Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...;

Τα γεγονότα τρέχουν αλλά έχοντας προγραφεί στην Αποκάλυψη και τα άλλα ιερά βιβλία της Εκκλησίας, απλώς μας καλούν σε αυξημένη επαγρύπνηση, με τη σιγουριά όμως ότι τελικά για τους πιστούς που θα δείξουν υπομονή κατά τις δοκιμασίες, όλα θα αποβούν σε καλό. Γνωρίζομε λέει ο απόστολος Παύλος ότι στους αγαπώντες τον Θεό όλα συνεργούν εις αγαθόν. Αυτό θα γίνει και εδώ στη Γη. Η αναλαμπή της Ορθοδοξίας είναι προφητευμένη, και θα έρθει ξαφνικά, εκ Θεού.

Ο γέροντας Σωφρόνιος θέτει ένα ερώτημα: «Η παρατηρούμενη σε όλο τον κόσμο πνευματική κρίση άραγε δεν είναι προετοιμασία προς μία νέα μεγάλη αναγέννηση; ... Και αυτό είναι δυνατόν να έλθει σαν ισχυρή πλημμύρα, σαν εκτυφλωτική αστραπή στο σκότος του μεσονυκτίου».
Και ο γέροντας Πορφύριος έλεγε: «Η εποχή µας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε µιά αθλία κατάσταση. Ο Θεός όμως, µας λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει ν’ απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό». Όμως θα δυσκολέψει πολύ η κατάσταση, γι’ αυτό ο ίδιος συμβούλευε μια γερόντισσα: «να υπερασπισθείς ό,τι ανήκει στη Μονή, γιατί θα ΄ρθουν δύσκολοι καιροί και ο κόσμος θα χρειασθεί φροντίδα από τα Μοναστήρια».
Αλλά και ο Κύριος Ιησούς καθιστά σαφές ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, και να μη φοβόμαστε: «Δεν πωλούνται δύο στρουθία αντί ενός (ευτελούς) ασσαρίου; Και ένα απ’ αυτά δεν θα πέσει στη γη χωρίς τη θέληση του πατρός σας (Θεού). Εσάς δε και οι τρίχες τις κεφαλής είναι μετρημένες. Μην λοιπόν φοβηθείτε. Από πολλά στρουθία διαφέρετε (υπερέχετε) εσείς» (Ματθ. Ι29-Ι31).
 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου