Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.

Σήμερα, κύριο όργανο του Οικουμενισμού είναι το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών».
 

Το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» κατά τον Βασ. Σταυρίδη, « είναι εκκλησιαστικός οργανισμός, πρώτος παρομοίας φύσεως εις την ιστορίαν του χριστιανισμού, εις τον οποίον μετέχουν ως μέλη χριστιανικαί εκκλησίαι, ομολογίαι και ομάδες, και συζητούν θέματα χαρακτήρος δογματικού, πρακτικού και ιεραποστολικού, με απώτερον σκοπόν την ένωσιν εν τω μέλλοντι».

Υπό την αθώα αυτή περιγραφή του σκοπού του Π.Σ.Ε. κρύβεται

ένας «συγκρητισμός».

Όταν μιλάμε για «συγκρητισμό» στο θρησκευτικό πεδίο, εννοούμε την ανοχή και αποδοχή που δείχνει ένας άνθρωπος απέναντι στις διάφορες χριστιανικές αιρέσεις, αλλά και τις άλλες θρησκείες, τουλάχιστον τις μονοθεϊστικές. Ο λόγος είναι πως τάχα όλες αυτές οι αιρέσεις και θρησκείες αναφέρονται στον έναν αληθινό Θεό, άσχετα με το όνομα που τον αποκαλούν! Ο «συγκρητισμός» διδάσκει ότι όλες οι αιρέσεις και θρησκείες οδηγούν τους ανθρώπους στη σωτηρία!

Ο θρησκευτικός «συγκρητισμός» αποτελεί βασική διδασκαλία της Μασονίας. Κατά σύμπτωση όμως ο «συγκρητισμός» είναι και βασική διδασκαλία του Οικουμενισμού, του οποίου οι σχέσεις με την Μασονία έχουν επισημανθεί!
 


Η συμμετοχή των Πατριαρχείων και των άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στο ανωτέρω «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», συνιστά έκπτωση από την Ορθόδοξη πίστη! Συνιστά προδοσία της Ορθοδοξίας!
 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι απλά και μόνο η αληθινή Εκκλησία. Είναι η μόνη αληθινή Εκκλησία! Αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλη χριστιανική κοινότητα, που αυτοαποκαλείται «εκκλησία», δεν είναι Εκκλησία του Χριστού». Εκκλησία του Χριστού είναι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή μόνο δεν έχει «σπίλον ή ρυτίδα» αιρέσεως και κακοδοξίας! Όταν οι ποιμένες της Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνονται μέλη του λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών», της πανσπερμίας αυτής των αιρετικών «εκκλησιών», τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι οι  ποιμένες της που την κατέστησαν μέλος του, είτε Πατριάρχες είναι είτε Αρχιεπίσκοποι είτε επίσκοποι, είτε άλλοι κληρικοί και θεολόγοι, εξέπεσαν από την Ορθόδοξη πίστη κι’ έγιναν αιρετικοί! Και όσοι, τους ακολουθούν και «κοινωνούν» μαζί τους, απέναντι Θεού, είναι το ίδιο πράγμα. Είναι και αυτοί εξίσου αιρετικοί και κακόδοξοι!

Ακόμα κι’ αν πραγματικά ήταν Ορθόδοξα τα Πατριαρχεία και οι λοιπές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, που σήμερα μετέχουν στο κακόδοξο αυτό κατασκεύασμα, που λέγεται «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», η φωνή τους μέσα σ’ αυτό καταπνίγεται απ’ τις αντίστοιχες και πολλές κραυγές των λοιπών πλανεμένων μελών του! Ετσι, ακούγεται μόνο η δική τους κακόδοξη φωνή. Κι’ η φωνή αυτή νομίζεται από πολλούς ως φωνή και των Ορθοδόξων!

Εύλογα θα διερωτηθεί κάποιος. Τα υποτιθέμενα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες τι κάνουν; Πως ανέχονται την κατάσταση;

Θ’ ανέμενε κανένας το Οικουμενικό Πατριαρχείο να συγκαλέσει, για το ζωτικής σημασίας για την Ορθοδοξία αυτό θέμα, σύσκεψη από όλες τις «Ορθόδοξες» Εκκλησίες, που έχουν κοινωνία μαζί του. Φαίνεται όμως ότι αυτό περί άλλων «μεριμνά και τυρβάζει»!


Όσο σιωπεί, συναινεί!
 

Συμπερασματικά το Π.Σ.Ε. αποτελεί το βατερλώ της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Πηγή: orthodoxianthanatos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου