Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

1383755_617910318260450_1601124927_n.jpg

Οι προκλήσεις των Τούρκων προς τον Κυπριακό Ελληνισμό συνεχίζονται. Αυτή την φορά όμως δεν σεβάστηκαν ούτε τους τάφους στα κατεχόμενα μέρη. Ημίγυμνα μοντέλα ποζάρουν επάνω στους τάφους κάνοντας έτσι το «θέαμα» θλιβερό.Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αν και τραβηγμένες από τον περασμένο Αύγουστο, βγήκαν στην φόρα χθες το βράδυ μέσω διάφορων κοινωνικών δικτυώσεις. Η πράξη αυτή, σίγουρα δεν τιμούν ούτε τους δημιουργούς αυτής της φωτογράφισης αλλά ούτε και τα μοντέλα που πήραν μέρος.

10001287_10201797629838187_1358393121_n.jpg
 
πηγή nonstopjournal.com.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΕ....ΔΑΙΜΟΝΑ

Και η γυναίκα αυτή έχει παιδιά... 
H Μαρία Χοσέ Κριστέρνα, γνωστή ως «γυναίκα-βαμπίρ», παντρεύτηκε στην ηλικία των 17, ήταν εκπαιδευόμενη δικηγόρος και η οικογένειά της ήταν βαθειά θρησκευόμενη. Έχει γεμίσει σχεδόν 100% το σώμα της με τατουάζ, έχει «φυτέψει» κέρατα στο κεφάλι της και έχει προσθέσει έξτρα κοφτερά εμφυτεύματα στα δόντια της! Παρόλα αυτά, η 35χρονη Μαρία Χοσέ Κριστέρνα από το Μεξικό δηλώνει πως είναι μια φυσιολογική μητέρα… Τώρα το μόνο που θέλει να κάνει είναι να προσθέσει μερικά ακόμα κέρατα από τιτάνιο στο πίσω μέρος του κεφαλιού της ώστε να ολοκληρώσει την εικόνα που έχει στο μυαλό της.
 Τι άλλο θα δούμε…

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

Η σταδιακή «απλοποίηση» της γλώσσας, οδηγεί στην πλήρη αλλοίωση και πιθανώς εξαφάνισή της.
Η αρχή έγινε με την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος για λόγους διευκόλυνσης των μαθητών. Σειρά είχε το γράμμα -ν-… Ακολούθησαν τα φωνήεντα και τα διπλά γράμματα!
Πλέον, για όσους πιθανόν τους διαφεύγει,

μεγάλος αριθμός λέξεων είτε έχει αποβάλει τα διπλά γράμματα που εμπεριείχε (καμμία: καμία, παλληκάρι: παλικάρι, κλπ), είτε έχει αντικαταστήσει τα φωνήεντα «ει, η, οι, κλπ» με το -ι- (ταξειδιώτης: ταξιδιώτης, εταιρεία: εταιρία, κλπ).
Με αυτόν τον τρόπο χάνεται η λογική αλληλουχία της γλώσσας μας και αποκόπτεται το παρόν και το μέλλον της από το παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτήν. Τα παιδιά αγνοούν την προέλευση της ορθογραφίας των λέξεων με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη και να βρίσκονται σε σύγχυση. Γιατί πολύ απλά οι διδάσκοντες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να τους εξηγήσουν «γιατί κάτι γράφεται έτσι ή αλλιώς». Όσο οι λέξεις διατηρούσαν την παλιά-γνήσια ορθογραφία τους, μπορούσες να ανακαλύψεις μέσα σ’ αυτές την ιστορία τους…

Όταν γράφεις τη λέξη «βοήθεια» μπορείς να διακρίνεις την ετυμολογία της: θέω (τρέχω) στην βοήν (φωνή, κραυγή) κάποιου. Αν σταματήσει η «βοήθεια» να γράφεται με η και ει, αυτόματα χάνει τις ρίζες της, αλλάζει ταυτότητα και κόβει κάθε είδους σύνδεση με το παρελθόν της.
Επιπλέον η γλώσσα μας χάνει και την μουσικότητά της, στοιχείο που έχει εξυμνηθεί παγκοσμίως!
 

Η (σημερινή) ελληνική ορθογραφία δημιουργήθηκε αποξενώνοντας την μουσική προφορά από την γλώσσα…»
 Είναι αυτό που έλεγε ο Ελύτης:
«Ἐγὼ δὲν ξέρω νὰ ὑπάρχει παρὰ μία γλῶσσα,
ἡ ἐνιαία γλῶσσα, ἡ Ἑλληνική, ὅπως ἐξελίχθηκε ἀπὸ
τὴν Ἀρχαία ποὺ ἔφτασε νὰ εἶναι
τὸ μεγάλο καμάρι μας καὶ τὸ μεγάλο μας στήριγμα.
Ἐγὼ εἶμαι ὑπὲρ τοῦ παλαιοῦ συστήματος, ἐναντίον τοῦ μονοτονικοῦ καὶ ὑπὲρ τῆς διδασκαλίας τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν. Εἶναι ἡ βάση γιὰ νὰ ξέρεις τὴν ἐτυμολογία τῶν λέξεων. Ἡ σημερινὴ κακοποίηση τῆς γλώσσας μὲ ἐνοχλεῖ καὶ αἰσθητικά. Θέλω νὰ δῶ γραμμένο τὸ «καφενεῖον» κι ἂς μὴν προφέρουμε τό «ν». Τώρα, ὅλες οἱ λέξεις ἔχουν μιὰ τρύπα».
Παλιά έκλινες την λέξη «θάλασσα» και μπορούσες να ακούσεις τον κυματισμό της με την άνοδο και την κάθοδο του τόνου κατά την κλίση της! (ἡ θἀλασσα, τῆς θαλάσσης, τῇ θαλάσσῃ, την θάλασσαν, ὦ θάλασσα)
Σήμερα καταβάλλεται απροκάλυπτα για «αδιευκρίνητους» ή «διευκρινισμένους» λόγους κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξαφανιστεί ή να κακοποιηθεί περαιτέρω η γλώσσα που «γέννησε» όλες τις γλώσσες της υφηλίου.
Την «απόγυμνώνουν» από όλες τις όμορφες ιδιαιτερότητές της και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σβηστεί από το μυαλό των νέων παιδιών. Εξ’ ου και η απλοποίησή- αλλοίωσή της και η είσοδος των greeklish στην καθημερινότητά μας…
Απώτερος, ίσως, στόχος τους μία φωνητική γραφή (ό,τι ακούω γράφω) και η σταδιακή υιοθέτηση του λατινικού αλαφαβήτου, με ένα μόνο -ι- στην γραφή, ένα -ο-, όχι δίφθογγοι, όχι διπλά γράμματα, ούτε καν ξ, ψ αλλά κς, πς…
Οδηγούμαστε σταδιακά επομένως στον πλήρη αφανισμό της… Ίσως το πρόβλημα αυτό, την συγκεκριμένη χρονικο-ιστορική συγκυρία, που οι εξελίξεις τρέχουν και παράλληλα πολλοί από εμάς έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα επιβίωσης, να φαντάζει κάτι μακρινο και ανούσιο…
Δεν είναι όμως έτσι…! Κληρονομήσαμε ένα «στολίδι» που κοσμεί όλη την οικουμένη και για το μεγαλείο του οποίου έχουν γραφεί τόμοι ολόκληροι, κυρίως φυσικά στο εξωτερικό. Δεν έχει λοιπόν κανείς απολύτως το δικαίωμα να το στερήσει από εμάς και τις επόμενες γενιές. Έχουμε επομένως ιερή υποχρέωση να το προστατέψουμε και να το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ακέραιο!
Θα κλείσω με την άποψη του μεγάλου μας ποιητή, Γιώργου Σεφέρη! 

«Ὁ Θεὸς μᾶς χάρισε μιὰ γλῶσσα ζωντανή, εὔρωστη, πεισματάρα καὶ χαριτωμένη, ποὺ ἀντέχει ἀκόμη, μολονότι ἔχουμε ἐξαπολύσει ὅλα τὰ θεριὰ γιὰ νὰ τὴ φάνε. Ἔφαγαν ὅσο μπόρεσαν, ἀλλά ἀπομένει ἡ μαγιά, ἔτσι θὰ ἔλεγα, παραφράζοντας τὸν Μακρυγιάννη. Δὲν ξέρω πόσο θὰ βαστάξει ἀκόμη αὐτό. Ἐκείνο ποὺ ξέρω εἶναι ὅτι ἡ μαγιὰ λιγοστεύει καὶ δὲν μὲνει πιὰ καιρὸς γιὰ νὰ μένουμε ἀμέριμνοι. Δὲν εἶναι καινούργια τὰ σημεῖα ποὺ δεῖχνουν πώς, ἂν συνεχίσουμε τὸν ἲδιο δρόμο, ἂν ἀφεθούμε μοιρολατρικὰ στὴν δύναμη τῶν πραγμάτων, θὰ βρεθοῦμε στὸ τέλος μπροστὰ σε μιὰ γλῶσσα ἐξευτελισμένη, πολύσπερμη καὶ ἀσπόνδυλη».

πηγή
ΠΥΓΜΗ.gr

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Πραγματικά συγκλονιστικό είναι το άρθρο-προσκύνημα του Τούρκου γνωστού δημοσιογράφου και ερευνητή, Fatih Türkmenoğlu, στην αγιωτόκο νήσο της Λέσβου και στον ιερό τόπο προσκυνήματος των Ορθοδόξων χριστιανών, στον ιερό ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, στον Μανταμάδο. Αλλά ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι τα θαύματα που αφηγείται ο Τούρκος περιηγητής και δημοσιογράφος στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, παρά μια μεγάλη πιστή στην θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και περιηγητής αναφέρει από την αρχή του άρθρου του την μεγάλη συγκίνηση που ένιωσε όταν βρέθηκε στην αγιωτόκο νήσο της Λέσβου, το προσκύνημα του στον ναό του Ταξιάρχη αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Μανταμάδο και το δέος που ένιωσε όταν αντίκρισε την θαυματουργική εικόνα. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα αυτή έγινε από ένα καλόγερο που διασώθηκε μετά από μια φονική επιδρομή πειρατών στον νησί που λεηλάτησαν το μοναστήρι και την έκανε από χώμα και το αίμα των καλόγερων που είχαν σκοτωθεί από τους πειρατές. Χαρακτηριστικό της πίστη του στην ιαματική χάρη του Ταξιάρχη, είναι η φράση που χρησιμοποίει γράφοντας ότι, «φορώντας ατσάλινα υποδήματα, πηγαίνοντας για προσκύνημα στον Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη, αυτός θα σου φέρει την θεραπεία» και όλα αυτά από έναν Τούρκο μουσουλμάνο. Ο προσκυνητής που πηγαίνει στον ναό και έχει πρόβλημα υγείας, αφού προσκυνήσει την εικόνα και κάνει την προσευχή του και την ευχή του να θεραπευτεί, ο Αρχάγγελος θα σκύψει στοργικά πάνω στο πρόβλημά του και θα του προσφέρει την ιαματική του χάρη, όπως τονίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος στο καταπληκτικό αυτό άρθρο του αφιέρωμα στον ναό του Μανταμάδου της Λέσβου.
Εκείνο όμως που πραγματικά συγκλονίζει στο άρθρο του Fatih Türkmenoğlu, στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, είναι ότι εξιστορεί στους αναγνώστες του το μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχη και της αγίας εικόνας του, που έγινε το 1963 στην Κύπρο, την περίοδο που είχαν ξεσπάσει αιματηρά επεισόδια μεταξύ των δυο κοινοτήτων της νήσου, προάγγελος της τουρκικής εισβολής μετά από έντεκα χρόνια.

Όλα αυτά από έναν Τούρκο δημοσιογράφο προσκυνητή στην ορθόδοξη θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη στην αγιωτόκο Λέσβο! Η Ορθοδοξία και τα θαύματά της ξαναζούν στην σημερινή Τουρκία.

πηγή
enromiosini.gr

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισλαμιστές δοφόνησαν την 25χρονη χριστιανή Mαρία Sameh George στο Κάιρο. Η κοπέλα ζούσε ακριβώς δίπλα από εκκλησία στο Ain Shams του Καΐρου, όταν ένας έξαλλος σε θρησκευτική έξαρση διαδηλωτής Μουσουλμάνος σταμάτησε βίαια το αυτοκίνητο της. Ο όχλος έσπευσε να εκτονώσει τα πιο βάρβαρα ένστικτά του στο ανυπεράσπιστο θύμα. Έσυραν δια της βίας τη νεαρή χριστιανή έξω από το αυτοκίνητό της, την ξυλοκόπησαν με μένος έως θανάτου και
την αποτέλειωσαν με 16 μαχαιριές. Η χαριστική βολή ήταν εξίσου επώδυνη.
Τα φροιδοισλαμιστικά ένστικτα ξεσπάθωσαν κατά της Μαρίας. Την στραγγάλισαν. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο της. Η Μαρία ήταν ένα από τα 5 θύματα των ισλαμιστών στην κινητοποίησή τους που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ημέρα της ιερότερης προσευχής των μουσουλμάνων. 

Στο άλλο ισλαμοχριστιανικό μέτωπο της Ανατολής όπως καταγγέλει η χριστιανική οργάνωση Barnabas Fund που διοχέτευσε βοήθεια σε Συρία και στο Kassab σ΄άρθρο της την Πέμπτη δεν κατόρθωσαν όλοι οι χριστιανοί αρμένιοι του Kassab να διαφύγουν από το μένος των ισλαμιστών. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, Sham al-Islam και Ansar al-Sham που σχετίζονται με την Al-Qaïda κατέλαβαν την περιοχή μετά την μαζική εισβολή μαχητών τους με την κάλυψη των τουρκικών δυνάμεων που εδρεύουν στην τουρκοσυριακή μεθόριο. «80χριστιανοί κάτοικοι της περιοχής σφαγιάσθηκαν ενώ τουλάχιστον 13 αποκεφαλίστηκαν. Πιθανότατα μια δεκάδα χριστιανικών οικογενειών είναι ακόμη υπό την ομηρία των ξένων εισβολέων κατακτητών. Το τούρκικο καθεστώς πρέπει να θεωρηθεί συνυπεύθυνο αυτής της νέας σφαγής των χριστιανών γιατί αντικειμενικά διευκόλυνε το πέρασμα σε συριακό έδαφος των δολοφόνων ισλαμιστών.»
Ήδη από τις 26/03/2014 το Shoebat.com μεταφέρει την είδηση «της βάρβαρης σφαγής στο συριακό αρμενικό χωριό του Kessab από μουσουλμάνους που στάλθηκαν από την Τουρκία και σφαγίασαν 80 χριστιανούς”.Στις 28/03/2014 επανέρχεται για να επιβεβαιώσει ότι οι μουσουλμάνοι αποκεφάλισαν εν ψυχρώ 13 χριστιανούς ομήρους. Ενώ όσο για τον καταλογισμό ευθυνών επισημαίνει ότι η αλήθεια είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη σφαγή και τον μαζικό αποκεφαλισμό των αρμένιων χριστιανών.

πηγή 
lithosfotos.gr

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Έτσι σμιλεύουν τα παιδιά μας από τη νεαρή τους ηλικία...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
 

Από την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε.
Θα πείτε «δεν γίνεται».

Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Η πρόκληση πάντως ισχύει.»


Jean Richepin (1849 – 1926)

ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ...ΤΟΥΡΚΟ!

Να κλέψουν για μια ακόμα φορά από την ελληνική ιστορία και μυθολογία αποφάσισαν οι Τούρκοι.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι… γείτονες, είτε Τούρκοι είτε Σκοπιανοί συνηθίζουν να αρπάζουν στοιχεία από την ελληνική ιστορία, ακόμα και Έλληνες ήρωες και να τους «βαπτίζουν» Τούρκους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους κλπ…
Αυτή την φορά οι Τούρκοι αποφάσισαν να μας κλέψουν τον Όμηρο, κάτι βέβαια που έχουν ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν, δίνοντάς του μάλιστα και το όνομα “Omar”.

Στο Μπαχρέιν παρουσιάζουν διάσημους Τούρκους χορευτές με το έργο «Τροία» μιλώντας για τον μεγάλο ποιητή της Ανατολίας… Όμηρο!
Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.
Γράφουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της «Πολιτιστικής Άνοιξης στο Μπαχρέιν» στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν την εκδήλωση: «Το σόου αποτυπώνει το μύθο της Τροίας, όπως τον έχει γράψει ο ποιητής της Ανατολίας Όμηρος στο αριστούργημά του Ιλιάδα».
Ενδιαφέρον έχει και η ιστοσελίδα του θεσμού στο Facebook καθώς μέσα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο ως… ανατολική μυθολογία. Περιττό να αναφέρουμε ότι η λέξη Ελλάδα απουσιάζει παντελώς από οπουδήποτε, παρά το γεγονός ότι ο θεσμός δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μυθολογία.
Πάντως οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έχουν ήδη εντοπίσει την ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και επιχειρούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

πηγή
lithosfotos.gr

"ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ" ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ

Και να 'ταν ο μόνος...

Σε θάνατο δι’ απαγχονισμού καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πακιστάν ένας χριστιανός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από έναν μουσουλμάνο ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.

Όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση, προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας ενώ άλλοι 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον ίδιο λόγο.

Πηγή
pygmi.gr

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ: ΒΙΑΣΑΝ 5ΧΡΟΝΗ ΣΕ ΤΖΑΜΙ...

Ένα πρωτοφανές έγκλημα στη Γλαύκη της Ξάνθης σε βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα παρατίθενται, τον Αύγουστο του 2010, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βιάστηκε από τρεις δράστες στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης, αλλά μέχρι σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Στο κείμενο παρατίθενται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις οποίες ο βιασμός ήταν ο δεύτερος κατά σειρά σε βάρος του πεντάχρονου κοριτσιού και οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμη και ξύλα στα γεννητικά όργανα του παιδιού με πρωτοφανή αγριότητα και σαδισμό. Αναφέρεται ακόμη ότι, παιδοψυχίατρος που εξέτασε το παιδί επιβεβαίωσε τα εγκλήματα του βιασμού.
Όπως εξάλλου παρατίθεται στο κείμενο, στην αρχή θεωρήθηκε πρωταγωνιστής της άγριας εγκληματικής πράξης ο πατέρας του παιδιού, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οι δράστες του βιασμού ήταν ο αδελφός του (θείος της μικρής) με δύο ακόμη ανήλικους, ο ένας ηλικίας 12 ετών (γιος του) και ο άλλος φίλος του.
Από την έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες, η μία το 2013 και η δεύτερη το 2014, οι οποίες εκκρεμούν όμως στην Ανάκριση.
Με την πρώτη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου κατ΄ εξακολούθηση. Με τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατ΄ εξακολούθηση.

Πηγή
ellinonea.gr

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Την θαραλλέα απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση της έλαβε μια καθηγήτρια πληροφορικής από το μουσικό σχολείο Αλίμου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τις απολύσεις των συναδέλφων της αλλά και την ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική η οποία, όπως σημειώνει, οδηγεί στην παροχή κακής ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές.
 

Η επιστολή παραίτησης...

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα διότι διαφωνώ ηθικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά με την τρέχουσα εκπαιδευτική πολιτική – στρατηγική που οδηγεί στην απόλυση συναδέλφους μου, στην υποχρηματοδότηση και εξαθλίωση των εκπαιδευτικών δομών, στην απώλεια αξιοπρέπεια των συναδέλφων μου, στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση και τελικά στην παροχή παιδείας κακής ποιότητας στους μαθητές μου ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής. Παρακαλώ όπως με αποδεσμεύσετε άμεσα».
 

Πηγή pisoapothnkoyrtina.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Οι ανιστόρητοι νεοφιλελεύθεροι γιάπηδες του ΤΑΙΠΕΔ πουλάνε σε ιδιώτες τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, δηλαδή τον ομαδικό τάφο που είναι θαμμένοι οι πρόγονοί μας που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν την Ελλάδα και τον Πολιτισμό από την περσική βαρβαρότητα στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. στη διάσημη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που έγινε και ταινία πρόσφατα ως σίκουελ των «300″.
Πρόκειται για ξεδιάντροπη πράξη ιεροσυλίας! 

Απίστευτο και όμως αληθινό: Όποιος πάρει τον ΟΛΠ, δεν θα πάρει μόνο το εμπορικό κομμάτι αλλά
και το ιδιοκτησιακό, δηλαδή θα έχει στην κατοχή του και όλους τους χώρους που ανήκουν σήμερα στην εταιρεία, θα πάρει και την Κυνοσούρα, δηλαδή τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και εκεί βρίσκεται ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων!
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γ. Τσαβαρής, ο δήμος έχει ζητήσει φορτικά εδώ και δύο χρόνια να του παραχωρηθεί ο χώρος για να διασωθεί και ενώ ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης έχει αποδεχθεί την πρόταση, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται πεισματικά και αποκλείει κάθε συζήτηση. Άρνηση πίσω από την οποία βρίσκεται η παραχώρηση στους Κινέζους μαζί με τον ΟΛΠ και τον χώρο που το 2021 θα απασχολήσει όλη την ανθρωπότητα γιατί θα γιορταστούν τα 2.500 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν το αυτονόητο: Να μη θεωρούνται εμπορεύσιμοι οι αρχαιολογικοί χώροι του ΟΛΠ και να αποδοθούν άμεσα στον Δήμο Σαλαμίνας. Αρκετά ρεζίλι είχε γίνει η χώρα όταν ο Τύμβος ήταν θαμμένος μέσα σε τόνους σκραπ και αρκετά είναι τα αρνητικά σχόλια επειδή ο τάφος του Θεμιστοκλή βρίσκεται μέσα σε ιδιωτικό (ναυπηγείο) χώρο στην ίδια περιοχή.
 

Μέχρι πότε σʼ αυτόν τον τόπο θα προσπαθούμε για τα αυτονόητα που οφείλει το κράτος μας να κάνει;

Πηγή tribune.gr

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΙΟΥ

Το άναμμα του καντηλιού ενέχει τον συμβολισμό ότι προσφέρεται ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό και τους Αγίους του. Συμβολίζει επίσης, το φώς του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, καθώς επίσης συμβολίζει και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι πρέπει να είμαστε, οι χριστιανοί, τα φώτα του κόσμου. 
Το λάδι συμβολίζει το άπειρο έλεος του Θεού, αλλά και τα κανδήλια συμβολίζουν την Εκκλησία που είναι μεταδοτική Θείου ελέους και φωτιστική. Συμβολίζουν βέβαια τους ίδιους τους αγίους που το Φώς τους έλαμψε. 
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει οι Ορθόδοξοι να ανάβουμε το καντήλι όπως για παράδειγμα:
- για να μάς θυμίζει την ανάγκη για προσευχή,
- για να φωτίζει το χώρο και να διώκει το σκότος όπου επικρατούν οι δυνάμεις του κακού,
- για να μάς θυμίζει ότι ο Χριστός είναι το μόνο αληθινό Φώς και η πίστη σε Αυτόν είναι Φώς,
- για να μάς θυμίζει ότι η ζωή μας πρέπει να είναι φωτεινή,
- για να μάς θυμίζει ότι όπως το καντήλι απαιτεί το δικό μας χέρι για να ανάψει έτσι και η ψυχή απαιτεί το χέρι του Θεού, τη Χάρη Του δηλαδή,
- για να μάς θυμίζει ότι πρέπει το θέλημά μας να καεί και να θυσιαστεί
- για την αγάπη προς το Θεό κ.ά.

Πηγή
orthodoxianpress.com

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ...ΕΜΒΡΥΑ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Αναφέρει η Telegraph :
Τα σώματα χιλιάδων μωρών από εκτρώσεις αποτεφρώθηκαν ως κλινικά απόβλητα, και κάποια χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για τη θέρμανση των νοσοκομείων, αναφέρει έρευνα.
Δέκα δημόσια νοσοκομεία (NHS) παραδέχτηκαν την καύση εμβρύων μαζί με άλλα σκουπίδια, ενώ δύο άλλα χρησιμοποίησαν τα σώματα σε «ενέργεια από απόβλητα» που παράγουν ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας.

Χθες το βράδυ, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια άμεση απαγόρευση της πρακτικής που ο υπουργός Υγείας Δρ Dan Poulter αποκάλεσε «εντελώς απαράδεκτη».
Τουλάχιστον 15.500 έμβρυα αποτεφρώθηκαν από 27 νοσοκομεία μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Γονείς που χάνουν τα παιδιά στην αρχή της εγκυμοσύνης συχνά αντιμετωπίζονται χωρίς συμπόνια και δεν τους ζητείται η γνώμη σχετικά με το τι θα ήθελαν να συμβεί στα νεκρά έμβρυα.
Ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, στο Cambridge, αποτέφρωσε 797 βρέφη κάτω των 13 εβδομάδων κύησης σε δική του μονάδα «ενέργειας από απόβλητα». Στις μητέρες είπαν ότι τα νεκρά έμβρυα είχαν απλά «αποτεφρωθεί».
Μια άλλη τέτοια μονάδα σε Νοσοκομείο στο Ipswich, λειτουργεί από ιδιώτη εργολάβο, έχοντας αποτεφρώσει 1.101 έμβρυα μεταξύ των ετών 2011 και 2013.
«Η πρακτική αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Δρ Poulter.

Πηγή lithosfotos.gr

ΕΜΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την ώρα που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία γιορτάζουν την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η «συνήθης ύποπτη» κ. Μαρία Ρεπούση επιμένει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και να προκαλεί το κοινό αίσθημα.
 

Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή της στο Twitter, όπου έγραψε: «Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους», η κυρία Ρεπούση μίλησε στο Βήμα FM και εξέφρασε την αντίθεσή της στο υψηλό κόστος των παρελάσεων.
«Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι, σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις», είπε η κ. Ρεπούση.
«Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει, έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ' αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός» υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Αντίθετη εμφανίστηκε και ως προς τις μαθητικές παρελάσεις, υποστηρίζοντας: «Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες -τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ- και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».
 

Αλήθεια, την κ. Ρεπούση την πήρε ο πόνος για το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω; Αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα οικονομικά της χώρας γιατί δεν ξεκαθαρίζει την υπόθεση με την «ύποπτη» ΜΚΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκεται;

Πηγή
newsbomb

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...

Σε κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας με μία κυβέρνηση που κινείται μεταξύ φοβικής και μειοδοτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε ότι αφορά την εθνική άμυνα, εξελίχθηκε η συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική
παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μια συμμετοχή που "κόπηκε" την τελευταία στιγμή με παρέμβαση "πέραν του Ατλαντικού" στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενώ τα συστήματα είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη (αλλά δεν είχαν συμμετάσχει στην δοκιμαστική παρέλαση που είχε γίνει στο Τατόϊ λέει η Πολεμική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο).
Ο λόγος: Η ουκρανική κρίση και η ανάγκη να μην προβληθεί μιας τέτοιας επιχειρησιακής αξίας οπλικό σύστημα από μια χώρα του ΝΑΤΟ στην δεδομένη χρονική συγκυρία!
"Η απόφαση ήταν καυθαρά πολιτική" μεταδίδεται από τα Επιτελεία και εδώ θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.
Και βέβαια χάθηκε η ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα ισχύος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Φαντασθείτε τι γίνεται σε ζητήματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής άμυνας όταν δεχόμαστε και "σκύβουμε το κεφάλι" ακόμα και στο τι θα παρέλασει και αν θα "κακοκαρδιστούν" οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί επειδή η Μόσχα τους "πήρε τα σώβρακα" στην Ουκρανία.
Και όλα αυτά στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας. Όπου το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι απλά αλλάξαμε αφέντη. Από τους Τούρκους, βάλαμε τους Φράγκους..
Κατά τα λοιπά η παρέλαση είχε πολλά οπλικά συστήματα και αεροσκάφη, αλλά τι να το κάνεις από την στιγμή που απαγορεύεται η προσέλευση των πολιτών, γίνεται μόνο για μερικές δεκάδες κυβερνητικών στελεχών και για να το δείξουν οι κάμερες της τηλεόρασης.

Πηγή
lithosfotos.gr

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ (VIDEO)

Η γιορτή για τα 100 χρόνια του Άρη σημαδεύτηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων της ομάδας προς τον....Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη .. Η κατάσταση ξέφυγε στο Αλεξάνδρειο, όταν εμφανίστηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό…προς τους οπαδούς του Άρη... 

Το video που ακολουθεί ισούται με εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις... 

 Πηγή eglimatikotita.gr

ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΖΑΜΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα κακοποίησης και λεηλασίας ελληνορθόδοξων ναών, οι περισσότεροι των οποίων έχουν και μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, γεγονός για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Το τελευταίο κρούσμα είναι η εκκλησία του αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Αλάνειας, κοντά στην βυζαντινή πόλη της Αττάλειας, στην μεσογειακή ακτή της Τουρκίας. Η εκκλησία αυτή έχει κτιστεί τον δέκατο ένατο αιώνα και επί οθωμανικής περιόδου όταν ανθούσε στην περιοχή το ελληνορθόδοξο στοιχείο ήταν το θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Αυτές τις μέρες κάποιοι βέβηλοι, προφανώς φανατικοί μουσουλμάνοι, επέδρασαν στην εκκλησία και αφού έσπασαν την κεντρική πύλη μπήκαν μέσα στον ιερό ναό και προέβηκαν σε διάφορες βιαιοπραγίες. Μάλιστα για να τρομοκρατήσουν τους ελάχιστους ορθόδοξους

που συντηρούσαν την εκκλησία έγραψαν στο εξωτερικό τοιχίο την χαρακτηριστική επιγραφή : «CEHENNEMDE YANACAKASIN», δηλαδή,… «ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ».
Η εκκλησία αυτή τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να επαναλειτουργεί κάποιες Κυριακές από ένα μικρό ρωσόφωνο και αραβόφωνο ποίμνιο που βρίσκεται στη περιοχή της Αλάνειας και συντηρούσε την εκκλησία. Μόλις αντιλήφτηκαν την λεηλασία της ελληνορθόδοξης αυτής εκκλησίας, το «Ίδρυμα Συνεργασίας Ρωσόφωνων» της περιοχής της Αλάνειας, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την νέα αυτή βιαιοπραγία σε βάρος του χριστιανικού ναού και κάλεσε την τοπική αστυνομία και τις τοπικές δημοτικές αρχές να λάβουν κάποια μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι επιδρομές και η άσκηση τρομοκρατίας στο μικρό ορθόδοξο ποίμνιο της Αλάνειας. 

Παράλληλα το Ίδρυμα ζήτησε την άμεση προστασία των αστυνομικών αρχών καθώς έχουν διατυπωθεί απειλές για επιθέσεις στους λίγους ορθόδοξους της περιοχής, ενώ η ενέργεια αυτή έχει ανεβάσει την ένταση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την θρησκευτική ελευθερία των ολίγων ρωσόφωνων και αραβόφωνων ορθοδόξων της περιοχής που λειτουργούνται στον ελληνορθόδοξο ναό.
Σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν σε κάποιο τζαμί που λειτουργεί εδώ στην Ελλάδα, (και στην Αθήνα λειτουργούν πολλά άτυπα τζαμιά σε πολλές περιοχές τη πρωτεύουσας ), έμπαιναν μέσα κάποιοι αφού έσπαζαν την πόρτα και προέβαιναν σε λεηλασίες στον χώρο του τζαμιού. 

Αλλοίμονο μας! Τίποτα άλλο!

Πηγή
lithosfotos.gr

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ "ΑΣΚΟ" ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ

Με τις ευλογίες του Ελληνικού Κράτους θα συνταχθεί και θα εκδοθεί εγχειρίδιο (βιβλίο) που θα κωδικοποιεί τη σαρία!....
Θα απευθύνεται καταρχήν στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης αλλά αργότερα και σε αυτούς των Δωδεκανήσων, και στους χιλιάδες ξένους που έχουν εισρεύσει στην χώρα μας και μετά από δεκαετίες θα έχουν "ελληνοποιηθεί".

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με υπουργική απόφαση αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη εγχειριδίου που θα κωδικοποιεί τη σαρία.

Το βιβλίο θα αφορά, σε πρώτη φάση, αποκλειστικά, τους

μουσουλμάνους της Θράκης, θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική και την Αραβική γλώσσα, και θα ρυθμίζει τα πάντα... σε ό,τι αφορά τα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων της μουσουλμανικής μειονότητας. Με λίγα λόγια, οι μουφτήδες, δηλαδή οι θρησκευτικοί "δικαστές" των μουσουλμάνων της Θράκης, θα πάψουν να "δικάζουν"... άτυπα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα!
Στην Ορθόδοξη Ελλάδα, στην πηγή της Ορθοδοξίας, όπου όλα έγιναν "υπέρ πίστεως και πατρίδος" ή υπέρ "βωμών και εστιών" όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε το ισλαμικό δίκαιο, για τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Η Ελλάς είναι χώρα ανεξιθρησκείας αλλά με επικρατούσα την Ορθοδοξία. Όμως δεν επεβλήθη ποτέ το "Ορθόδοξο Δίκαιο" ως νόμος, και δεν επενέβη ποτέ στην προσωπική και οικογενιακή ζωή των πολιτών. Ήταν πάντοτε ένα κοσμικό κράτος, με απόλυτη ελευθερία στον τρόπο ζωής και ηθικών επιλογών των πολιτών του. Τώρα είναι η Ελλάδα έτοιμη να παραδώσει μέρος του δικαίου της σε ένα θεοκρατικό ηθικό δίκαιο, προς αναβάθμιση δήθεν των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών.

Δηλαδή θα δημιουργήσουμε με την θέλησή μας, μια κοινωνία δύο ταχυτήτων, μια κοσμική "αμαρτωλή" (όπου οι γυναίκες π.χ θα κυκλοφορούν όπως θέλουν ντυμένες) και μια ισλαμική "καθαγιασμένη" (στην οποία οι γυναίκες θα είναι υποχρεωμένες να φέρουν μαντίλα και συγκεκριμένο ντύσιμο, άσχετα εάν πολλές από αυτές θα θέλουν να μοιάζουν στις χριστιανές συμπολίτισσές τους), δημιουργώντας έτσι διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, σε "πιστούς" και "απίστους", σε "εμείς" και οι "άλλοι", σε "ηθικούς" και "ανήθικους".
  

Με τον όρο σαρία (Shari'a) ονομάζεται ο δρόμος προς την πηγή ύδατος από το ρήμα "shara'a" (شرع), που σύμφωνα με το Λεξικό του Ιερού Κορανίου του Αμπντούλ Μανάν Ομάρ σχετίζεται με την ιδέα ενός συστήματος θείου νόμου, μιας ατραπού πίστης και πρακτικής, εννοείται ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης. Είναι εμπνευσμένη από το Κοράνιο και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής γενικότερα.

Εάν ένας μουσουλμάνος το επιθυμεί μπορεί να ζει με το κοσμικό Ελληνικό δίκαιο. Τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την σαρία θεσμό!
Το βιβλίο αυτό θα είναι σύντομο και περιεκτικό. Σκοπός του λένε, θα είναι να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες, όλων των θρησκευμάτων, να κατανοήσουν ότι η παραχώρηση, από το ελληνικό κράτος, του προνομίου, για την αναγνώριση της ισχύος της σαρία, για το προσωπικό δίκαιο των Ελλήνων πολιτών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, συνδέεται με τη θρησκευτική τους ταυτότητα, παράδοση και πολιτισμό, χωρίς να αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη γενικότερη ελληνική έννομη τάξη!

Θα μας τρελάνουν! Θα παρακάμπτει το οικογενειακό δίκαιο της χώρας, και αυτοί λένε ότι, δεν θα απειλεί την "γενικότερη έννομη τάξη"


Το εγχειρίδιο θα συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα και τη γλώσσα του Κορανίου (Αραβική). Γιατί άραγε; Άρα αναφέρεται σε όλους τους λάθρο που έρχονται στην χώρα μας, οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι απλά η προκάλυψη.
 
Τα πνευματικά δικαιώματά του ανήκουν αποκλειστικά στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Ευρώπη όπου εφαρμόζεται "ατύπως" η σαρία παρατηρούνται ουσιαστικές "ανεξαρτητοποιήσεις" τμημάτων πόλεων! Η «αστυνομία της Σαρία» κάνει περιπολίες στους δρόμους της Αμβέρσας και ψάχνει για κορίτσια με κοντές φούστες και ομοφυλόφιλους!Σοβαρές αναταραχές στην ίδια πόλη προκαλεί συχνά η τοπική οργάνωση των Σαλαφιστών με την επωνυμία «Σαρία για το Βέλγιο».

Το 50% των μουσουλμάνων της Ευρώπης ζητούν εξισλαμισμό της κοινωνίας και τη σαρία. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων στην Ευρώπη πιστεύουν ότι ο ισλαμικός νόμος της Σαρίας θα έπρεπε να υπερισχύει από τα κοσμικά συντάγματα και τους νόμους της χώρας υποδοχής τους.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αυξάνεται πολύ γρήγορα στη Δυτική Ευρώπη.
 
· Το 65% των μουσουλμάνων δήλωσαν σαφώς ότι ο ισλαμικός νόμος της Σαρία είναι πιο σημαντικός γι ‘αυτούς από τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν.
· Το 75% των ερωτηθέντων συμμερίζεται την άποψη ότι υπάρχει μόνο μία νομιμοποιημένη ερμηνεία του Κορανίου, η οποία θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους μουσουλμάνους.
· Σχεδόν το 60% των μουσουλμάνων πιστεύουν ότι η κοινότητά τους πρέπει να επιστρέψει στις ισλαμικές ρίζες της.

Το καταλάβατε; Και εμείς πάμε από μόνοι μας να επιταχύνουμε και να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση. Από τη στιγμή που μέρος των Ελλήνων πολιτών δεν αναγνωρίζει το ελληνικό Δίκαιο και θα λύνει τις διαφορές του, επίσημα πλέον, αλλά και θα κρίνει τους άλλους, με διαφορετικά κριτήρια, τότε το ελληνικό Δίκαιο απλά παύει να υφίσταται και έχουμε ένα κράτος που διαχωρίζει τους πολίτες του και δεν προστατεύει στο σύνολό τους την ελευθερία επιλογής.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου όχι τόσο με τους Έλληνες μουσουλμάνους, αλλά με τους χιλιάδες λαθραίους που έρχονται από τα βάθη της Ασίας και σύντομα θα αποκτήσουν και τζαμί στο Βοτανικό. Αλήθεια εκεί ποιος θα επιβάλει την τάξη;

Η Αστυνομία, ή η "αστυνομία της σαρίας";


Πηγή e-rodios.gr

ΣΟΚ: ΕΒΑΛΑΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ

Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να είναι λίγο παλαιότερη αλλά κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. 
Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.
Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια "μυήθηκαν" στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους! Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται... αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. 

Πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας; Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από γειτονική χώρα, όπου μια μουσουλμανική "φιλανθρωπική" οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει "δώρα" στα παιδιά. Τα "δώρα" όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι "φιλάνθρωποι" έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.
Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην "πολυπολιτισμική" Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί "ρατσιστής" ή "ξενόφοβος" κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;
 

Πηγή eglimatikotita.gr

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!!

Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ευχόμαστε η Κυρία Θεοτόκος να ευλογεί, να προστατεύει, να δυναμώνει και να καθοδηγεί πάντα όλους σας, όλους μας και όλο τον κόσμο, προς το Καλό και προς το Φως.

Ομάδα ΙΧΘΥΣ

1821 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Για να ξέρουμε τι γιορτάζουμε και να μην το ξεχνάμε...

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

"ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΗΜΩΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ"!

Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι για την Εκκλησία μας κορυφαίος εορτολογικός σταθμός του ενιαυτού, διότι αποτελεί την απαρχή όλων των εορτών του εκκλησιαστικού έτους.

Αποτελεί δε και απαρχή όλων των σωτηριωδών γεγονότων, τα οποία έγιναν για την απολύτρωση του ανθρωπίνου γένους.

Την αγία αυτή ημέρα εορτάζουμε λαμπρώς την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού στην πάναγνη σάρκα της Αγίας Παρθένου, ώστε δι’ Αυτού να πραγματοποιηθεί το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Τη μεγάλη αυτή ημέρα έχουμε την εκπλήρωση της πιο ελπιδοφόρας υποσχέσεως του Θεού στην ανθρωπότητα.

Ως ορθόδοξοι πιστοί στεκόμαστε με δέος μπροστά στο ιερότατο πρόσωπο της Θεομήτορος, διότι η σωτηρία μας εξαρτάται (και) από τη δική της υπέρτατη συμβολή στο έργο της θείας οικονομίας. Στα πάναγνα σπλάχνα της αναδημιουργήθηκε η ανθρώπινη φύση μας στο θείο πρόσωπο του Λυτρωτή μας Χριστού.

Γι’ αυτό τη μεγάλη ημέρα του Ευαγγελισμού εορτάζουμε λαμπρά τη θεία ενανθρώπηση, δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό και μεγαλύνοντας την Αειπάρθενο.

Πηγή
.zoiforos.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...(VIDEO)

Το video περιλαμβάνει σοφά λόγια του Mακρυγιάννη, που ταιριάζουν απόλυτα στην σημερινή πραγματικότητα !!!! 
Που είσαι Στρατηγέ μου, τώρα που σε χρειάζεται η Ελλάδα μας;

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!

"Ευλογημένη να'ναι η σπίθα που καίει αθάνατη, μέσα στα σωθικά της Ελλάδας. Η σπίθα αυτή που αψηφώντας τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής, βάζει φωτιά σ'ολάκερη τη ψυχή. Γίνεται η πυρκαγιά και φέρνει το θαύμα. Γιατί στο θαύμα και όχι στη λογική, χρωστάει την ανάστασή του το γένος".
Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε εμείς σε αυτά τα απλά, μα τόσο σοφά λόγια ενός από τους αγνότερους αγωνιστές της επανάστασης, του στρατηγού Μακρυγιάννη;
Πώς άντεξε στα τετρακόσια και πλέον χρόνια σκλαβιάς, η ελληνική γλώσσα, πώς σώθηκαν οι παραδόσεις της φυλής μας, τα ήθη και τα έθιμά μας;
Ποια πίστη τα κράτησε όλα αυτά, όταν τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά;
Χωρίς αμφιβολία, ο αγώνας αυτός, έχει την ουσία και τις διαστάσεις ενός θαύματος.
 

Η προσφορά της εκκλησίας μας , στην υπόθεση της απελευθέρωσης του έθνους, μας απέδειξε περίτρανα την συμβολή της ορθοδοξίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.
 

Ξεκίνημα εθνικής ζωής και πηγή αληθινού πνευματικού βίου, ήταν ο απελευθερωτικός αυτός αγώνας!!!

Ας στραφεί ευλαβικά ο νους μας στους αθάνατους εκείνους προμάχους της εθνικής μας αποκατάστασης.

Ας τους υποσχεθούμε πως θ’ αποτελούν για μας αρχή και κανόνα ζωής και θα διαποτίζουν με το φρόνημά τους τους μεγάλους εθνικούς μας οραματισμούς. 

Είναι χρέος ιερό, εθνική επιταγή, μέγιστο καθήκον!!!

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΓΕΡΣΙΑ

Αξίζει πραγματικά να τα δείτε όλα, καθώς αναφέρονται Μονές απ' όλη την Ελλάδα που λειτούργησαν κυριολεκτικά ως επαναστατικοί θύλακες κατά τον ξεσηκωμό του 1821. Ανεκτίμητα ιστορικά στοιχεία, που αποστομώνουν τους γραικύλους χριστιανομάχους.
1ο βίντεο εδώ
2ο βίντεο εδώ
3ο βίντεο εδώ
4ο βίντεο εδώ
5ο βίντεο εδώ

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Τι έχει να πει η επανάσταση του 1821 στο σήμερα, στα νέα παιδιά, σε όλους τους Έλληνες που είμαστε απόγονοι εκείνων οι οποίοι ξεσηκώθηκαν με σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος;» και έδωσαν την ψυχή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να συλλογιόμαστε ελεύθερα και επομένως καλά, ασχέτως αν η ελευθερία μας δεν είναι δεδομένη;
Τι έχει να πει ένας ήρωας, όπως για παράδειγμα ο Μακρυγιάννης σε νέο παιδί του σήμερα;
Όταν ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει αναγορεύσει σε θεό του το χρήμα, όταν οι αγορές δεν επιτρέπουν στους λαούς να ανασάνουν, οδηγώντας τους αρχικά σε έναν τρόπο ζωής με βάση τον καταναλωτισμό και στη συνέχεια δείχνοντας σε όλους ότι δεν είναι πρόσωπα, αλλά αριθμοί, προς φορολόγηση και εκμετάλλευση; Όταν ο κόσμος ανταλλάσσει την ελευθερία με την επιβίωση και το ρεαλισμό, με αποτέλεσμα άλλοι να αποφασίζουν πριν από μας για μας;
Ο Μακρυγιάννης όμως, όπως και όλοι οι ήρωες του 1821, έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, πέρα από τον συμβιβασμό και την άνευ όρων παράδοση στα κελεύσματα άλλων.
Υπάρχει ο δρόμος της ψυχής, ο δρόμος της θυσίας, ο δρόμος του αγώνα. Υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης και της διατήρησης των αξιών και των θέσμιων της πατρίδας μας.
Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης θα ξαναέλεγε:



Για την πατρίδα και τη θρησκεία παλεύουμε πρώτα. Για ό,τι μας κρατά ξεχωριστούς από τους άλλους λαούς και την ίδια στιγμή ελεύθερους. Πατρίδα δεν σημαίνει να μισούμε τους άλλους. Δεν σημαίνει κούφια λόγια. Πατρίδα σημαίνει μνήμη της ιστορίας μας, της θρησκευτικής μας πίστης, της γλώσσας μας, του ξεχωριστού του προσώπου μας. Σημαίνει ετοιμότητα για αγώνα και θυσία. Απόφαση για πόλεμο εναντίον της νοοτροπίας που θέλει να εξαγοράσει την ψυχή μας. Που μας θέλει τον καθένα να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Που μας θέλει να μη ζούμε ως παρέα, τάξη, κοινότητα, ενορία, συλλογικότητα, για να να μην μπορούμε να αντισταθούμε.
Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης θα ξαναέλεγε:
Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Θα μας προέτρεπε να συνεργαστούμε, να λειτουργήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να δούμε τι ωφελεί την κοινή μας πορεία και όχι μόνο τον καθένα μεμονωμένα. Να μάθουμε να σεβόμαστε το χώρο που ζούμε, να φοβόμαστε την οργή των νεκρών μας και των βράχων τα αγάλματα, να μην περιφρονούμε την αρετή και να βλέπουμε την Αλήθεια ως στόχο της κοινής μας ζωής.
Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης θα ξαναέλεγε:
Μην πιστέψετε αυτούς που ντύνονται φίλοι σας, ενώ κοιτούνε μόνο το συμφέρον τους. Αντίθετα, χτίστε εσείς σχέσεις αγάπης, αλληλεγγύης, μοιράσματος, προσφοράς, στηρίξτε ο ένας τον άλλο, έχετε όνειρα, αντλήστε δύναμη από την παράδοσή μας και μην εξαντλείτε τη ζωή σας μόνο στα όσα ξενόφερτα περνούνε ως ανάγκη.
Αν ζούσε σήμερα ο Μακρυγιάννης θα ξαναέλεγε:
Απλώστε το χέρι σας σε όλους, αλλά μην κάνετε πίσω στις θέσεις σας. Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά έχουμε μαγιά στην καρδιά και την ψυχή μας και θα αντέξουμε. Ξαναχτίστε μια κοινωνία στην οποία η ελπίδα δεν θα περιορίζεται στα δώρα των άλλων, αλλά θα ξεκινά από την πίστη στο Θεό, στην πατρίδα, στον εαυτό μας.
Και για να γίνουν αυτά, χρειάζεται παράδειγμα, θυσία, αγώνας και όχι βόλεμα. Γίνετε το παράδειγμα. Μάθετε από τα λάθη και μην γκρεμίζετε μόνο, αλλά δημιουργήστε, όπου κι αν βρίσκεστε!
Η μόνη ελπίδα, όπως θα ξαναέλεγε ο Μακρυγιάννης, είναι το «εμείς» και όχι το «εγώ μου» , το «εγώ σου», το «εγώ του».
400 χρόνια περίπου οι Έλληνες έζησαν στην σκλαβιά. Φάνηκε ότι είχαν νικηθεί, αλλά εργάζονταν για τον ξεσηκωμό. Μάθαιναν γράμματα. Πάλευαν εναντίον του εξισλαμισμού. Έβγαιναν στα βουνά. Ζούσαν με τους Τούρκους, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν ελεύθεροι. Και όταν ήρθε η ώρα, πολέμησαν. Νίκησαν παρά τα λάθη και την διχόνοια. Γιατί ήταν αποφασισμένοι να αντισταθούν.
Αυτό το πνεύμα της αντίστασης που γεννούν η πατρίδα και η θρησκεία, τα πολυτίμητα τζιβαϊρικά του Ελληνισμού, ας τα κρατήσουμε στην καρδιά μας, μαζί με την μνήμη των ηρώων μας!
 

Πηγή ellinonpaligenesia.gr

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Η όποια σχέση μας με τους ανθρώπους καθορίζεται από την προσωπική ελευθερία. Αν η συμπεριφορά μπορεί να καθοριστεί από κοινωνικές καταστάσεις ή λόγω ευγένειας, η εσωτερική αποδοχή και αγάπη ή η απόρριψη και απόσταση όχι. 
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο αληθινός χριστιανός αγαπά όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να συνεννοηθεί με όλους το ίδιο. Η προσωπική καρδιακή συνάντηση δεν πηγάζει από
το λογικό και το «πρέπει». Ας μην φτιάχνουμε ενοχές εκεί που δεν έχουν θέση. Είναι ανθρώπινο και καθόλου μεμπτό το να συμπαθάς και να νιώθεις μια βαθειά επικοινωνία με κάποιους και όχι με όλους τους ανθρώπους. Άλλωστε, ο Χριστός είχε τον προσωπικό του φίλο, το Λάζαρο, το μαθητή « ὅν ἠγάπα», τον Ιωάννη. 
Στη ζωή των αγίων, από αρχής και πάντα, βλέπουμε να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιους που θεωρούνται φίλοι τους, με τους οποίους μπορούν να είναι ο εαυτός τους. 
Η δυνατότητα της ιδιαίτερης σχέσης είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί ο άνθρωπος για να δημιουργήσει προσωπική σχέση με τον «ἀόρατο, ἀκατάληπτο, ἀπερινόητο» Θεό. Ο Χριστός μάς αποκαλύπτει την αγάπη ως προσωπική πράξη και όχι ως γενική και αόριστη. 
Άλλωστε η χαρά της διαπροσωπικής σχέσης, όπου το πρόσωπο δίνει και παίρνει αγάπη, είναι δεδομένη και αναγκαία για την πνευματική του ανάπτυξη. Αν η σχέση επεκταθεί σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων, ως έκφραση της διαπροσωπικής σχέσης, η χαρά αυξάνεται. Και αν καταλήξει στην εν Χριστώ κοινωνία των προσώπων, τότε γίνεται « γεύση ζωῆς αἰωνίου».

Πηγή
isagiastriados.com

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

Γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζει;
Για να διαλέξει τα παιδιά Του. “Κάνε, διάβολε, ό,τι θέλεις”, λέει ο Θεός, γιατί, ό,τι και αν κάνει τελικά, θα σπάσει τα μούτρα του στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Χριστός. Εάν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, τότε τίποτε δεν μας φοβίζει.
Ο Θεός δεν επιτρέπει μια δοκιμασία, αν
δεν βγει κάτι καλό. Όταν ο Θεός βλέπει ότι θα γίνει ένα μεγαλύτερο καλό, αφήνει τον διάβολο να κάνει την δουλειά του. 
Μπορούσε να τον είχε ξεκάνει τον διάβολο ο Θεός, Θεός είναι! Εάν θέλει και τώρα τον μαζεύει κουβάρι στην κόλαση, αλλά τον αφήνει πάλι για το καλό μας. Θα τον άφηνε να ταλαιπωρεί και να βασανίζει το πλάσμα Του; 
Μόνον αν πρόκειται να βγει καλό,  επιτρέπει του επιτρέπει να μας πειράξει. Αν δεν βγει καλό, δεν επιτρέπει. Όλα για το καλό μας. Να το πιστέψουμε αυτό. Αφήνει τον διάβολο ο Θεός, για να παλαίψει ο άνθρωπος. Χωρίς πάλη δεν γίνεται χωριό. Αν δεν μας πείραζε ο διάβολος, μπορεί να νομίζαμε ότι είμαστε και άγιοι. Επιτρέπει λοιπόν ο Θεός στον διάβολο να μας χτυπάει με κακία, γιατί με το χτύπημα που μας κάνει, διώχνει όλες τις σκόνες μας και ξεσκονίζεται η σκονισμένη ψυχή μας. Ή τον αφήνει να ορμάει να μας δαγκώσει, για να καταφεύγουμε σ’ Αυτόν. Ο Θεός μας καλεί συνέχεια, αλλά εμείς συνήθως απομακρυνόμαστε από τον Θεό και μόνον αν παρουσιασθεί κανένας κίνδυνος, τρέχουμε κοντά Του. Όταν ο άνθρωπος ενωθεί με τον Θεό, δεν υπάρχει περιθώριο να εισχωρήσει ο πονηρός, αλλά ούτε υπάρχει και λόγος να επιτρέψει ο Θεός στον πονηρό να τον πειράξει, για να αναγκασθεί ο άνθρωπος να καταφύγει στον Θεό. Πάντως, όπως και αν είναι, ο πονηρός μας κάνει καλό, μας βοηθάει ν' αγιάσουμε. Γι’ αυτό και ο Θεός τον ανέχεται.
Ο Θεός έχει αφήσει ελεύθερους, εκτός από τους ανθρώπους, και τους δαίμονες, μια που την ψυχή του ανθρώπου δεν την βλάπτουν, γιατί δεν μπορούν. Εκτός εάν θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος να βλάψει την ψυχή του. αντίθετα, μισθό προξενούν στις ψυχές μας είτε κακοί άνθρωποι είτε απρόσεκτοι που άθελά τους κάνουν κακό στην ζωή μας. 
Ο διάβολος δε μπορεί να κάνει ποτέ καλό -γιατί είναι κακός- αλλά ο Καλός Θεός εμποδίζει την πέτρα που μας πετάει, για να σπάσει το κεφάλι μας και μας την δίνει στο ένα χέρι, και στο άλλο χέρι μας δίνει αμύγδαλα, για να σπάζουμε και να τρώμε! Επιτρέπει δηλαδή ο Θεός τους πειρασμούς, όχι για να μας τυραννά ο διάβολος, αλλά για να δίνουμε με αυτόν τον τρόπο “εξετάσεις” για την άλλη ζωή και να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις στην Δευτέρα Παρουσία. Πρέπει να το καταλάβουμε καλά ότι πολεμούμε -και έχουμε να πολεμήσουμε, έως ότου βρισκόμαστε σ’ ετούτη την ζωή- με τον ίδιο τον διάβολο. Όσο ζει ο άνθρωπος, έχει πολλή δουλειά να κάνει για την καλυτέρευση της ψυχής του και έχει δικαίωμα να δίνει εξετάσεις πνευματικές. Εάν πεθάνει και δεν περάσει, κόβεται πια. Μετεξεταστέος δεν υπάρχει.


(ΛΟΓΟΙ Α’ – ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ)

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΖΙΚΗ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ;

Κάθε φορά προσμένεις την Ανάσταση ...
 

- Την Ανάσταση του Ιησού.

- Την Ανάσταση της Ορθοδοξίας.

- Την Ανάσταση του Χριστιανισμού.


- Την Ανάσταση της Ελλάδας.

- Την Ανάσταση της Ευρώπης.

- Την Ανάσταση του Φύσης.

- Την Ανάσταση του Πλανήτη.

............

Πάντα την Ανάσταση των Άλλων!!!!!

Δεν βαρέθηκες τις ξένες αναστάσεις;;;
 

Δεν είναι καιρός να ζητήσεις και την δική σου, την Προσωπική Ανάσταση;;; 

Που θα την βρείς;;;
 

Μα που αλλού;;;
 

Μέσα στην ψυχή σου!!!

Πηγή  ionnkorr.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

 Ο καθένας μας χωριστά πρέπει να σταυρωθούμε με τον Χριστό για να δούμε την προσωπική μας Ανάσταση..!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Εἶπε ὁ Κύριος «῞Οποιος θέλει νὰ μὲ ἀκολουθήσει, ἂς ἀπαρνηθεῖ τὸν ἑαυτό του, ἂς σηκώσει τὸν σταυρό του κι ἂς μὲ ἀκολουθεῖ. Γιατὶ ὅποιος θέλει νὰ σώσει τὴ ζωή του θὰ τὴ χάσει· ὅποιος ὅμως χάσει τὴ ζωή του ἐξαιτίας μου καὶ ἐξαιτίας τοῦ εὐαγγελίου, αὐτὸς θὰ τὴ σώσει. Τί θὰ ὠφεληθεῖ ὁ ἄνθρωπος, ἂν κερδίσει ὁλόκληρο τὸν κόσμο ἀλλὰ χάσει τὴ ζωή του;
Τί μπορεῖ νὰ δώσει ὁ ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα γιὰ τὴ ζωή του; ῞Οποιος, ζώντας μέσα σ’ αὐτὴ τὴ γενιὰ τὴν ἄπιστη κι ἁμαρτωλή, ντραπεῖ γιὰ μένα καὶ γιὰ τὴ διδασκαλία μου, θὰ ντραπεῖ γι’ αὐτὸν καὶ ὁ Υἱὸς τοῦ ᾿Ανθρώπου, ὅταν ἔρθει μὲ ὅλη τὴ λαμπρότητα τοῦ Πατέρα του, μαζὶ μὲ τοὺς ἁγίους ἀγγέλους».

Τοὺς ἔλεγε ἀκόμη ὁ ᾿Ιησοῦς· «Σᾶς βεβαιώνω πὼς ὑπάρχουν μερικοὶ ἀνάμεσα σ’ αὐτοὺς ποὺ βρίσκονται ἐδῶ, οἱ ὁποῖοι δὲν θὰ γευτοῦν τὸν θάνατο, πρὶν δοῦν νὰ ἔρχεται δυναμικὰ ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ».


Η προτροπή του Χριστού να τον ακολουθήσουμε, απαρνούμενοι τον εαυτό μας και σηκώνοντας το σταυρό μας, αποτελεί ένα ισχυρό δείκτη για ν’ ανακαλύψουμε τον αληθινό πλούτο στη ζωή μας. Να νιώσουμε τι σημαίνει μαθητεία κοντά στον Χριστό. Οι συνθήκες εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι λογής Τρόικες της σύγχρονης εποχής, μπορεί να σκορπούν ανάμεσα σε ανθρώπους την ανέχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση, ο άνθρωπος όμως κοντά στον Χριστό, αρνούμενος τον εαυτό του που κυριαρχείται από την αμαρτία και σηκώνοντας το σταυρό του, είναι σε θέση να αισθάνεται την πιο αληθινή αρχοντιά που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να υφαρπάξει ή να «κουρέψει».
Κάθε ένας από εμάς που αισθάνεται την ανάγκη ν’ αποδράσει από τα ψυχρά γρανάζια μιας ανυπόφορης δουλείας, στην οποία μάς εγκλωβίζουν σύγχρονα συστήματα και μοντέλα, δεν έχει παρά να αποτολμήσει να καταστήσει βίωμα ζωής την προτροπή του Χριστού. Να αρνηθεί τον φίλαυτο εαυτό του και να σηκώσει το σταυρό του, στο βάθος του οποίου αναδύεται η αυθεντικότητα της αγάπης. Η αυταπάρνηση αυτή σηματοδοτείται από την έξοδο από το εγώ και την εναπόθεση του εαυτού μας με απόλυτη εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού. Σ’ αυτή τη διάσταση είναι δυνατό ο άνθρωπος να ανακαλύψει τον αληθινό πλούτο στη ζωή του που συνδέεται με την αιώνια προοπτική του ως αληθινής εικόνας του Θεού.
 

Πηγή synodoiporia.gr

Γ' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ)

Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης». Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού,
που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς.

Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή τη κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.
Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία - περιορισμένη βέβαια - που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: «όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί» (Μαρκ.8,34).
Αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το σταυρό μας και ν' ακολουθήσουμε το Χριστό αν δεν ατενίζουμε το Σταυρό που Εκείνος σήκωσε για να μας σώσει. Ο δικός Του Σταυρός είναι εκείνος που δίνει νόημα αλλά και δύναμη στους άλλους. Αυτό μας εξηγεί το συναξάρι της Κυριακής:
Στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι' αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας. Μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου και μας παρηγορεί.. Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν. Με το ζωοποιό Σταυρό γλυκαίνει την πίκρα που νοιώθουμε από τη νηστεία, μας ενισχύει στη πορεία μας στην έρημο εωσότου φθάσουμε στην πνευματική Ιερουσαλήμ με την ανάστασή Του.. Επειδή ο Σταυρός λέγεται Ξύλο Ζωής και είναι εκείνο το ξύλο που φυτεύτηκε στον Παράδεισο, γι' αυτό και οι θείοι Πατέρες τοποθέτησαν τούτο στο μέσο της Σαρακοστής, για να μας θυμίζει του Αδάμ την ευδαιμονία και την πτώση του από αυτή, να μας θυμίζει ακόμα ότι με τη συμμετοχή μας στο παρόν Ξύλο δεν πεθαίνουμε πια αλλά ζωογονούμαστε».
 

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος α’.
 
Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου, καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς βασιλεῦσι, κατὰ βαρβάρων δωρούμενος, καὶ τὸν σὸν φυλάττων, διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα.

Πηγή
synaxarion.gr

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ".

Η αστυνομία εντόπισε έναν μουσουλμάνο που εκκρεμούσε ένταλμα και όταν προσπάθησε να τον συλλάβει μαζεύτηκαν αμέσως  άλλοι εξήντα μουσουλμάνοι και τους προπηλάκισαν φωνάζοντας αυτή είναι η πόλη μας και άμα δεν σας αρέσει την καίμε.
Κάψανε ενα περιπολικό αλλά δεν σταμάτησαν εκεί επιτέθηκαν και στο αστυνομικό τμήμα.


Και διερωτώμαστε: Αν το Ισλάμ κινείται έτσι στη Γαλλία των 50.000.000, εδώ τι θα γίνει;

Πηγή hellassxg.com

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Γ' ΣΤΑΣΗ

Νέαν ἔδειξε κτίσιν,
ἐμφανίσας ὁ Κτίστης,
ἡμῖν τοῖς ὑπ' αὐτοῦ γενομένοις·
ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρός,
καὶ φυλάξας ταύτην,
ὥσπερ ἦν ἄφθορον,
ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντες,
ὑμνήσωμεν αὐτὴν βοῶντες·
Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας,
χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας.
Χαῖρε, ἀναστάσεως τύπον ἐκλάμπουσα,
χαῖρε, τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐμφαίνουσα.
Χαῖρε, δένδρον ἀγλαόκαρπον, ἐξ οὗ τρέφονται πιστοί,
χαῖρε, ξύλον εὐσκιόφυλλον, ὑφ' οὗ σκέπονται πολλοί.
Χαῖρε, κυοφοροῦσα ὁδηγὸν πλανωμένοις,
χαῖρε, ἀπογεννῶσα λυτρωτὴν αἰχμαλώτοις.
Χαῖρε, Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις,
χαῖρε, πολλῶν πταιόντων συγχώρησις.
Χαῖρε, στολὴ τῶν γυμνῶν παρρησίας,
χαῖρε, στοργὴ πάντα πόθον νικῶσα.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Ξένον τόκον ἰδόντες,
ξενωθῶμεν τοῦ κόσμου, τὸν νοῦν εἰς οὐρανὸν μεταθέντες·
διὰ τοῦτο γὰρ ὁ ὑψηλὸς Θεός,
ἐπὶ γῆς ἐφάνη ταπεινὸς ἄνθρωπος·
βουλόμενος ἑλκύσαι πρὸς τὸ ὕψος,
τοὺς αὐτῷ βοώντας·
Ἀλληλούια.

Ὅλως ἦν ἐν τοῖς κάτω,
καὶ τῶν ἄνω οὐδόλως ἀπῆν,
ὁ ἀπερίγραπτος Λόγος·
συγκατάβασις γὰρ θεϊκή,
οὐ μετάβασις τοπικὴ γέγονε,
καὶ τόκος ἐκ Παρθένου θεολήπτου,
ἀκουούσης ταῦτα·
Χαῖρε, Θεοῦ ἀχωρήτου χώρα,
χαῖρε, σεπτοῦ μυστηρίου θύρα.
Χαῖρε, τῶν ἀπίστων ἀμφίβολον ἄκουσμα,
χαῖρε, τῶν πιστῶν ἀναμφίβολον καύχημα.
Χαῖρε, ὄχημα πανάγιον τοῦ ἐπὶ τῶν Χερουβείμ,
χαῖρε, οἴκημα πανάριστον τοῦ ἐπὶ τῶν Σεραφείμ.
Χαῖρε, ἡ τἀναντία εἰς ταὐτὸ ἀγαγοῦσα,
χαῖρε, ἡ παρθενίαν καὶ λοχείαν ζευγνῦσα.
Χαῖρε, δι' ἧς ἐλύθη παράβασις,
χαῖρε, δι' ἧς ἠνοίχθη παράδεισος.
Χαῖρε, ἡ κλεὶς τῆς Χριστοῦ βασιλείας,
χαῖρε, ἐλπὶς ἀγαθῶν αἰωνίων.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Πᾶσα φύσις Ἀγγέλων,
κατεπλάγη τὸ μέγα,
τῆς σῆς ἐνανθρωπήσεως ἔργον·
τὸν ἀπρόσιτον γὰρ ὡς Θεόν,
ἐθεώρει πᾶσι προσιτὸν ἄνθρωπον,
ἡμῖν μὲν συνδιάγοντα,
ἀκούοντα δὲ παρὰ πάντων οὕτως·
Ἀλληλούια.

Ρήτορας πολυφθόγγους,
ὡς ἰχθύας ἀφώνους,
ὁρῶμεν ἐπὶ σοὶ Θεοτόκε·
ἀποροῦσι γὰρ λέγειν,
τὸ πῶς καὶ Παρθένος μένεις,
καὶ τεκεῖν ἴσχυσας·
ἡμεῖς δὲ τὸ μυστήριο ν θαυμάζοντες,
πιστῶς βοῶμεν·
Χαῖρε, σοφίας Θεοῦ δοχεῖον,
χαῖρε, προνοίας αὐτοῦ ταμεῖον.
Χαῖρε, φιλοσόφους ἀσόφους δεικνύουσα,
χαῖρε, τεχνολόγους ἀλόγους ἐλέγχουσα.
Χαῖρε, ὅτὶ ἐμωράνθησαν οἱ δεινοὶ συζητηταί,
χαῖρε, ὅτι ἐμαράνθησαν οἱ τῶν μύθων ποιηταί.
Χαῖρε, τῶν Ἀθηναίων τὰς πλοκὰς διασπῶσα,
χαῖρε, τῶν ἁλιέων τὰς σαγήνας πληροῦσα.
Χαῖρε, βυθοῦ ἀγνοίας ἐξέλκουσα,
χαῖρε, πολλοὺς ἐν γνώσει φωτίζουσα.
Χαῖρε, ὁλκὰς τῶν θελόντων σωθῆναι,
χαῖρε, λιμὴν τῶν τοῦ βίου πλωτήρων.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Σῶσαι θέλων τὸν κόσμον,
ὁ τῶν ὅλων κοσμήτωρ,
πρὸς τοῦτον αὐτεπάγγελτος ἦλθε·
καὶ ποιμὴν ὑπάρχων ὡς Θεός,
δι' ἡμᾶς ἐφάνη καθ' ἡμᾶς ἄνθρωπος·
ὁμοίῳ γὰρ τὸ ὅμοιον καλέσας,
ὡς Θεὸς ἀκούει·
Ἀλληλούια.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα» η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος αφού δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά τα οποία
είναι δύσκολο να αλλοιωθούν .
Ουσιαστικά πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας) η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, του τρόπου βαδίσματος, καθώς και φυσικών ή άλλων χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση(π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ). Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών δηλαδή δακτυλοσκόπησης, ιριδοσκόπησης ή γεωμετρίας προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά την χρήση τους ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.
Το συγκεκριμένο έργο με την επωνυμία "ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
 

Θυμηθείτε το: Θα έρθει μια μέρα που μόνο με τέτοιες κάρτες θα μας αφήνουν να μπαίνουμε στα ...σπίτια μας!

Πηγή
lithosfotos.gr

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΒΛΑΣΗΜΙΑ ΤΗΣ WIND!!! ΔΙΑΚΩΜΩΔΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ

Το ιερό μυστήριο της Θείας Εξομολόγησης δεν μπορεί να αποτελεί βάση κωμικής διαφήμισης. Που είναι οι Επίσκοποι, που είναι οι Θεσμοί της Εκκλησίας; Επειδή δεν είμαστε πρότυπα Χριστιανών δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να διακωμωδούν ένα από τα ιερότερα μυστήρια της Εκκλησίας όπου όλοι κλαίνε και συντρίβονται όταν πράγματι ζούν το μεγαλείο του.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΩ...ΑΚΟΥΣ...(;)

Εσύ με το διεστραμμένο μυαλό μέσα στο κεφάλι σου και τα βρομισμένα χέρια σου, που κρατούν την εξουσία τόσο σφιχτά, φυλάξου. 
Εσύ, που δυο λέξεις προσδιορίζουν τον σκοπό της ζωής σου: σεξ και χρήμα, καλύψου. 
Γλοιώδη φιληδονιστή, φιλοχρήματο γουρούνι και καταχραστή της εξουσίας, η μόνη περίπτωση να το βουλώσω, τώρα, είναι αν είμαι νεκρή. 
Θα προτάξω τα χέρια μου στις χειροπέδες, όμως θα 'χω ελεύθερο το στόμα μου για να σε φτύνω. 
Κι όταν μου κλείσεις και το στόμα, θα 'χω ελεύθερα τα πόδια για να σε κλοτσάω. 
Κι όταν μου δέσεις πια και τα πόδια, θα 'χω ελεύθερο το κεφάλι μου για να σου ρίχνω κουτουλιές. 
Και το κεφάλι πώς να μου το δέσεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να το κόψεις. 
Γι' αυτό σου λέω, γελοίο ανθρωπάκι, ο μόνος τρόπος να για να σωπάσω είναι να είμαι νεκρή. 
Εσύ, που έχεις στριμώξει τον πισινό σου σε μια καρέκλα, μπορεί τώρα να έχεις τη δύναμη να με κάνεις να κλαίω (μην γελάς, ανθρωπάριο, δεν τελείωσα την πρότασή μου ακόμα)... 
Μπορεί, λοιπόν, να έχεις τη δύναμη να καταστρέφεις την ψυχολογία μου, όμως δεν θα το ανεχτώ για πολύ. 
Βάλ' το, λοιπόν, αυτό που θα σου πω, πολύ καλά μέσα στο κεφάλι σου, διαχώρισέ το απ' τις ακαθαρσίες που έχεις εκεί μέσα, και μην τολμήσεις να το πάρεις σαν προειδοποίηση, γιατί είναι απειλή. Φυλάξου. 
Φυλάξου, τώρα όσο είναι καιρός, αισχρό ανθρωπάκι...

Πηγή  apithmenanera.gr

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ - Η ΝΟΣΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ..

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ:


ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΚΥΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
(βλ.. ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ,  ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ, ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ)

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ (ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)

ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ

ΑΓΕΙΩΣΙΑ - "ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ" - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: "ΔΕ ΘΕΛΩ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ;" "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ Ο,ΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΕΙΜΑΙ GADJETΑΚΙΑΣ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ" "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΧΤΥΠΑΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑΚΟΛΙΤΣΑ ΜΟΥ" "ΘΕΛΩ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΑ ΑΜΟΛΑΩ ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ;" κ.α. ΑΠΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΑ..

ΥΠΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ("ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΛΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΤΑΙ...")

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΓΑΠΗΣ - "Σ' ΑΓΑΠΩ, ΑΛΛΑ....."

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ - ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ "ΡΕ,ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.."

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ - ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ!!!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ - "ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ;"

ΛΗΘΗ - ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ...

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - "ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ..."

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ - Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ - ΠΡΟΒΑΤΙΛΑ ("ΝΙΩΘΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ...")

ΑΦΩΝΙΑ - "ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ..."

ΤΑΣΕΙΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΩΣΗ - ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΒΡΙΖΩ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΜΠΛΕΚΩ ΣΕ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΩ ΓΕΝΙΚΑ.

ΑΝΟΗΣΙΑ- ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ "ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΟΥ..."

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ - "ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ..."

ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ - "ΞΑΝΑ, ΡΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ..."


ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!! ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!

ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ...

Πηγή xypname.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ 33 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ




Ο κομμουνιστής τύραννος της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un(Κιμ Γιονγκ Ουν) διέταξε την εκτέλεση 33 Χριστιανών που πιστεύεται ότι εργάζονται για Νοτιοκορεάτη βαπτιστή ιεραπόστολος Kim Jung-wook.
Ο Νοτιοκορεάτης ιεραπόστολος -συνελήφθη το περασμένο έτος - και οι συνεργοί του φέρεται να έχουν ιδρύσει γύρω στις 500 υπόγειες εκκλησίες.

Ο Τύπος της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο Kim (φώτο)κατηγορείται ότι οι 33 χριστιανοί προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση – η ίδια κατηγορία που οδήγησε στην εκτέλεση του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Jang Song-thaek, και όλων των συγγενών του Jang.
Οι συνεργάτες του ιεραποστόλου θα εκτελεστούν σε ένα κελί της Υπηρεσίας Ασφαλείας, όπως ανέφερε η The Daily Mail. 

Πηγή  freepen.gr 

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ"

Τα τουρκικά ΜΜΕ προκαλούν μετά και την δημόσια τοποθέτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος δήλωσε πως «Αν η Αγία Σοφία πρόκειται να γίνει και πάλι χώρος λατρείας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως εκκλησία, διότι γι αυτό κτίσθηκε».

«Την τελευταία περίοδο βλέπουμε σε ορισμένα τμήματα της κοινής γνώμης την τάση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:
Ως Εκκλησία, αντιτιθέμεθα σε αυτό και μαζί μας θα αντιδράσει έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου, όλος ο χριστιανισμός κόσμος».
Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Sabah : «Ο Ρωμιός Πατριάρχης προειδοποιεί για την Αγία Σοφία», ενώ η ακραία ισλαμική εφημερίδα Milligazete έστρεψε τα πυρά της κατά της τουρκικής κυβέρνησης που δεν απαντά στις «προκλήσεις» του Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Φωνάζουμε κατά της σιωπής και της αδιαφορίας της Άγκυρας που γίνεται αιτία στην αναίδεια αυτή των Παπάδων.
Οποιοσδήποτε ότι και αν πει, η Αγία Σοφία είναι τέμενος, είναι δική μας, είναι του Ισλάμ» έγραψε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποτελούν «καμπανάκι» προς την κυβέρνηση Ερτογάν να μην επιχειρήσει ν’ αλλάξει το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας και ταυτόχρονα δυσφορία για τις πρόσφατες μετατροπές βυζαντινών εκκλησιών, που έως πρότινος λειτουργούσαν ως μουσεία, σε μουσουλμανικά τεμένη.
Οι ναοί της Αγίας Σοφίας στην Βιθυνία της Μικράς Ασίας, αλλά και την Τραπεζούντα του Πόντου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της νεοθωμανικής απέλασης κατά της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς της ανατολής.

Πηγή 
lithosfotos.gr

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ Β' ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

  Τόν καιρό ἐκεῖνο, μπῆκε πάλι ὁ ᾿Ιησοῦς στὴν Καπερναοὺμ καὶ διαδόθηκε ὅτι βρίσκεται σὲ κάποιο σπίτι. ᾿Αμέσως συγκεντρώθηκαν πολλοί, ὥστε δὲν ὑπῆρχε χῶρος οὔτε κι ἔξω ἀπὸ τὴν πόρτα· καὶ τοὺς κήρυττε τὸ μήνυμά του. ῎Ερχονται τότε μερικοὶ πρὸς αὐτόν, φέρνοντας ἕναν παράλυτο, ποὺ τὸν βάσταζαν τέσσερα ἄτομα. Κι ἐπειδὴ δὲν μποροῦσαν νὰ τὸν φέρουν κοντὰ στὸν ᾿Ιησοῦ ἐξαιτίας τοῦ πλήθους, ἔβγαλαν τὴ στέγη πάνω ἀπὸ κεῖ ποὺ ἦταν ὁ ᾿Ιησοῦς, ἔκαναν ἕνα ἄνοιγμα καὶ κατέβασαν τὸ κρεβάτι, πάνω στὸ ὁποῖο ἦταν ξαπλωμένος ὁ παράλυτος. ῞Οταν εἶδε ὁ ᾿Ιησοῦς τὴν πίστη τους, εἶπε στὸν παράλυτο· «Παιδί μου, σοῦ συγχωροῦνται οἱ ἁμαρτίες». Κάθονταν ὅμως ἐκεῖ μερικοὶ γραμματεῖς καὶ συλλογίζονταν μέσα τους· «Μὰ πῶς μιλάει αὐτὸς ἔτσι, προσβάλλοντας τὸν Θεό; Ποιός μπορεῖ νὰ συγχωρεῖ ἁμαρτίες; Μόνον ἕνας, ὁ Θεός».

᾿Αμέσως κατάλαβε ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι αὐτὰ σκέφτονται καὶ τοὺς λέει· «Γιατί κάνετε αὐτὲς τὶς σκέψεις στὸ μυαλό σας; Τί εἶναι εὐκολότερο νὰ πῶ στὸν παράλυτο· “σοῦ συγχωροῦνται οἱ ἁμαρτίες” ἢ νὰ τοῦ πῶ, “σήκω, πάρε τὸ κρεβάτι σου καὶ περπάτα”; Γιὰ νὰ μάθετε λοιπὸν ὅτι ὁ *Υἱὸς τοῦ ᾿Ανθρώπου ἔχει τὴν ἐξουσία νὰ συγχωρεῖ πάνω στὴ γῆ ἁμαρτίες» -λέει στὸν παράλυτο· «Σ’ ἐσένα τὸ λέω, σήκω, πάρε τὸ κρεβάτι σου καὶ πήγαινε στὸ σπίτι σου». ᾿Εκεῖνος σηκώθηκε ἀμέσως, πῆρε τὸ κρεβάτι του καὶ μπροστὰ σ’ ὅλους βγῆκε ἔξω, ἔτσι ποὺ ὅλοι θαύμαζαν καὶ δόξαζαν τὸν Θεό· «Τέτοια πράγματα», ἔλεγαν, «ποτὲ μέχρι τώρα δὲν ἔχουμε δεῖ!»