Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...

Σε κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας με μία κυβέρνηση που κινείται μεταξύ φοβικής και μειοδοτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε ότι αφορά την εθνική άμυνα, εξελίχθηκε η συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική
παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μια συμμετοχή που "κόπηκε" την τελευταία στιγμή με παρέμβαση "πέραν του Ατλαντικού" στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενώ τα συστήματα είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη (αλλά δεν είχαν συμμετάσχει στην δοκιμαστική παρέλαση που είχε γίνει στο Τατόϊ λέει η Πολεμική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο).
Ο λόγος: Η ουκρανική κρίση και η ανάγκη να μην προβληθεί μιας τέτοιας επιχειρησιακής αξίας οπλικό σύστημα από μια χώρα του ΝΑΤΟ στην δεδομένη χρονική συγκυρία!
"Η απόφαση ήταν καυθαρά πολιτική" μεταδίδεται από τα Επιτελεία και εδώ θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.
Και βέβαια χάθηκε η ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα ισχύος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Φαντασθείτε τι γίνεται σε ζητήματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής άμυνας όταν δεχόμαστε και "σκύβουμε το κεφάλι" ακόμα και στο τι θα παρέλασει και αν θα "κακοκαρδιστούν" οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί επειδή η Μόσχα τους "πήρε τα σώβρακα" στην Ουκρανία.
Και όλα αυτά στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας. Όπου το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι απλά αλλάξαμε αφέντη. Από τους Τούρκους, βάλαμε τους Φράγκους..
Κατά τα λοιπά η παρέλαση είχε πολλά οπλικά συστήματα και αεροσκάφη, αλλά τι να το κάνεις από την στιγμή που απαγορεύεται η προσέλευση των πολιτών, γίνεται μόνο για μερικές δεκάδες κυβερνητικών στελεχών και για να το δείξουν οι κάμερες της τηλεόρασης.

Πηγή
lithosfotos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου