Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ

Η λέξη «τράπουλα» προέρχεται από την Ιταλική «trappola» που η αρχική της σημασία ήταν «παγίδα φάκα-δόλος». Πιστεύω, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει ότι η τράπουλα είναι το κύριο και αποκλειστικό μέσο που χρησιμοποιείται στον αποκρυφισμό και στη μαντική τέχνη γενικά. Μέντιουμ, αστρολόγοι, ψυχοερευνητές, καφετζούδες και κάθε μορφής αποκρυφιστές, δεν μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον των πελατών τους, χωρίς τη χρήση των χαρτιών. Στον αποκρυφισμό και τα 52 χαρτιά της τράπουλας έχουν συγκεκριμένο συμβολισμό: Ο «Ρήγας» συμβολίζει τον ίδιο το Διάβολο και σε άλλες περιπτώσεις και τον Αντίχριστο. Ο «Βαλές» (ή Φάντης) συμβολίζει τον ανήθικο ανθρωπο και σε μερικές περιπτώσεις και τον Αντίχριστο.
Η «Ντάμα» συμβολίζει τη μητέρα του Κυρίου μας Ιησού, όχι σαν άγια, αλλά σαν πόρνη, γιατί ο Διάβολος έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια. Ο «Τζόκερ» (ή Μπαλαντέρ) είναι ο «τρελός γελωτοποιός της παρέας» που για τους σατανιστές είναι ο Ιησούς.
Ο «άσσος», που στα χαρτιά συνήθως κερδίζει, είναι σύμβολο θανάτου και τρόμου.
Επίσης, οι αριθμοί με «σπαθιά» (που εικονίζονται με το τριφύλι), αντιπροσωπεύουν το φόνο. Το «δέκα καρό» συμβολίζει το πνεύμα της ανομίας.
Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα: «Είναι αμαρτία να παίξω χαρτιά, έτσι για το έθιμο και για το καλό του χρόνου;». Κατ’ αρχάς «αμαρτία» είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού. Εφόσον λοιπόν λέγεις και ισχυρίζεσαι πως είσαι Χριστιανός και εφόσον γνωρίζεις ότι η τράπουλα είναι ένα κατ’ εξοχήν όργανο (μέσο) που χρησιμοποιεί ο Σατανάς, δεν έχει καμιά θέση μέσα στο σπίτι σου. Ισχυρίζεσαι ότι παίζεις χαρτιά «για το καλό του χρόνου» και θέλεις να κερδίσεις για να είσαι καλότυχος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο συμπαίκτης σου (που μπορεί να φίλος σου ή της οικογένειάς σου) να χάσει, να είναι κακότυχος, για να έχεις εσύ «καλή τύχη». Παίζεις για να φέρεις στον πλησίον σου τη δυστυχία και όχι την ευτυχία.
Αυτό που κάνεις (έστω και με άγνοια) είναι καθαρή μαγεία, θέλεις να κερδίσεις για να έχεις καλοτυχία το νέο έτος. Έχεις ξεφύγει από το θέλημα του Θεού.
Γνώριζε ότι ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό του Γολγοθά πέθανε προσωπικά για σένα, για να σε ελευθερώσει από τη δυναστεία και την εξουσία του Διαβόλου και των πονηρών του δυνάμεων.
Ο άνθρωπος που έχει κάνει κύριο της ζωής του τον Ιησού Χριστό δεν χρειάζεται να ζει μέσα στην αμαρτία και να χρησιμοποιεί τα μέσα του Διαβόλου για να έχει «καλή τύχη». Εάν θέλεις να έχεις
πραγματικά «καλή τύχη» με το νέο έτος, τότε κάνε αυτό: Στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ (πριν τις 12 ώρα) που τελειώνει το έτος και έρχεται το νέο, γονάτισε και προσευχήσου. Ζήτησε από τον Ιησού να σε ευλογήσει και σένα και την οικογένειά σου και το σπίτι σου και κάθε σου ενέργεια για το νέο έτος και Αυτός θα το κάνει, γιατί σε αγαπάει. Έχυσε το άγιο Του αίμα για σένα.

Πηγή
: orthodoxgreek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου