προσανατολισμό’, λένε εμπειρογνώμονες στη Βουλή
ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δικαστής σε δάσκαλο: «Δεν σας επικρίνω που νιώθετε σεξουαλική έλξη για ένα δίχρονο»



«Μόλις δοθεί στους παιδεραστές νομική προστασία, όπως στα άτομα με αναπηρία, θα γίνει πάρα πολύ δύσκολο να μην τους δοθούν θέσεις εργασίας στις οποίες θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά», γράφει ένας σχολιαστής για το άρθρο της Kaplan.

«Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν υπάρχει μια ήσυχη αλλά επίμονη κίνηση για την φυσιολογικοποίησης της σεξουαλικής επαφής ενηλίκων με παιδιά», γράφει ένας άλλος. «Η προσπάθεια να μετατραπεί το πιο βασικό αρπακτικό σε ...θύμα, είναι αποκρουστική σε όλους». «Όταν ξεκινάτε να λέτε ότι δεν είναι ένα έγκλημα, όταν ξεκινάτε να συμπάσχετε με ανθρώπους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τις διεστραμμένες επιθυμίες τους, τους δίνετε μια δικαιολογία για να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους», είπε ένας άλλος σχολιαστής.

«Θα πρέπει να ντρέπονται και να χρειάζεται να φοβούνται τη φυλακή ... χρειάζεται μηδενική ανοχή για την προστασία των παιδιών γιατί αν αρχίσετε να κάνετε συμβιβασμούς ή να αποδυναμώνετε αυτές τις στάσεις, το μόνο που θα πετύχετε είναι να θέσετε σε κίνδυνο περισσότερα παιδιά», λέει ένα άλλο σχόλιο.

Στη δεκαετία του 1970, η Καθολική Εκκλησία αποδέχθηκε μια γνώμη ειδικών στον νέο κλάδο της ψυχικής υγείας, που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι παιδόφιλοι ιερείς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με ιδιωτική θεραπεία. Η θεωρία δεν έχει αποδειχθεί σωστή, και αυτό βοήθησε να προστατεύσειπολλούς ιερείς που κακοποίησαν σεξουαλικά χιλιάδες αγόρια.

Αυτό ήταν μια καταστροφή για πολλά παιδιά αλλά και για την καθολική εκκλησία, αλλά αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για δικηγόρους, μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφους και ψυχολόγους με εκατοντάδες παραστάσεις σε δικαστήρια, τηλεοπτικές εκπομπές και θεραπευτικές συνεδρίες.

Στο άρθρο της, η Kaplan προβάλει τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι με την άρση του κοινωνικού στίγματος αυτής της διαστροφής, οι παιδόφιλοι θα είναι σε καλύτερη θέση να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και φάρμακα. Ωστόσο, η μόνη ευρεία και εμπειρική μελέτη για την θεραπεία αυτής της σεξουαλικής διαστροφής έχει γίνει από τον David Crawford (1981) με τίτλο «Προσεγγίσεις θεραπείας με παιδόφιλους» (“Treatment approaches withpedophiles”) η οποία διαπίστωσε ότι η θεραπεία είχε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό επιτυχίας.



Μέχρι στιγμής, χώρες που έχουν υιοθετήσει την πρακτική του χημικού ή φυσικού ευνουχισμού σε παιδεραστές, (όπως Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ν. Κορέα. ΠΓΔΜ κ.α., ενώ το θέμα το εξετάζει η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.), έχουν δει δραματική μείωση των ποσοστών των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των παιδιών, λόγω του παράγοντα της αποτροπής. Φυσικά, η ευρωπαϊκή ένωση που βράβευσε (!) τον εβραϊκής καταγωγής ηγέτη των «Πρασίνων και παιδόφιλο Daniel Cohn-Bendit, έχει καταδικάσει αυτή την πρακτική.

ΠΗΓΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!

Βρείτε τις διαφορές και κρίνετε μόνοι σας...

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: "ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ".

Κάθε μουσουλμάνος στη Δύση πρέπει να βγει από το σπίτι του, να βρει έναν σταυροφόρο (εννοεί χριστιανό) και να τον σκοτώσει» σημειώνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στη νέα online έκδοση του περιοδικού τους, Dabiq.

Με αυτόν τον τρόπο καλεί το Ισλαμικό Κράτος, τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να βγουν και να κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες και να δολοφονήσουν ανθρώπους.

Σύμφωνα με το άρθρο θα πρέπει να γίνουν επιθέσεις σε όλες τις χώρες που δήλωσαν συμμετοχή στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ωστόσο τους κατευθύνει ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Βρετανία, την Αυστραλία και την γερμανία.

«Όσο μικρότερη είναι η ομάδα που θα πραγματοποιήσει την επίθεση τόσο καλύτερα θα είναι, γιατί θα είναι δυσκολότερο να τους εντοπίσουν οι αρχές. Δεν πρέπει να αγοράζεται σύνθετα και περίεργα υλικά για τις επιθέσεις και να μην μιλάτε με ανθρώπους που δεν έχουν ψυχική δύναμη. Αφεθείτε στον Αλλάχ και μαχαιρώστε τον χριστιανό» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.


ΠΗΓΗ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μία σκηνή γεμάτη από δραματική ένταση μας προβάλλει το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα:
μία μάνα, χήρα γυναίκα, συνοδεύει το μονάκριβο παιδί της στην τελευταία του κατοικία. Μαζί της και πλήθος κόσμου, που συμπαρίσταται στη μάνα και θρηνεί την τραγικότητα της ζωής της. Και ξάφνου αλλάζουν όλα: ο θρήνος μετατρέπεται σε άφατη χαρά. Γιατί; Διότι εμφανίζεται Εκείνος που είναι η πηγή της ζωής, Εκείνος που σπλαχνιζόμενος τη μάνα ανασταίνει το παιδί της και της το παραδίδει ζωντανό και υγιές. Ο λαός μπροστά στο εκπληκτικό γεγονός μένει έκθαμβος, νιώθοντας ότι βρίσκεται μπροστά στην παρουσία του Θεού. Η δοξολογία προς Αυτόν είναι η μόνη αντίδρασή του. Η συνάντηση του Κυρίου με την εξόδιο πορεία στη Ναΐν δεν είναι τυχαία. Άλλωστε δεν μπορεί να είναι τίποτε τυχαίο στη ζωή του Κυρίου, αφού Εκείνος είναι ο Δημιουργός του κόσμου, το Α και το Ω της ζωής, ο πρώτος και ο έσχατος. Όλα λοιπόν σε Αυτόν λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το σχέδιό Του για τη σωτηρία του ανθρώπου, μέσα στα πλαίσια της άπειρης αγάπης Του. 
Ζούμε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας. Η οικονομική κρίση «κτυπά» την πόρτα σχεδόν όλων μας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που την κρίση αυτή τη βιώνουν ως θάνατο, ως αδιέξοδο. Ο πόνος, η θλίψη, το κλάμα περισσεύουν σε πάρα πολλούς. Μοιάζει η Ελλάδα με τη μάνα του σημερινού Ευαγγελίου, που προπέμπει το παιδί της στο νεκροταφείο. Κι όμως! Όπως τότε παρουσιάστηκε ο Κύριος και έδωσε την ανεπάντεχη λύση: την ανάσταση, έτσι και σήμερα. Ο ίδιος Κύριος υπάρχει, γιατί είναι ο παντοδύναμος Θεός. Στο φαινομενικό αδιέξοδο Εκείνος έρχεται προς συνάντησή μας. Το «μη κλαίε» και το «νεανίσκε, σοι λέγω, εγέρθητι» είναι τα λόγια που θα ακούσουμε κι εμείς, για να ορθοποδήσουμε και πάλι. Δεν θα είμαστε χριστιανοί, αν δεν έχουμε αυτήν την πεποίθηση κι αυτήν την ελπίδα. Κάτω όμως από μία προϋπόθεση: τα λόγια αυτά να λειτουργήσουν πρώτα μέσα μας από πλευράς πνευματικής, δηλαδή να τα ακούσουμε για την πνευματική ανόρθωσή μας, που σημαίνει να μετανοήσουμε, αποφασίζοντας να αλλάξουμε τρόπο ζωής: από εγωιστές και συμφεροντολόγοι να γίνουμε άνθρωποι αγάπης, με ενδιαφέρον και συμπάθεια για τους συνανθρώπους μας. Τότε ναι, θα δούμε ό,τι είδε και η χαροκαμένη μάνα της Ναΐν: την ανάσταση, αλλά πρώτα του ίδιου του εαυτού μας. Κι ίσως στη συνέχεια και όλων των άλλων αδιεξόδων μας.


ΠΗΓΗ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ;

Επικίνδυνες διαστάσεις για την Ορθόδοξη εκκλησία παίρνει η αντιπαλότητα του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πολλοί προβλέπουν σχήμα των δύο ορθόδοξων εκκλησιών γεγονός που θα βλάψει την Ορθοδοξία από άκρη ως άκρη σε περίοδο που η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εγκληματικό διωγμό των Χριστιανών.
Ηδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας διορίζει τον πρώτο Επίσκοπο εν ονόματι Καϊς στην Ιορδανία με σκοπό να προχωρήσει και στους επόμενους. Ο στόχος του είναι να ενισχύσει το Αραβικό ποίμνιο, που είναι ήδη εξαγριωμένο με τους χειρισμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στις σχέσεις μεταξύ τους και τους διωγμούς που διαπράττει σε μοναχούς που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για την ορθοδοξία.
Όμως το εκρηκτικό στοιχείο στις κινήσεις του Αντιοχείας είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή είναι σε συνεννόηση με το παλάτι που ως τώρα στήριζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά φαίνεται να τον εγκαταλείπει.
Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα τείνει να προκαλέσει σεισμό στις εκκλησίες αν αυτό συμβεί. Στη δεδομένη μάλιστα στιγμή που στη Μέση Ανατολή οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που καραδοκούν τρίβουν τα χέρια τους.
Γεγονός πάντως είναι ότι ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της προσπάθειας αυτού του σχίσματος που αναμένεται να απασχολήσει και σε διεθνές επίπεδο.

images[5]

images[9] 


ΠΗΓΗ

Σχόλιο ΙΧΘΥΣ: Το μόνο που δεν χρειάζεται η ορθοδοξία είναι αυτό... απέναντι στους τζιχαντιστές θα αντιτάξουμε την ενότητα. Και αναρωτιόμαστε...μήπως οι ιεράρχες αυτοί είναι όργανα της νέας τάξης πραγμάτων;

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: "ΘΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ"...

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του.

Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα. Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. Ακολουθεί το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με πτώση 35,11%. Κατόπιν το χρηματιστήριο της Ιταλίας με πτώση 18,45%, της Γαλλίας με πτώση 14,38%, ο DAX της Γερμανίας με πτώση ανάλογης τάξης 14,25%. Της Ισπανίας σημείωσε πτώση 12,9%.

Η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό τον πανικό που αρχίζει να κυριαρχεί στις αγορές, προκειμένου ο ελληνικός λαός να πιαστεί στον ύπνο. Τον παραμυθιάζουν ότι η πτώση του χρηματιστηρίου είναι λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Στήνουν δόκανο για τον ελληνικό λαό, ώστε οι τράπεζες να του δεσμέυσουν τις καταθέσεις σε περίπτωση κραχ.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή σήμερα, είδαμε και την κατάρρευση της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Πλήγμα δέχτηκαν οι αγορές ομολόγων και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης μαζί και της Γερμανίας. Απ' ότι φαίνεται η αυριανή ημέρα για τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολογων της ευρωζώνης θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε ετών. Με την ΕΚΤ χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αντιδράσει, εκτός από τον μηδενισμό του διατραπεζικού επιτοκίου.

Ο NASDAQ της Νέας Υόρκης κρατιέται με χίλια ζόρια και με παρεμβάσεις της FED και thw ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πτώση μόλις κατά 9,19%. Ενώ ο ΝΙΚΚΕΙ της Ιαπωνίας κρατήθηκε σε μια πτώση γύρω στο 8%. Το αν θα πάμε σε παγκόσμιο κραχ τις επόμενες δύο ημέρες θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορούσει να κρατηθεί η χρηματιστική αγορά της Νέας Υόρκης και οι αγορές της Άπω Ανατολής. Περίπου 3-4 τρις δολάρια χρειάζονται άμεσα για να περιοριστεί ο πανικός στις αγορές και για να μην προκύψει κραχ μέχρι το σαββατοκύριακο.

Ταυτόχρονα, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να πέφτει πλησιάζοντας τα 80 δολάρια του βαρέλι, κάτι που προκαλεί σοκ στις αγορές Junk Bonds, δηλαδή στην αγορά ομολόγων πολύ υψηλού ρίσκου και αντίστοιχων αποδόσεων με τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως οι υπερεθνικές εταιρείες υδρογοναθράκων και ενέργειας. Επειδή η δανειοληπτική ικανότητα των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξία των αποθεμάτων τους, οι πτωτικές τιμές των βασικών εμπορευμάτων, αυξάνουν τον κίνδυνο ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς χρηματοδότησης σε περίπτωση που οι ρευστοποιήσεις συνεχίσουν. Ομόλογα junk εκδίδονται από εταιρείες ενέργειας, τα οποία έχουν κάνει ένα ρεκόρ 17% των 294 δισεκατομμυρίων δολάρια των ομολογιακών δανείων υψηλής απόδοσης που πωλούνται στις ΗΠΑ αυτό το έτος, έχουν κατά μέσο όρο χάσει περισσότερο από 4% της αξίας τους στην αγορά από την έκδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία από Bloomberg.

Το στοίχημα είναι που θα βρουν διέξοδο τα τεράστια κεφάλαια που αποσύρονται από τους τίτλους αυτές τις ημέρες. Αν δεν βρουν καλύτερες τοποθετήσεις, τότε το γενικό ξεπούλημα θα συνεχιστεί προκαλώντας πανικό και τελικά κραχ στις αγορές. Όμως ακόμη κι αν το παγκόσμιο σύστημα αγορών γλυτώσει το κραχ τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα δεν έχει αποσοβηθεί. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο, κάθε διάσωση της χρηματαγοράς απλά προετοιμάζει ένα νέο ακόμη πιο ισχυρό κραχ.

Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, να ξέρετε ότι οι τράπεζες θα είναι πρώτες που θα κλείσουν. Πρώτα και κύρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιαστείτε στην φάκα, τότε φροντίστε να αποτραβήξετε τις καταθέσεις από τις τράπεζες το επόμενο διήμερο. Αλλιώς οι καταθέσεις σας θα δεσμευτούν προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες από τις συνέπειες του κραχ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΦΤΑΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ...

Ἕλληνα, φταῖς. Ὅσο κὶ ἂν τὸ ἀρνεῖσαι. Φταῖς κι ἐσὺ γιὰ ὅλα ὅσα συμβαίνουν σήμερα σὲ αὐτὴ τὴν χώρα. Φταῖς γιὰ τὴ φτώχεια, φταῖς γιὰ τὴν ἐκμετάλλευση, φταῖς γιὰ τὴν ἀμορφωσιὰ καὶ βεβαίως γιὰ τὶς ἑκατοντάδες αὐτοκτονίες. Μὲ κοιτᾶς καὶ ἀπορεῖς; Ὄχι, δὲ σὲ μισῶ, οὔτε ἔχω τίποτε προσωπικὸ μαζί σου… Ἁπλὰ σὲ λυπᾶμαι. Καὶ ξέρεις τί λένε, ἔ; Νὰ εὔχεσαι νὰ μὴ φτάσεις στὸ σημεῖο νὰ σὲ λυπηθοῦν.

Ἐσὺ ἤσουν ὁ τόσα χρόνια βολεψάκιας ποὺ τὸ μόνο ποὺ σὲ ἔνοιαζε ἦταν τὸ σὲ ποιὸ μαγαζὶ τῆς παραλιακῆς θὰ περάσεις τὸ Σαββατόβραδο ἢ τὸ πῶς θὰ ἀγοράσεις τὸ καινούριο αὐτοκίνητο γιὰ νὰ τὸ διαφημίσεις στοὺς γείτονες… Φταῖς ποὺ ἤσουν ἕνας δῆθεν. Ἐσὺ ἤσουν ποὺ γυρνοῦσες κουρασμένος σπίτι ἀπὸ τὴ δουλειὰ καὶ καθόσουν μπροστὰ στὴν τηλεόραση ζαβλακωμένος, θέτοντας τὴ δουλειά σου πάνω ἀπὸ ὅλα καὶ ξεχνώντας τοὺς ἀνθρώπους δίπλα σου. Ποὺ ξεχνοῦσες πὼς δὲ ζοῦμε γιὰ τὰ πράγματα, ἀλλὰ γιὰ τοὺς ἀνθρώπους. Τώρα ποὺ ἔχασες τὰ πράγματα, ἔχασες καὶ τὴ μπάλα μαζί. Καὶ ξέρεις Ἕλληνα; Μὲ πληγώνεις πολύ… Καὶ μακάρι νὰ ἔβρισκα κάτι αἰσιόδοξο στὸ σήμερα ἀλλὰ δὲ βρίσκω.

Δὲν εἶμαι ἀπόλυτη. Σκληρὴ ἴσως. Ἀλλὰ ἐσὺ μὲ ἔκανες. Ἐγὼ σὲ ἀγαποῦσα, καὶ σὲ θαύμαζα Ἕλληνα ὥσπου ποὺ κατάλαβα πὼς οὐδεμία σχέση ἔχεις μὲ τὰ ὅσα θαύμαζα. Τὸ κατάλαβα μπαίνοντας στὸ τρόλλεϋ καὶ βλέποντάς σε νὰ ἀρνεῖσαι νὰ δώσεις τὴ θέση σου σὲ αὐτὸν ποὺ τὴ χρειαζόταν, τὸ κατάλαβα συζητώντας μαζί σου καὶ βλέποντας πὼς τὸ ἐπίπεδό σου ἔφτανε στὸ νὰ σχολιάσεις τὸν ἄλλο, τὸ κατάλαβα ὅταν σοῦ μίλησα γιὰ τὸ παρελθὸν γιὰ τὸ ὁποῖο ἰδέα δὲν εἶχες. Ὅταν σοῦ ἐξέθεσα τὶς ἰδέες μου καὶ τοὺς προβληματισμούς μου καὶ ἐσὺ μοῦ εἶπες εἶσαι μικρὴ γιὰ νὰ τὰ σκέφτεσαι αὐτά.

Ἕλληνα; Κλαίω. Κλαίω ὅταν συνειδητοποιῶ πὼς τὸ μόνο πρᾶγμα γιὰ τὸ ὁποῖο μπορῶ νὰ δείξω μὲ περηφάνια στὸν ξένο εἶναι ὁ Παρθενώνας ἢ οἱ ὀμορφιὲς τῶν ἑλληνικῶν νήσων ποὺ χάρισε ὁ Θεὸς σὲ ἐμᾶς. Κλαίω ὅταν σὲ βλέπω νὰ καταστρέφεις μὲ σπρέυ τὰ ἀρχαῖα μνημεῖα. Κλαίω ὅταν σὲ βλέπω νὰ μὴν ἔχεις νὰ πληρώσεις τὴ Δ.Ε.Η ἀλλὰ ὅλως παραδόξως νὰ ἔχεις τὰ λεφτὰ γιὰ τὰ γαρύφαλλα στὴν Πάολα καὶ τὸν Παντελίδη. Κλαίω ποὺ μὲ εἰρωνεύτηκες ὅταν σοῦ μίλησα γιὰ Χατζιδάκι καὶ ποὺ μὲ κοίταξες σὰν ξένη ὅταν σοῦ εἶπα γιὰ Ἑλύτη.

Καὶ βουρκώνω Ἕλληνα καθὼς σοῦ γράφω ὅλα αὐτὰ τὰ λόγια ποὺ ξέρω μάταια θὰ πᾶνε, ποὺ θὰ σκεφτεῖς πὼς εἶμαι ἡ ἀθεράπευτα ῥομαντικὴ κι ὀνειροπόλα. Καὶ φωνάζω Ἕλληνα. Φωνάζω ὅταν σὲ βλέπω νὰ σιωπᾶς γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ σοῦ ἐπέβαλαν. Φωνάζω ὅταν σὲ βλέπω νὰ μὴ νοιάζεσαι παρὰ γιὰ τὸν ἑαυτό σου. Φωνάζω ποὺ δὲ στήριξες τὸν ἐκπαιδευτικὸ στὰ Προπύλαια τὸν περασμένο Ὀκτώβρη, τὸν ἐπιστρατευμένο ὑπάλληλο τοῦ ΜΕΤΡΟ ἢ τὶς καθαρίστριες μπροστὰ ἀπὸ τὸ Ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν. Φωνάζω ποὺ δὲ στήριξες κὰν τὸν ἴδιο σου τὸν ἑαυτό. Ποὺ ὑποτάχθηκες στὶς ἐντολὲς τοῦ ἐργοδότη, ποὺ τὸν ἀφήνεις νὰ σὲ ἐκμεταλλεύεται μὰ κάθεσαι. Γιατὶ λὲς ἔχεις ἀνάγκη τὴ δουλειά… Σὲ λυπᾶμαι ποὺ μὲ κοιτᾶς μὲ ἀπορία ποὺ φωνάζω, ποὺ μὲ ἀποκαλεῖς ἐπαναστάτρια.

Ἕλληνα; Ποῦ εἶναι τὸ φῶς; Ἕλληνα; Μοῦ λείπεις…


Ιωάννα Αλεξοπούλου Δουκουμέ


ΠΗΓΗ

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ !!!

ΞΥΠΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ/ΝΕΟΡΑΓΙΑ....

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ..... ......."ΕΛΛΗΝΩΝ"!!! ;;;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ

LINK 1

LINK 2

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ , ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΑ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ...

LINK 3

ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣ; ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ


Τελικά πόσο νωρίς μπαίνει η κοινωνία μέσα στο σπίτι μας και γκρεμίζει ότι, με πολύ κόπο προσπαθούμε να πετύχουμε στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας;

Η μαρτυρία μιας μαμάς που είδε την κοινωνία να παίζει με το μυαλό της εφτάχρονης κόρης της:

Σήμερα βρήκα αυτό το σημείωμα στο δωμάτιο της κόρης μου. Η κόρη μου είναι εφτά χρονών.......

Καθότανε αθώα στο πάτωμα ανάμεσα στις κούκλες της, τα βραχιολάκια της και μια ποικιλία από άλλα πραγματάκια που συνηθίζουν να μαζεύουν τα εφτάχρονα.

Έγραφε ανορθόγραφα: «Δίετα». Χριστέ μου.

Πού έμαθε τη λέξη δίαιτα; Πώς ξέρει τι σημαίνει η δίαιτα;

Ποιος φταίει; Εγώ, επειδή την αφήνω να παίζει με τις Barbie; Επειδή της επιτρέπω να βλέπει ριάλιτι; Επειδή όταν ζωγραφίζω μαζί της, ζωγραφίζω αδύνατες σιλουέτες;

«Δεκαεφτά πους απς δύο φορές τη μέρα.»

Αηδίασα. Ειλικρινά αηδίασα. Νιώθω σαν κάποιος να έδιωξε τον αέρα από το στήθος μου.

Καθώς άρχισα να ξεχωρίζω τα ορνιθοσκαλίσματα ενός εφτάχρονου, ένιωθα τον εαυτό μου να αγχώνεται όλο και πιο πολύ.

«Τρία μήλα, ένα αχλάδι, δύο ακτινίδια.»

Έχω αντίληψη πάνω σε αυτά τα πράγματα. Έχω πτυχίο στην προσχολική αγωγή. Η οικογένειά μας υποστηρίζει και προωθεί την υγιεινή διατροφή και το υγιές σωματικό πρότυπο. Οι συμπεριφορές μας είναι λογικές και ισορροπημένες. Το σωματικό βάρος ποτέ δεν έγινε θέμα μέσα στο σπίτι μας. Είναι τελείως άσχετο με τα ενδιαφέροντά μας.

Ποτέ δεν έχω σταθεί μπροστά στον άντρα μου για να τον ρωτήσω «φαίνομαι χοντρή με αυτό;» Ποτέ.



«Να κάνω ποδήλατο τρεις φορές τη μέρα.»

Και τότε θύμωσα. Θύμωσα πολύ, πάρα πολύ.

Κοινωνία με ακούς; Εσύ και η ηλίθια εμμονή σου με τις γυναίκες και την εμφάνιση τους.

Πως τολμάς να τρυπώνεις μέσα στο σπίτι μου με τα γελοία σου πρότυπα και να τα επιβάλλεις στο μικρό μου κοριτσάκι, μολύνοντας το αθώο μυαλουδάκι της με τα αξιολύπητα ιδανικά σου.

«Να τρέχω πάνω κάτω στο δρόμο τρεις φορές.»

Οι παράλογες απαιτήσεις σου δε θα περάσουν στο σπίτι μου.

Με κούρασε αυτός ο αέναος αγώνας εμμονής με την ομορφιά και το σώμα μας. Με κούρασε να βλέπω γυναίκες να ποζάρουν σαν αντικείμενα που τα θαυμάζουν και τα επικροτούν ή τα στιγματίζουν και τα ξεφτιλίζουν, ανάλογα με το αν ταιριάζουν στα πρότυπα και τα ιδανικά της κοινωνίας. Με κούρασαν αυτές οι συμφεροντολογικές συμπεριφορές. Και τότε, επειδή κουράστηκα τόσο πολύ (και λυπήθηκα, θεέ μου πόσο λυπήθηκα), έκλαψα.

Όταν η Δεσποινίς Εφτάχρονη ήρθε στο σπίτι από το σχολείο, της μίλησα για το σημείωμα που έγραψε.

Αποδείχτηκε ότι έμαθε για τις δίαιτες από μια εφτάχρονη φίλη της που έκανε εκείνο τον καιρό δίαιτα.

Έτσι μαζί συζητήσαμε για τις δίαιτες και τα υγιή πρότυπα ομορφιάς και το πόσο μεγάλο δώρο είναι.

Δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι αυτή δε θα είναι η τελευταία φορά που θα συζητήσω για το φαγητό και το βάρος και το σώμα με την κόρη μου. Απλώς είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη που όλο αυτό έπρεπε να ξεκινήσει στην αθώα ηλικία των εφτά χρόνων.


ΠΗΓΗ

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ...

ΠΑΝΤΑ ΔΕ ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΩΔΙΝΩΝ 
Ματθαίος κδ (24) 

‘‘ Όταν δε ακούσητε πολέμους και φήμας πολέμων , μη ταράττεσθε΄ διότι πρέπει να γείνωσι ταύτα ΄ αλλά δεν είναι έτι το τέλος . Διότι θέλει εγερθή έθνος επί έθνος , και βασιλεία επί βασιλείαν΄…’’
Μάρκος ιγ (13) 7-8.

‘‘…και θέλουσιν είσθαι φόβιτρα και σημεία μεγάλα από του ουρανού.’’ Λουκάς κα (21) : 11.
‘‘ …διοτι αι θυριδες ανωθεν είναι ανοικται , και τα θεμελια της γης σειονται.’’ Ησαίας κδ (24) : 18

‘‘ Και θέλουσι γείνει σεισμοί κατά τόπους (Από το 1960 –2000μ.Χ. αύξηση σεισμών κατά 6.000% ) και θέλουσι γείνει πείναι (ετησίως πεθαίνουν από πείνα 4.000.0000 άνθρωποι ) και ταραχαί .Τάυτα είναι αρχαί ωδίνων .’’ Μάρκος ιγ (13) : 7-8.

‘‘ Και τετάρτη βασιλεία θέλει σταθή ισχυρά ως ο σίδηρος΄ …ο συντρίβων τα πάντα , ούτο θέλει κατακόπτει και κατασυντρίβει. Περί δε του ότι είδες τους πόδας και τους δακτίλους , μέρος μέν εκ πηλού κεραμέως , μέρος δε σιδήρου , θέλει είσθαι …κατά μέρος ισχυρά , και κατά μέρος εύθραυστος. (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ( ΕΟΚ )

Και καθώς είδες τον σίδηρον ανανεμιγμένον μετά του αργιλώδους πηλού , ούτω θέλουσιν αναμιχθή διά σπέρματος ανθρώπων΄ πλήν δεν θέλουσιν είσθαι κεκολλημένοι..’’ Δανιήλ β (2 ) : 40-41-43
ΕΚΡΗΞΗ ΓΝΩΣΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί ή εφευρεθεί πολύ περισσότερα από ότι τα τελευταία 6.000 προηγούμενα χρόνια .

‘‘ Και συ , Δανιήλ , έγκλεισον τους λόγους , και σφράγισον το βιβλίον , εως του εσχάτου καιρού ΄ τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει , και η γνώσις θέλει πληθυνθή .’’ Δανιήλ ιβ (12 ): 4.
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ 666 ΣΤΑ ΑΓΑΘΑ

Ήδη υπάρχει επάνω σε όλα τα εμπορεύματα . Είναι το περίφημο Barcode με τις 3 μπάρες ασφαλείας , που είναι τα 3 εξάρια και που χωρίς αυτά ο υπολογιστής δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις ενδιάμεσες χαράξεις . Κάθε μια από αυτές τις χαρακιές αντιπροσωπεύει έναν αριθμό . Είναι η λεγόμενη ηλεκτρονική αρίθμηση .

‘‘ και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση , ειμή ο έχων το χάραγμα , ή το όνομα του θηρίου , ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού… και ο αριθμός αυτού είναι (666 ) χξς.

Αποκάλυψις ιγ (13 ) : 17-18 .

ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΚΟΙ

ΑΜΑΡΤΙΑ , ΒΙΑ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ , ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΣ , ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .

‘‘…εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί ΄ διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες , υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς , ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται , προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας , ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής΄…’’ Β’ Τιμοθέου γ (3 ) : 1-5.

Η ΓΗ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ :  

Τα ποτάμια και οι θάλασσες θα μολυνθούν , τα ψάρια θα θανατωθούν , τα υπόγεια ύδατα θα μολυνθούν ( απόβλητα κ.τ.λ. ) Τα δάση θα κατακαούν ( έλλειψη οξυγόνου ). Ο ήλιος θα καυματίζει την γη ( έλλειψη όζοντος , ερημόποίηση , φαινόμενο θερμοκηπίου ).

‘‘ Η γη πενθεί, μαραίνεται , ο κόσμος ατονίζει , μαραίνεται , οι υψηλοί εκ των λαών της γης είναι ητονισμένοι . Και η γη εμολύνθη υποκάτω των κατοίκων αυτής ΄ διότι παρέβησαν τους νόμους , ήλλαξαν το διάταγμα, ηθέτησαν διαθήκην αιώνιον . Δια τούτο η αρά κατέφαγε την γην , και οι κατοικούντες εν αυτή ηρημώθησαν΄ δια τούτο οι κάτοικοι της γης κατεκαύθησαν…’’

Ησαίας κδ (24) : 4-6

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ( ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ )

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ .

‘‘ Επειδή όταν λέγωσιν , Ειρήνη και ασφάλεια , τότε επέρχεται αιφνίδιος όλεθρος…’’

Α΄Θεσσαλονικείς ε (5 ) : 3.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ , ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ , ΜΟΝΑΞΙΑ , ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ , ΔΙΑΖΥΓΙΑ , ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ , ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ Κ.Τ.Λ.


‘‘Και επειδή θέλει πληθυνθεί η ανομία , η αγάπη των πολλών θέλει ψυχρανθή .’’

Ματθαίος κδ (24 ) : 12 .

ΕΚΧΥΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ

‘‘Και εν ταίς εσχάταις ημέραις , λέγει ο Θεος , θελω εκχέει οπό του πνεύματος μου επί πάσαν σάρκα΄ και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας …διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και πρός τα τέκνα σας , και προς πάντας τους εις μακράν , όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεος

ημών.’’ Πράξεις β (2 ) : 17 , 39.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

‘‘Εν ταις εσχαταις ημέραις , το όρος του οίκου του Κυρίου θέλει… υψωθή υπεράνω των βουνών ΄

και πάντα τα έθνη θέλουσι συρρέει εις αυτό , και πολλοί λαοί θέλουσιν …ειπει , Έλθετε , …εις τον οίκον του Θεου …και θέλει διδάξει ημάς τας οδούς αυτού .’’ Ησαΐας β (2 ) : 2-3 .

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ

‘‘ Μη νομίσητε ότι ήλθον να βάλω ειρήνην επί την γήν ΄ δεν ήλθον να βάλω ειρήνην , αλλά μάχαιραν.

Διότι ήλθον να διαχωρίσω άνθρωπον κατά του πατρός αυτού…’’ Ματθαίος ι (10 ) :34-35 .

‘‘ Όστις αδικεί , ας αδικήση έτι΄ και όστις είναι μεμολυσμένος ας μολυνθή έτι΄ και ο δίκαιος ας γείνη έτι δίκαιος , και ο άγιος ας γείνη έτι άγιος .’’ Αποκάλυψις κβ (22 ) : 11.

ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ:

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ

‘‘Και αφού υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον ,πάλιν έρχομαι , και θέλω σας παραλάβει πρός εμαυτόν,

δια να ήσθε και σείς όπου είμαι εγώ . Ιωάννης ιδ(14 ) : 3.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ

‘‘ Δεν θέλω δε να αγνοήτε , …ότι ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου , δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας ΄ επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού …και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον ΄ έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν , θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα΄ … λοιπόν παρηγορείτε αλλήλους με τους λόγους τούτους .’’ Α’ Θεσσαλονικείς δ (4 ) : 13-18 .

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ; ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

‘‘ Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει ,ουδέ οι άγγελοι των ουρανών ειμή ο Πατήρ μου μόνος .’’ Ματθαίος κδ (24 ) : 36.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

‘‘Ούτω και σείς , όταν ίδητε πάντα ταύτα , εξεύρετε ότι πλησίον είναι , επί τας θύρας …δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη , εωσού γείνωσι πάντα ταύτα .’’ Ματθαίος κδ (24 ) :33-34.

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ...

Καθώς αναφέρεται στο σύμβολο της πίστεως : Προσδοκώ ανάσταση νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος . Αμήν .

Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ , δια να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα τα μέλλοντα να γείνωσι… Λουκάς κα (21 ) : 36 .

* Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία .

* Μην χάσεις την αρπαγή της εκκλησίας .

* Δώσε τη καρδιά σου στο Χριστό και ζήτησε τον . Θα σε σώσει .

* Έχυσε το αίμα του για τις αμαρτίες σου , τις αρρώστιες σου και τις θλίψεις σου .

* Κάλεσε τόν Ιησού Χριστό και θα σ ’ ελευθερώσει .

* Είναι ζωντανός , πίστεψέ το είναι ανεστημένος , είναι αλήθεια .

* ΚΑΙ ΠΑΣ ΟΣΤΙΣ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΩΘΗ . Πραξ. Β (2 ): 21.
 

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ"!!! (VIDEO)

Που είσαι Μελά να δεις τα σημερνά χάλια μας...να ντραπείς μ' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα μας...

BRACO, Ο ΜΕΓΑΣ «ΑΓΙΟΣ» «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ» ΤΗΣ ΜΕΓΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.



Η εκπομπή στις 13/10/2014 από ένα μεγάλο γερμανικό κανάλι. Η σκηνή σε ένα τεράστιο στάδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα πλήθος παραληρεί καθώς περιμένει με αγωνία να εμφανιστεί ο «μεγάλος», ο μοναδικός ο άνθρωπος που «θεραπεύει» με ένα και μόνο βλέμμα κάθε αρρώστια κάθε βλακεία, αυτός που πρόβαλε σαν ο νέος «σωτήρας» των πασχόντων και των απελπισμένων.

Πληρώνουν για να τον δουν και να του πούνε τα προβλήματα τους, πληρώνουν για να τους θεραπεύσει, πληρώνουν για το «θεραπευτικό του άγιασμα» που μοσχοπουλιέται σε χιλιάδες πιστούς, πληρώνουν για τον μέγα «άγιο θεραπευτή» που έχει γοητεύσει τα πλήθη στην Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο Braco ο Κροάτης, μεγάλος «άγιος θεραπευτής» που τα ταμεία του κάνουν θραύση στις διάφορος περιοδείες του στην Δυτική Ευρώπη και τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τρέχουν οι πιστοί για να τον προσκυνήσουν και να δεχτούν την «ευεργετική του ευλογία». Άλλο ένα φαινόμενο των καιρών και του Αντίχριστου.
Ο περίφημος αυτός Braco, που το όνομα του βγαίνει από την κροατική λέξη, Brah-tzo, που σημαίνει ο μικρότερος αδελφός, έχει χαρακτηριστεί από τους χιλιάδες οπαδούς του σαν, «An Extraordinary talent», δηλαδή ένα εξαιρετικό ταλέντο. Δεν έχει σπουδάσει τίποτα αλλά από το 1999 περίπου έχει αρχίσει να κάνει τις εμφανίσεις του σαν θεραπευτής σε ασθενείς που έπασχαν από το Aids. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε σαν ο μεγάλος θεραπευτής και μάλιστα αναδείχτηκε και από εκείνη την γνωστή σατανική αίρεση των Scientologists, που τον αποκάλεσαν Master. Αλλά ο Braco δεν μοιάζει με τους μέχρι σήμερα εμφανισθέντες «ανταγωνιστές» του στην θεραπευτική. Αυτός είναι μοναδικό, όπως αναφέρουν οι πιστοί του, φαινόμενο. Και αυτό που τον ξεχωρίζει από τους άλλους, είναι ότι θεραπεύει μόνο με… ένα βλέμμα!!! Δηλαδή έχει ξεπεράσει όλους τους μέχρι σήμερα γνωστούς θεραπευτές. Με ένα και μόνο βλέμμα του, με ένα βλέμμα γεμάτο σημασία και φοβερή δύναμη, είναι ικανός να θεραπεύει την… οποιαδήποτε ασθένεια. Από το 2010 και μετά έχει κάνει θραύση στην Αμερική και έχει «θεραπεύσει» ακόμα και παράλυτους, όπως αναφέρουν οι πιστοί οπαδοί του, ενώ το χρήμα ρέει ασταμάτητα καθώς για να παρακολουθήσει κανείς μια θεραπευτική του παράσταση πληρώνει ακριβό εισιτήριο. Είναι το αντίτιμο για να έρθει κοντά στον μεγάλο αυτό «άγιο θεραπευτή». Εμφανίζεται σε μεγάλα στάδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα εισιτήρια προπωλούνται γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να έρθουν να το δουν και φυσικά το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο για να τον πλησιάσουν από κοντά και να δεήσει να τους ρίξει το «θεραπευτικό» του βλέμμα που θα τους ευεργετήσει και θα θεραπεύσει τις παθήσεις τους. Η προβολή του μεγάλη από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ακόμα και η NewYork Tımes ασχολήθηκε με το φαινόμενο του «μεγάλου θεραπευτή» που μόνο με ένα βλέμμα είναι ικανός να… χαρίσει υγεία στους εκατοντάδες αρρώστους που τρέχουν να συρθούν πίσω από την πλάτη του για να τον ικετεύσουν μόνο να τους κοιτάξει. Από την εποχή του Edgar Cayce, όπως αναφέρεται, εκείνου του «θεραπευτή» που είχε κάνει θραύση το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα στην Αμερική και που, όπως λέγεται, είχε την ικανότητα να… «θεραπεύει» εξ αποστάσεως, δεν έχει εμφανιστεί κάποιος με παρόμοια θεραπευτική δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι’ αυτό έχει καταγοητέψει τα πλήθη που συρρέουν στις περιοδείες του. Αυτός είναι ο «μέγας θεραπευτής», ο Braco, ο Κροάτης «θεραπευτής» που εμφανίζεται με πανάκριβα χρυσά δαχτυλίδια, χρυσά ρολόγια και πανάκριβα περιδέραια στο λαιμό του!
Αλήθεια, πόσο μπορεί η διαβολική πλάνη να παρασύρει χιλιάδες που έχουν χάσει την πίστη τους, έχουν χάσει την θρησκευτική τους ταυτότητα και έχουν γίνει έρμαια του κάθε απατεώνα που τους σερβίρει ένα διαβολικό κακέκτυπο του Ίδιου, του Μόνου Μεγάλου Θεραπευτή της Βίβλου. Αλήθεια, πόσο μπορεί ο «έξω από εδώ» να γοητεύσει τα πλήθη που τον προσκυνούν και το πιο χειρότερο, να τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι αυτός που περίμεναν για να τους θεραπεύσει ; Αλλά και αλήθεια πόσο λείπει η Ορθοδοξία από όλα αυτά ; Για το τελευταίο όμως οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι που θέλουμε να ομολογούμε πως είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έχουμε βουλιάξει στην καθημερινή μας μιζέρια ενώ το δηλητήριο του Οικουμενισμού επιδιώκει να μας ακυρώσει και να μας εξαφανίσει με τον πιο δόλιο τρόπο καθώς παράλληλα «στρώνει το χαλί» σε όλους αυτούς τους σατανικούς απατεώνες «θεραπευτές» του Διαβόλου.
Αλλοίμονο μας!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...


Πας μη μουσουλμάνος βάρβαρος… Βρετανός δάσκαλος συνελήφθη μετά από ποστάρισμα με «ρατσιστικό» ύφος για το Ισλάμ!
Αυτή είναι η «Δημοκρατία» την εποχή της Παγκοσμιοποίησης… Όποιος πάει κόντρα στο Ισλάμ φιμώνεται και συλλαμβάνεται…
Έτσι έγινε και με την περίπτωση ενός Βρετανού καθηγητή, ο οποίος μετά από ένα ποστάρισμα του στο Facebook σχετικά με το Ισλάμ βρέθηκε στη φυλακή, αφού το μήνυμα του κρίθηκε ως ρατσιστικό για τους μουσουλμάνους… Προσοχή εδώ γιατί με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο που ισχύει στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί στον καθένα και στα μέρη μας… Ε ρε γλ
έντια για τη Δημοκρατία…
Ο δάσκαλος, Jonathan Parker, έγραψε την αλήθεια για τους μουσουλμάνους, ωστόσο στη Βρετανία έχει απαγορευτεί να λέγεται το οτιδήποτε για το Ισλάμ… Ο Βρετανός δάσκαλος από το Μπέρμιγχαμ έγραψε πως «οι μουσουλμάνοι προκαλούν παιδεραστία» και πως το «Sainsbury έχει ξεμείνει από χοιρινή μπριζόλα. Κατηγορώ τους μουσουλμάνους»… Είναι μήπως ρατσιστικά αυτά του μηνύματα; Στη Βρετανία του Κάμερον, ο οποίος μαζί με τον Ομπάμα έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στους μουσουλμάνους, ναι…
Δείτε μερικά από τα μηνύματα του jonathan Parker


3

4

5

The Sun front page 05.09.14  'MUSLIM CONVERT' BEHEADS WOMAN IN GARDEN

Πηγή: hellasforce.com

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΡΚΚ ΞΑΝΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως η περίφημη «ειρηνική διαδικασία» που είχε αρχίσει τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν για την επίλυση του κουρδικού κατέρρευσε ολοσχερώς και οι Κούρδοι
βρίσκονται ξανά με το δάχτυλο στην σκάνταλη προοιωνίζοντας ένα καινούργιο αιματηρό εσωτερικό πόλεμο που αυτή την φορά απειλεί να κλονίσει εκ θεμέλιων την ίδια την Τουρκία.
Η πολιορκία της κουρδικής πόλης του Κομπανί στην Συρία από τους φανατικούς Τζιχαντιστές, που έχουν στηριχτεί ανοιχτά από τον Ερντογάν, έδειξε για άλλη μια φορά την τουρκική υποκρισία που έχει εξοργίσει τους Κούρδους μέσα στην Τουρκία. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι μέσα σε πέντε μέρες πάνω από σαράντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αιματηρές διαδηλώσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια ενώ τουλάχιστον τρεις τουρκικές σημαίες καήκαν δημόσια, ενδεικτικό της μεγάλης κουρδικής οργής προκαλώντας μεγάλη ταραχή στο τουρκικό κυβερνητικό στρατόπεδο.
Το ότι η γενικότερη κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα μέχρι τώρα πλαίσια που είχε καθορίσει η τουρκική κυβέρνηση, το φανερώνει και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, στις 11 Οκτωβρίου. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του γνωστού πολέμαρχου του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαΐκ, με τον πολύ ενδεικτικό τίτλο, «Silahli birliklerimizi Türkiye’ ye geri gönderdik», «Δηλαδή στείλαμε πίσω στην Τουρκία τα ένοπλα τμήματα μας». Το δημοσίευμα επικαλείται εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης από το γερμανικό κανάλι ARD, όπου σε συνέντευξη που έδωσε στον Γερμανό ανταποκριτή του καναλιού, Reinhard Baumgarten, ο Κούρδος οπλαρχηγός και από τους αρχηγούς του ΡΚΚ, Τζεμίλ Μπαΐκ, ανέφερε με σαφήνεια ότι η απόφαση της τουρκικής βουλής να αφήνει το ελευθέρα τα τουρκικά στρατεύματα να επεμβαίνουν εκτός συνόρων στην Συρία καις το Ιράκ, (tezekere), όταν κρίνεται πως απειλούνται τα τουρκικά συμφέροντα, «σπάει» οριστικά τις μέχρι σήμερα συμφωνίες μεταξύ των Κουρδών και της Τουρκίας για εκεχειρία και είναι προάγγελος νέων πολεμικών συγκρούσεων μέσα στο τουρκικό έδαφος μεταξύ του ΡΚΚ και των τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων. Ο Τζεμίλ Μπαΐκ από το αρχηγείο του ΡΚΚ στην πόλη Kandil του βορείου Ιράκ, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, δηλώνοντας πως η απόφαση της Τουρκία να αποκτήσει δικαιοδοσία εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΡΚΚ και είναι αιτία επανέναρξης του ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ. Όσον αφορά την αιματοχυσία του Κομπανί, ο Μπαΐκ επέρριψε εξ ολόκληρου την ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση που εξέθρεψε τα τελευταία χρόνια τους Τζιχαντιστές και κατηγόρησε ανοχτά την τουρκική υποκρισία που από την μια εμφανίζεται ότι πολεμά τους Τζιχαντιστές και από τη άλλη τους έχει ενισχύσει με όπλα και πολεμοφόδια ποντάροντας στην επικράτηση τους για να έχει ισχυρό λόγο στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. 

Η απόφαση της τουρκικής βουλής, όπως αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο ο Τζεμίλ Μπαΐκ, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά των Κούρδων μέσα στην Τουρκία. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Οτσαλάν είχε δηλώσει ότι το Κομπανί θα θάψει την ειρηνευτική διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος της Τουρκίας. 
Η κατάσταση αυτή και οι δηλώσεις του Μπαΐκ έχει μεγαλώσει το άγχος της Άγκυρας στην προοπτική να ξαναγυρίσει στην δεκαετία του ενενήντα όταν καθημερινά γίνονταν αιματηρές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κουρδών ανταρτών.
 

Παρ’ όλα αυτά οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο και στην Κύπρο, γεγονός που δείχνει πόσο υπολογίζουν την ελληνική πλευρά ενώ την ίδια περίοδο έχουν τόσα μεγάλα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα. Ας είναι καλά οι μνημονιακοί «σωτήρες» της Ελλάδας που αντί να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες που δε είναι ευνοϊκές για την Τουρκία, έχουν κάνει την χώρα ξέφραγο αμπέλι των τουρκικών προκλήσεων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ...

Στις μέρες μας είναι γεγονός πως κάπου κάπου συλλογιζόμαστε απλά, δημιουργικά.

Από τη μια η ρετσινιά του "μπατακτσή" που μας κολλήσανε. Από την άλλη η βαθιά μας πεποίθηση πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Σαν φανταστικές συμπληγάδες στέκονται εκεί μπροστά στον ωκεανό του βίου και περιμένουνε το επόμενο βήμα μας.

Σίγουρα στη μεταστροφή μας σε περισσότερο σκεπτόμενους από περισσότερο καταναλωτικούς που ήμασταν, σπουδαίο ρόλο παίζουν, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων και η δυνατότητα να ακούγονται κάποιες φωνές σε ευρύτερη κλίμακα.

Το ελπιδοφόρο είναι πως πληθαίνουν οι φωνές που στον τομέα τους η καθεμιά δίνει αγώνα αντίστασης.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική μας πολιτική, τη στρατηγική, τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, αμυντικά, στρατιωτικά και διεθνή θέματα, η χώρα μας, οι πολίτες αυτής της χώρας εννοούμε, βιώνουν μια ιδιότυπη “χειμέρια νάρκη”.

Αν κάποιος ισχυριστεί πως τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, θα θεωρηθεί κινδυνολόγος, γραφικός και ακραίος Εθνικιστής.

Συλλογιστείτε όμως, αν από λάθος, από παρεξήγηση ή από αφέλεια υπάρξει κυβέρνηση που κατά κάποιον τρόπο θα αθετήσει τα μνημόνια, μήπως ηχήσουν τα τύμπανα εκείνα “στη διαπασών”;

Μήπως τελικά και αυτό είναι που μας αποκρύπτεται, η απειλή του πολέμου θα είναι και το επόμενο σημείο πίεσης για συμμόρφωση της χώρας μας.

Ο πόλεμος αποτελεί την βέβαια φρίκη, δεν συνιστά ούτε λύση ούτε εκτόνωση.

Όταν όμως τα πράγματα ωθούνται και στα όρια της αντοχής πολιτών και κρατών, η πολεμική εκτροπή δεν πρέπει να αποκλείεται σαν ενδεχόμενο.

Όταν η νοικοκυρά βάζει τις κατσαρόλες στη φωτιά, οι μοσχοβολιές απλώνονται σε όλη τη γειτονιά.

Τώρα που η Τουρκία αποδεικνύεται καζάνι που βράζει, εμείς κρατάμε τη μύτη μας.

Η τόση σπουδή από τα μεγαλοκάναλα μη τυχόν οσφρανθούμε κάτι από τα μαγειρέματά της εβραιομασωνοκίνιτης οικουμενιστικής παντοκρατορίας όμως, δεν μας απαλάσσει από την ευθύνη.

Να κρατήσουμε την πίστη ανόθευτη και την πατρίδα λεύτερη.


Πηγή: katanixis.gr

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΘΕΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΕΡΕΑ

Βρισκόμαστε σε ημέρες πονηρές και αντίχριστες. Η παναίρεση του Οικουμενισμού έχει αλώσει τις περισσότερες μητροπόλεις της Ορθοδοξίας. Δοσίλογοι μητροπολίτες, όργανα της Νέας Τάξης, της μασωνοκίνητης Νέας Εποχής, παραχωρούν γη και ύδωρ στον Διάβολο, για να υπηρετήσουν τα σχέδια της παναίρεσης. Καταπατούν ασύστολα τους ιερούς Κανόνες. Προδίδουν την Πίστη μας με την κατάφορη παραβίαση τους, και αντί να τιμωρούνται ως αρνητές του Χριστού, τιμωρούν τους παραδοσιακούς, πατερικούς και αντιοικουμενιστές ιερείς τους. Τους τρομοκρατούν, τους αναγκάζουν με απειλές να εγκαταλείψουν τον αντιοικουμενιστικό τους αγώνα, τους εξευτελίζουν με προσβολές και ύβρεις, τους τρομοκρατούν ακόμα και με κατάρες!

Γνωστός σε αρκετούς, έγγαμος ιερέας μιας μητροπόλεως της κεντρικής Μακεδονίας, τιμωρήθηκε παρανόμως σήμερα, σε αργία αορίστου χρόνου. Η τιμωρία επιβλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, προφορικά, βασισμένη σε καταγγελία ψευδομαρτύρων περί διακοπής δήθεν της μνημονεύσεως του ονόματος του οικείου μητροπολίτου από τον διωκόμενο ιερέα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου περί του αντιθέτου αλλά και των συνεφημερίων του, ο μητροπολίτης αυτός με την έντονη οικουμενιστική δραστηριότητα, προχώρησε στην τιμωρία του ιερέως, απαγορεύοντάς τον να λειτουργεί μέχρις ότου αποφασίσει ο ίδιος ο ιερεύς και ζητήσει το απολυτήριό του από την Μητρόπολη! Να κρεμάσει δηλαδή το πετραχήλι του έτσι ώστε να αναγκαστεί να σταματήσει τους αγώνες του για την Ορθοδοξία!

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε ο συγκεκριμένος μητροπολίτης, να αποκαταστήσει άμεσα την παρανομία εκ μέρους του και να άρει την άδικη τιμωρία.
Σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιεύσουμε όλα τα στοιχεία γύρω από αυτήν την υπόθεση, αποκαλύπτοντας την πλεκτάνη... ...


Πηγή: katanixis.gr