Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ:Ολα καλά. ΣΟΙΜΠΛΕ:Η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις


Το Eurogroup δεν έχει λάβει καμία απόφαση που να αποδέχεται ότι η Ελλάδα υλοποίησε όσα επιβάλλει η συμφωνία με την τρόικα ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε μιλώντας το Σάββατο ότι η Ελλάδα δεν έχει πετύχει ή εφαρμόσει μέχρι σήμερα όσα επιβάλλονται από την συμφωνία με τους δανειστές της, ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας από την τρόικα. Δεν υπάρχει κάποια τέτοια απόφαση από το Eurogroup, όπως είπε.

Αντίθετα, σημείωσε ότι για την Κύπρο εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας που μεταξύ άλλων προβλέπει πως το χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2020 θα διαμορφωθεί στο 104% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο κρίνεται βιώσιμο.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ότι στο μέλλον η χώρα όπου έχει στην έδρα της οποιαδήποτε τράπεζα που αντιμετωπίζει δυσκολίες θα πρέπει πρώτα η ίδια να παρέχει ρευστότητα στο ίδρυμα, πριν είναι δυνατή οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια από τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου