Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

«Προσευχηθείτε πολύ, γιατί οι ορθόδοξοι έμειναν ολίγοι και η μάχη εκτραχύνεται, γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεων όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, όπου τέλος πάντων κρατιέται ακόμα η ιδέα της Ορθοδοξίας, αλλά σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη ο εωσφόρος έχει εκστρατεύσει και λυσσάει, για να ξεριζώσει μέσα από τα βάθη των ανθρώπων την Ορθόδοξη Πίστη.
Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω τι διωγμούς θα υποστώμεν, δεν ξέρω σε ποιο Άγιον Όρος θα καταφύγουμε, δεν ξέρω τί θα υποστούν και οι επίσκοποι οι οποίοι έπαυσαν τον μνημόσυνο του πατριάρχου και οι άλλοι κληρικοί που βρίσκονται γύρω μας… Ένα γνωρίζω· ότι και αν γίνει ότι και αν συμβεί, και τ” άστρα να πέσουν και οι ποταμοί να ξηραθούν και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία….
Όταν φτάσει η στιγμή του αγώνος έχουμε και ημείς το σχέδιό μας…

Όπου ακούεται ορθόδοξο κήρυγμα, όπου υπάρχουν αγωνισταί οι οποίοι διώκονται σας το τονίζω. Όποιος δεν διώκεται δεν είναι γνήσιος, είναι κάλπικος παράς.

Όπου διώκεται επίσκοπος, αρχιμανδρίτης, ηγούμενος, κήρυκας του Ευαγγελίου κοντά του να “στε, από τους άλλους [φεύγετε] μακριά. Δεν είναι γνήσια τέκνα της Ορθοδοξίας ή υστερούνται της παρρησίας η οποία είναι το πρώτο προσόν εις τας τοιαύτας κρισίμους στιγμάς».


(απόσπασμ. Ομιλίας επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου 1971)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου