Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΚΙ ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΤΩΡΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!


Ως γνωστόν, την Αγία Τράπεζα ενός Ορθοδόξου Ναού την ασπάζονται μετά προσκυνήσεως οι χειροτονημένοι ορθόδοξοι ιεροδιάκονοι, ιερείς και επίσκοποι της Εκκλησίας μας. Μοναχοί και λαϊκοί δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Πόσο μάλλον οι αιρετικοί!
Και όμως, ο παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, οδήγησε προς προσκύνηση τον μονοφυσίτη πατριάρχη των Αρμενίων διά της Ωραίας Πύλης στο ιερό του μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά (ίσως και στα ιερά των άλλων Ναών που επισκέφτηκαν από κοινού). Δίχως άλλο, η πράξη αυτή σε συνδυασμό με την παντελή απουσία καταδίκης του Οικουμενισμού υπό της παναγιώτητάς του (έστω μίας), αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες!

 
Την "ένωση" αλλ' "εν τη ποικιλία"! Γι αυτό ο κ. Άνθιμος εισήγαγε τον αιρετικό στα Άγια και του επέτρεψε να ασπασθεί την Αγία Τράπεζα. Η "Ένωση" βρίσκεται στην τελική της φάση. Οι αιρετικοί πάνε κι έρχονται και μπαινοβγαίνουν στις εκκλησίες μας. Οι δικοί μας πάλι "ορθόδοξοι" ιεράρχες μπαινοβγαίνουν στις εκκλησίες των αιρετικών. Και ο ορθόδοξος λαός έχει πελαγώσει και πλέει μέσα σε μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή σύγχυση και γενικά η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για το τελικό βήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου