Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Σήμερα Σάββατο, 31 Μαΐου 2014, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεολαίας Ανατολής (Anadolu Gençlik Derneği), διοργανώθηκε πρωινή προσευχή στον αύλειο χώρο της Αγίας Σοφίας.
Στην προσευχή πρωτοστάτησε ο εκ των ιμάμηδων της Μέκκας, Abdullah Basfar, ενώ συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Πόλης.

Πριν την προσευχή το πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως "Να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει η Αγιά Σοφιά".
Η όλη ενέργεια, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος πίεσης και άλλοθι, για να "υποχρεωθεί" η κυβέρνηση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος, οργανώνεται και συντονίζεται από κύκλους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του Γκιουλέν, οι οποίοι διαγκωνίζονται πάνω στην Αγία Σοφία, για να κερδίσουν οπαδούς ανάμεσα στα φανατισμένα στίφη των σουνιτών ψηφοφόρων της Τουρκίας.

πηγή infognomonpolitics.gr

ΠΟΡΕΙΑ..."ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, GAY PRIDE PARADE

Η ξεφτίλα δεν έχει όριο. Αντί να ξεσηκώνονται για την κατοχή της πατρίδας τους καίγονται για τους…γκέι. Σήμερα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Κύπρο η “Παρέλαση Υπερηφάνειας” από την κοινότητα ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί. Τρανσέξουαλ).
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα την Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας και θα καταλήξει στην Βουλή. Αναμένεται να λάβουν μέρος και Τουρκοκύπριοι, ενώ την απόφαση της να συμμετάσχει ανακοίνωσε και η

Άννα Βίσση για να στηρίξει την προσπάθεια της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στη Κύπρο για τερματισμό των διακρίσεων και του αποκλεισμού.
Η “Παρέλαση Υπερηφάνειας” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ενώ την υποστήριξη τους έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα κυπριακά κόμματα, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και αρκετές πρεσβείες,οι οποίες έχουν υψώσει στα κτίρια τους την σημαία του Ουράνιου Τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤ.
Χριστιανικές οργανώσεις την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση ενώ η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ώστε ν αποφευχθούν επεισόδια. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εκφράσει την αντίθεση της με την παρέλαση χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία διαστροφή και ασθένεια.
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής το απόγευμα θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Προεδρικό μέγαρο εκφράζοντας αντίθεση με την προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε έκφρασης εναντίον της ομοφυλοφιλίας.
 

πηγή olympia.gr

ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ


Άοπλοι ορθόδοξοι πιστοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από Oυκρανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Donetsk στις 28 Μαίου.Τους έκαψαν ζωντανούς.

“Ορθόδοξοι πιστοί του Donetsk μετά από μια λιτανεία του σταυρού γύρω από το κτίριο της Διοίκησης του Donetsk κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο για να τοποθετηθούν ανάμεσα από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές για να σταματήσει η αιματοχυσία. Αλλά οι στρατιώτες

τους έκαψαν ζωντανούς» καταγγέλει ο αντιπρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk, Andrey Purgin στην Izvestia.

Σύμφωνα μ΄αυτόν τα σώματά τους κείτονται μαζί με άλλων λίγο πριν από το κεντρικό κτίριο του αερολιμένα (βλ βίντεο). «Δεν ξέρουμε πόσοι είναι εκεί. ” Ο αρχηγός του DNR Denis Pushilin τόνισε ότι θα μπορούσαν να περισυλλέξουν τα πτώματα αλλά ελεύθεροι σκοπευτές έριχναν εναντίον όποιου επιχειρούσε να προσεγγίσει το σημείο.( Interfax 29/05/14)




Το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο στις 28/05/14 δημοσίευσε δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου: H ελληνοκαθολική (oυνιτική) Eκκλησία της Ουκρανίας δραστηριοποιείται στην πολιτική χρησιμοποιώντας συνθήματα και δηλώσεις οξύτατα ρωσοφοβικές και δημόσια επιτίθεται κατά της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης το Ουκρανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (28/05/14) απηύθυνε δραματική έκκληση προειδοποίηση:

« Πληροφορούμαστε ότι έως και 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες καθώς κινήθηκαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς το αεροδρόμιο.Το Ντόνετσκ είναι πλέον περικυκλωμένο από ουκρανούς εθνικιστές. Όλοι οι δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί .Οι κάτοικοι είχαν διωρία 3 ωρών να εγκαταλείψουν την πόλη. Αλλά πού να πάνε; Περιμένουμε ότι απόψε ή αύριο κάτι τρομερό θα συμβεί. Σε 2 μόνο ημέρες ημέρες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Αυτό είναι εμφύλιος.”




Καθώς γενικεύεται η εμφύλια σύρραξη , 175 παιδιά σχολικής ηλικίας φυγαδεύθηκαν από το Slavyansk για την Κριμαία όπου οι αρχές θα αναλάβουν τη σίτηση και στέγασή τους καθώς και τα έξοδα μεταφοράς. Σήμερα τα παιδιά πρόσφυγες έφθασαν στη Συμφερούπολη , όπου δήλωσαν σε τοπικούς δημοσογράφους ότι φοβούνται τον πόλεμο και ότι ελπίζουν να έχει λήξει όταν επιστρέψουν.


Με κίνδυνο της ζωής του κάποιος πολίτης γίνεται ρεπόρτερ για να μεταφέρει την εικόνα της αποσύνθεσης των πτωμάτων στον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο του Donetsk που είναι σπαρμένος με πτώματα. Δολοφόνησαν το γιατρό του ασθενοφόρου και την νοσοκόμα, των οποίων οι σοροί βρίσκονται στις θημωνιές. Η μεταφορά τους εκεί και η γύμνια του σώματος της νοσοκόμας έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά…

πηγή sahiel.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Η αμφιβολία είναι εχθρός της Πίστης. Εάν δεν διαλυθεί, θα μεγαλώσει στο μυαλό μας και θα καταστρέψει την πίστη μας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε αυτή την καταστροφή είναι να κάνουμε ερωτήσεις και να επιδιώκουμε πειστικές απαντήσεις που θα μπορούν να διαλύσουν τις αμφιβολίες μας.

Τι είναι η τριαδικότητα του Θεού;



Η χριστιανική πίστη βασίζεται στην Αγία Τριάδα, η οποία είναι: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Και τα τρία μαζί είναι ο Ένας και Μοναδικός Θεός. Ένας τριαδικός Θεός.

Η ανθρώπινη κατανόηση ή οι γλώσσες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες να εκφράσουν την ομορφιά και την απεραντοσύνη του Ενός, αλλά τριαδικού Θεού. Ο καλύτερος τρόπος για να επεξηγήσουμε ένα πολύπλοκο θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα που μπορεί να γίνει κατανοητό. Υπάρχει μία φλόγα αν και υπάρχουν τρία κεριά. Η ουσία της φλόγας είναι: θερμότητα και φως.

Τα 3 κεριά μπορούν να είναι είτε μία φλόγα ή μπορεί να είναι ξεχωριστά και κάθε ένα θα έχει την ίδια ουσία της θερμότητας και του φωτός, η οποία είναι μοναδική για τη φλόγα.

Ωστόσο, αν και το 1ο κερί έχει φλόγα, το 2ο κερί έχει φλόγα, το 3ο κερί έχει φλόγα, αλλά όταν είναι ενοποιημένα έχουν μόνο μία φλόγα.

Ομοίως ένα από τα 3 κεριά μπορεί να διαχωριστεί. Για παράδειγμα, ένα κερί μπορεί να διαχωριστεί για να θερμάνει και να φωτίσει ένα άλλο δωμάτιο που βρίσκεται στο σκοτάδι για κάποιο διάστημα.

Αυτό το κερί μπορεί να επιστρέψει τότε στην κεντρική φλόγα και να στείλει μια άλλη φλόγα για να την αντικαταστήσει με σκοπό να διατηρήσει τη ζεστασιά και το φως του συγκεκριμένου δωματίου που είχε ήδη προετοιμαστεί για να φύγει από το σκοτάδι.

Υπάρχει ένας Θεός αν και έχει τη τριαδικότητα του Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος. Η ουσία του Θεού είναι: Αγάπη = Θερμότητα και Σοφία = Φως.
 

Η Αγία Τριάδα μπορεί να ενοποιηθεί σε ένα Θεό ή μπορεί να διαχωριστεί και κάθε ένα θα έχει την ίδια ουσία της αγάπης και της σοφίας, η οποία είναι μοναδική για το Θεό.

Συνεπώς, αν και ο Πατέρας είναι Θεός, ο Υιός είναι Θεός, το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, αλλά όταν είναι ενωμένοι, υπάρχει ένας και μοναδικός Θεός.


πηγή pierrebittar.com
 


Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΚΟΒΕΙ" ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ

Ανεξέλεγκτη και με την συνέργεια της δύσης η φασιστική Τουρκία συνεχίζει την γενοκτονία στην Συρία αλλά και το Ιράκ. Από χθες το μεσημέρι, η ροή του Ευφράτη, του ζωοδότη ποταμού για τις δυο χώρες, έχει αποστραγγίσει από το δολοφονικό έργο των

Τούρκων. Γεγονός που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Προφανώς ο λαός της Συρίας και του Ιράκ δεν συνιστά “ανθρωπότητα” με τους όρους που έχουν θέσει οι απάνθρωποι υπερεθνικοί εκτελεστές.

"Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδών, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της τουρκίας."

Γέροντας Παΐσιος

Για τους ορθολογιστές τα παραπάνω λόγια του Αγιασμένου μας Γέροντα αποτελούν απλός άλλη μια σύμπτωση....
Αν κάποιος δεν θέλει να πιστέψει, ακόμα και να δει τον Κύριο μπροστά του... θα κλείσει τα μάτια.


πηγή yiorgosthalassis.com 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΟΥ 500 ΕΤΩΝ (ΦΩΤΟ)

Το νεκρό, αλλά χαριτωμένο σώμα του μεγάλου Ασκητή δεν έχει χάσει το φυσικό του χρώμα ούτε την ελαστικότητα του και διατηρεί ακόμη και τους μυς. το λύπος και τον υποδόριο ιστό. Τα πέλματα διατηρούν σταγόνες από ευώδες μύρο. το όποιο συχνά είναι τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία παρασύρει την επιδερμίδα!

Ο Ηγούμενος μας πληροφορεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Άγιος σήκωσε με τα χέρια του

ένα βρέφος, που έπεσε από τη μητέρα του στη Λάρνακα, και το έβαλε στην αγκαλιά της μπρος στα έκπληκτα μάτια Μοναχών και Προσκυνητών.» (έ. Α, σ. 7-8).

Καί αυτά έπειτα από… 477 χρόνια από την οσιακή Κοίμηση Του (30 Αυγούστου 1533)!

Η μακρινή καταγωγή του Αγίου ήταν φινλανδική, αλλά γεννήθηκε ως καρπός προσευχής των ευλαβών και Πολυτέκνων γονέων Του στο χωριό Μαντέρα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και βαπτίσθηκε με το όνομα Αμώς, επειδή γεννήθηκε στη Μνήμη του Αγίου Προφήτη (15 Ιουνίου).


Το νεκρό, αλλά χαριτωμένο σώμα του μεγάλου Ασκητή δεν έχει χάσει το φυσικό του χρώμα ούτε την ελαστικότητα του και διατηρεί ακόμη και τους μυς. το λύπος και τον υποδόριο ιστό. Τα πέλματα διατηρούν σταγόνες από ευώδες μύρο. το όποιο συχνά είναι τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία παρασύρει την επιδερμίδα!

Ο Ηγούμενος μας πληροφορεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Άγιος σήκωσε με τα χέρια του ένα βρέφος, που έπεσε από τη μητέρα του στη Λάρνακα, και το έβαλε στην αγκαλιά της μπρος στα έκπληκτα μάτια Μοναχών και Προσκυνητών.» (έ. Α, σ. 7-8).

Καί αυτά έπειτα από… 477 χρόνια από την οσιακή Κοίμηση Του (30 Αυγούστου 1533)!

Η μακρινή καταγωγή του Αγίου ήταν φινλανδική, αλλά γεννήθηκε ως καρπός προσευχής των ευλαβών και Πολυτέκνων γονέων Του στο χωριό Μαντέρα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και βαπτίσθηκε με το όνομα Αμώς, επειδή γεννήθηκε στη Μνήμη του Αγίου Προφήτη (15 Ιουνίου).

Πιστεύεται, ότι ο Θεός διατήρησε το Λείψανο σε τόσο θαυμαστή κατάσταση αφθαρσίας, διότι ο Άγιος Αλέξανδρος είναι ο μόνος Άγιος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ, ο όποιος αξιώθηκε επισκέψεως της Αγίας Τριάδος με μορφή τριών Αγγέλων. Κατά την διάρκεια αυτής της επισκέψεως, ή Αγία Τριάς μέχρι που άγγιξε τον Άγιο, και αυτό το άγγιγμα προφανώς ήταν που έκανε το σώμα του απρόσβλητο στην φθορά. Θαυμαστός ο Τριαδικός Θεός, ο ενδοξαζόμενος εν τοις Άγίοις Αυτού! 

Ό Άγιος Αλέξανδρος αναχώρησε για την Ουράνιο Βασιλεία την 30ή Αυγούστου του 1533, σε ηλικία 85 ετών.
Ό Άγιος Αλέξανδρος του Σβίρ εδοξάσθη με θαυμαστά σημεία και θαύματα κατά την διάρκεια της ζωής του και μετά την Κοίμηση του. Το 1545, ο μαθητής και διάδοχος του Ηγούμενος Ηρωδίων συνέθεσε τον Βίο του. Το 1547 άρχισε ο τοπικός εορτασμός της μνήμης του και συν­ετέθη ή Ακολουθία του. Στις 17 Απριλίου του 1641, κατά την διάρ­κεια της ανακαινίσεως του Ναού της Μεταμορφώσεως, όπου ο Άγιος είχε ταφή, αποκαλύφθηκε τα άγιο Λείψανο του σε κατάσταση πλήρους Αφθαρσίας· έκτοτε, ή Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του δύο φορές: την ήμερα της Κοιμήσεως του, 30ή Αυγούστου, και την ήμερα της επισήμου Διακηρύξεως της Αγιότητας του και της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του, 17η Απριλίου.
Ό Άγιος Αλέξανδρος, όπως του υποσχέθηκε ή Υπεραγία Θεοτόκος, άφησε πίσω του μεγάλο πλήθος μαθητών, πολλοί από τους οποίους ηγίασαν και τιμώνται μέχρι σήμερα από την Εκκλησία του Θεού επί γης ως Άγιοι.
Έκτοτε, το αδιάφθορο άγιο Λείψανο του Άγιου Αλεξάνδρου αποτελούσε πηγή αγιασμού, προσκυνήσεως και θεραπείας: οι τυφλοί ελάμβαναν το φως τους, οι παραλυτικοί ελάμβαναν την δύναμη των ποδών τους, και όσοι έπασχαν από οποιαδήποτε ασθένεια, ελάμβαναν την πλήρη ίαση. Οι δαίμονες έφευγαν από τους δαιμονισμένους και στείρες γυναίκες συνελάμβαναν… Θαυμαστός είναι ο Πανάγαθος Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού, ο Όποιος δόξασε τον δούλων Αυτού σε αύτη την εφήμερη ζωή με θαύματα και σημεία, τα όποια εγίνοντο δια των χειρών του. Και μετά τον θάνατο του ακόμη αξίωσε να τοποθετηθεί το πάντιμο και ιερό Σκήνωμά του στην Εκκλησία Του, για να καταυγάζει από εκεί, ως μέγας φάρος, με τα πανένδοξα Θαύματα του!…Το πόσο ταπεινός ήταν φαίνεται και από τα λόγια του: «Να δέσετε το αμαρτωλό σώμα μου από τα πόδια με σχοινί, να το ρίψετε επάνω στα βρύα(=μουσκλα) και να το τσαλαπατήσετε με τα πόδια σας»! Γι αυτό υψώθηκε από τον Ύψιστο «Όστις ταπεινώσει εαυτόν υψωθήσεται».
 

Το ιερό. Λείψανο του ταπεινού Αγίου Αλεξάνδρου έμεινε άφθαρτο, μυροβλύζον και πηγή θαυμάτων, μέχρις ότου επικράτησε ο άθεος Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τότε το «απήγαγαν» και το έκλεισαν στο «επιστημονικό εργαστήριο» της Ακαδημίας Πολέμου Πετρουπόλεως, για… πειραματισμούς και στη συνέχεια το πέταξαν σε μια αποθήκη..Αλλ’ «ου φέρει το μυστήριον έρευναναν πίστει μόνη τούτο δοξάζεται»! Ήδη το ιερό Λείψανο έχει επιστραφεί στην ιερά Μονή του Αγίου από το 1998, όπου και πάλι μυροβλύζει και θαυματουργεί, «θαυμαστός ο θεός εν τοις Αγίοις Αντού» (Ψαλμ. 67, 36), «πάντοτε, νυν και αεί καί εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν»







ΚΛΕΙΝΕΙ Η 133 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε μία από τις πλέον μάχιμες σμηναρχίες της Ελλάδος και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να βάλουν λουκέτο οι Έλληνες «πατριώτες» του υπουργείου εθνικής Άμυνας, με την σιωπηλή συγκατάθεση των διορισμένων αρχηγών της αεροπορίας.
Σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους που διανύει η χώρα, με την προκλητικότητα των Τούρκων να είναι πλέον ανεξέλεγκτη, το τελευταίο που θα περίμενε ο κάθε Έλληνας, είναι

να κλείνουν τις πιο μάχιμες σμηναρχίες της πολεμικής αεροπορίας.
Αυτές οι ενέργειες , ανεξάρτητα από το πως θέλει να το βλέπει και να το ερμηνεύει ο καθένας, για μένα αποτελούν αποχρώσεις ενδείξεις προδοσίας. Είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν και να μην καταλαβαίνουν οι υπεύθυνοι της άμυνας της Χώρας, τις καταστροφικές συνέπειες τέτοιων ενεργειών.
 

Να διευκρινίσουμε για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι μιλάμε για μία από τις πλέον κρίσιμες Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Είναι δύο οι πλέον κρίσιμες Σμηναρχίες Μάχης που ελέγχουν το Αιγαίο λόγω στρατηγικής θέσης. Είναι η 135 της Σκύρου και η 133 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης και φιλοξενεί σε μόνιμη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-16 , εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής, με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΙΚΑΡΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ' όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η 133 Σ.Μ. του Καστελίου υπερτερεί σημαντικά της 115 Π.Μ των Χανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης, διότι παρέχει στους πιλότους μας πιο άμεση εμπλοκή με τον εχθρό και πολύ περισσότερο επιχειρησιακό χρόνο, λόγω της επάρκειας των καυσίμων. Αν κλείσει η 133 Σ.Μ. ουσιαστικά χαρίζουμε στους Τούρκους τον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων, διότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εμπλοκής που θα διαθέτουν οι πιλότοι μας, αφού θα πρέπει να κρατήσουν καύσιμα για να μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Δηλαδή ή στα Χανιά, ή στη Σκύρο, ή στην Τανάγρα. Ενώ η 133 Σ.Μ. που θέλουν να κλείσουν, είναι πολύ κοντά στα Δωδεκάνησα και δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στους πιλότους μας και στον χρόνο εμπλοκής τους και στον άμεσο ανεφοδιασμό τους.
Να γνωρίζετε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και για το κλείσιμο της 135 στη Σκύρο.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η 133 Σ.Μ είναι στο επίκεντρο του Τουρκικού ενδιαφέροντος και επιχειρούν συνεχώς φωτογραφήσεις της.
Η αιτία είναι η μεγάλη δυνατότητα της βάσης για φιλοξενία και εφοδιασμό πολλών μαχητικών, αλλά και η ισχυρή θωράκιση που διαθέτει, από την εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1.
 

Με λίγα λόγια πρόκειται για την πιο αντιαεροπορικά θωρακισμένη βάση, στο πιο στρατηγικό σημείο για τον ελέγχο του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με δυνατότητα φιλοξενίας και εφοδιασμού μεγάλου αριθμού μαχητικών.
 

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
 

Γι’ αυτή τη βάση όμως ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ. Γιατί την ώρα που θυσιάστηκε, στεκόταν κάτω από τον Τούρκο και τον εμπόδιζε να φωτογραφίζει τη βάση και τους S-300, ενώ φωτογράφιζε αυτός τα κατασκοπευτικά συστήματα του τούρκικου μαχητικού.
Δεν γνωρίζω αν ο υπουργός εθνικής άμυνας και οι αρχηγοί του Γ.Ε.Α., ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ την ικανότητα αντίληψης των λέξεων, ΆΜΥΝΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας, αλλά την ΜΝΗΜΗ και την ΘΥΣΙΑ του Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ θα την ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ θέλουν δε θέλουν.
Έτσι..... «πατριώτες»;


πηγή lithosfotos.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Τι συμβολίζει το λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς; Ότι μπορεί να ελέγχεται από την Deutsche Bank; 
Ή ότι οι Τράπεζες είναι πλέον όπως τα φάρμακα; Δηλαδή ότι υπάρχουν ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ και ΓΕΝΟΣΗΜΑ;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ

Φαίνεται πως «χρυσές» δουλειές κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας καθώς η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική τράπεζα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τράπεζα Πειραιώς, έχει αναθέσει σε τουρκική εταιρεία την ανακαίνιση και αναμόρφωση υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. 
Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά και
κυρίως γιατί αυτή η τουρκική προτίμηση και η μη ανάθεση του έργου σε ελληνικά χέρια την ίδια περίοδο που στην χώρα μας η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μάλλον σύμφωνα με του ιθύνοντες της τράπεζας Πειραιώς έπρεπε να έρθουν οι Τούρκοι για να μας… ανακαινίσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της οικονομικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς, στα πλαίσια της συγχώνευσης της με μικρότερες τράπεζες που περιήλθαν στην δικαιοδοσία της έχει αρχίσει μεγάλα έργα ανακαίνισης και αναμόρφωσης των περίπου 900 υποκαταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα. 

Το τεράστιο αυτό έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, έχει αναλάβει, όπως αναφέρει επιδεικτικά η τουρκική εφημερίδα, η τουρκική εταιρεία, İnnova. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από τους Τούρκους ως μεγάλη οικονομική επιτυχία και ότι ανοίγει τις «πόρτες» για τις τουρκικές εταιρείες στην οικοδομική αναδιοργάνωση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. 
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία İnnova, που είναι της τουρκικής Türk Telekom, έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και την αναμόρφωση 80 περίπου περιπτέρων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα. Το έργο αυτό λοιπόν της ανακαίνισης και αναμόρφωσης των υποκαταστημάτων σε μεγάλο μέρος ανέλαβε η τουρκική εταιρεία, εξέλιξη που θεωρήθηκε σαν μεγάλη στρατηγικής σημασίας επιτυχία από τους Τούρκους, καθώς για πρώτη φορά βάζουν με αυτόν τον τρόπο «πόδι» στις εξελίξεις του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και αποκτούν πρόσβαση στα έργα που γίνονται σε όλη την χώρα στα τραπεζιτικά καταστήματα.


Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς δεν βρήκαν κάποιον άλλον να αναθέσουν τα έργα που γίνονται στα υποκαταστήματα τους και τα ανέθεσαν στους Τούρκους, την ιδία περίοδο που το Αιγαίο φλέγεται από τις τουρκικές προκλήσεις και τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν κρουαζιέρες έξω απ το Σούνιο. Αλλά βλέπετε, αυτά είναι ανάξια λόγου και προσοχής και εμείς ακόμα θεωρούμαστε πως… είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Για την τράπεζα Πειραιώς βέβαια όλα είναι μια χαρά και η χώρα, (δηλαδή η τράπεζα), ξανά… προς την δόξα τραβά!


πηγή olympia.gr

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Θα έλεγε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιό της είχε πιο επείγοντα καθήκοντα να εκτελεί από το να υπακούει στις επιθυμίες ενός λόμπι. Αλλά η ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) και η Διεθνής Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων έχουν καταφέρει να εμφυτεύσουν σταθερά την επιρροή τους.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των ευρωπαίων βουλευτών είναι μέλη της ΛΟΑΤ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ομοφυλοφιλικών λόμπι στην Ευρώπη.
Ο στόχος του : να επηρεάζουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου και «να παρακολουθούν τις προτάσεις, τις απόψεις και τις δραστηριότητες της Επιτροπής», έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη του τις απαιτήσεις της. Ο ακτιβισμός αυτός είναι τρομακτικά αποτελεσματικός : σε πέντε χρόνια, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες πενήντα ψηφοφορίες σχετικά με τον «σεξουαλικό προσανατολισμό» και την «ταυτότητα φύλου», υιοθετώντας «πάνω από εκατό εκθέσεις που περιέχουν θετική γλώσσα για τα ζητήματα αυτά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε εύκολα τον «οδικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην ομοφοβία».
Σύμφωνα με τον εν λόγω οδικό χάρτη, οι ευρωπαίοι βουλευτές θα πουν στην Επιτροπή να δρομολογήσει μια παγκόσμια στρατηγική για την προστασία των «θεμελιωδών δικαιωμάτων των LGBTIατόμων.
[Επίσης «ζητούν από τα κράτη μέλη να αναγνωρίζουν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, όλες τις μορφές γάμου, συμφώνων συμβίωσης και γονικής ιδιότητας που έχουν συναφθεί αλλού και αφορούν ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται εντός των συνόρων τους και καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά των κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται»]. «Τα μέλη της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα φύλου ελπίζουν ακόμη ότι «οι επιλογές όσον αφορά την τεκνοποίηση θα είναι προσβάσιμες σε LGBT άτομα χωρίς διακρίσεις». Εν ολίγοις, τα ζευγάρια λεσβιών θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση.

Από τούς 22 Έλληνες ευρωβουλευτές ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα δεν έχει υποχρεωτική ισχύ για τα κράτη μέλη, όμως δείχνει την ηθική στάση που υπάρχει στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της παρακμής της Ευρώπης.


πηγή aoratopedio.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Tην ώρα που 1.000 κορυφαίοι Τούρκοι διανοούμενοι εξέφρασαν... δημόσια και καθαρά την θέση τους κατά της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί και υπέρ της διατήρησης της σε Μουσείο, μια εθνικιστική ισλαμιστική οργάνωση - ο << Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας>> – γνωστοποίησε ότι το Σάββατο 31 Μαΐου στις 04.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο …<<τέμενος>> της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα εντελώς προκλητικά στην ανακοίνωση καλεί τους ισλαμιστές να έχουν μαζί το ”σετζαντέ” τους – δηλαδή το μικρό χαλί πάνω στο οποίο γίνεται προσευχή των μουσουλμάνων!
Όσο και αν η οργάνωση αυτή δεν αποτελεί κάτι το σοβαρό από πλευράς απήχησης και οντότητας, η κίνηση έχει την σημασία της διοτι φορτίζει το κλίμα αλλά και γιατί υποδαυλίζεται από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης του ΑΚΡ και τον ίδιο τον κ. Ερντογάν που έχει στα σχέδιά του την ίδια επιδίωξη- και το λέει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα μέλη του <<Συνδέσμου Νεολαίας της Ανατολίας>> ανακοίνωσαν ότι το πρωί του Σαββάτου θα κάνουν ναμάζι (προσευχή) στην Αγία Σοφία με επικεφαλής τον ιμάμη Μπασφάρ, γράφει η Μιλιέτ.

Σε δημοσίευμα της η Taraf, με τον τίτλο «Θα χάσει η Τουρκία», γράφει ότι ο κ. Τζεβάτ Ερντέρ, μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων της Unesco, είπε πως για το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη το 1985 έγινε δεκτή στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς ο σημαντικότερος παράγοντας ήταν η Αγία Σοφία.
Ο κ. Ερντέρ τόνισε ότι σε περίπτωση που μετατραπεί η Αγία Σοφία τώρα σε τέμενος ενδέχεται να αφαιρεθεί από τον κατάλογο αυτό.
Η πρόταση για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα είναι μια πρόταση η οποία επισημαίνει πως το Ισλάμ δεν μπορεί να συμβιώσει με άλλες θρησκείες ειρηνικά και ήρεμα.


πηγή onalert.gr

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Το "πράσινο φως" έδωσαν τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων εντός της Ένωσης. Από την σύνοδο Μονίμων Αντιπροσώπων, στην οποία πάρθηκε η εν λόγω απόφαση, απείχε μόνο το Βέλγιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η συμφωνία θα επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο και αφού την εγκρίνουν οι υπουργοί, θα πρέπει να πάρει «πράσινο» φως και από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέχρι το τέλος του έτους.

Πρωτοστάτης αλλά και υποβολέας της πρότασης, είναι η Ελλάδα, και συγκεκριμένα

οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Εξωτερικών.

Αυτή η πρόταση, αν και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, δεν απερρίφθη, παρά "μεταλλάχθηκε" και τον Ιούνιο θα ψηφιστεί. Η μετάλλαξη έγινε ως εξής: μέσα στη συμφωνία αναφέρεται μεν το δικαίωμα κάθε χώρας που διαφωνεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά της εδάφη, το οποίο όμως είναι απατηλό, καθώς η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για λόγους δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης, και όχι για τους πολύ βασικότερους λόγους απειλής της δημόσιας υγείας ή του περιβάλλοντος. Οι χώρες δεν θα έχουν καν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διέλευση των μεταλλαγμένων οργανισμών από το έδαφός τους, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο της ανεξέλεγκτης διακίνησης των προϊόντων αλλά και του πιθανού λαθρεμπορίου, καθώς τα μεταλλαγμένα αναμένεται να έχουν χαμηλότερες τιμές.
 

Φαίνεται πως χάρη στις κινήσεις των δύο ελλήνων υπουργών και παρά τις αντιδράσεις όχι μόνο του κόσμου αλλά και μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα μεταλλαγμένα σύντομα θα βρίσκονται στο πιάτο των ευρωπαίων πολιτών.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με ένα εντυπωσιακὰ άρθρο στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, απὸ τον Engin Ardic, γνωστὸ...συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικὸς τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου. Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µια σειρὰ απὸ αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικὸ καθεστὼς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί νὰ καταπνίξει. Ἀξίζει να
παρατεθεί μεταφρασμένο μέρος του κειμένου, απὸ την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah τὸ οποίο έχει ως εξής:

"Πέρασαν 560 χρόνια και γιορτάζετε (τὴν Ἅλωση) σα να ήταν χθες; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, µ΄ αυτὲς τις γιορτὲς που κάνετε, διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:«αυτὰ τα μέρη δεν ήταν δικὰ µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία». Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µία υπόθεση έξι αιώνων;

Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω; Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτὸ που λένε µερικοὶ ηλίθιοι της Ἐργκενεκὸν περὶ όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ἑλλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 ἑκατοµµυρίων και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Κι οι δικοὶ µας που γιορτάζουν την Ἅλωση είναι µία χούφτα φανατικοὶ µόνο που η φωνὴ τους ακούγεται δύσκολα. Ρὲ σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε ; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στο Ευρωπαϊκὸ Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικοὺς ;

Ἀντὶ να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτὲς που ιδρύσαμε, αν ὑπάρχουν. Ἀλλὰ δεν υπάρχουν. Ὅλη η Ἀνατολὴ είναι περιοχὴ µε την βία κατακτημένη... Ἀκόμα και το όνομα της Ἀνατολίας δεν είναι αυτὸ που πιστεύουν (ana=µἀνά, dolu=γεµάτη) αλλὰ προέρχεται απὸ την ελληνικὴ λέξη η Ἀνατολή. Ἀκόμα και η ονομασία της Ἰσταµποὺλ δε είναι όπως μας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί τὸ Ἰσλὰµ» τράβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλὰ προέρχεται απὸ το «εἰς τὴν Πόλιν». Ἐντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδικὴ ζωὴ και γι' αυτὸ ο λαὸς αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανεὶς δεν μπορεί να μας κουνήσει, αρεμήστε πιά... Οἱ χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρὶς όμως πολλὲς φανφάρες....».


πηγή tromaktiko.gr

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Οι Έλληνες την έχτισαν, οι Έλληνες πλήρωσαν την αναστήλωσή της και τώρα….οι βάρβαροι την θέλουν τζαμί!
Η κλασική νοοτροπία του φασίστα εισβολέα. Του απατεώνα σφαγέα, με τις πλάτες της Δύσης. Αλήθεια, που είναι η Ουνέσκο; Που είναι οι “οργανισμοί”;


πηγή olympia.gr

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΧΑΡΤΗΣ "ΣΟΚ"!!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ

Σοκ προκαλεί ο χάρτης των τουρκικών ερευνών που δημοσιοποίησε στις 16 Μαΐου 2014, η τουρκική Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (ΔΝΔ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για το έτος 2014, στον οποίο αποκαλύπτεται ότι η Αγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει σε έρευνα όχι απλώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όχι απλώς δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, αλλά φτάνει σχεδόν στα
χερσαία εδάφη καθώς το σημείο "4" των ερευνών βρίσκεται λίγα μίλια νοτιότερα από τις ακτές του Αγίου Ορους!
Η ελληνική κυριαρχία "απωθείται" δυτικά, πλέον, του 25ου Μεσημβρινού! Δείτε σε ποιες περιοχές προγραμματίζουν έρευνες δυτικά του 25ου Μεσημβρινού: Βόρεια της Λήμνου, νοτιοανατολικά της χερσονήσου του Αθω, δυτικά και νοτιοανατολικά της Σκιάθου. Επίσης δυτικά της Χίου σε δύο περιοχές, μεταξύ Ικαρίας και Τήνου, νότια της Αστυπάλαιας, συνολικά σε έξι περιοχές στα Δωδεκάνησα και 2ο σε ολόκληρο το Αιγαίο όλες επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!
Και τα "ευχάριστα" δεν σταματούν εδώ: Στις 15 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 20/17-05-2014 τουρκική ανακοίνωση, το τουρκικό πλοίο επιστημονικών ερευνών Barbaros Hayreddin Paşa θα διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στη ελληνική και κυπριακή Α.Ο.Ζ.! 

Δεν αντιδράσαμε στις παραβιάσεις του ΕΕΧ, δεν αντιδράσαμε στις παραβιάσεις των ΕΧΥ, δεν αντιδράσαμε στις δεσμεύσεις περιοχών για τις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στην μέση του Αιγαίου, δεν αντιδράσαμε στις αποστολές έρευνας και διάσωσης είτε δυτικά είτε ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. 
Τεράστια η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά εν πάση περιπτώσει γνωρίζουμε την ποιότητα και την "αγάπη προς την πατρίδα" των πολιτικών μας και σε τελική ανάλυση είμαστε υπεύθυνοι ως πολίτες για την ανάδειξή τους σε κυβερνητικές θέσεις.
Το θέμα είναι όμως πλεόν τόσο μεγάλο και κρίσιμο ιστορικά και γεωστρατηγικά που δεν αφορά μόνο την πολιτική ηγεσία.
Η στρατιωτική ηγεσία έχει ευθύνες.
Δεν μπορούν να ταπεινώνουν την χώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να μετατρέπουν τις Κυκλάδες σε "τουρκική λίμνη" και να εκδίδονται ανακοινώσεις του τύπου "Αναχαιτίστηκαν βάσει των διεθνών πρακτικών" ή "Τους παρακολουθούμε με πλοία μας" (ενώ βρίσκονται μέσα στο "σπίτι" μας!).
Φυσικά και οι αξιωματικοί εκτελούν εντολές.
Στις δημοκρατίες οι εκλεγμένοι πολιτικοί διατάσσουν και οι στρατιωτικοί εκτελούν.
Αλλά αν διαφωνούν μπορεί και να παραιτηθούν λέει η κοινή λογική. Ή όχι;
Αρα οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελίων συμφωνούν με αυτή την κατάντια της υποτιθέμενης "στρατηγικής αποτροπής";

πηγή lithosfotos.gr

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ...ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Eνα πολύ σοβαρό πρόβλημα έρχεται σαν ... "τρένο" από την Θράκη και δυστυχώς όλοι έχουν "βουλώσει" τα αυτιά τους στην Αθήνα. Το μειονοτικό εξτρεμιστικό κόμμα DEB/ΚΙΕΚΦ με τεράστια οικονομική στήριξη από Κατάρ και Τουρκία καταφέρνει να κερδίζει μεγάλα ποσοστά στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Στην Αθήνα η μνημονιακή κυβέρνηση "χαϊδεύει" τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον ασπάζεται "σταυρωτά", ενώ αφήνει τη ΜΙΤ και "αλωνίζει".
Αυτό δεν είναι τίποτα: Στις εθνικές εκλογές με ψήφο στους πρώην λαθρομετανάστες να δείτε τι ποσοστό θα πάρουν οι ισλαμιστές. Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια έρχονται.

Η μάχη για την Θράκη ξεκίνησε και τυπικά...


πηγή aoratopedio.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 18ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Σε απέραντη θλίψη βύθισε, το πρωί της Τετάρτης, την κοινωνία των Γιαννιτσών, η είδηση της αυτοκτονίας ενός 18χρονου μαθητή, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στα Γιαννιτσά.
 

Ο νεαρός ήταν μαθητής της Γ' Λυκείου και υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο, αντί να πάει το πρωί στο σχολείο του, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο παρακείμενης πολυκατοικίας και πήδηξε στο κενό.

Ο μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Γιαννιτσά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ..(;;;)

Οι αρμόδιοι ενός κρατικού πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια της Αμερικής, διέταξαν μια φοιτήτρια να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ εργαζόταν σε μια γιορτή πρωτοετών, για να μην… προσβληθούν οι μη Χριστιανοί!
Πρόκειται για την 19χρονη Audrey Jarvis, που εργαζόταν στην ομάδα φοιτητών «Associated Students Productions» (ASP) του Sonoma State University (SSU), η οποία δήλωσε στο FOX News, ότι ο αρμόδιος της ζήτησε επιτακτικά να βγάλει το σταυρουδάκι που φορούσε, διότι

«μπορεί να προσβάλλει τους άλλους, και ότι θα μπορούσε να κάνει τους νεοεισερχόμενους φοιτητές να αισθάνονται ανεπιθύμητοι, ή θα μπορούσε να προκαλέσει στους νεοεισερχόμενους φοιτητές την αίσθηση ότι η ASP δεν ήταν ένας οργανισμός που μπορούν να ενταχθούν”.
Στη συνέχεια και βλέποντας την αντίδρασή της, της είπε να κρύψει το σταυρό κάτω από τη φανέλα της ή να τον αφαιρέσει.
“Αισθάνθηκα προσβεβλημένη γιατί πιστεύω ως χριστιανή γυναίκα ότι έχω δικαίωμα να εμφανίζω την πίστη μου με όποιον τρόπο μου αρέσει εφ‘ όσον δεν βλάπτει κανέναν άλλο. Πληγώθηκα πολύ και αισθάνθηκα σαν η επίσημη στάση του πανεπιστημίου – που μιλάει για ανοχή και ενσωμάτωση σε όλα – να παραβιάστηκε”, δήλωσε η Jervis για τα συναισθήματα που ένιωσε μετά από τις παράλογες εντολές που έλαβε.
Εν τέλει, η κοπέλα κατέφυγε σε δικηγόρο, και ζητά από την διεύθυνση του πανεπιστημίου να της ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.
Αυτά βέβαια έγιναν στην… πολυπολιτισμική Αμερική. Μη νομίζετε, όμως, ότι δεν πρόκειται σύντομα να φτάσουν κι εδώ. Η δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας» δεν έχει σύνορα!



Μήπως στο Α.Π.Θ. με το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών οι μουσουλμάνοι που θα διδάσκονται την θρησκεία τους, θα ενοχλούνται από τους σταυρούς των χριστιανών; Μήπως απαιτήσουν και την αφαίρεσή τους;
Ολα να τα περιμένουμε...


πηγή  orthodoxaperasmata.gr

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ

Πέρασαν 560 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαΐου 1453. Την ημέρα που ακούστηκε το "Εάλω η Πόλις" και η Βασιλεύουσα, η «Πόλη των Αγίων», η «Θεοσκέπαστη», η «Πόλη του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης» έπεσε στα χέρια των Οθωμανών.

Από τότε αναφερόμαστε σε αυτήν την ημερομηνία με θρήνο και οδυρμό. Η άλωση της Πόλης κατέλαβε στη συνείδηση όλως των Ελλήνων την πιο κεντρική θέση σαν η μεγαλύτερη εθνική απώλεια. 



Η Τρίτη της 29ης Μαΐου 1453 είναι αποφράς ημέρα και όταν σήμερα επισκεπτόμαστε την Κωνσταντινούπολη,
την Πόλη όπως την αποκαλούμε εμείς οι Έλληνες, με αβάσταχτη μελαγχολία θυμόμαστε ότι «κάποτε ήταν δικιά μας».

Στις 28 Μαΐου 1453, μεγάλη λιτανεία πραγματοποιείται στη Βασιλεύουσα με κεφαλή τον Αυτοκράτορα. Όλος ο λαός και ο κλήρος, με δάκρυα στα μάτια, περιδιαβαίνει τα μισογκρεμισμένα τείχη και στο τέλος ο Κωνσταντίνος απευθύνει ψυχωμένο λόγο σε όλους, τους τελευταίους Έλληνες και Φιλέλληνες υπερασπιστές, τονώνοντας το ηθικό τους, κάνοντας όλα τα μάτια να δακρύσουν, ανάμεσα στις λαμπάδες και τα θυμιάματα που τύλιγαν τη Θεοσκέπαστη εκείνη τη νύχτα... Την τελευταία νύχτα της Πόλης μας…

«Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» έβγαινε με θέρμη και πίστη από χιλιάδες στόματα Ελλήνων και Φιλελλήνων…

Η Βασιλεύουσα θρηνούσε βλέποντας το τέλος να έρχεται.

«Συγχώρεσέ με Κύριε», ψιθύρισε με φόβο και δέος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. «Συγχώρεσέ με …και δώσε μου ανδρείο τέλος».

Πίσω του όλοι οι αξιωματικοί και οι αξιωματούχοι, όλος ο λαός, μεταλάμβανε το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χρηστού, ζητώντας συγχώρεση.

Εκείνο το πρωί, σαν να μην ήθελε ο ήλιος να φανεί, σαν να φοβόταν ακόμα και η μέρα.

Δεν είχε ακόμα ξημερώσει, όταν οι άπιστοι ουρλιάζοντας σαν δαιμονισμένοι, ρίχτηκαν και πάλι στους ελάχιστους υπερασπιστές, που αναγκάζονταν να είναι διασπαρμένοι σε όλο το μήκος των τειχών, γιατί οι επιθέσεις εκδηλωνόταν ή μπορούσαν να εκδηλωθούν οπουδήποτε.

Καθώς οι Τούρκοι ορμούσαν, έβγαιναν ξοπίσω οι γενίτσαροι, τα αρπαγμένα παιδάκια που τα είχαν μεγαλώσει ως θηρία οι Τούρκοι…

Όμως οι λίγοι γενναίοι Έλληνες και Φιλέλληνες, με τον Ιουστινιάνη και μπροστάρη τον ίδιο τον Παλαιολόγο, αμύνονταν με ηρωισμό τέτοιο, που δεν έχει όμοιό του στην Ιστορία των λαών…

Πανηγύρισαν οι πολιορκημένοι! Είχαν αποκρούσει την πρώτη επίθεση με επιτυχία!

«Κρατάτε αδερφοί μου! Υποχωρούν", φώναξε γεμάτος χαρά ο βασιλιάς. Οι χρυσοκίτρινες σημαίες με το Δικέφαλο αετό στα κάστρα της Πόλης πλατάγισαν προς στιγμήν! Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ…

Οι εχθροί ήταν ασταμάτητοι. Τώρα ο Μεχμέτης έστελνε ξεκούραστους, τις ειδικές του δυνάμεις, τον επίλεκτο στρατό με συνοδεία δέκα χιλιάδων Γενιτσάρων, χτυπώντας στο πιο αδύνατο όπως πάντα σημείο των τειχών. Την Πύλη του Αγίου Ρωμανού, δίπλα στην κοιλάδα του ποταμού Λύκου!

"Εάλωωω! Η Πόλις εάλωωωω"!

Η Πόλη είχε πέσει πια στα χέρια των Οθωμανών.

Ο Κωνσταντίνος γύρισε το κεφάλι του. Ήταν πια ολομόναχος! Όλοι σχεδόν γύρω του είχαν πέσει σαν ήρωες! Ως Έλληνες!

«Δεν υπάρχει κανείς Χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;» φώναξε με όλη τη δύναμή του καθώς το σπαθί του κατέβαινε με ορμή σε έναν ακόμη Γενίτσαρο, φοβούμενος μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Τούρκων!

Πεντακόσια εξήντα χρόνια μετά, το Γένος είναι ακόμα ζωντανό, αλλά η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια.

Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους και διδασκόμαστε. Αυτή είναι άλλωστε η αξία της ιστορικής μνήμης. 


πηγή  newsbomb.gr

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ "ΠΟΝΕΣΟΥΝ" ΑΠ' ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

Τά τύμπανα του πολέμου κτυπούν στή γειτονιά μας καί ουσιαστικά μας προειδοποιούν ότι ἡ φωτιά πού ήδη έχει επεκταθεί από τή Συρία, στήν Ουκρανία καί η απειλή ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι πλέον ορατή. Ὡστόσο, οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε τήν όλη κατάσταση μέ αδιαφορία, τήν εκλαμβάνουμε σάν μία απλή είδηση καί επιλέγουμε τήν ουδετερότητα του παρατηρητή μια καί η φωτιά δέν έχει αγγίξει ακόμη τό... δικό μας σπίτι. Καί οι λίγες σπίθες πού έχουν πέσει δέν μας τρομάζουν. Λιγοστοί είναι αυτοί που επιχειρούν να κατανοήσουν τι  πρόκειται να συμβεί και να θωρακιστούν.
Όσο περνάει ο καιρός θά αυξάνονται τά χτυπήματα κατά της Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας καί θά γενικεύεται ο διωγμός των χριστιανών. Καί τό στοιχείο ακριβώς αυτό καθορίζει επακριβώς τό πώς πορευόμαστε εν μέσω των γεγονότων πού μας περιγράφει εδώ καί τρεις σχεδόν αιώνες μέ ακρίβεια ο Ἅγιος Κοσμάς ὁ Αἰτωλός.
Στόχος των ανόμων αποτελεί η Ἀλήθεια, τό Φως καί η Ζωή, δηλαδή ο Χριστός μας. Καί γι’ αυτό καθημερινά θά διαπιστώνονται πώς μέ διάφορους τρόπους θά επιχειρείται νά φιμωθούν οι χριστιανοί, νά επιβληθούν νέα ήθη στό χριστεπώνυμο πλήρωμα, νά καταργηθούν οι χριστιανικές αξίες καί τά χριστιανικά ἰδεώδη, πού υιοθέτησε η ελληνική κοινωνία μέσα από τήν προσήλωσή της στίς ευαγγελικές αρχές, νά χτυπηθούν όλοι αυτοί πού ενστερνίζονται τίς αλήθειες της ορθόδοξης πίστης καί τίς καθορίζουν ως τά θεμέλια μιας νέας πορείας. Τώρα επιχειρείται μία γενική αποψίλωση του ευαγγελικού λόγου από τόν Ἀντίδικο καί τά όργανά του, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία νά μείνει παντελώς αθωράκιστη καί χωρίς Χριστό στά επερχόμενα γεγονότα. Πρόκειται στήν ουσία γιά μία συνειδητή αποστασία, πού ουσιαστικά μας αφήνει γυμνούς έναντι αυτών πού έρχονται καί ήδη βρίσκονται προ των πυλών μας.
Ἡ συνειδητή απομάκρυνση άλλωστε από τό νόμο του Θεού προκαλεί μεταξύ των άλλων δεινών καί έντονο φόβο, αφού ο άνθρωπος καί τό περιβάλλον αυτού μένουν παντελώς αθωράκιστοι. Στήν ουσία ο φόβος προκαλείται από τήν συνειδητή εγκατάλειψη του φωτός καί τήν προσέγγιση του ανθρώπου μέ τό σκοτάδι, από τή μετάβαση εκ της ζωής στό θάνατο καί εκ της αληθείας στό ψεύδος. Γι’ αυτό ὁ Ἰησούς Χριστός τόνισε μέ έμφαση στούς μαθητές του κατά τή διάρκεια του Μυστικού Δείπνου «Ἐγώ εἰμί τό Φῶς, ἡ Ἀλήθεια καί ἡ Ζωή» (Ἰωάν. 14,6)!
Ἀρκεί λοιπόν μία απλή ανάγνωση των προφητειών του Ἁγίου Κοσμά του Αιτωλού γιά νά κατανοήσει κάποιος τό τί συμβαίνει στήν ευρύτερη γειτονιά μας. Πρόκειται γιά ραγδαίες στήν κυριολεξία εξελίξεις πού θά συμβάλουν ώστε νά ξεχωρίσει η ήρα από τό σιτάρι, όπως ορθά έλεγε ὁ Ἅγιος γέροντας Παϊσιος. Θά αιφνιδιαστούν μάλιστα πολύ περισσότερο από εμάς, όλοι αυτοί οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας. Καί θά αιφνιδιαστούν γιατί είχαν τήν ψευδαίσθηση, οἱ δυστυχείς ότι δύνανται νά λειτουργήσουν ως θεοί, εκδιώκοντας τόν Θεό, από τόν Ἀμπελώνα Του κατά τό παράδειγμα των κακών γεωργών της γνωστής παραβολής του Κυρίου μας. Ἄγγελοι εξ ουρανού παιανίζουν τίς θαυμαστές αλλαγές πού θά προκύψουν, όχι μόνο στή γειτονιά μας αλλά καί γιά τή λεγόμενη Δύση, πού εμμένει στήν πλειονότητά της νά απορρίπτει, νά χλευάζει, νά βλασφημεί τό Θεό καί νά πολεμά λυσσωδώς, τήν Ἁγία μας Ὀρθοδοξία.
Τώρα πού βάλλεται πανταχόθεν η Ὀρθοδοξία μας απαιτείται γενική επιστράτευση των χριστιανών έναντι του θηρίου της Ἀποκάλυψης πού συνεχώς βρυχάται απειλώντας νά καταβροχθίσει όσο περισσότερους χριστιανούς μπορεί. Ἀλλά ήδη τό θηρίο αὐτό, όπως διαπιστώθηκε στή Συρία αλλά καί τώρα στήν Ουκρανία δυσκολεύεται νά εφαρμόσει τά βδελυρά σχέδιά του. Κι αυτό γιατί απέναντί του στέκουν στρατιές μαρτύρων καί φουσάτα αναρίθμητων αγίων πού σύντομα θά τό κατατροπώσουν, κατά τό παράδειγμα του Ἁγίου Γεωργίου πού εξολόθρευσε τόν μοχθηρό δράκοντα. Γιατί περί μοχθηρού καί αιμοβόρου δράκοντος πρόκειται καί σήμερα, πού απειλεί νά καταβροχθίσει μέ σύγχρονα μέσα εκατομμύρια ανθρώπους θυσιάζοντάς τους στό βωμό του Ἀντιδίκου. Μή μείνουμε λοιπόν μέ δεμένα τά χέρια μας καί τήν πάθουμε σάν τίς μωρές παρθένες. Ἀκούστε τήν προτροπή των Ἁγίων Πατέρων μας, γρηγορείτε καί προσεύχεσθε ίνα μήν εισέλθετε εις πειρασμόν. Μή θορυβείστε από τίς διάφορες Κασσάνδρες καί από τούς εκπεσόντες διαφθαρμένους άρχοντες μας πού τό μόνο πού κάνουν είναι νά σκορπούν απλόχερα στόν ελληνικό λαό εκβιαστικά διλήμματα, θλίψη καί απελπισία.
Χριστιανοί ελάτε τάχιστα στή χαρά του Κυρίου μας. Θωρακίστε μέ τόν Αναστάντα Χριστό τίς ψυχές σας, τούς οικείους σας, τά σπίτια σας γιατί έρχονται, όπως αναφέρει ὁ Ἅγιος Κοσμάς ο Αιτωλός καί ήδη παιανίζουν οι άγγελοι θύελλες καί τυφώνες πού θά παρασύρουν τά πάντα μέ πρωτοφανή σφοδρότητα στό διάβα τους. Τάχιστα λοιπόν βάλτε θεμέλιο στή ζωή σας τόν Αναστάντα Χριστό. Μη καθυστερείτε άλλο... Κι όλα θά πάνε καλά!


πηγή orthodoxia.gr

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....ΔΕΙΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ...


Αυτό που θα διαβάσετε είναι μονάχα από ένα βιβλίο...Νεοελληνική Γλώσσα Γ' Γυμνασίου.
Το συγκεκριμένο "βιβλίο" ίσως θα ήταν καλύτερο να ονομαστεί ιδεολογικό φυλλάδιο πολιτικού κόμματος. Ενός συγκεκριμένου, που έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζει ό,τι περιθωριακό και ανθελληνικό κυκλοφορεί σε τούτο τον τόπο.
Εγχειρίδιο για το πως εκπαιδεύεις τον Γενίτσαρο της αύριον.
(...) Παγκοσμιοποίηση, ομογενοποίηση, αντεθνικά αισθήματα, φλύαρες αγαπολογίες, πολυπολιτισμικές αερολογίες, με μια φράση "η άνοδος της ασημαντότητας" και η αποκαθήλωση της Ρωμιοσύνης.
Αρχίζει η οδυνηρή περιήγηση στο προπαγανδιστικό έντυπο - βιβλίο...



Σελ. 10. Ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, όχι από το "Άξιον Εστί" ή το "Άσμα ηρωικό και πένθιμο", αυτά είναι εθνοκεντρικά, εξάλλου ο ηρωισμός, η φιλοπατρία είναι ξεπερασμένες μικροαστικές αντιλήψεις. Το ποίημα τιτλοφορείται "Η ALFA ROMEO" από τα μέτρια του ποιητή.
Σελ. 11. Κείμενο. "Η ελληνική κοινωνία αλλάζει" της κ. Χρισίνας Κουλούρη, της γνωστής, νέας κοπής, ομάδας των ιστοριογράφων (ρεπούση, διάκος, αναγνωστοπούλου, δραγώνα) που ακόμα αναζητούν "Τι είν' η πατρίδα μας", η οποία όμως πατρίδα τούς σιτίζει πλουσιοπάροχα. Το κείμενο βέβαια κινείται στο γνωστό αντιρατσιστικό πνεύμα.
Σελ. 14. Κείμενο. "Τα ελληνικά μυστήρια" του Έντμουντ Κήλυ. Διαβάζουμε ότι οι Έλληνες "αφήνονται στις γήινες απολαύσεις στο φαΐ, στο κρασί, στα παιχνίδια του έρωτα" και ότι "η Εκκλησία είναι απαιτητική στις τελετουργίες, χαλαρή στην εξομολόγηση και τη θρησκευτική ηθικολογία..." και λοιπές βλάσφημες αναφορές και νύξεις για την Εκκλησία. Από ποιον; Από Αγγλικανό που δεν υπάρχει διαστροφή που να μην την έχει υιοθετήσει η αιρετική τους οργάνωση, η κακώς λεγόμενη αγγλικανική εκκλησία.
Σελ. 46. "Ο ρατσισμός όπως τον εξήγησα στην κόρη μου", ξένου συγγραφέα.
Σελ. 47. "Στη θέση του άλλου".
Σελ. 48. "Διακρίσεις σε βάρος των γυναικών".
Σελ. 50. Ασκήσεις για την διδασκαλία των ερωτηματικών προτάσεων, με ερωτήσεις του τύπου "Υπάρχει σήμερα ρατσισμός στην Ελλάδα;", "Θα μου πεις για το ρατσισμό;", "Δεν υπάρχει μια φυλή που να είναι καλύτερη;".
Ομοβροντίες αντιρατσιστικές δήθεν, να πειστούν οι μαθητές ότι ζουν σε μια ρατσιστική χώρα γι' αυτό ενίοτε μπορούν ανενδοίαστα να την καίνε, φορώντας ως γνήσιο δημοκρατικό δικαίωμα κουκούλες ή να πυρπολούν τα σύμβολά της και τις σημαίες της. (Με αυτή την άθλια προπαγάνδα δεν θα καταλήξουμε και στην αφαίρεση των ιερών εικόνων από τις τάξεις, εφ' όσον ταυτίζονται με την Ορθόδοξη Πίστη, πράγμα ρατσιστικό για πολυπολιτισμικές τάξεις; Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, οι χασομέρηδες του συνδικαλισμού, συμφωνούν, το Υπουργείο διά βίου είναι έτοιμο, κάποια στιγμή εν μέσω κρίσης και αφασίας, θα "χτυπήσει" η Νέα Τάξη).
Σελ. 52. Κείμενο. "Πολυεθνικές τάξεις στο σχολείο" του παύλου τσίμα, του γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου του "MEGA" και των "ΝΕΩΝ". Τι άλλο! Τα γνωστά αντιρατσιστικά σαλιαρίσματα, ανέξοδα διαπιστευτήρια "προοδευτικότητας", που ανοίγουν πόρτες και στρώνουν καριέρες.
Σελ. 54. Κείμενο. "Οι μαθητές ερευνούν". Τι ερευνούν για το ρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πατρίδα μας;
Σελ. 55. Απόσπασμα από το φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού. Τα γνωστά κακόγουστα και ρηχά ρητορεύματα.
Σελ. 57. Κείμενο. "Η γενετική είναι ...αντιρατσίστρια". Σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι το "βιβλίο" γράφτηκε για μαθητές χώρας που ισχύει καθεστώς τύπου απαρχάιντ.
Σελ. 58. Κείμενο. "Ο διωγμός των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί". Οι Εβραίοι σίγουρα εκδιώχθηκαν και βασανίστηκαν από τους Ναζί. Εμείς δεν είχαμε Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανο; Εμείς δεν είχαμε Γενοκτονίες από το πιο αδίστακτο και ρατσιστικό καθεστώς του 20ού αιώνα; Γιατί να μην "περάσει" και ένα κείμενο για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Θράκης, του Πόντου; Αυτό δεν είναι ρατσιστική αντίληψη της ιστορίας;
Σελ.65. Κείμενο. "Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνική ταυτότητα". Διαβάζουμε: "Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε αληθινό βομβαρδισμό πολιτιστικών προϊόντων που διαμορφώνονται σύμφωνα με τη διεθνή διαφημιστική προβολή. Τα κράτη - έθνη δεν ανέκοψαν, αλλά αδιαφόρησαν γι' αυτή την εξέλιξη. Η Ελλάδα την ενίσχυε μάλιστα έμμεσα με ιδεολογικό προσανατολισμό σε μία διαστρεβλωμένη και γι' αυτό χωρίς απήχηση ελληνική και χριστιανική παράδοση". Ποιος υπογράφει αυτά τα περισπούδαστα; κώστας σημίτης, ο γνωστός "εκσυγχρονιστής" και εκκλησιομάχος ολκής.
Σελ.72. Κείμενο. "Μετανάστες, οι είλωτες της Ευρώπης" του Γκαζμέτ Καπλάνι από τα "ΝΕΑ". Αυτός μέμφεται τη χώρα που τρώει ψωμί, την Ελλάδα, που δεν του δίνει υπηκοότητα, ενώ πληρώνει φόρους κλπ. Ας μην ανησυχεί. Το πρόβλημά του λύνεται. "Όλοι ίδιοι είμαστε".
Σελ.106. Κείμενο. "Ο νεανικός ιδεαλισμός". Σύμφωνα με τον συγγραφέα (αμερικανός) "Τα περισσότερα παιδιά μού μιλάνε για την επιθυμία τους να προστατεύσουν τα τροπικά δάση, να σώσουν τις θαλάσσιες χελώνες ή να βοηθήσουν τα παιδιά που ζουν στο δρόμο".
Σελ. 116. Κείμενο. "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" του Νίκου Δήμου, του ανθρώπου που έγραψε βιβλίο με τίτλο "Η δυστυχία να είσαι Έλληνας", πρωτοπαλίκαρο του ανθελληνισμού και της εκκλησιομαχίας.
Κείμενο 8 (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)
Κατηγορούμε συχνά την ανθρωπότητα πως, ενώ τον τελευταίο αιώνα έχει επιτελέσει τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, στον τομέα της ηθικής έχει μείνει πίσω.
Υπάρχει κάτι που αντικρούει αυτή την άποψη: η δημιουργία και παρουσία, στο δεύτερο του αιώνα μας, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGOs -Non Government Organizations). Πίσω από αυτά τα αρχικά κρύβονται πασίγνωστες κινήσεις, όπως η Γκρήν Πις, η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, η Ομάδα για την Προστασία των Μειονοτήτων κ.α (...).
Οι οργανώσεις αυτές λέγονται Μη Κυβερνητικές, γιατί δεν εξαρτώνται από κυβερνήσεις (ευτυχώς - η ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία τους). Οι πόροι είναι από εισφορές μελών, δωρεές, ιδρύματα και διεθνείς οργανώσεις. Η συνολική προσφορά τους είναι εντυπωσιακή: Έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, έχουν προστατεύσει πολλές χιλιάδες ανθρώπων από βασανιστήρια και καταπίεση, έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής.
Εδώ στην Ελλάδα τις αντιμετωπίζουμε περίεργα: Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των μαρτύρων του ιεχωβά, των σλαβόφωνων ή των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: Θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος.
Είμαι υπερήφανος που ανήκω στις περισσότερες από αυτές τις οργανώσεις. Πιστεύω πως ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενιαία και αδιαπραγμάτευτα, είναι η μόνη ιδεολογία που μας απέμεινε - αλλά και η μόνη που μας χρειάζεται.
Φιλικά, Νίκος Δήμου.
Σελ. 148. Τραγούδι - κείμενο "Don't worry be happy". Το τραγούδι μπορεί να ακουστεί σε ξενυχτάδικο όπου χασομερούν αργόσχολοι. Για σχολική όμως αίθουσα και για διδασκαλία της γλώσσα είναι απαράδεκτο. Καταρρακώνει την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και ακυρώνει την αποστολή του σχολείου.




Από το βιβλίο του Δημητρίου Νατσιού, δασκάλου, "Τα νεοταξικά βιβλία γλώσσας του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου"

Η "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ" ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ο σοσιαλιστής συνταξιούχος εκπαιδευτικός M. Coudrais ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος της ήσυχης κατά τα άλλα επαρχιακής πόλης του Clisson κοντά στην Nantes στη BΔ Γαλλία. Την κανονικότητα των ρυθμών της πόλης διατάραξε στο όνομα της «μουσικής διαφορετικότητας» μια εκδήλωση,φεστιβάλ που ονομάστηκε Hellfest « η Γιορτή της Κόλασης » που συγκεντρώνει το απάνθισμα συγκροτημάτων της σατανιστικής μουσικής.

Πρόκειται για μια γιορτή μίσους κατά του χριστιανισμού. Αντεστραμμένοι σταυροί ρίχθηκαν στην πυρά.
Οι μουσικοί επιδόθηκαν σε ύβρεις κατά των προσώπων του Χριστού και της Παναγίας. Μια μουσική προπαγάνδα που υποκινεί την βεβήλωση ιερών τόπων και κοιμητηρίων που στην Γαλλία τείνει να γίνει επιδημικό φαινόμενο. Αυτές οι εκδηλώσεις καταστρατηγούν το 1ο άρθρο του γαλλικού συντάγματος που ορίζει το σεβασμό όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων δηλώνουν οι περίοικοι . Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής κατήγγειλαν ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους γιατί διαταράχθηκαν από τα ουρλιαχτά τον εκκωφαντικό θόρυβο της ηχορύπανσης και την απίστευτη συμπεριφορά των συμμετεχόντων.
Υπογράφτηκε ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Η συλλογή υπογραφών ξεπέρασε τις 7500 για την ακύρωση του φεστιβάλ. Οι κάτοικοι δεν εισακούστηκαν αφού οι διοργανωτές αρνήθηκαν την αντιθρησκευτική αναφορά του όλου εγχειρήματος. Ο δήμαρχος του Clisson ο Jean-Pierre Coudrais συνδιοργανωτής του φεστιβάλ το χρηματοδότησε με 200.000 έως 1.000.000 ευρώ. Έχασε τις εκλογές από την τιμωρητική διάθεση των κατοίκων.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν λίγες πιθανότητες εκτός απροόπτου για ακύρωση του προγραμμματισμένου φεστιβάλ για το 2014.


πηγή lithosfotos.gr

Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!

Τώρα ποὺ τέλειωσε τὸ πανηγύρι, τὸ θέατρο σκιών, «ἡ γιορτὴ τῆς Δημοκρατίας» ὅπως λένε καὶ οἱ συνήθεις κολοκυθολογούντες – οἱ πολιτικοὶ νάνοι καὶ ἀρλεκίνοι – μπορούμε, συνοψίζοντας, νὰ αναφερθούμε σ’ αὐτὸ τὸ ἀνθρωπολογικὸ είδος ποὺ «έλαμψε» όλη τὴν προεκλογικὴ περίοδο: τὸν ὑποκριτή. Ἐλάχιστες φορές, δένοντας κόμπο τὴν καρδιά μου, στάθηκα ν’ ἀκούσω, τὶς οὐρανομήκεις ανοησίες καὶ αερολογίες των υποψηφίων.
Ἂν προσθέταμε τὶς ὑποσχέσεις καὶ τὶς ονειροφαντασίες τους, τὴν ἐπίδειξη ήθους καὶ ἐντιμότητας, λαμβάνοντας ὑπ’ όψιν καὶ τὸ γεγονὸς ότι οἱ μισοὶ περίπου Ἕλληνες κατέβηκαν στὸν «στίβο», θὰ νόμιζε κανεὶς ότι

ζούμε σὲ χώρα καὶ κράτος πρότυπο της οἰκουμένης. Καὶ ἀναρωτιέσαι περίλυπος πως καταντήσαμε περίγελός της... Ἂν όλοι αυτοί, καὶ κυρίως οἱ παχύτεροι, εννοώ... πολιτικώς, πίστευαν αυτὰ που λένε καὶ έπρατταν τὸ ἐλάχιστο, θὰ ήμασταν κάτι σαν Ἐλβετία των Βαλκανίων.
Ὅμως κάτω ἀπὸ τὴν εὐώδη κρούστα των λόγων κρύβεται τὸ δυσώδες τέρας της ὑποκρισίας. Ἀφιερώνουμε λοιπόν, τὸ παρὸν ἄρθρο στὸν.... ἀληθινὸ νικητὴ τῶν ἐκλογῶν: τὸν ὑποκριτή. (Μιὰ παρατήρηση γιὰ τὰ ἀποτελέσματα. Πρώτευσαν στὶς εὐρωεκλογὲς οἱ τηλεοπτικὲς ἐπωνυμίες. «Αὐτοὺς βλέπουν κάποιοι, αὐτοὺς ἐμπιστεύονται». Ὀρθώς μας κανοναρχεί ἡ λαϊκὴ μούσα: «Τὴν τύχη του κάθε λαὸς τὴν κάνει μοναχός του/ καὶ ὅτι του φταίει ἡ κούτρα του/ δὲν του τὰ κάνει ὁ ἐχθρός του». Ὅλα τ’ ἄλλα είναι περιττὲς ἀκαιρολογίες...

Ὁ ὑποκριτής, λοιπόν:
Βασιλεύει παντοῦ. Βρίσκει ρωγμὲς καὶ εισχωρεί στὸν κοινωνικὸ ἱστό, μολύνοντας τοὺς πάντες. Ἐξαπλώνεται σὰν νόσος λοιμική. Λόγω της ἐλαφράδας της ἐπιχωριάζει κυρίως στὰ ἀνώτερα κοινωνικὰ στρώματα. Εἶναι τόσο διαδεδομένο τὸ ψυχικὸν τούτο πάθος, ὥστε πλάστηκαν ἀρκετὰ συνώνυμά του, γιὰ νὰ περιγραφούν ὅλες οἱ ἐκφάνσεις του. Ἔτσι ὁ ὑποκριτὴς λέγεται ἀλλιῶς: ἀνειλικρινής, κρυψίνους, διπρόσωπος, ἰησουΐτης, ταρτούφος, ἀναξιόπιστος, κάλπικος, φαρισαίος, σουπιά, φίδι κολοβό, δόλιος, κίβδηλος, ψεύτικος, σκάρτος καὶ ἄλλα πολλά, παρόμοια καὶ ἠχηρά. Καὶ λαϊκὲς παροιμίες καυτηριάζουν τὸ ἀπεχθὲς αὐτὸ ἐλάττωμα. «Ἀπ’ ἔξω κούκλα κι ἀπὸ μέσα πανούκλα». «Ἀπὸ σιγανὸ ποτάμι νὰ φοβᾶσαι». «Βλέμμα χαμηλό, βλέμμα πονηρό». «Ἀλλὰ στὰ χείλη καὶ ἄλλα στὴν καρδιά».
Ἀρχαιότατο νόσημα η ὑποκρισία, συνομήλικό τῆς ἀνθρωπότητας. Ὁ προπάτωρ Ἀδὰμ κρύβει ὑποκριτικὰ τὴν παρακοὴ στὸν Θεὸ καὶ προβάλλει ὡς αἰτία του φόβου του, τὴν γύμνια του. «...τῆς φωνῆς σου ἤκουσα περιπατοῦντος ἐν τῷ παραδείσω καὶ ἐφοβήθην ὅτι γυμνὸς εἰμί..» (Γένεση 3,10). Καὶ ὅπως ὅλοι οἱ ὑποκριτὲς φορτώνει τὸ κακὸ στὸν πλησίον: «ἡ γυνὴ ἣν ἔδωκας μετ’ ἐμοῦ...». Δὲν ὑπάρχει χειρότερο κακὸ ἀπὸ τὰ ὡραία λόγια ποὺ σὲ ξεγελάνε, γράφει ὁ Αἰσχύλος στὸν «Προμηθέα Δεσμώτη». (στίχ. 685-686). Πολλοὶ ἐνώ κάνουν τὶς αἰσχρότερες πράξεις, μιλούν μὲ πολὺ ὡραίο τρόπο, ἀποφαίνεται ὁ Δημοκριτος. Ὁ Θεοφραστος, στὸ περίφημο σύγραμμά του «Χαρακτῆρες», πραγματεύεται μὲ σατιρικὸ τρόπο καὶ τὸν ὑποκριτή. «Ὁ ὑποκριτής», γράφει, «ὅταν πλησιάζει τοὺς ἐχθρούς του, δείχνει τάχα πὼς δὲν τοὺς μισεί, ἀλλὰ πὼς τοὺς ἀγαπᾶ καὶ τοὺς ἐπαινεί μπροστά τους, ἐνώ στὰ κρυφά τους κατατρέχει». Συμβουλεύει στὸ τέλος νὰ φυλαγόμαστε περισσότερο ἀπὸ τοὺς ὑποκριτὲς παρὰ τὰ φίδια. «Φυλάττεσθαι μᾶλλον δεῖ ἢ τοὺς ὄφεις». (Θεοφραστου, «Χαρακτῆρες» εκδ. Ζαχαρόπουλου, σέλ. 27).
Δριμύτατα ὅμως διαπομπεύονται οἱ ὑποκριτὲς Φαρισαίοι στὸ Εὐαγγέλιο. «Οὐαὶ ὑμίν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί». Ὁ Θεὸς τῆς ἀγάπης καὶ τῆς συγχώρησης, καταδικάζει μὲ τὸ τρομερὸ «οὐαὶ» (= ἀλίμονό σας) τοὺς ὑποκριτές. Τοὺς ὀνομάζει «ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν», ποὺ «διυλίζουν τὸν κώνωπα καὶ καταπίνουν τὴν κάμηλον». Τοὺς παρομοιάζει μὲ τάφους ποὺ «ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας». (Ματθ. Κγ’). Ἡ ὑποκρισία εἶναι τὸ ἀπόστημα, ἡ σαπίλα ποὺ κατατρώει τὰ θεμέλια της κοινωνίας, ὕπουλα καὶ κρυφά, γι’ αὐτὸ ἐπισύρει καὶ τὴ θεϊκὴ «ὀργή». Στὴν νεότερη Ἑλλάδα ὁ ὑποκριτὴς τράβηξε τὴν προσοχὴ τοῦ μυστήριου αὐτού Κεφαλλονίτη Λασκαράτου, ὥστε νὰ τὸν συμπεριλάβει στὸ περίφημο βιβλίο τοῦ «Ἰδοὺ ὁ Ἄνθρωπος». Γράφει: «Ὁ ὑποκριτὴς προσποιείται ἁγιοσύνη καὶ είναι ἀνόσιος, φιλία καὶ είναι ἀδιάφορος, αὐταπάρνηση καὶ είναι ἐγωιστής, πατριωτισμὸ καὶ είναι πλάνος. Ὅλα τα εἴδη της ἀρετής τὰ προσποιείται ὁ ὑποκριτής.... κατακρίνει τὴν διαφθορὰ της κοινωνίας καὶ είναι οὐσιωδώς διεφθαρμένος...».
Ὁ κοινωνιολόγος Εὐάγγελος Λεμπέσης στὸ περιβόητο βιβλίο του «Ἡ τεραστία κοινωνικὴ σημασία των βλακών ἐν τῷ συγχρόνω βίω», πιὸ παρηγορητικός, θεωρεί, μάλλον ταυτίζει, τὴν ὑποκρισία μὲ τὴν βλακεία. Τὸ ἔργο γραμμένο στὶς ἀρχὲς τοῦ 20ου αἰώνα, τέμνει μὲ ὀξύτητα καὶ εὐθυκρισία, τὴν λιμνάζουσα κοινωνία, ποὺ ἀποτελεί «ἕνα συνονθύλευμα ἀθλίων καὶ μετρίων ποὺ ἐπικαλείται καὶ καπηλεύεται τὸ λαό, μωραίνει τὴν ζύμη καὶ ἀλλοιώνει τὸ φύραμα». Ὁ ὑποκριτὴς – βλάκας, σημειώνει, «προοδεύει» στὴν κοινωνία ἢ στὸ κράτος, γιατί «τὴν ἄνοδον αὐτοῦ διευκολύνουν πλείστα πρὸς τούτο εἰδικὰ προσόντα: παντελὴς ἔλλειψις προσωπικότητος, ἥτις ἐκδηλοῦται εἰς τὴν χρονίαν ἀπουσίαν γνώμης ἐπὶ παντὸς ζητήματος ἢ ἡ ὀλιγόλογος ἀνιαρότης αὐτού, ἐκλαμβομένης ὑπὸ των ἀφελών ὡς βαθύνοια καὶ σοβαρότης. Ἡ ἀνεπανόρθωτος ἔλλειψις πνεύματος καὶ πολιτισμοῦ». Τὰ συνηθέστερα, γράφει, ὅπλα των ἀνθρώπων αὐτών είναι τὸ ψεύδος, ἡ ραδιουργία, ἡ διαστροφὴ καὶ ἡ συκοφαντία. Ἀξιοσημείωτη καὶ ἡ παρατήρησή του ὅτι «ἡ παραγωγὴ βλακών (τοὺς ὁποίους ἐπαναλαμβάνω, ταυτίζει μὲ τοὺς ὑποκριτὲς) δὲν είναι ταξική. Ἡ ὑποκρισία καὶ ἡ βλακεία ἀνθούν σ’ ὅλα τα κοινωνικὰ στρώματα. «Ἡ πονηρὰ φύσις δὲν ἔδωκεν εἰς ὠρισμένην τινὰ κοινωνικὴν τάξιν τὸ ἐπίζηλον τοῦτο προνόμιον... δὲν ἐστέρησε ἀπὸ οὐδεμία κοινωνικὴν τάξιν της σοβαράς συμβολής των». Μὲ τὸ ἔργο του στρέφεται κυρίως κατὰ των φαύλων μὲ τὰ προσωπεία του ἤθους, της ἀξίας καὶ της ἐντιμότητας, ποὺ ὅταν βρουν εὐκαιρία διαποτίζουν τὰ πάντα μὲ τὴν ὀσμὴ καὶ τὸ δηλητήριο της διαφθοράς. 

Σήμερα ἰδίως μπουκώσαμε ἀπὸ «ἀναστήματα» πνευματικά, πολιτικά, ἀθλητικά, ὅλους αὐτοὺς τοὺς σοβαροφανείς Φαρισαίους, ποὺ ψυχοπονούν γιὰ τὸν τόπο καὶ τὸν πολιτισμό του καὶ τὸν κλέβουν ἀνενδοίαστα διαπλεκόμενοι ή πατούν ἐπὶ πτωμάτων, γιὰ νὰ ἀνέλθουν στὰ ὑψηλὰ στρώματα. Ἐκεί, «ψηλὰ» ἀναπνέουν «οἱ δήθεν», οἱ ὑποκριτές, ἐλεύθερα. Ἐκκολαπτήριο της ὑποκρισίας είναι ἡ ἐξουσία, ἡ δοξομανία, ἡ ἐπωνυμολαγνεία. Καὶ ὅπως θὰ ἔλεγε ὁ ἀείμνηστος καθ. Ἄπ. Βακαλόπουλος, ὡς πότε τὸ φάντασμα τοῦ Διογένη θὰ τριγυρνᾶ τὴν Ἑλλάδα, μέρα μεσημέρι, μὲ τὸ φανάρι στὸ χέρι, ζητώντας πραγματικούς, γνήσιους ἀνθρώπους!
Τὸ ἔργο του Λεμπέση περὶ της σημασίας των βλακών στὸν σύγχρονο βίο ἑρμηνεύει καὶ τὰ ἀποτελέσματα των ἐκλογών. Τὰ Μνημόνια καὶ λοιπὲς ξεσκονίστρες της ἐξουσίας διατήρησαν τὶς δυνάμεις τους. Τὸ κοπάδι δὲν είναι ζαλισμένο, ἀλλὰ φοβισμένο καὶ συγχυσμένο...

Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

ΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ(;) ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ...

Στο παρακάτω κείμενό μου, σας παραθέτω σταχυολογώντας μερική από τη δράση των Εθνοκτόνων κομμάτων μας στο ευρωκοινοβούλιο. Σας παραθέτω θέσεις και αποφάσεις τους, που ουδείς θα πίστευε πως είναι δυνατόν να ψηφίζονται από Έλληνες ευρωβουλευτές.
Βλέπετε οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ μακριά και όλοι αυτοί πιστεύουν πως τα μαντάτα τους είναι δύσκολο να φτάσουν στην Ελλάδα.



ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
- Στην έκθεση Ιθκέρδο Ρόχο για τον φονταμενταλισμό και την τροπολογία αρ. 7 «να μην αποτελεί το θρήσκευμα στοιχείο ταυτότητας των πολιτών». ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Δημητρακόπουλος, Τρακατέλης κ.ά.)
- Οι ίδιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψηφίζουν και την τροπολογία αρ. 9, που προνοεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
- «Υπερπολιτικοποιείται η Εκκλησία», υποστηρίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ (8.2.2005).
- Ο Ι. Βαρβιτσιώτης προτείνει βελούδινο διαζύγιο Κράτους και Εκκλησίας (ΕΘΝΟΣ – 8.2.2005).
Ο ίδιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητεί να επιτρέπεται η καύση των νεκρών (ΒΗΜΑ - 5.2.2006).
- Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Μαυρομάτης αξιώνει (Δ.Τ. 23.5.2005) η θανάτωση των βοοειδών εντός της Ε.Ε. να γίνεται σύμφωνα ... με τις επιταγές του Ισλάμ!

 

ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ υποστηρίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (17.11.2004) να δοθεί ψήφος στους μετανάστες.
Την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών στα λιμάνια, παρά την θύελλα αντιδράσεων από τις Ενώσεις Λιμενεργατών σε όλη την Ευρώπη.
ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Χατζηδάκης, Βακάλης, Κράτσα και Κασιώτου.
Την Έκθεση Sainjon κατά της παιδικής εργασίας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Χριστοδούλου, Αργυρός κ.ά.)
 

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ»
ΥΠΕΡ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και του «ευρω-Φακελώματος», ψηφίζουν για λογαριασμό της NΔ οι Ευρωβουλευτές της, Τρακατέλλης, Χατζηδάκης, Γκλαβάκης και Βακάλης.

 

ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Ψήφισμα που κατατέθηκε (20.9.1995) για την παύση των πυρηνικών δοκιμών. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το σύνολο των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

 


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Έκθεση κ. Fantuzzi για τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης για φέτα, κρασί, ελαιόλαδο κλπ (17.1.1997).
Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ απουσιάζουν από την ψηφοφορία πλην του (τότε ευρωβουλευτή ) Ν. Κακλαμάνη!!!

 

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ
«Ορυμαγδός στοιχείων στα πορίσματα για τους χρυσοθήρες της Σοφοκλέους»
«Πρώτος μεταξύ κερδισμένων είναι ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ι. Αβέρωφ (1.217.442.538 δρχ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» 15.6.2005). ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ -Ένα εκατομμύριο ευρώ και πλέον οι επενδύσεις του στο ελληνικό αλλά και ξένα χρηματιστήρια, «ΘΕΜΑ» 4.2.2006.
 


ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΚΡΟΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ
Για την φορολόγηση τόκων αποταμιεύσεων με ελάχιστο ποσοστό 15%. ΥΠΕΡ μαζικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, και ΚΚΕ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Έκθεση Φαγιό για περιορισμό της χρήσης κάποιων επισήμων γλωσσών της Ε.Ε., με ενδεχόμενο να αποκλειστεί και η Ελληνική γλώσσα.
ΥΠΕΡ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Χατζηδάκης, Αργυρός, Μούσχουρη κ.ά..

 

«ΜΠΟΥΡΔΑ» Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων- δηλώσεις στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 98,9 στις 26.10.05 από τον Ν. Γεωργιάδη, βουλευτή της ΝΔ και συν-συγγραφέα του βιβλίου «ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑI ΤΙΓΡΕΙΣ» το οποίο πόνημα συνέγραψε μετά του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη…

 

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν μαζικά 7 Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν 9 Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Με συντριπτική πλειοψηφία 76% ο ελληνισμός της Κύπρου είπε ΟΧΙ στην φιλότουρκη ψήφο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι σήμερα όμως οι Κύπριοι πληρώνουν τα σπασμένα από το γεγονός ότι απέρριψαν την ανθελληνική παρότρυνση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Διότι θεωρήθηκε ότι είναι αδιάλλακτοι και δεν επιθυμούν λύση του προβλήματος, κάτι βέβαια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
Τίθεται θέμα χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων, κάτι που εδραιώνει το ψευδοκράτος που ενισχύεται οικονομικά από την Ε.Ε. Υπερ της χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων σύσσωμη η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Κατά ο ΛΑΟΣ, ΑΠΟΧΗ από το Κ.Κ.Ε.

 

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
Στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που αξιώνεται η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο, υπήρξαν Έλληνες Ευρωβουλευτές, που έδειξαν να μην ενοχλούνται από την παρουσία του Αττίλα στην Ελληνική μεγαλόνησο. ΚΑΤΑ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής ψήφισαν: Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ), Κατερίνα Mπατζελή (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΝ).
 


ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Διεύρυνση της ΕΕ- Ένταξη της Κύπρου και των άλλων 9 χωρών στην Ε.Ε. (Έκθεση του ευρωβουλευτού κ. Μπροκ, 13.6.2002)
ΚΑΤΑ το ΚΚΕ! (Ενώ το ΑΚΕΛ στην Κύπρο πάσχιζε για τη ένταξη στην Ε.Ε.!)
ΑΠΟΧΗ ο ΣΥΝ δια του Παπαγιαννάκη! Ο κ. Αλαβάνος απουσιάζει από την ψηφοφορία…. Από το ΠΑΣΟΚ απουσιάζουν από την ψηφοφορία τρεις ευρωβουλευτές και από τη Ν.Δ. άλλοι δύο (Αβέρωφ και Φωλιάς)
Αποτέλεσμα από τους 25 Έλληνες ευρωβουλευτές μόλις οι μισοί, 13, δίνουν θετική ψήφο στη διεύρυνση της Ε.Ε., άρα και στην Κύπρο!
 

ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ»
Στην πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η ρατσιστική και φασιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», που σημειωτέον είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας πολλών Κυπρίων αγνοημένων, των Ισαάκ και Σολωμού και των επιθέσεων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το τελικό ψήφισμα που δεν περιλαμβάνει τίποτε για τους «Γκρίζους Λύκους», την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑ: Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑ.Ο.Σ.) και Α. Παφίλης (ΚΚΕ). ΑΠΟΧΗ: Δ. Παπαδημούλης.(ΣΥΝ)

CASUSBELLI
Τροπολογία που ζητούσε να αποσύρει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


πηγή dynati-ellada.gr

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ. ΤΥΧΑΙΟ; (ΦΩΤΟ)

Σύμπτωση; Eμείς λέμε όχι!...










 
 
πηγή apantaortodoxias.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΧΑΛΑΛ" ΠΟΡΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ...

Ένα μέρος που λέγεται «Θερμή Ημισέληνος» θα παρέχει υπηρεσίες από κορίτσια σε ευσεβείς μουσουλμάνους. Πρόκειται για ένα μουσουλμανικό οίκο ανοχής στην καρδιά της Ευρώπης, στο Άμστερνταμ, που εγκρίθηκε από τρεις «καταξιωμένους» ιμάμηδες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο την σχετική ιστοσελίδα ‘on Islam’.

«Οι Μουσουλμάνοι είναι όπως όλοι οι άνθρωποι, μερικές φορές, επίσης, θέλουν να πάνε στις πόρνες, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν από φόβο για το ‘σπάσιμο’ των κανόνων της θρησκείας», είπε στους δημοσιογράφους ο Τζάναθαν Σουίκ, διευθυντής του μελλοντικού ιδρύματος. «Σήμερα, χάρη στο bar ‘Ημισέληνος’, όλοι οι Μουσουλμάνοι που επιθυμούν να πάνε με γυναίκα, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς να υποπέσουν σε ‘Χαράμ’».[ Χαλάλ = σύμφωνα με την παράδοση και Χαράμ=αμαρτία]
Για να είναι ‘χαλάλ’ το πορνείο, θα πρέπει «τα κορίτσια να ακολουθούν αυστηρές προδιαγραφές. Θα απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Θα προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, ακόμη και αν χρόνος της προσευχής συμπίπτει με την συνεύρεση με τον πελάτη. Επίσης θα ελέγχονται αιματολογικά κάθε δύο μήνες».
Στις μουσουλμανικές χώρες που ζουν κάτω από το νόμο της
Σαρία, η πορνεία απαγορεύεται αυστηρά.
Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, ασκείται υπό το πρόσχημα του «προσωρινού» γάμου. Οι πλούσιοι άνδρες «νυμφεύονται» κορίτσια και τα πληρώνουν για τις υπηρεσίες τους, μετά από λίγο καιρό, ο γάμος θα λυθεί με το αζημίωτο από τους άνδρες, σημειώνει το δημοσίευμα.


πηγή pygmi.gr

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ Ή Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ;

Tι σημαίνει ο πρόσφατος σεισμός στο ρήγμα της Ανατολίας;
Θεοσημείο, προειδοποίηση;


Δεν είναι μόνο το ρήγμα της καθ' ημάς Ανατολής, είναι και το ΡΗΓΜΑ του ΓΟΓΛΟΘΑ. Ποιο από τα δύο θα ενεργοποιήσει το άλλο;

"Σήμερα είναι καιρός να ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, αν συμβεί κάτι, δεν ξέρω τι θα γίνει. Είθε να μην επιτρέψη ο Θεὸς να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό,με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάει να σώσει τον εαυτό του και θα τραβήξει την πορεία του".
Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να αμη μας εγκαταλείψει ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα.

(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΣΟΥΡΩΤΗ)

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Για να ξέρουμε τι κοινωνούμε και τι τρέχει στις φλέβες μας..!!!

 πηγή  yiorgosthalassis.com
 
 

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ;;;

Ωραία σύμβολα έχετε ..
Να τα χαίρεστε...
Τι δουλειά έχουν τα τρία 6άρια στην ιστοσελίδα του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) ;



πηγή aoratopedio.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ...(;;;) (VIDEO)

Τα αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών δίνουν πολλά μηνύματα...Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός τα είχε δει όλα...(και ένας τυφλός μπορεί να αντιληφθεί πως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα πραγματοποίησης αυτών των προφητειών)...Φυσικά ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει και να δώσει απαντήσεις μόνος του όσων αφορά την πολιτειακή δυσπλασία..!!! Ότι και να κάνουν, τα προφητικά μελλούμενα θα ολοκληρωθούν και η "πολιτειακή ανωμαλία" θα μεγιστοποιηθεί όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία εθνικών εκλογών..!!!