Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

Το 2013,πέρασε στην ιστορία κουβαλώντας πάνω του υποχρεώσεις, χαρές, λύπες, ελπίδες, απογοητεύσεις και ξεπουλήματα...
Ας στρέψουμε το βλέμμα μας με ελπίδα στη νέα  χρονιά, ας ευχηθούμε, όλοι για όλους, να είναι μια χρονιά με ανθρώπινη αλληλεγγύη και ποιοτικότερες ανθρώπινες συνειδήσεις!!!  Με τη νοερά ευχή στα χείλη μας, με δράσεις σοφές και γενναίες καλοσωρίζουμε το 2014!!! 

Γαλήνιο και ειρηνικό το νέο έτος με Χριστό στη ψυχή μας!!!

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Ο Μέγας αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε το 329 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου. Είχε 8 αδέρφια, 3 αγόρια και πέντε κορίτσια. Από τα 4 αγόρια τα 3 αγόρια έγιναν επίσκοποι και το ένα μοναχός. Από τις 5 αδερφές του η πρώτη, και συγχρόνως το πιο μεγάλο παιδί της οικογένειας, η Μακρίνα, έγινε μοναχή. Οι γονείς του Βασίλειος (και αυτός) και Εμμέλεια, αν και κατά κόσμον ευγενείς και πλούσιοι, είχαν συγχρόνως και ακμαιότατο χριστιανικό φρόνημα. Αυτοί μάλιστα έθεσαν και τις πρώτες -καθοριστικής σημασίας- πνευματικές βάσεις του Αγίου.
Με εφόδιο αυτή τη χριστιανική ανατροφή, ο Βασίλειος αρχίζει
μια καταπληκτική ανοδική πνευματική πορεία. Έχοντας τα χαρίσματα της ευστροφίας και της μνήμης, κατακτά σχεδόν όλες τις επιστήμες της εποχής του. Και το σπουδαιότερο, κατακτά τη θεία θεωρία του Ευαγγελίου, που την κάνει αμέσως πράξη με την αυστηρή ασκητική ζωή του. 
Στους αγώνες του κατά του Αρειανισμού αναδείχτηκε αδαμάντινος. Υπεράσπισε με θάρρος την Ορθοδοξία, καταπλήσσοντας τον βασιλιά και τους Αρειανούς. Ακόμα, αγωνίστηκε κατά της ηθικής σήψεως και επέφερε σοφές μεταρρυθμίσεις στο μοναχισμό. 
Η δε υπόλοιπη ποιμαντορική δράση του, υπήρξε απαράμιλλη, κτίζοντας την περίφημη «Βασιλειάδα», συγκρότημα με ευαγή Ιδρύματα, όπως φτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο, ξενοδοχείο και νοσοκομείο κ.ά., όπου βρήκαν τροφή και περίθαλψη χιλιάδες πάσχοντες κάθε ηλικίας, γένους και φυλής. 
Ο Μέγας Βασίλειος έχει πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο. Τα κυριότερα έργα του είναι οι 9 ομιλίες στην Εξαήμερο, ομιλίες στους Ψαλμούς, πολλές και διάφορες άλλες ομιλίες, ασκητικά έργα και επιστολές. Εκτός των άλλων έργων του, έγραψε και Θεία Λειτουργία, που, μετά την επικράτηση αυτής της συντομότερης του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελείται 10 φορές το χρόνο: την 1η Ιανουαρίου (όπου γιορτάζεται και η μνήμη του), τις πρώτες πέντε Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής, τις παραμονές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, την Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο. 
Στα πενήντα του χρόνια ο Μέγας Βασίλειος, εξαιτίας της ασθενικής κράσεώς του και της αυστηρής ασκητικής ζωής του (ορισμένες πηγές λένε από βαριά αρρώστια του ήπατος ή των νεφρών), την 1η Ιανουαρίου του 378 μ.Χ. ή κατ' άλλους το 379 με 380 μ.Χ., εγκαταλείπει το φθαρτό και μάταιο αυτό κόσμο, αφήνοντας παρακαταθήκη και Ιερή κληρονομιά στην ανθρωπότητα ένα τεράστιο πνευματικό έργο.

Ἀπολυτίκιον


Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος σου, ὡς δεξαμένην τὸν λόγον σου· δι' οὗ θεοπρεπῶς ἐδογμάτισας, τὴν φύσιν τῶν ὄντων ἐτράνωσας, τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας. Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
 

Πηγή: saint.gr

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΕ 32 ΗΓΕΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

Δεν πειράζει όμως...άλλωστε τι "τον έχουμε ανάγκη"..Εμάς και του Σαμαρά προσωπικά μας ευχήθηκαν η Μέρκελ με τον Σόιμπλε..που μας "βοηθάνε" τώρα με την κρίση!!!

Η Ελλάδα απουσιάζει σταθερά τις τελευταίες ημέρες από τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, τόσο για τους διεθνείς ηγέτες που έλαβαν πρωτοχρονιάτικες ευχές από τον πρόεδρο Πούτιν, όσο για τις χώρες που έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία.
 

Το γεγονός εντοπίζει και σχολιάζει ο γνωστός ανταποκριτής στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός, γράφοντας χαρακτηριστικά στο twitter: «Πρωτοχρονιάτικες ευχές του Β.Πούτιν σε 32 εν ενεργεία ηγέτες χωρών και οργανισμών και σε 5 πρώην δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, πουθενά η Ελλάδα».

Χθες, σημειώνοντας την καθυστέρηση στην υποβολή συλλυπητηρίων από την Ελλάδα – που τελικά δεν έγινε σε επίπεδο αρχηγού κράτους- ο Θανάσης Αυγερινός σημείωνε: «πάλι μας πήρε ο ύπνος και το Κρεμλίνο δεν το κρύβει. Στις 2 ανακοινώσεις, όπου απαριθμεί συλλυπητήρια ξένων ηγετών, καμία αναφορά σε Ελλάδα».

Πηγή:
livester.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ

Η λέξη «τράπουλα» προέρχεται από την Ιταλική «trappola» που η αρχική της σημασία ήταν «παγίδα φάκα-δόλος». Πιστεύω, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει ότι η τράπουλα είναι το κύριο και αποκλειστικό μέσο που χρησιμοποιείται στον αποκρυφισμό και στη μαντική τέχνη γενικά. Μέντιουμ, αστρολόγοι, ψυχοερευνητές, καφετζούδες και κάθε μορφής αποκρυφιστές, δεν μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον των πελατών τους, χωρίς τη χρήση των χαρτιών. Στον αποκρυφισμό και τα 52 χαρτιά της τράπουλας έχουν συγκεκριμένο συμβολισμό: Ο «Ρήγας» συμβολίζει τον ίδιο το Διάβολο και σε άλλες περιπτώσεις και τον Αντίχριστο. Ο «Βαλές» (ή Φάντης) συμβολίζει τον ανήθικο ανθρωπο και σε μερικές περιπτώσεις και τον Αντίχριστο.
Η «Ντάμα» συμβολίζει τη μητέρα του Κυρίου μας Ιησού, όχι σαν άγια, αλλά σαν πόρνη, γιατί ο Διάβολος έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια. Ο «Τζόκερ» (ή Μπαλαντέρ) είναι ο «τρελός γελωτοποιός της παρέας» που για τους σατανιστές είναι ο Ιησούς.
Ο «άσσος», που στα χαρτιά συνήθως κερδίζει, είναι σύμβολο θανάτου και τρόμου.
Επίσης, οι αριθμοί με «σπαθιά» (που εικονίζονται με το τριφύλι), αντιπροσωπεύουν το φόνο. Το «δέκα καρό» συμβολίζει το πνεύμα της ανομίας.
Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα: «Είναι αμαρτία να παίξω χαρτιά, έτσι για το έθιμο και για το καλό του χρόνου;». Κατ’ αρχάς «αμαρτία» είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού. Εφόσον λοιπόν λέγεις και ισχυρίζεσαι πως είσαι Χριστιανός και εφόσον γνωρίζεις ότι η τράπουλα είναι ένα κατ’ εξοχήν όργανο (μέσο) που χρησιμοποιεί ο Σατανάς, δεν έχει καμιά θέση μέσα στο σπίτι σου. Ισχυρίζεσαι ότι παίζεις χαρτιά «για το καλό του χρόνου» και θέλεις να κερδίσεις για να είσαι καλότυχος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο συμπαίκτης σου (που μπορεί να φίλος σου ή της οικογένειάς σου) να χάσει, να είναι κακότυχος, για να έχεις εσύ «καλή τύχη». Παίζεις για να φέρεις στον πλησίον σου τη δυστυχία και όχι την ευτυχία.
Αυτό που κάνεις (έστω και με άγνοια) είναι καθαρή μαγεία, θέλεις να κερδίσεις για να έχεις καλοτυχία το νέο έτος. Έχεις ξεφύγει από το θέλημα του Θεού.
Γνώριζε ότι ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό του Γολγοθά πέθανε προσωπικά για σένα, για να σε ελευθερώσει από τη δυναστεία και την εξουσία του Διαβόλου και των πονηρών του δυνάμεων.
Ο άνθρωπος που έχει κάνει κύριο της ζωής του τον Ιησού Χριστό δεν χρειάζεται να ζει μέσα στην αμαρτία και να χρησιμοποιεί τα μέσα του Διαβόλου για να έχει «καλή τύχη». Εάν θέλεις να έχεις
πραγματικά «καλή τύχη» με το νέο έτος, τότε κάνε αυτό: Στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ (πριν τις 12 ώρα) που τελειώνει το έτος και έρχεται το νέο, γονάτισε και προσευχήσου. Ζήτησε από τον Ιησού να σε ευλογήσει και σένα και την οικογένειά σου και το σπίτι σου και κάθε σου ενέργεια για το νέο έτος και Αυτός θα το κάνει, γιατί σε αγαπάει. Έχυσε το άγιο Του αίμα για σένα.

Πηγή
: orthodoxgreek.gr

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Για μία ακόμη φορά ένας νέος χρόνος πλησιάζει.
Μπορούμε να μπούμε στη χρονιά αυτή δημιουργικά, μόνο όμως με την προϋπόθεση ότι

θα μπούμε με την ελπίδα, με τη βεβαιότητα ότι ο Κύριος βρίσκεται στη χρονιά αυτή, ότι Εκείνος είναι ο Κύριος και θα μας οδηγήσει στο σωστό μέρος, με την πίστη ότι τίποτα δε θα συμβεί χωρὶς τη θέληση ή την συγκατάθεση του Θεού. Αν η στάση μας είναι τέτοια θα δούμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο (αυτός που πιστεύει στην τύχη δεν πιστεύει στο Θεό), πως δεν υπάρχουν άσκοπες συναντήσεις και πως το κάθε πρόσωπο μας έχει σταλεί από τον Κύριο. Αν μπούμε στη χρονιά αυτή γνωρίζοντας ότι το κάθε τι -φωτεινό και σκοτεινό, καλό και τρομακτικό - είναι ένα δώρο από το Θεό που μας έρχεται ώστε μέσα από μας η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη, η χαρά και η δύναμη του Κυρίου να έλθουν στον κόσμο, αν έχουμε σταθερή πίστη πως το κάθε πρόσωπο που έρχεται στο δρόμο μας, μας έχει σταλεί για να του προσφέρουμε το λόγο ή την πράξη του Κυρίου ή για να τα δεχτούμε από εκείνο, τότε η ζωή θα είναι πλούσια και θα έχει νόημα -διαφορετικά θα παραμείνει ένα παιγνίδι της τύχης, μια ατέλειωτη αλυσίδα τυχαίων περιστατικών. Ας μπούμε στον καινούριο χρόνο μ' αυτή την πίστη και την ελπίδα και με τέτοια πνευματική φλόγα, ας δεχτούμε ο ένας τον άλλο και οποιονδήποτε ο Θεός μας στείλει, με τον τρόπο που ο Κύριος δέχεται εμάς στην πορεία μας κι ας δεχτούμε ό,τι και αν μας συμβεί σαν από το χέρι του Θεού, και σ' όλες τις περιστάσεις ας συμπεριφερόμαστε σαν Χριστιανοί· τότε όλα θα πάνε καλά.

Ας θυμηθούμε όσους έζησαν ανάμεσά μας, εκείνους που γνωρίζαμε κι αγαπούσαμε κι εκείνους που από απροσεξία ούτε καν παρατηρήσαμε. Ας θυμηθούμε τους αμέτρητους ανθρώπους που πέθαναν φέτος δυστυχισμένοι από αρρώστιες, σε δυστυχήματα, σε πολέμους. 

Ας θυμηθούμε τους πάντες χωρὶς ν' αφήσουμε κανέναν έξω κι ας μπούμε στην καινούρια χρονιά με καρδιά ανοιχτή για τους πάντες.

Ας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό που έδωσε να συναντήσουμε ανθρώπους τους οποίους μπορέσαμε ν' αγαπήσουμε και να σεβαστούμε, ανθρώπους των οποίων το παράδειγμα μπόρεσε να μας εμπνεύσει.

Είθε ο Θεός να ευλογήσει το Νέο Έτος. Σας ευχόμαστε έναν ευτυχισμένο καινούριο χρόνο, να ζήσετε, ν' αγαπάτε το Θεό, ν' αγαπάτε και να εξυπηρετείτε τους ανθρώπους.

Πηγή:
hellasorthodoxy-kmyst.gr

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ 2013 (VIDEO)

Οι σημαντικότερες στιγμές του 2013 από φυσικές καταστροφές, αθλητισμό, οικονομία, πρόσωπα,  κοινωνικά γεγονότα, όλα σε ένα video...
Απολαύστε το!!!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ;;;


Σύμφωνα με το google earth, πάντα, πίσω από το νοσοκομείο Παπανικολάου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης υπάρχει μια έκταση η οποία ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο.
Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και δεξιά της φωτογραφίας είναι το παλιό λατομείο, λίγο πιο πέρα είναι το μεγάλο λατομείο που δουλεύει ακόμα και σήμερα... δείτε ποιά σημαία σχηματίζεται στο έδαφος
ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE EARTH ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!

  https://maps.google.com/?ll=40.63291%2C23.04628&z=15&t=h

ΑΦΙΣΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Οι συνοικίες Τσάιρ και Μπούτελ των Σκοπίων, στις οποίες μένουν οι περισσότεροι Αλβανοί και μουσουλμάνοι των Σκοπίων, γέμισαν με αφίσες, με τις οποίες καλούνται οι μουσουλμάνοι της χώρας, να μην γιορτάσουν το νέο έτος, με χριστιανικά έθιμα. Στις αφίσες απεικονίζεται ένας μουσουλμάνος να δίνει γροθιά στον Άη Βασίλη και συνοδεύονται από το εξής κείμενο: 
«Όποιος ακολουθεί τις πρακτικές των απίστων, δεν ανήκει στο λαό μου. Μη γιορτάζετε, φοβού τον Αλλάχ» λέει το κείμενο της αφίσας. 
Οι δημιουργοί των αφισών παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι στα Σκόπια καλούνται να μην γιορτάσουν το Νέο Έτος επειδή ο Άη Βασίλης και η Πρωτοχρονιά συνδέονται με τη χριστιανική παράδοση. 

Η αλήθεια είναι πως δεν δέρνει τον Άγιο Βασίλειο αλλά τον Σάντα Κλάους, το κατασκεύασμα της Κόκα Κόλα των Σιωνιστών. Το κείμενο αναρτήθηκε επειδή ο Άη Βασίλης και η Πρωτοχρονιά συνδέονται με τη χριστιανική παράδοση και το μίσος τους απέναντι στη χριστιανοσύνη και στις παραδόσεις της το βγάζουν με όποιον τρόπο μπορούν...
 

Πηγή: apocalypsejohn.com

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ

Το νόμο της Σαρίας, βάζει πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους με απόφαση του ο Άρειος Πάγος αποδεχόμενος με απόφαση του πως οι μουσουλμάνοι Έλληνες δεν μπορούν να συντάσσουν διαθήκες γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την σαρία. Εγείρονται πολλά ερωτηματικά από αυτήν την απόφαση αφού μέχρι τώρα η Σαρία επιτρεπόταν να τηρείται στην Ελλάδα σε θέματα οικογενειακού δικαίου μόνο από τους μουφτήδες και ύστερα από προσφυγή σε αυτόν. Η υπόθεση έχει ως εξής: Αδελφή θανόντος, που άφησε όλη του την περιουσία στη γυναίκα του μέσω διαθήκης, διεκδικεί μερίδιο της περιουσίας με το αιτιολογικό ότι ο αδερφός της ως μουσουλμάνος δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας.
Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους της Θράκης εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας, ο άνδρας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει δημόσια διαθήκη επειδή είναι μουσουλμάνος. Ανατρέπει δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται δημόσιες διαθήκες από μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης, μία πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αφορά χιλιάδες πολίτες της Θράκης, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, οι οποίοι έχουν επιλέξει να διαθέσουν την περιουσία τους και να συντάξουν διαθήκες κατά τον τρόπο που ορίζει ο ελληνικός Νόμος.

Πηγή:
apocalypsejohn.com

ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ;


 Όλους τους ανθρώπους τους πολεμάει ο διάβολος γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς.
Πώς επιτίθεται στις ζωές μας;
Αν βλέπει ότι

βαδίζουμε στην ευθεία οδό των εντολών του Θεού, προσπαθεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε!
Αν βλέπει ότι δίνουμε μαρτυρία για τον Χριστό, επιχειρεί να μας φιμώσει.
Αν βλέπει ότι κάνουμε το καλό, παρεμβάλλει εμπόδια για να μας ανακόψει.
Αν βλέπει ότι προσευχόμαστε με θέρμη, φέρνει χασμουρητό και υπνηλία, για να σταματήσουμε να προσευχόμαστε.
Παρακολουθεί πώς λατρεύουμε τον άγιο Θεό! Αν βλέπει ότι η σκέψη μας φεύγει πολύ μακριά ή γεμίζει από τον θόρυβο των βιοτικών φροντίδων, μένει πολύ ευχαριστημένος ο διάβολος. Αν όμως συμμετέχουμε συνειδητά στη θεία Λατρεία, αρχίζει να μας πολεμάει. Μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, εργασίες που αφήσαμε σε εκκρεμότητα, επείγοντα τηλεφωνήματα που έπρεπε να κάνουμε και δεν τα κάναμε, και τα όμοια. Κι αν δεν τα καταφέρει να στρέψει αλλού τα ενδιαφέροντά μας, καλεί και άλλους δαίμονες να τον βοηθήσουν.
Παρακολουθεί πώς μελετούμε το ιερό Ευαγγέλιο! Εάν βλέπει ότι δεν προσηλώνεται η σκέψη μας στα νοήματα του θείου λόγου, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ο διάβολος. Γιατί γνωρίζει ότι αυτά που διαβάζουμε, μετά από λίγη ώρα θα τα ξεχάσουμε. Αν όμως είμαστε αγαθή γη που με λαχτάρα ακούμε τον λόγο του Θεού, που με ευλάβεια τον μελετούμε ημέρα και νύχτα, που τον κρύβουμε σαν θησαυρό βαθιά στην καρδιά μας και τον έχουμε οδηγό στη ζωή μας, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διακόψουμε τη μελέτη του θείου λόγου και να ασχοληθούμε με κάτι άλλο.

Να μην τον φοβόμαστε!!!

Να μάθουμε να διακρίνουμε τις παγίδες του και να λαμβάνουμε εγκαίρως τα μέτρα μας, «ἵνα μή πλεονεκτηθῶμεν ὑπό τοῦ σατανᾶ· οὐ γὰρ αὐτοῦ τὰ νοήματα ἀγνοοῦμεν», γράφει ο θείος Απόστολος Παύλος (Β΄ Κορ. Β΄ 11).
Κι ακόμη να ταπεινοφρονούμε, διότι την ταπείνωση δεν την αντέχει ο διάβολος. Μόλις ταπεινωθούμε, φεύγει από κοντά μας.
Τέλος, να μην υποχωρούμε από την έπαλξή μας, όση κι αν είναι η πολεμική που ασκεί εναντίον μας ο σατανάς. «Ἄοκνος ψυχὴ ἐξήγειρε καθ’ ἑαυτῆς δαίμονας. Πληθυνθέντων δε πολέμων, ἐπληθύνθησαν στέφανοι», γράφει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος.

Ο αγωνιστής του καλού αγώνα εξεγείρει εναντίον του τους δαίμονες. Αλλά όσο πιο πολύ αυτοί τον πολεμούν, τόσο περισσότερο τον δοξάζει ο αγωνοθέτης Κύριος!

Πηγή:
hellas-orthodoxy.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Ένα πυκνό, αδιαπέραστο «σύννεφο» τεραστίων διαστάσεων πλανάται πάνω από ολόκληρη την Ελλάδα...
Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τον Βόλο και παντού, οι πόλεις από ψηλά μοιάζουν να καλύπτονται με ένα μυστηριώδες «πέπλο» άλλων εποχών, στις αυγές του 2014...
Καινούριες λέξεις μπαίνουν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο: ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ!
Φόβος, απορία, αλλά κυρίως ΟΡΓΗ εκφράζεται από όλους στο άκουσμα αυτής της λέξης.
Κάποιοι θλιβεροί ανθρωπάκοι που καμώνονται για εξουσιαστές μας, κουνάνε το δάχτυλο στους φτωχούς που προσπαθούν με κάθε μέσο να ζεστάνουν τα παγωμένα σπίτια τους...
Εξασφαλισμένοι εκείνοι μέσα στα υπέρζεστα δωμάτιά τους, φωνάζουν πως η...πλέμπα με τα ξύλα της, μολύνει τον αέρα τους...
Τι νομίσατε πως θα κάνουν όσοι εσείς φτωχοποιήσατε και ξεπαγιάσατε;
Θεωρήσατε πως ο κοσμάκης θα εφάρμοζε το νεότερο «δεν έχετε να βάλετε πετρέλαιο, κοκκαλώστε από το κρύο»...;
Πόσο θράσος πρέπει να έχει κανείς για να ζητάει και τα ρέστα για το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε;
Έλα όμως που δεν μπορούν να τα ελέγξουν όλα!
Ο «αέρας του φτωχού», ο μολυσμένος με την αιθαλομίχλη του τζακιού και της ξυλόσομπάς του, δεν περιορίζεται μονάχα στην περιοχή του...
Δεν υπάρχουν σύνορα στον ουρανό...!
Ο βρώμικος αέρας ανεβαίνει ή κατεβαίνει, πάει κι έρχεται παντού...
Δεν κάνει διάκριση ούτε σταματά μπροστά στις βίλες, τις ακριβές μεζονέτες, τους θηριώδεις μαντρότοιχους και τα δεκάδες στρέμματα των οικειών της «αριστοκρατίας»...


Αιθαλομίχλη εμείς; Αιθαλομίχλη κι εσείς!

Αυτή δεν είναι ανθρώπινη, αλλά ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Πηγή:
hellas-orthodoxy.gr

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος «ανακάλυψε» τη συμπίεση δεδομένων εκατομμύρια χρόνια πριν από την εμφάνιση των υπολογιστών;
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ρουρ στη Γερμανία, διαπίστωσαν ότι
το οπτικό σύστημα απορρίπτει τις περιττές πληροφορίες που μεταδίδουν τα μάτια και κρατάει μόνο τις διαφορές ανάμεσα σε διαδοχικές εικόνες.
«Ήταν επομένως έκπληξη για μας να διαπιστώσουμε ότι ο όγκος των δεδομένων μειώνεται σημαντικά ήδη από τον πρωτεύοντα οπτικό φλοιό», αναφέρει ο Ντιρκ Γιάνκε, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cerebral Cortex».
Η ερευνητική ομάδα πειραματίστηκε με γάτες, εφαρμόζοντας μια τεχνική που κάνει τους νευρώνες να φωτίζονται όταν ενεργοποιούνται, ενώ τους προβάλλονταν εικόνες μια σειρά ουδέτερων εικόνων, όπως τοπία και κτήρια.
Κάθε εικόνα εμφανιζόταν σε δύο εκδοχές, μια κανονική και μια δεύτερη από την οποία είχαν αφαιρεθεί συγκεκριμένα στοιχεία.
Όταν οι εικόνες εναλλάσσονταν πολύ γρήγορα, κάθε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου, οι νευρώνες έδειχναν να καταγράφουν το σύνολο των πληροφοριών για κάθε εικόνα.
Όταν όμως οι εικόνες εναλλάσσονταν πιο αργά, κάθε 100 millisecond, οι νευρώνες ενεργοποιούσαν ένα είδος αλγόριθμου συμπίεσης, καταγράφοντας μόνο τα στοιχεία που έλειπαν, δηλαδή τις διαφορές ανάμεσα στις εικόνες.
Η Νόρα Νόρτμαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας ανέφερε: «Όταν αναλύουμε μια σκηνή με το βλέμμα, τα μάτια πραγματοποιούν πολύ γρήγορες και μικρές κινήσεις προκειμένου να καταγράψουν τις μικρές λεπτομέρειες.
Όταν ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις είναι σχετικά μεγάλος, ο οπτικός φλοιός κωδικοποιεί μόνο όσα στοιχεία της εικόνας έχουν αλλάξει.»
Αν κάτι αλλάξει απότομα στην εικόνα, ο εγκέφαλος παράγει ένα είδος μηνύματος σφάλματος, το οποίο δεν αφορά άμεσα την αλλαγή του ερεθίσματος, αλλά το πώς μια νέα εικόνα διαφέρει από την προηγούμενη.
Μέχρι πρόσφατα, οι νευροεπιστήμονες πίστευαν ότι τα σήματα που φτάνουν μέχρι τον οπτικό φλοιό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διαβιβάζονται περίπου ως έχουν σε άλλες, ανώτερες περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες συμμετέχουν στην εμπειρία της όρασης.

Πηγή: onmed.gr

"TROLL"..ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ;

Η χρήση της λέξης «troll» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στα τέλη της δεκαετίας του '80.
Η πιο γνωστή καταγεγραμμένη αναφορά προέρχεται από συζήτηση στο 1991, αναφέρει το wikipedia, σύμφωνα με το οποίο το «troll» αναφέρεται στο πέταγμα δολώματος μέσα στο νερό προκειμένου να αλιευθούν ο τόνος και ο ξιφίας, πρακτική που παραπέμπει στην κοροϊδία χρηστών του Διαδικτύου, το λεγόμενο «trolling».
Παράλληλα, η λέξη παραπέμπει και στα δαιμόνια πλάσματα που εμφανίζονται στη σκανδιναβική λογοτεχνία, τα οποία επίσης έχουν το όνομα «troll».

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΙ ΟΜΩΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Μία «εξυπνακίστικη» πρακτική προκειμένου να γλιτώσουν τυχόν μπλεξίματα με το νόμο, διασφαλίζοντας ωστόσο την τσέπη τους, έχουν εφεύρει εργοδότες ανά την Κρήτη, για να πληρώνουν και ταυτόχρονα ... να μην πληρώνουν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενούς τους.
Σαν νομοταγείς πολίτες καταβάλλουν «κανονικά» το ποσό που αντιστοιχεί στο δώρο, στο λογαριασμό του κάθε εργαζόμενου, ωστόσο ζητούν από τους υπαλλήλους τους ... να τους επιστρέψουν τα χρήματα, την επόμενη μέρα!
Οι συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς τέτοια κρούσματα σημειώνονται ανά την Κρήτη.
Η απόλυτη ξεφτίλα..!!!
 
Πηγή: newsbomb.gr

ΣΟΚ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!! ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. 18 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ (VIDEO+PHOTO)



Γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δήλωση της επιτροπής για την πάταξη της τρομοκρατίας.

«Επί του παρόντος οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και τρεις τραυματίες, ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αλλάξει», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


ΠΗΓΕΣ:  iefimerida.gr-RT

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Ἀπολυτίκιον.
Ἀπεγράφετο ποτέ, σὺν τῷ πρεσβευτῇ Ἰωσήφ, ὡς ἐκ σπέρματος Δαβίδ, ἐν Βηθλεὲμ ἡ Μαριάμ, κυοφοροῦσα τὴν ἄσπορον κυοφορίαν· ἐπέστη δὲ καιρός, ὁ τῆς Γεννήσεως, καὶ τόπος ἦν οὐδείς, τῷ καταλύματι, ἀλλ’ ὡς τερπνὸν παλάτιον τὸ Σπήλαιον, τῇ Βασιλίδι ἐδείκνυτο. Χριστὸς γεννᾶται, τὴν πρὶν πεσοῦσαν ἀναστήσων εἰκόνα.

Κοντάκιον.
Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν ἀπορρήτως, Χόρευε, ἡ οἰκουμένη ἀκουτισθεῖσα, δόξασον, μετὰ Ἀγγέλων καὶ τῶν Ποιμένων, βουληθέντα ἐποφθῆναι, παιδίον νέον, τὸν πρὸ αἰώνων Θεόν.

Μεγαλυνάριον.Φάτνη ἑτοιμάζου τὰ τῆς δοχῆς, σπεύσατε Ποιμένες, καὶ οἱ Μάγοι ἐκ τῶν Περσῶν, σὺν τοῖς Ἀσωμάτοις, ἐν Βηθλεὲμ βοῆσαι· Δόξα τῷ τικτομένῳ, σῶσαι τὰ σύμπαντα.

Πηγή:  synaxarion.gr

ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ

Ἔζησε στὸ δεύτερο μισὸ τοῦ 3ου αἰώνα μ.Χ. Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ρώμη καὶ οἱ γονεῖς της ὀνομάζονταν Φίλιππος καὶ Κλαυδία. Ἐπίσης, εἶχε καὶ δυὸ ἄλλα ἀδέλφια, τὸν Ἀβίτα καὶ τὸν Σέργιο. Ὁ πατέρας της διορίστηκε ἔπαρχος στὴν Ἀλεξάνδρεια καὶ πῆγε ἐκεῖ μὲ ὅλη του τὴν οἰκογένεια. Ἐκεῖ ἡ Εὐγενία σπούδασε κατὰ τὸν καλύτερο δυνατὸ τρόπο καὶ ἔμαθε ἄριστα τὴν ἑλληνικὴ καὶ ρωμαϊκὴ φιλολογία. Ὅταν τελείωσε τὶς σπουδές της, ψάχνοντας γιὰ περισσότερη γνώση πῆρε στὰ χέρια της ἀπὸ μία χριστιανὴ κόρη τὶς ἐπιστολὲς τοῦ Ἀποστόλου Παύλου. Ὅταν τὶς διάβασε, ἐντυπωσιάσθηκε πολύ. Ἐκείνη τὴν περίοδο, οἱ γονεῖς της ἤθελαν νὰ τὴν δώσουν σύζυγο σὲ κάποιο Ρωμαῖο ἀξιωματοῦχο, τὸν Ἀκυλίνα. Τότε ἡ Εὐγενία, ἀρνούμενη νὰ δεχθεῖ αὐτὴ τὴν πρόταση τῶν γονέων της, κάποια νύχτα ντύθηκε ἀνδρικὰ καὶ ἔφυγε σὲ ἄλλη πόλη. Ἐκεῖ κατηχήθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανὴ καὶ ἔλαβε συγχρόνως τὸ μοναχικὸ σχῆμα. Μετὰ ἀπὸ χρόνια, ἐπέστρεψε στὸ σπίτι της καὶ ἡ ἀναγνώριση ἀπὸ τοὺς γονεῖς της ἔγινε μέσα σὲ δάκρυα καὶ ἀνέκφραστη χαρά. Δὲν πέρασε πολὺς καιρὸς καὶ ὅλοι στὸ σπίτι τῆς Εὐγενίας δέχθηκαν τὸν χριστιανισμό.
Ἀπὸ μίσος τότε οἱ εἰδωλολάτρες τραυμάτισαν θανάσιμα τὸν πατέρα της. Καὶ ὅταν ἡ Εὐγενία ἐπέστρεψε στὴ Ρώμη, ἐπειδὴ δὲν θυσίαζε στὰ εἴδωλα, τὴν ἀποκεφάλισαν, τερματίζοντας ἔτσι ἔνδοξα «τὸν καλὸν ἀγῶνα τῆς πίστεως», μαζὶ μὲ τὴν ἐπίγεια ζωή της.

Ἀπολυτίκιον.

Θείου πνεύματος, τῇ ὑμνωδίᾳ, φῶς προσέλαβες θεογνωσίας, Εὐγενία Χριστοῦ καλλιπάρθενε· καὶ ἐν Ὁσίων χορείᾳ ἐκλάμψασα, ἀθλητικῶς τὸν ἐχθρὸν ἐθριάμβευσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Πηγή:
synaxarion.gr

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Παιδικά παιχνίδια της νέας Εποχής...μέσο δαιμονοποίησης των ανηλίκων παιδιών και μελλοντικών  χειραγωγημένων - υπόδουλων γενεών...
Η υποκρισία της νέας Εποχής στο έπακρον..!!!


Ειδικά σέ προεόρτιες περιόδους, όπως αυτή πού διανύουμε τώρα, οι διαφημίσεις παιχνιδιών πέφτουν βροχή από τά Μέσα Μαζικής Ἐνημέρωσης ( ή εξαπάτησης )...
Πρέπει οι μεγάλοι πρώτιστα νά ξυπνήσουμε καί

νά προσέξουμε τί παιχνίδι θά δωρίσουμε καί μέ ποιό παιχνίδι θά παίξουμε αντίστοιχα. Ἡ σωτηρία της ψυχής...δέν είναι παιχνίδι!
Ἡ Νέα Ἐποχή όμως, ακόμη καί μέσα από τό παιχνίδι βομβαρδίζει ψυχές καί μάλιστα αθώες, παιδικές!
Ἀπό τή μία, ἐπιτρέπονται τέρατα καί σημεία στά παιδικά παιχνίδια ( ἠλεκτρονικά και μή ) , στά κινούμενα σχέδια, στίς παιδικές ταινίες, στά παιδικά έντυπα καί σέ κάθε «ψυχαγωγικό» παιδικό μέσο! Διότι τί αγωγή στήν ψυχή μπορούν νά δώσουν διάβολοι, δαίμονες, τέρατα, μάγοι, βίαιες περσόνες κλπ κλπ κλπ… στά παιχνίδια καί μάλιστα συνδυασμένα μέ ιαχές καί μουγγρητά αντί γιά γλώσσα;
Κι όλα αυτά τά παραμορφωτικά της ψυχής «παιχνίδια», διοχετεύονται σωρηδόν στίς αγορές Χριστιανικών κρατών, εισβάλλουν στίς ζωές των Χριστιανόπουλων ανά τήν υφήλιο καί στίς αγνές παιδικές ψυχές τους φυσικά!
-Γιατί;
-Μά γιατί έτσι κάνει ἡ Νέα Ἐποχή τήν αποχριστιανοποίησή των παιδιών «παιχνίδι»! Χωρίς δυσκολία καί μέσα από τήν αγαπημένη ασχολία των μικρών, περνά ἡ Νέα Ἐποχή όλα τά κολαστικά μηνύματά της καί διαμορφώνει τίς αυριανές γενιές, όπως τήν βολεύουν! Ὁ μελλοντικός κόσμος πού ἐπιθυμεί νά διαμορφώσει η Νέα Ἐποχή, είναι ένας κόσμος μέ ανθρώπους-τέρατα!
-Γιατί;
-Μά γιατί μόνο τέρατα μπορούν νά λατρεύουν τόν αρχηγό της Σατανά καί τόν μελλοντικό επίγειό του Παγκόσμιο Δικτάτορα Ἀντίχριστο!

Θαυμάστε τί κόπο καί χρήμα καταβάλλουν εταιρείες, γιά νά κατασκευάσουν παιχνίδια αποβλακωτικά, "περίεργα", ἔως καί διαβολικά, επιζήμια καί ψυχολέθρια! Γεμάτα βία, μαγεία, σατανισμό, προστυχιά ( τά κοριτσίστικα κυρίως ), όπως αυτά ενδεικτικά ( από μία ατελείωτη ποικιλία ):













Ἄς μήν αηδιάσουμε άλλο...

Ἀπορίας άξιο, πώς όλα αυτά τά τέρατα τά οποία βλέπουν καί μέ τά οποία πιθανόν μεγαλώνουν καί τά δικά τους παιδιά καί βάσει των οποίων διαπλάθονται από τό σατανοσύστημα πού οἱ ἴδιοι έστησαν….. δέν τούς ενόχλησαν ποτέ! Είναι απολύτως φυσιολογικά! Καί είναι εύλογο τό γιατί. Γιατί δέν γνωρίζουν τόν Κύριο! Γιατί λατρεύουν άλλον κύριο καί τούς υπηκόους του, οι ὁποίοι έχουν τέτοια μορφή κι ακόμη χειρότερη, όπως τά "κουκλάκια" πού θαυμάσαμε παραπάνω...ὁ νοῶν νοείτω...
Ὅμως ἕνας σπουδαίος καί φωτισμένος Ἅγιος, μας λέγει πώς όταν κάποιος δέν ἔχει σχέσεις μέ τόν Κύριο, παθαίνει αὐτό:
«Νοῦς ἀποστᾶς τοῦ Θεοῦ
ἤ κτηνώδης ἤ δαιμονιώδης γίνεται»
( Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς ) 


Αυτό θέλει καί ἡ Νέα Ἐποχή! Νά κρατά απομακρυσμένο τό νου των παιδιών από τόν Χριστό καί νά τόν προσηλώσει στόν ηγέτη της Διάβολο καί στήν ασχήμια του! Ἔτσι, όταν ενηλικιωθούν, θά γλιτώσει απ’ τό νά αναχαιτίζει τίς αντιδράσεις, ἐπαναστάσεις, αντιρρήσεις τους καί θά τούς "σερβίρει" μέ ευκολία τόν Ἀντίχριστο γιά πλανητάρχη των ζωών καί των ψυχών τους! Ἁπλά πράγματα!

Καλά κι εὐλογημένα Χριστούγεννα!
Προσέξτε τί δώρα προσφέρετε καί τί δώρα λαμβάνετε!
Ἄν δέν έχει μείνει τίποτε της προκοπής καί μή επιλήψιμο γιά δώρο στήν αγορά,
μήν προσφέρετε κάτι τέτοιο,
μήν αγοράζετε κάτι τέτοιο
μή δέχεσθε κάτι τέτοιο
κι αυτό θά είναι τό καλύτερο δώρο πού θά κάνετε
στούς εαυτούς σας, στά παιδιά σας καί στούς άλλους γιά φέτος!
Καθαρά πράγματα!

Πηγή
: kaiomenivatos.gr

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ)


                          ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ.
                                                      ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ!


εκτρωση
Συγκλονιστικές εικόνες Ρουμάνου φωτογράφου
Το συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Narcis Virgiliu για τις εκτρώσεις φιλοξενείται στη ρουμανική ιστοσελίδα provitabucuresti.
Η provita παρακινεί να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες και να απαντηθεί η παρακάτω ερώτηση:

Αν η έκτρωση είναι ένα «δικαίωμα των γυναικών” πού ήταν τα δικαιώματα του παιδιού;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

 
εκτρωση1
εκτρωση9
εκτρωση2
εκτρωση3
εκτρωση6
εκτρωση7
(εκτρωση5
εκτρωση8
εκτρωση9


Πηγή: kaiomenivatos.gr

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ..!!!


Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ΄ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημος. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία εργαζόμενος μόνο με τα χέρια του κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών.

Πράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα οταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα. Όμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός εκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη. Ο ναυαγός, που πρώτα δόξαζε το Θεό για τη σωτηρία του ξέσπασε σε δάκρυα.

“Γιατί Θεέ μου”, άρχισε να λέει και να παραπονιέται για την καταστροφή ενώ η απελπισία πλημμύριζε την καρδιά του άκουσε από το πέλαγος το σφύριγμα ενός μεγάλου πλοίου.

Σε λίγο μια βάρκα ήταν στην παραλία.
“Πως με βρήκατε σε τούτη την ερημιά”; τους ρώτησε.
“Είδαμε, του είπαν, το σινιάλο του καπνού απ’ την φωτιά που άναψες”!

Όταν βλέπεις τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τα έργα σου κάποιες φορές να γίνονται στάχτη κι αποκαΐδια, μην απελπίζεσαι.
Περίμενε και θα προβάλει ανέλπιστα το υπερωκεάνιο του Θεού.
Γιατί στ΄ αλήθεια:
“Τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν” (Ρωμ. 8, 28)
 
Πηγή: kaiomenivatos.gr

ΒΓΗΚΕ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ - ΣΟΦΙΑ

Το θέμα αυτό, για το οποίο θα 'πρεπε να μιλάει ΟΛΗΗΗ η Ελλάδα... το «θάψανε» για τα καλά τα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης), που το ΜΟΝΟ που κάνουνε συνέχεια και σε καθημερινή βάση είναι να μας ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΝΕ και να μας ΑΓΧΩΝΟΥΝΕ, για να μας πάνε ΒΟΥΡ για αυτοκτονία ΟΛΟΥΣ μας!...Εμφανίσθηκε στην εξωτερική τοιχοποιΐα της Αγια-Σοφιάς ένας σχηματισμός σε σχήμα σταυρού. Καταλαβαίνετε πως είναι ένα ακόμα «ΣΗΜΕΙΟ» [Σημάδι] του Χριστού, που δείχνει πως η Σκλαβωμένη Εκκλησιά του Ελληνισμού ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ από τον Ουρανό;;; Κι αυτό, γιατί; Μα γιατί βγήκανε τα μεμέτια και λένε τώρα πως... ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΤΖΑΜΙ!!!!!! Σιγά όμως και να μην τα καταφέρουνε! ΔΕΝ θα τους το επιτρέψει αυτό ο Θεός!!!

Πηγή: elora.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΜΑΝΑΔΩΝ" ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το Παιδικό Χωριό Λύρειο, το ίδρυμα που βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Μάκρη και την Ραφήνα και έχει γίνει σπίτι για 76 αθώες ψυχές, που έχουν υποφέρει πολύ.
Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών έως και 18 ετών, τα οποία μέσα στην ατυχία τους είχαν την τύχη να βρεθούν στο κατώφλι του σπιτιού των τεσσάρων πολύ ξεχωριστών γυναικών.
Οι αδερφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη αποτελούν μια «γροθιά» από την ηλικία των 21 ετών. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν από 40 χρόνια, όταν το έσκασαν από τα σπίτια τους για να γίνουν καλόγριες και να μεγαλώνουν ορφανά παιδιά.
Μετά τις πολλές προσπάθειες που έκαναν, οι κοπέλες αναγκάστηκαν να κρυφτούν για αρκετό καιρό. Η αστυνομία τις εντόπισε τρεις φορές και τις γύρισε στις οικογένειες τους. 

Κάποια στιγμή οι γονείς τους το πήραν απόφαση και τους έδωσαν την ευχή τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που τόσο πολύ ήθελαν.
Τα 76 παιδιά του ιδρύματος τις αποκαλούν «μάνες» και εκείνες προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Στο ίδρυμα τα παιδιά κάνουν μαθήματα, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες, κυρίως από εθελοντές δασκάλους.
Οι γυναίκες αυτές στηρίζουν τα παιδιά μέχρι να αποκατασταθούν.
Πρόκειται για ένα πραγματικό σενάριο ζωής το οποίο θα γίνει ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μάνα». Αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.

Πηγή
: newsbomb.gr

ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ

Ἡ Ἁγία Ἀναστασία εἶχε πατέρα τὸν Πατρίκιο, ὁ ὁποῖος ἦταν Ρωμαῖος. Διακρινόταν γιὰ τὸ ὑπέροχο κάλος, τὴν παιδεία καὶ τὴν κοσμιότητά της. Παντρεύτηκε σὲ νεαρὴ ἡλικία τὸν Ποπλίωνα, ἄρχοντα τῶν Ρωμαίων καὶ φανατικὸ εἰδωλολάτρη. Ἡ Ἀναστασία ὅμως, κατηχήθηκε στὸ λόγο τοῦ Χριστοῦ καὶ ἔλαβε τὸ Θεῖο Βάπτισμα. Ἐπειδὴ δὲν φανέρωσε δημόσια, λόγω τοῦ ἀνδρός της, τὴν χριστιανική της πίστη βοηθοῦσε κρυφὰ ὅσους εἶχαν ἀνάγκη ἀπὸ ἕνα χέρι βοηθείας ἢ ἕνα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν πενιχρὰ καὶ μετέβαινε στὶς φυλακὲς πηγαίνοντας τροφὴ καὶ χρήματα.
Ὅταν ἔμαθε ὁ Ποπλίωνας τὴν δράση τῆς Ἁγίας, ἐξοργίστηκε. Ἀρχικὰ προσπάθησε νὰ τὴν μεταπείσει μὲ συμβουλές. Ὅμως, ἡ Ἀναστασία παρέμενε ἀκλόνητη στὴν πίστη της ἀκόμα καὶ ὅταν τὴν κακοποίησε. Αὐτὴ ἡ ἐπιμονή της, ἐξόργισε τὸν Ποπλίωνα καὶ τὴν κατέδωσε στὸν αὐτοκράτορα Διοκλητιανό, ὁ ὁποῖος διέταξε τὴν φυλάκισή της.
Ἐπειδὴ ἐξακολουθοῦσε νὰ ὑμνολογεῖ τὸν Κύριο, ὁ Διοκλητιανὸς διέταξε τὸν βασανισμό της. Τελικὰ ἡ Ἁγία Ἀναστασία παρέδωσε τὸ πνεῦμά της στὴν πυρά.

Ἀπολυτίκιον.
 Τῶν Μαρτύρων ταῖς χρείαις διακονήσασα, μαρτυρικῶς ἐμιμήσω τὰς ἀριστείας αὐτῶν, δι’ ἀθλήσεως ἐχθρὸν καταπαλαίσασα· ὅθεν βλυστάνεις δαψιλῶς, χάριν ἄφθονον ἀεί, Ἀναστασία θεόφρον, τοῖς προσιοῦσιν ἐκ πόθου, τῇ ἀρωγῇ τῆς προστασίας σου.

Πηγή:  synaxarion.gr

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

   

Για πολλούς από αυτούς η ζωή τους άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι μόνοι, ανήμποροι και το χειρότερο... είναι πλέον χιλιάδες και είναι Χριστούγεννα...
Περνάμε δίπλα τους και τους προσπερνάμε. Οι άστεγοι όμως, είναι πάνω απ' όλα συνάνθρωποί μας και είναι Χριστούγεννα...
Αν μπορείς, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Είναι Χριστούγεννα...


Πηγή: akous.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ..!!!

  Τα Χριστούγεννα ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ!!

Τα Χριστουγεννα ανηκουν σε ΟΛΟΥΣ!! Δειτε πως στολισε το πεζοδρομιο του αστεγος των Αθηνων!!
Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η εικόνα, άστεγου, που ανάμεσα στα χαρτόκουτα και τα στρωσίδια του στο πεζοδρόμιο που ζει, φρόντισε να κρεμάσει μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και λίγες χρωματιστές μπάλες.
Γιατί δικαίωμα στα Χριστούγεννα έχουν όλοι.


Ένας άστεγος που αντιστέκεται στην εξαθλίωση με αυτό τον τρόπο....




Πηγή: alexiptoto.com

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εγκατεστημένη εξαρχής σε χωρική συνάφεια με το κελλί του, η προσωπική βιβλιοθήκη του αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη αποτέλεσε τον πυρήνα της πλουσιότατης βιβλιοθήκης της Μεγίστης Λαύρας. Ακολουθώντας το παράδειγμά του και οι υπόλοιπες Μονές δημιούργησαν σημαντικές βιβλιοθήκες, που
αρχικά στεγάζονταν συνήθως σε διαμερίσματα του καθολικού, ενώ αργότερα, καθώς ο αριθμός των βιβλίων μεγάλωνε, αλλά και για λόγους πυρασφάλειας, μεταφέρονταν σε άλλους χώρους, στις πτέρυγες και στους πύργους, συχνά μαζί με το σκευοφυλάκιο και το αρχείο. Παρά τις επανειλημμένες αφαιμάξεις διά των οποίων εμπλουτίσθηκαν οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Δύσης και της Ρωσίας, οι βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους εξακολουθούν να διαθέτουν πολλά από τα ωραιότερα ελληνικά χειρόγραφα παγκοσμίως. Πέρα από την ποιότητα, το μέγεθος σε απόλυτους αριθμούς των χειρογράφων που φυλάσσονται στις βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους υπολογίζεται σε περίπου 15.000, όταν οι δύο μεγαλύτερες συλλογές ελληνικών χειρογράφων της Ευρώπης, του Βατικανού και της Εθνικής Βιβλιοθήκης των Παρισίων, δεν ξεπερνούν και οι δύο μαζί τις 10.000.
Αλλά αν το μεγαλύτερο μέρος των αγιορείτικων χειρογράφων είναι ελληνικά, δεν είναι καθόλου αμελητέες και οι ξενόγλωσσες συλλογές. Τα περίπου 100 γεωργιανά περγαμηνά χειρόγραφα της Μονής Ιβήρων αποτελούν την μεγαλύτερη συλλογή γεωργιανών χειρογράφων παγκοσμίως εκτός Γεωργίας, ενώ ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.000, περγαμηνά και χαρτώα, τα σλαβικά χειρόγραφα που φυλάσσονται στις βιβλιοθήκες της σερβικής Μονής Χιλανδαρίου, της βουλγαρικής Μονής Ζωγράφου, της ρωσικής Μονής Αγίου Παντελεήμονος και σε άλλες βιβλιοθήκες μοναστηριών και σκητών. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ρουμανικών χειρογράφων φυλάσσονται στις δύο ρουμανικές σκήτες του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Δημητρίου (Σκήτη του Λάκκου), καθώς και σε αρκετές βιβλιοθήκες μοναστηριών και κελλιών, ενώ δεν λείπουν και τα λατινικά και αραβικά χειρόγραφα.


Πηγή: pemptousia.gr