Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ανακαλύθηκε Αρχαία Πόλη απο την βιβλική εποχή !!! (ΦΩΤΟ)



Αρχαία Πόλη απο την βιβλική εποχή !!! ανακαλύφθηκε κάτω από ερείπια στο Ισραήλ.
 




Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ίχνη μίας άγνωστης, του 14ου Π.Χ. αιώνα,  πόλης τής Χαναάν  η οποια έχει θαφτεί κάτω από τα ερείπια  μιας άλλης πόλης στο Ισραήλ.


Τα ίχνη περιλαμβάνουν ένα αιγυπτιακό φυλαχτό του Αμενχοτέπ ΙΙΙ και πολλά αγγεία από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Gezer, μιας αρχαίας πόλης τής Χαναάν.

Το Gezer ήταν κάποτε ένα σημαντικό κέντρο που βρισκόταν στο σταυροδρόμι των εμπορικών δρόμων μεταξύ της Ασίας και της Αφρικής, δήλωσε ο Steven Ortiz, συν-διευθυντής των ανασκαφών της περιοχής και μελετητής της Βίβλου στη Νοτιοδυτική Baptist Theological Seminary στο Fort Worth του Τέξας.

Βιβλική πόλη

Η αρχαία πόλη της Gezer υπήρξε μια σημαντική περιοχή από την εποχή του Χαλκού , γιατί βρισκόταν στο δρόμο της θάλασσας, ή «Via Maris», ένα αρχαίο εμπορικό δρόμο που συνέδεε την Αίγυπτο, τη Συρία, την Ανατολία και τη Μεσοποταμία.

Η πόλη είχε αποκλειστεί επί πολλούς αιώνες, από τους Χαναναίους, τους Αιγύπτιους και τους Ασσύριους. Οι Βιβλικές αφηγήσεις από τον 10ο αιώνα περίπου περιγράφουν έναν Αιγυπτιο Φαραώ που δίνει την πόλη στον Βασιλιά Σωλομώντα ως δώρο για το γάμο με την κόρη του!!!.

"Έχει αλλάξει πολλά χέρια σε όλη την ιστορία," είπε ο Ortiz στο LiveScience, αναφερόμενος στην πόλη…

Το Gezer κατέχει επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες υπόγειες σήραγγες νερού της αρχαιότητας, που ήταν πιθανότερο να τις χρησιμοποιούσαν για να κρατήθει η παροχή νερού ασφαλης κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας .

«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μια πόλη που είχε σημασία για την βασίλεια του Ισραήλ και του Ιούδα να έχει παλαιότερη ιστορία και σίγουρα έχει παίξει ένα σημαντικό ,πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο πριν από εκείνη την εποχή," δήλωσε ο Vaughn στο LiveScience.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου