Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ


Άοπλοι ορθόδοξοι πιστοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από Oυκρανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Donetsk στις 28 Μαίου.Τους έκαψαν ζωντανούς.

“Ορθόδοξοι πιστοί του Donetsk μετά από μια λιτανεία του σταυρού γύρω από το κτίριο της Διοίκησης του Donetsk κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο για να τοποθετηθούν ανάμεσα από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές για να σταματήσει η αιματοχυσία. Αλλά οι στρατιώτες

τους έκαψαν ζωντανούς» καταγγέλει ο αντιπρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk, Andrey Purgin στην Izvestia.

Σύμφωνα μ΄αυτόν τα σώματά τους κείτονται μαζί με άλλων λίγο πριν από το κεντρικό κτίριο του αερολιμένα (βλ βίντεο). «Δεν ξέρουμε πόσοι είναι εκεί. ” Ο αρχηγός του DNR Denis Pushilin τόνισε ότι θα μπορούσαν να περισυλλέξουν τα πτώματα αλλά ελεύθεροι σκοπευτές έριχναν εναντίον όποιου επιχειρούσε να προσεγγίσει το σημείο.( Interfax 29/05/14)




Το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο στις 28/05/14 δημοσίευσε δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου: H ελληνοκαθολική (oυνιτική) Eκκλησία της Ουκρανίας δραστηριοποιείται στην πολιτική χρησιμοποιώντας συνθήματα και δηλώσεις οξύτατα ρωσοφοβικές και δημόσια επιτίθεται κατά της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης το Ουκρανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (28/05/14) απηύθυνε δραματική έκκληση προειδοποίηση:

« Πληροφορούμαστε ότι έως και 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες καθώς κινήθηκαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς το αεροδρόμιο.Το Ντόνετσκ είναι πλέον περικυκλωμένο από ουκρανούς εθνικιστές. Όλοι οι δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί .Οι κάτοικοι είχαν διωρία 3 ωρών να εγκαταλείψουν την πόλη. Αλλά πού να πάνε; Περιμένουμε ότι απόψε ή αύριο κάτι τρομερό θα συμβεί. Σε 2 μόνο ημέρες ημέρες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Αυτό είναι εμφύλιος.”




Καθώς γενικεύεται η εμφύλια σύρραξη , 175 παιδιά σχολικής ηλικίας φυγαδεύθηκαν από το Slavyansk για την Κριμαία όπου οι αρχές θα αναλάβουν τη σίτηση και στέγασή τους καθώς και τα έξοδα μεταφοράς. Σήμερα τα παιδιά πρόσφυγες έφθασαν στη Συμφερούπολη , όπου δήλωσαν σε τοπικούς δημοσογράφους ότι φοβούνται τον πόλεμο και ότι ελπίζουν να έχει λήξει όταν επιστρέψουν.


Με κίνδυνο της ζωής του κάποιος πολίτης γίνεται ρεπόρτερ για να μεταφέρει την εικόνα της αποσύνθεσης των πτωμάτων στον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο του Donetsk που είναι σπαρμένος με πτώματα. Δολοφόνησαν το γιατρό του ασθενοφόρου και την νοσοκόμα, των οποίων οι σοροί βρίσκονται στις θημωνιές. Η μεταφορά τους εκεί και η γύμνια του σώματος της νοσοκόμας έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά…

πηγή sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου