Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΟΡΙΣΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

Μεγάλες ανατροπές στην απονομή της δικαιοσύνης φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικάς που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, με πρόβλεψη νέων θεσμών αλλά και αλλαγές στις ποινές που επιβάλλονται.

Η επιτροπή προτείνει ειδικά άρθρα που αφορούν την

προσβολή του πολιτεύματος και προβλέπουν ποινές κάθειρξης για όσους προσβάλλουν το πολίτευμα και μέσω Διαδικτύου.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί προεδρική εξουσία, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία, που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από 15 ως 20 χρόνια».

Ταυτόχρονα, με φυλάκιση έως δέκα ετών τιμωρείται και εκείνος που δημόσια ή με διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων ή μέσω Διαδικτύου προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στην επιχείρηση πράξης από εκείνες που αναφέρονται στα συγκεκριμένα άρθρα.




Σημείωση: Ο πρώτος που θα πρέπει να συλληφθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος είναι ο πρωθυπουργός, εφ' όσων ο ίδιος και η προδοτική κυβέρνησή του, οδήγησαν στην απαξίωση της βουλής και των δημοκρατικών θεσμών. 
Αλήθεια, για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ποια είναι η πονή;

Πηγή: ishare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου