Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΦΡΑΓΚΙΣΚΕ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Ο Πάπας, αφού τίμησε, προ ημερών, το μνήμα του Theodor Herzl, του ιδρυτή του Σιωνισμού, της έκφρασης δηλαδή του εβραϊκού εθνικισμού και φίλησε ευλαβικά το χέρι ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος, αποκάλεσε την άρνηση του Ολοκαυτώματος «τρέλα», προχώρησε και άλλο, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «μέσα σε κάθε Χριστιανό υπάρχει ένας Εβραίος»! Ο Πάπας είπε ότι
ο διαθρησκευτικός διάλογος των δύο θρησκειών μερικές φορές είναι μια «καυτή πατάτα».
«Πιστεύω ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος πρέπει να διερευνήσει τις Εβραϊκές ρίζες του Χριστιανισμού και τη χριστιανική ανθοφορία του Ιουδαϊσμού (;)», δήλωσε ο Φραγκίσκος. «Καταλαβαίνω ότι είναι μια πρόκληση, μια καυτή πατάτα, αλλά είναι δυνατόν να ζήσουμε σαν αδέλφια».

Η δήλωση αυτή του Φραγκίσκου φαίνεται να είναι πιο «προχωρημένη» από εκείνη του προκατόχου του, Ιωάννη Παύλου Β', ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο το 1986 ως ο πρώτος Πάπας που επισκέφτηκε την κύρια συναγωγή της Ρώμης δηλώνοντας ότι οι Εβραίοι είναι οι «μεγαλύτεροι αδελφοί» της χριστιανικής πίστης.

«Κάθε μέρα, προσεύχομαι με τους Ψαλμούς του Δαυίδ. Η προσευχή μου είναι εβραϊκή, αλλά η Ευχαριστία μου είναι χριστιανική»,είπε ο Φραγκίσκος.
 

Το καλό με αυτά που κάνει ο αιρεσιάρχης της Ρώμης είναι ότι στην προσπάθειά του να χτίσει τη νέα θρησκέια - πρόδρομο του αντιχρίστου (πανθρησκεία), θα γκρεμίσει μόνος του το βδέλυγμα του Παπισμού.

πηγή yiorgosthalassis.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου