Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ,ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ.











ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.

Αγνωστος, στην προσπάθειά του να ταξιδεύσει, μη έχονταςχρήματα για την έκδοση εισιτηρίου, επέλεξε ριψοκίνδυνο τρόπο ώστε να φτάσει στον προορισμό του.
Σκαρφάλωσε στην οροφή βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας 23503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. 
Στη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος της Ραψάνης και ενώ η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε κίνηση, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ισχύος 25.000 βολτ που διαπερνά τα – υψηλής τάσης- καλώδια ηλεκτροκίνησης.
Το αποτέλεσμα ήταν η αμαξοστοιχία να καθηλωθεί στις ράγες, μιας και η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί λόγω του βραχυκυκλώματος. Στην προσπάθειά του ο μηχανοδηγός να καταλάβει τι είχε συμβεί, επικοινώνησε με τα κεντρικά του ΟΣΕ προκειμένου να επανέλθει η τάση και να ελευθερωθεί ο συρμός, καθώς το σημείο της σήραγγας ήταν επικίνδυνο. Μόλις το ρεύμα επανήλθε, το τρένο συνέχισε τη διαδρομή του για να φτάσει σε μερικά λεπτά της ώρας στον σταθμό του Ευαγγελισμού. Εκεί ο μηχανοδηγός προκειμένου να κατανοήσει τι πράγματι είχε συμβεί, κατέβηκε για να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο. Ήταν η στιγμή που αποκαλύφτηκε το τραγικό περιστατικό: το πτώμα του άγνωστου άνδρα, ήταν «κολλημένο» στην οροφή του βαγονιού. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στον Ευαγγελισμό κατέφθασαν χωρίς καθυστέρηση τεχνικοί του ΟΣΕ, καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ, οι όποιοι και αντίκρισαν το αποκρουστικό θέαμα.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
ΟΜΑΔΑ-Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου