Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ   
          ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

Τρεις από τους ισχυρότερους τραπεζίτες του κόσμου απευθύνουν σημαντικές προειδοποιήσεις για τις τρομερές συνέπειες που θα υπάρξουν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ρυθμίσουν το ζήτημα με το χρέος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  Deutsche Bank, Anshu Jain, να υποστηρίζει ότι η χρεοκοπία θα ήταν «απόλυτα καταστροφική».

«Αυτή θα ήταν μια ταχύτατα μεταδιδόμενη νόσος», δήλωσε ο Anshu Jain.
"Δεν έχω να κάνω συστάσεις προς αυτό το κοινό... περί της τοποθέτησης ενός ενισχυμένου επιδέσμου σε μια ανοιχτή πληγή", όπως είπε ο ίδιος.
Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase και ο Baudouin Prot, πρόεδρος της BNP Paribas, δήλωσαν ότι μια χρεοκοπία θα έχει δραματικές συνέπειες για αξιόχρεο των ΗΠΑ και το δολάριο και πολύ πιθανό να βυθίσει εκ νέου την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Eκκληση από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας να υπάρξει συμφωνία
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γιονγκ Κιμ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περνούν μια «πολύ επικίνδυνη» περίοδο. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προφανής έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας από τις 17 Οκτωβρίου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την κάλυψη του ανώτατου ορίου χρέους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν ιδιαιτέρως από τη διαφαινόμενη κρίση, σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ουάσιγκτον. «Θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός για τις αναπτυσσόμενες χώρες και θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ επιζήμιο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες », δήλωσε ο Κιμ. Το αμερικανικό Κογκρέσο καλείται έως τις 17 Οκτωβρίου να συμφωνήσει στην αύξηση του ανώτατου ορίου για το αμερικανικό χρέος που είναι σήμερα 16.7 τρις δολ.

*Είναι τυχαίο πως η ημερομηνία λήψης της απόφασης είναι η 17η Οκτωβρίου, ημερομηνία δηλ. που έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα εξάλειψης της φτώχιας; 
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου