Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Tην ώρα που 1.000 κορυφαίοι Τούρκοι διανοούμενοι εξέφρασαν... δημόσια και καθαρά την θέση τους κατά της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί και υπέρ της διατήρησης της σε Μουσείο, μια εθνικιστική ισλαμιστική οργάνωση - ο << Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας>> – γνωστοποίησε ότι το Σάββατο 31 Μαΐου στις 04.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο …<<τέμενος>> της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα εντελώς προκλητικά στην ανακοίνωση καλεί τους ισλαμιστές να έχουν μαζί το ”σετζαντέ” τους – δηλαδή το μικρό χαλί πάνω στο οποίο γίνεται προσευχή των μουσουλμάνων!
Όσο και αν η οργάνωση αυτή δεν αποτελεί κάτι το σοβαρό από πλευράς απήχησης και οντότητας, η κίνηση έχει την σημασία της διοτι φορτίζει το κλίμα αλλά και γιατί υποδαυλίζεται από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης του ΑΚΡ και τον ίδιο τον κ. Ερντογάν που έχει στα σχέδιά του την ίδια επιδίωξη- και το λέει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα μέλη του <<Συνδέσμου Νεολαίας της Ανατολίας>> ανακοίνωσαν ότι το πρωί του Σαββάτου θα κάνουν ναμάζι (προσευχή) στην Αγία Σοφία με επικεφαλής τον ιμάμη Μπασφάρ, γράφει η Μιλιέτ.

Σε δημοσίευμα της η Taraf, με τον τίτλο «Θα χάσει η Τουρκία», γράφει ότι ο κ. Τζεβάτ Ερντέρ, μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων της Unesco, είπε πως για το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη το 1985 έγινε δεκτή στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς ο σημαντικότερος παράγοντας ήταν η Αγία Σοφία.
Ο κ. Ερντέρ τόνισε ότι σε περίπτωση που μετατραπεί η Αγία Σοφία τώρα σε τέμενος ενδέχεται να αφαιρεθεί από τον κατάλογο αυτό.
Η πρόταση για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα είναι μια πρόταση η οποία επισημαίνει πως το Ισλάμ δεν μπορεί να συμβιώσει με άλλες θρησκείες ειρηνικά και ήρεμα.


πηγή onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου