Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι κίνδυνοι πού μάς απειλούν καθημερινά είναι πολλοί και ποικίλοι. Κίνδυνοι πού απειλούν άμεσα τη ζωή μας. Κίνδυνοι από τούς κλέφτες, τούς ληστές, τούς τρομοκράτες, τούς απαγωγείς.Φθάσαμε στο σημείο να μη νιώθουμε καμιά ασφάλεια όχι μόνο στο δρόμο, αλλά και μέσα στο σπίτι μας.
Αλλά, εκτός από τούς κινδύνους αυτούς πού απειλούν τη ζωή μας, υπάρχουν και οι άλλοι κίνδυνοι, πού απειλούν την ψυχή μας. Πού απειλούν την πίστη μας. Κι αυτοί οι κίνδυνοι προέρχονται από τούς αιρετικούς. Είναι και αυτοί δυστυχώς πολλοί στην πατρίδα μας. Μπορείς να τούς συναντήσεις ακόμη και στα χωριά. Μερικοί μάλιστα αιρετικοί είναι τόσο θρασείς, ώστε
μπαίνουν πεισματικά και μέσα στα σπίτια μας, για να μάς «διδάξουν» το λόγο τού Θεού. Οι πεισματικοί, αδιάκριτοι, όσο και ανεπιθύμητοι αυτοί αιρετικοί, οι οποίοι δικαιολογημένα σε εξοργίζουν, είναι οι πασίγνωστοι «Μάρτυρες τού Ιεχωβά».

Δεν είπαμε όμως τι σημαίνει «αιρετικός». Πώς προέκυψαν οι άνθρωποι αυτοί; τι ήταν πρώτα και πώς έγιναν αιρετικοί; Πρώτα, ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι κι αυτοί. Ήταν το ίδιο με όλους μας. Δυστυχώς «ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ. ιβ΄ 9), ο Σατανάς, αφότου ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία του, άρχισε το σατανικό του έργο. Άρχισε να σπείρει τις πλάνες του. Και πέτυχε να πλανήσει μερικούς χριστιανούς σε σημείο να διδάσκουν αιρετικές διδασκαλίες. Διδασκαλίες, πού ήσαν αντίθετες με εκείνες πού κήρυξε ο Χριστός. Διδασκαλίες νοθευμένες. Αυτόν τον κίνδυνο τον επεσήμαναν έγκαιρα και ο Κύριος και οι Απόστολοι.
 

Κι αυτό πού είπαν αρχικά ο Κύριος και μετέπειτα οι Απόστολοι, δυστυχώς έγινε.

Παρουσιάσθηκαν ψευδοπροφήτες, δηλαδή ψευδοδιδάσκαλοι, πού με την επήρεια τού Σατανά, κήρυτταν νοθευμένη τη διδασκαλία τού Χριστού μας. Εμφανίσθηκαν άνθρωποι, χριστιανοί εγωπαθείς, πού δίδασκαν διδασκαλίες, οι οποίες διέστρεφαν τήν αλήθεια και αποσπούσαν πιστούς από την Εκκλησία τού Χριστού και τούς έκαναν οπαδούς τους.
Όσο υπάρχει ο Διάβολος στον κόσμο, πάντα θα πολεμά τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία τού Χριστού. Άλλοτε με το ξίφος, άλλοτε με την πέννα και άλλοτε με τις αιρέσεις.

Ιδιαίτερα με τις αιρέσεις. Γιατί οι αιρέσεις είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο. Ο αιρετικός δεν πολεμά την Εκκλησία με το ξίφος, αλλά με το λόγο και το δόλο. Με τη διαστροφή της αλήθειας. Με το ψέμα. Γι΄ αυτό ακριβώς, τα τελευταία χρόνια πού ο Διάβολος μαίνεται κατά της Εκκλησίας τού Χριστού, οι αιρέσεις πολλαπλασιάζονται. Ποια πρώτη και Ποια δεύτερη να αναφέρουμε; Αλλά, προσοχή! Οι ίδιες οι αιρέσεις Δεν παρουσιάζονται σαν αιρέσεις πού είναι, αλλά παρουσιάζονται σαν Εκκλησίες!!! Αυτό είναι το περίεργο. Το τραγικό. Και ενώ ο Χριστός ίδρυσε μιά μόνο Εκκλησία, τη δική του Εκκλησία, έρχονται οι αιρεσιάρχες και ονομάζουν τις αιρέσεις τούς Εκκλησίες. σαν να ίδρυσε ο Χριστός χίλιες-δυο Εκκλησίες. Αυτό και μόνο μαρτυρεί την τραγική πλάνη, στην οποία βρίσκονται.

Προσέχετε από τούς ψευδοπροφήτες των ημερών μας, από τούς οποίους ο ένας κατόπιν τού άλλου, ιδρύει και τη δική του «Εκκλησία» - αίρεση, για να μάς παγιδεύσουν στην πλάνη. Αλλά και από κάθε παραθρησκευτική οργάνωση, η οποία απειλεί όχι μόνο την ψυχή μας, αλλά και τη ζωή μας, όπως το ίδιο να προσέχουμε και από τα περιοδικά τους, με τούς εντυπωσιακούς τίτλους:

«ΣΚΟΠΙΑ». «ΞΥΠΝΑ». «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ». «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ». «ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ». «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ». «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ». «Ο ΔΡΟΜΟΣ». «ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ». «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ». «Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ». «Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ». «ΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ». «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ». «ΝΕΑ ΠΝΟΗ». «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ». «ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ». «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ – ΦΩΣ». «ΛΥΤΡΩΜΕΝΑ ΝΕΙΑΤΑ». «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ». 


Μ΄ όλα αυτά επιδιώκουν νά πνίξουν, σαν αράχνη, την ορθόδοξη πίστη μας και να μάς απομακρύνουν από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία τού Χριστού, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

πηγή zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου