Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Η αμφιβολία είναι εχθρός της Πίστης. Εάν δεν διαλυθεί, θα μεγαλώσει στο μυαλό μας και θα καταστρέψει την πίστη μας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε αυτή την καταστροφή είναι να κάνουμε ερωτήσεις και να επιδιώκουμε πειστικές απαντήσεις που θα μπορούν να διαλύσουν τις αμφιβολίες μας.

Τι είναι η τριαδικότητα του Θεού;



Η χριστιανική πίστη βασίζεται στην Αγία Τριάδα, η οποία είναι: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Και τα τρία μαζί είναι ο Ένας και Μοναδικός Θεός. Ένας τριαδικός Θεός.

Η ανθρώπινη κατανόηση ή οι γλώσσες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες να εκφράσουν την ομορφιά και την απεραντοσύνη του Ενός, αλλά τριαδικού Θεού. Ο καλύτερος τρόπος για να επεξηγήσουμε ένα πολύπλοκο θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα που μπορεί να γίνει κατανοητό. Υπάρχει μία φλόγα αν και υπάρχουν τρία κεριά. Η ουσία της φλόγας είναι: θερμότητα και φως.

Τα 3 κεριά μπορούν να είναι είτε μία φλόγα ή μπορεί να είναι ξεχωριστά και κάθε ένα θα έχει την ίδια ουσία της θερμότητας και του φωτός, η οποία είναι μοναδική για τη φλόγα.

Ωστόσο, αν και το 1ο κερί έχει φλόγα, το 2ο κερί έχει φλόγα, το 3ο κερί έχει φλόγα, αλλά όταν είναι ενοποιημένα έχουν μόνο μία φλόγα.

Ομοίως ένα από τα 3 κεριά μπορεί να διαχωριστεί. Για παράδειγμα, ένα κερί μπορεί να διαχωριστεί για να θερμάνει και να φωτίσει ένα άλλο δωμάτιο που βρίσκεται στο σκοτάδι για κάποιο διάστημα.

Αυτό το κερί μπορεί να επιστρέψει τότε στην κεντρική φλόγα και να στείλει μια άλλη φλόγα για να την αντικαταστήσει με σκοπό να διατηρήσει τη ζεστασιά και το φως του συγκεκριμένου δωματίου που είχε ήδη προετοιμαστεί για να φύγει από το σκοτάδι.

Υπάρχει ένας Θεός αν και έχει τη τριαδικότητα του Πατέρα, Υιού και Αγίου Πνεύματος. Η ουσία του Θεού είναι: Αγάπη = Θερμότητα και Σοφία = Φως.
 

Η Αγία Τριάδα μπορεί να ενοποιηθεί σε ένα Θεό ή μπορεί να διαχωριστεί και κάθε ένα θα έχει την ίδια ουσία της αγάπης και της σοφίας, η οποία είναι μοναδική για το Θεό.

Συνεπώς, αν και ο Πατέρας είναι Θεός, ο Υιός είναι Θεός, το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, αλλά όταν είναι ενωμένοι, υπάρχει ένας και μοναδικός Θεός.


πηγή pierrebittar.com
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου