Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.






Σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. , μέσα από συζητήσεις που έχουν με "κατώτερους" κληρικούς ανά την Ελλάδα , αλλά και με κάποιους σχετικά υψηλόβαθμους (πάντα κληρικούς) , υπάρχει έντονος αναβρασμός σε αρκετές μητροπόλεις που ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και των αποκαλούμενων "ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ" !!! , εξαιτίας της προδιάθεσης πολλών ιερωμένων να προχωρήσουν σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ !!! , για διαφόρους και ποικίλους λόγους.
Αναφέρουν μερικούς από τους λόγους αυτούς, λέγοντας τα εξής:


"Αρχικά νοιώθουμε "φορτισμένοι" ψυχολογικά τον τελευταίο καιρό , λόγο της "ανυπαρξίας" της ιεραρχίας της ορθόδοξης εκκλησίας, η οποία περιορίζετε εδώ και πολύ καιρό στο να απευθύνετε στον λαό από του Ιερού Βήματος αλλά και μέσω ΜΜΕ και διαδικτύου, μιλώντας μόνο για την πίστη , την σχέση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος με Τον Θεό (πράγματα δεδομένα δηλαδή), χρησιμοποιώντας λόγους φωτισμένων πατέρων της Ορθοδοξίας ή και δικούς τους προσωπικούς λόγους ,αποφεύγοντας , σε βαθμό σκανδαλισμού του ποιμνίου να μιλήσουν ανοιχτά για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και που είναι περιττό να τα αναφέρουμε γιατί τα θεωρούμε αυτονόητα.
   

 
Άλλος λόγος είναι το ότι σε κάθε περίπτωση που επιχειρεί κάποιος ιερέας , να απευθυνθεί στον λαό και να πει πράγματα που αφορούν γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και προβληματίζουν όπως π.χ. τα γεγονότα στην μέση ανατολή και οι σφαγές ορθοδόξων αλλά και βορειότερα όπως στην Ουκρανία όπου επίσης βλέπουμε εμφανώς "κυνηγητό" ορθοδόξων και πολλά άλλα (βλ. ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ.τ.λ.), τότε ο εκάστοτε ιερέας έρχεται αντιμέτωπος με το κλασσικό πλέον επιχείρημα "ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ" γεγονός που καθιστά αυτομάτως τον ιερέα - ποιμένα έναν άβουλο υπάλληλο που περιορίζετε στα λειτουργικά και μόνο καθήκοντά του , πράγμα που μας προκαλεί συνειδησιακή ανασφάλεια στην σχέση μας με Τον Ύψιστο αλλά συγχρόνως είναι και αντίθετο ως προς τον ομολογιακό χαρακτήρα που πρέπει να διακατέχει κάθε ιερωμένο. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που σε πολλούς εξ ημών δεικνύεται η πόρτα της εξόδου με το επιχείρημα της "ανυπακοής" !!! (ήδη μέχρι στιγμής έχουμε αρκετά περιστατικά, που με μια μικρή έρευνα, μπορεί ο καθένας να τα διαπιστώσει).

Το θέμα της επιβίωσης των κληρικών θεωρούμε ανούσιο να το αναφέρουμε, αν και έχουμε φθάσει σε σημείο να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας ( την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες ΑΜΙΣΘΟΙ ιερείς) και το χαρακτηρίζουμε ως ανούσιο διότι…."Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΟΙΜΗΝ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΙΘΗΣΙΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ".

Τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα μας προβληματίζουν και μας έχουν φθάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε ως και την παραίτηση , χωρίς αυτό να συνεπάγεται και άρνηση της ιεροσύνης μας που την θεωρούμε ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ."

   


Σημ. Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. : Τα παραπάνω δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας , αλλά πληροφορίες τις οποίες μοιράστηκαν μαζί μας προβληματισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον κληρικοί , των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύουμε (αν και δεν έχουν πρόβλημα οι ίδιοι) , δια ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ , ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει σύντομα. Το Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. είναι στην διάθεση οιουδήποτε κληρικού να εκφραστεί , αλλά και να μοιραστεί πληροφορίες που μπορεί να έχει, με την προϋπόθεση να είναι έγκυρες. Η εμπιστευτικότητα των προσωπικών στοιχείων θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου