Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΣΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟ(σ)ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ;



Του Π.Π.Ν.


Λάβαμεν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μίαν πρόκληση/πρόσκληση υπό του κυρίου Ανδρέα Πιτσιλλίδη η οποία, πέραν των Αγιογραφικών παρερμηνειών της, που μας παραθέτει ημιμαθώς με Γιαχωβίστικο τρόπο μας αναφέρει και τα πιό κάτω αξιοσημείωτα: «1 Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε·  2 ἐν ᾧ γὰρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, καὶἐν ᾧ μέτρῳ μετρεῖτε μετρηθήσεται ὑμῖν».
ΟΠΟΤΕ θέλεις να βγεις ΔΗΜΟΣΙΑ μαζί μου  να αποδείξω σε όλη την Κύπρο ότι
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ από θεολογία ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ. Να λοιδωρείς μονολογώντας είναι εύκολο. Θα αναμένω την απάντηση σου για αυτό τον ΔΗΜΟΣΙΟ διάλογο και να είσαι βέβαιος πως θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Ειδική πρόσκληση να φέρεις και τον ῾῾άγιο῾῾ (sic) Κύπρου που είναι  Χρυσόστομος αλλά πριν του πεις να έρθει μαζί σου να βεβαιωθείς πως αν του δώσω δημόσια ένα λευκό χαρτί  θα ξέρει να γράψει ορθογραφημένα βασικές λέξεις. ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ του θρόνου και ένας που παρανόησε από γνωστά ψυχικά σύνδρομα που του δημιούργησε η θρησκοληψία, ενάντια στην επιστήμη της θεολογίας και τον ακραιφνή λόγο του Λόγου!!!! Θα έχει πλάκα και είσαι βέβαιος πως όλα τα κανάλια θα διαγκωνίζονται ποιος θα μας φιλοξενήσει γιατί η τηλεθέαση θα είναι εντυπωσιακή.
Το κινητό μου τηλέφωνο είναι 992488... και δημόσια γνωστό όπως και όλα τα στοιχεία μου άλλωστε. ΑΝΑΜΕΝΩ. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναρτήσω/ δημοσιοποιήσω την όποια πιθανή (που το απεύχομαι) άρνησή σου. 

Υ.Γ Οι  αναρτήσεις μου, ειδικά στην προσωπική μου σελίδα που έχει 24,000 επίσημους φίλους και χιλιάδες άλλους συνδεδεμένους μαζί τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του facebook που μπορώ να σου αποστείλω, διαβάζονται από τουλάχιστον 80,0000-120,000 συμπατριώτες μας. Just to know...».

Περιττό να ασχοληθώ και να σχολιάσω το Αγιογραφικό, διότι μόλις, ανέφερα στον πεθερό μου το συμβάν της πρό(σ)κλησης, ο απλός πεθερούλης μου με λέει: «Μα αυτός ο Πιτσιλλίδης είναι Ιαχωβάς γιέ μου...! Γιατί να ασχοληθείς μαζί του; Άσε που τον επετάξασιν τζαι που το κόμμα...!»
Άντε τώρα, μπορώ να διαφωνήσω με τον πεθερό μου, για όσες πικρές αλήθειες εξέφρασε;
Δεν τον πετάξανε από  το κόμμα κλωτσηδόν;
Δεν παρερμηνεύει ωσάν Χιλιαστής και αιρετικός τα αγία λεχθέντα Του Θεανθρώπου μας Χριστού;
Καθόλου δεν διαστρέφει το Άγιον και Ιερόν Ευαγγέλιό μας και τους αγίους Πατέρες;
Ο  θεολόγος κύριος Πιτσιλλίδης, δεν ήταν αυτός που εξέφραζε δημόσια, αιρετικά φρονήματα, ότι τάχα μου ο Παπισμός είναι σχίσμα και «αδελφή Εκκλησία» ενώ συμμετέσχε, ως μη ώφειλε! στην ανίερη παπίζουσα Λειτουργία το 2010 που έλαβεν χώρα στην νήσο Κύπρο, κατά την έλευση του Αντίχριστου «αγίου Πατέρα»;
Ο κύριος Πιτσιλλίδης δεν είναι αυτός, που φέρει θεολογική αμβλυοψία να διακρίνει θεολογικά, το σχίσμα απο την αίρεση;
Ο κύριος Πιτσιλλίδης δεν είναι αυτός, που υποτιμά και υβρίζει τους αγίους Συνοδικούς Ιεράρχες μας ως «σφετεριστές» των θρόνων;
Ο αιρετίζων κ. Α. Πιτσιλλίδης δεν εκφράζει δημόσια τις φιλοκιναιδίστικες προσωπικές και ιδιωτικές απόψεις και θέσεις του, ενώ μάλιστα προσπαθεί, από εμπαιγμό στα Θεία, να τις τεκμηρειώσει και Αγιογραφικά;(!!!)
Στην  Ορθόδοξη Εκκλησία μας, με 2.000 αιώνων παρουσία και ιστορία, ήρθε ένας αθεόφοβος(!) θολο-θεολογίσκος, να διαστρέψει της αγίες δοξασίες και διδασκαλίες Της;
Θέλεις να θυμηθούμεν τζι΄άλλα Αντρίκκο μου;
Τούτα ούλλα έν σου αρκούσιν;
Ξέρεις, κύριε Πιτσιλλίδη μου, πόσους σαν τζαί εσέναν έθαψεν η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, άνευ κηδείας, με καραμπινάτο μάλιστα και δίκαιον αφορισμό, για τις όσες πλάνες και αιρέσεις διέδιδαν  δημόσια απο εμμονικήν αλαζονία στον λαόν που φέρει άγνοια;
Αλήθεια, άγιοι πατέρες Συνοδικοί, πότε θα κάμετε ένα έλεος με τούτο το «κοπέλλιν του Πάπα» που εκφράζει παπίζουσες και σατανικές ασυναρτησίες και συγχύζει το Χριστεπώνυμο ποίμνιο της Κύπρου μας;
Ο αφορισμός, κατά των κακοδόξων θεολογούντων λαϊκών, δεν είναι Ιεροκανονικό δικαίωμα της Ιεράς Συνόδου, κατά των διαστροφέων της αγίας ημών Πίστεως;
Άγιοι Συνοδικοί! γιατί δεν εφαρμόζετε αυτήν την ποιμαντική μέθοδο και το ιερόν δικαίωμά σας, μήπως και προλάβετε να διασώσετε την ψυχούλα του, απο τα νύχια και τα δόντια του Σατάν;
Εάν είναι όμως, κ. Ανδρέα μου, να μας αποδείξεις, ότι «δέν έχουμεν ΙΔΕΑ από θεολογία», ποιός ο λόγος τότε και η ανάγκη να μονομαχήσουμεν, δημόσια μάλιστα, μια και εφόσον, έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση εκ των προτέρων, για την νίκη σου;
Παραδέχομαι και αποδέχομαι a priori ότι είσαι σπουδαίος Οικουμενιστής και αιρετικός θεολογών!
Τα λές άψογα και άριστα(sic) τα Οικουμενιστιλίκια σου!
Απορώ μόνον, γιατί ακόμα δεν έγινες καρδινάλιος, άνθρωπέ μου(;!) 
Μπορεί και να διεκδικήσεις τον Παπικό θρόνο ωσάν τον εξωμότη ομόφρονά σου, Βησσαρίων τον Τραπεζούντιο, το ξέρεις;
Και επειδή δεν κατάλαβα καλά. Μήπως εννοείς να «βγούμε δημόσια» στα τηλεοπτικά κανάλια και πάνελς;
Και γιατί στα τηλεοπτικά κανάλια;
Να γράφεις στο σχολείο δεν έμαθες Αντρίκκο μου;
Απεχθάνουμαι την τηλοψία τα μέγιστα!
Τα δημόσια κανάλια των ιστολογίων δεν σου φτάνουνε;
 Εδώ να εικάσω, ότι έχεις αδυναμία να μας αποδείξεις τα εναντία γραπτώς, με τις όποιες θεολογικές σου γνώσεις;
Έχεις  διανοητική ή και φυσιολογική αδυναμία, να γράψεις με τα χεράκια σου, θεολογικά επιχειρήματα για να μας αποδείξεις έτσι, με ακλόνητα στοιχεία, ότι όντως είμαστε «αστοιχείωτοι συκοφάντες»;

Δημόσια, εκ των Ιστολογίων, δεν καταγγείλαμεν τα γραφθέντα σου και τα λεχθέντα σου εδώ και τέσσερις μήνες;
Εδώ τότε και να μονομαχήσουμεν, μπορείς;
Αν όχι, να μας το πείς και όλοι θα καταλάβουσιν, ότι τα πάντα εις τον νού σου είναι «νούμερα» και «τηλαστέρια»!
Γιατί θα πρέπει, σώνει και καλά, να ανεβάσουμεν τα νούμερα και την τηλεθέαση των καναλιών;
 Λαμβάνεις μισθοδοσίαν και ποσοστά εκ των καναλαρχών;
Η δημοσιότητα εις το δικό σου μυαλό, μεταφράζεται και ισούται, απόλυτα και μόνον, δια των τηλεοπτικών πάνελς;
Εμείς, αγαπητέ Ανδρέα μου, δεν έχουμεν και ούτε θέλουμεν να έχουμεν τοιαύτες τηλεοπτικές ή έστω ηχητικές μεγαλομανίες και φιλοδοξίες!
Τα καραγκιοζιλίκια να μας λείπουσιν!!!
Δεν επιθυμούμεν να γίνουμεν «τηλεοπτικά νούμερα» κύριε Πιτσιλλίδη μας, διότι πολύ απλά, επιθυμούμεν να είμαστε εν δυνάμει πρόσωπα και να γίνουμεν (Ά)νθρωποι... και όχι ανούσια ανθρωπάκια της τηλοψίας!
Εξάλλου, αν σου βαστά αγαπητέ μας φίλε, γράψε τις απόψεις σου όμορφα και τεκμηριωμένα αλλοιώς..., βάλτου ρίγανι...!
Μόνο τα «τηλεοπτικά νούμερα» έχουν έννοιες για την τηλεθέαση και τα τηλενούμερα, πράγμα το οποίο προσωπικά μας αφήνει παγερά αδιάφορους! Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά ούτε και μας απασχολεί να μάθουμεν!
Παρ΄όλα αυτά και δι΄αυτά, αν πραγματικά θέλεις και επιμένεις να διαλεχθούμεν δημοσίως τηλεοπτικά, θα πρέπει πρώτα-πρώτα να μας πείσεις, πόσο πολύ..., το θέλεις  πραγματικά!
Γι΄αυτό λοιπόν, σου θέτω δύο βασικές προϋποθέσεις και όρους, για να σκεφθώ σοβαρότερα την πρό(σ)κληση σου:
Α] Απόδειξε μας εγγράφως και δημοσίως με πάσαν σαφήνειαν, ότι ο κατηγορών σε, δηλαδή ο γράφων, είναι «αστοιχείωτος συκοφάντης» και πώς όλα όσα σε κατηγορώ είναι ψέματα και συκοφαντίες, τα όσα δηλαδή, παραθέτω πιό πάνω καθώς και στο παρελθοντικό μου άρθρο! 
Δηλαδή θέλω να μας αποδείξεις, τεκμηρειωμένα και επιστημονικά την γνώμη της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας μας και το Consesum Patrum (= Συμφωνία των Αγίων Πατέρων) για τον Παπισμό, για τον Οικουμενισμό και για τον επάρατον Σοδομισμό (κιναιδισμό ή ομοφυλοφιλία)!
Πολύ απλά και ξεκάθαρα πράγματα, δεν νομίζεις;
 Και Β] να μας αποδείξεις και πάλιν, κύριε εξυπνόπουλε, ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος μας, άγιος Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομος ο Β΄ είναι «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ του θρόνου»!!! 
Εάν  και εφόσον αποφασίσεις να αποδεχθείς τους όρους μας, άπασα η αλληλογραφία μας να αναρτάται δημόσια στο προσωπικό σου ιστολόγιο, στην σελίδα και το προφίλ του Facebook σου καθώς θα πράττουμεν και εμείς τα όμοια!

Ωστόσο, εάν λάβουμεν τεκμηριωμένα, με πάσαν θεολογικήν και λογικήν σαφήνειαν την γραπτήν επιχειρηματολογία σου, για αυτούς τους δύο όρους και προϋποθέσεις μας, ίσως και να προβληματιστούμεν σοβαρά, για την τηλεοπτική θεολογικήν αντιλογίαν και αντιπαράθεσιν...! Άχρι καιρού όμως..., θα αναμένουμεν, χωρίς να απορίπτουμεν την πρό(σ)κληση σας, αλλά και χωρίς να την δεχτούμεν με ανώριμην και αβασάνιστην παρόρμιση!
Σκέψου το λογικά και ψύχραιμα το πράγμα, εάν υπάρχει έστω και 1% ποσοστό, να συντριβείς τηλεοπτικώς δημόσια από εμάς, τους μη έχοντας τάχα μου, ιδέα απο την Ιερά Θεολογική επιστήμη, και χαλάσει στην τελική το image σου, πώς θα ξανατολμήσεις να θέσεις υποψηφιότητα για βουλευτής ή έστω, να ξανακληθείς τηλεοπτικώς για να θεολογήσεις;
Εμείς δεν θέλουμε ποσώς, να αναχαιτίσουμεν την πολιτικάντικη καριέρα σου, ενώ αντίθετα σε παροτρύνουμεν να συνεχίσεις την πολιτική σου σταδιοδρομία και να εγκαταλείψεις άπαξ και διαπαντός το θεολογείν, διότι παραπλανείν(είς) καμπόσους αφελείς στην τελικήν!
Διότι προσωπικά ως ιστολόγιο, επιφυλασσόμαστε προσεχώς, να αποδείξουμεν και πάλιν, τους κύριους λόγους και τις αιτίες που απέτυχες πολιτικά να επανεκλεγείς βουλευτής, πολλώ δε μάλλον και ειδικά την αποτυχία σου, στο πλανερός θεολογείν!!!

Υ.Γ.
Έτσι για αρχή, αγαπητοί μας αναγνώστες, ας θυμηθούμεν τις παρελθοντικές ανοησίες, κακοδοξίες, βλασφημείες και συκοφαντίες του κ. Πιτσιλλίδη κατά των αγίων μας Πατέρων, κατά των σεβαστών δασκάλων και καθηγητών μας, καθώς και κατά του ΠΑ.Χ.Ο.Κ. εν έτει 2010...! Λεχθέντα και γραφθέντα, στα οποία ακόμα να δούμεν την έμπρακτη μετάνοιά του! Ενώ, ακόμα τον ανεχόμαστε και αναμένουμεν εν προσευχή, πότε η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου θα καταδικάσει τις βλασφημείες αυτού, αλλά και να τον αφορίσει ως αιρετίζοντα θεολόγο «ἱνα καὶ οἱ λοιποί αἱρετίζοντες θεολόγοι φόβον ἔχουσιν»!

Σημειώσεις: Παναγιώτη Τελεβάντου, “ΕΚΤΙΘΕΤAI ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ”,
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=12641

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου