Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;;;

ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ + ΕΘΝΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ = ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ......

ΔΕΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ

Σε υποχώρηση βρίσκονται δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών σύμφωνα με την «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία υπογραμμίζει ότι δοκιμάζονται καθημερινά το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος), το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος), το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).

Παράλληλα, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν φαίνεται να προωθείται αποτελεσματικά (άρθρο 106 Συντάγματος), ενώ «η αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντάγματος) και η ειδικότερη έκφρασή της, της συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ. 5 Συντάγματος), συχνά αγνοούνται, με αποτέλεσμα να απειλείται η απόλαυση ακόμα και του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας (άρθρο 17 Συντάγματος)».Επιπλέον, σύμφωνα με την Εταιρεία, η ατελής εφαρμογή, στην πράξη, των επίμαχων συνταγματικών διατάξεων, «δυσχεραίνει ακόμη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών (άρθρο 5 Συντάγματος) και προσβάλλει την αξία του ανθρώπου, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 Συντάγματος)».

«Η υπολειτουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου, που προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ.1 Συντάγματος) έχει φτάσει σε οριακό πλέον σημείο, απειλεί την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή 
robby.gr

ΤΟ ΙΣΛΑΜ "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Στο 9% του συνολικού βρετανικού πληθυσμού έφτασαν οι Βρετανοί μουσουλμάνοι
Πληθυσμιακή μελέτη έδειξε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το 9% του πληθυσμού σήμερα είναι Μουσουλμάνοι συμπεριλαμβανομένων των 3,5 εκατομμύρια παιδιών ηλικίας έως και 4 ετών.

Στη δεκαετία 2001/2011, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Αγγλίας και της Ουαλίας αυξήθηκε από το 1,6 εκατομμύρια στο 2,7 εκατομμύρια ενηλίκων ατόμων καταλαμβάνοντας το 4,8 τοις εκατό του πληθυσμού.

Πιστεύεται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στο υψηλό ποσοστό γεννήσεων και σε ένα μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη μετανάστευση από τη Νότια Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι το Ισλάμ θα γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της βρετανικής κοινωνίας, όπως είπε ο βοηθός γενικός γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, Ibrahim Mogra:

« Αυτή η γενιά είναι βρετανική. Αισθάνεται ότι βρίσκεται στην πατρίδα τους. Δεν είναι ότι η Βρετανία θα γίνει μια μουσουλμανική χώρα, αλλά ότι η Βρετανία θα επιτρέψει την πρακτική του Ισλάμ, η οποία έχει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μουσουλμάνων. Είναι μια μεγάλη χώρα και θεωρείται ως πατρίδα μας», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
 

Πηγή   ieroslochos.gr

ΤΟ GOOGLE EARTH ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΝΤΑΛΦΑ (VIDEO)

Σε μυστήριο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη φωτογραφίας στην περιοχή του Καζακστάν, η οποία απεικονίζει μια τεράστια καλοσχηματισμένη πεντάλφα.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ, Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...

«Επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών έχουν ξεκινήσει οι Εφορίες με εντολή του υπουργείου Οικονομικών και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων. Με το πάτημα ενός πλήκτρου δηλαδή
κατάσχουν τις οικονομίες των Ελλήνων, μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που τους επιβάλλονται. Από τις αρχές του 2014, τέσσερις μόνο Εφορίες, της Ηλιούπολης, της Κηφισιάς, του Πειραιά και της Α’ Αθηνών έχουν κάνει περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής κατάσχεσης εφαρμόζεται πιλοτικά στις 4 αυτές εφορίες, ενώ από τα τέλη Μαρτίου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή να εφαρμοσθεί απ’ όλες τις εφορίες της χώρας. Φανταστείτε τότε τι έχει να γίνει.
Δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς των πολιτών για οφειλές μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Γιατί φυσικά δεν μιλάμε για όσους χρωστούν περισσότερα ή κλέβουν την εφορία. Αυτοί τα έχουν κάνει «πλακάκια» με το σύστημα ή έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό.Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πώς τα 500 ευρώ ως γενικό ακατάσχετο ή τα 1.500 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό για να μην κατάσχονται μισθοί και συντάξεις.
Αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ παραπάνω τότε το μακρύ χέρι της εφορίας δεσμεύει αυτομάτως τα χρήματα, εφόσον υπάρχει «ηλεκτρονικό ένταλμα», και προχωρά σε κατάσχεση χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση.
Αυτό σημαίνει πώς κανείς πολίτης που έχει οφειλή προς το Δημόσιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Κινδυνεύει με αρπαγή των χρημάτων του ακόμη και αν δεν οφείλει ο ίδιος, αλλά κάποιο μέλος της οικογένεια τους.
Το 2013 είχαν γίνει περισσότερες από 40.000 κατασχέσεις καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών. Ο αριθμός αυτός, θα ωχριά μπροστά σε αυτό του 2014.
Ετοιμάζονται να κάνουν εισβολή και να σαρώσουν ότι έχει απομείνει στους λογαριασμούς των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν ανέγγιχτους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία όσων αποδεδειγμένα έκλεψαν το δημόσιο ή διακίνησαν «μαύρο χρήμα» και βρίσκονται στη φυλακή.
Εκεί αδυνατούν να εντοπίσουν τα χρήματα και το σύστημα κωλύεται να δεσμεύσει ακίνητα. Όταν πρόκειται όμως για 500+1 ευρώ κατάθεση ενός μικροοφειλέτη τα αρπάζουν σε χρόνο απίστευτο.
Το επόμενο βήμα είναι να εισβάλουν στα σπίτια μας και να ψάχνουν στα στρώματα αν έχουμε κρυμμένα κάποια ευρώ.
 

Πηγή  7spymania.gr

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! (VIDEO)

Μήνυμα αδελφοσύνης!!! Έλληνες ενωθείτε!!!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!! (VIDEO)










ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.




ΠΗΓΗ:dexiextrem

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΛΑΝΔΗ.





ΠΗΓΗ:news.com

ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ "ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ" ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ !!!!

ΟΙ "ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ !!!
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ "ΚΙΝΗΤΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ"....

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ , ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.




Α.......   ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ......  ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ "ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ" !!!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εσύ τι αριθμός είσαι;

 Η ζωή μας αποτελείται από αριθμούς, αμέτρητους αριθμούς, άπειρους αριθμούς. Όλοι κάτι μας λένε, όλοι κάτι μας δείχνουν και φυσικά είναι απαραίτητοι, καθώς δίχως αυτούς δεν θα μπορούσε να δομηθεί καμία κοινωνία, καμία επιστήμη κ.ο.κ.

   Τι γίνεται όμως όταν ο άνθρωπος χάνεται μέσα στους αριθμούς και γίνεται ένας αριθμός για το κράτος, την εκπαίδευση, την υγεία και γενικά για ολόκληρη την κοινωνία; Επί παραδείγματι, ένας μέσος εκπαιδευτικός αναρωτιέται πόσους μαθητές θα έχει φέτος στην τάξη, είκοσι; Τριάντα; και όχι πόσες, μικρές ψυχές θα πρέπει να αναλάβει να διαπαιδαγωγήσει. Ποια θα είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες του κάθε παιδιού και αν θα ανταπεξέλθει σε αυτό το λειτούργημα.
   Όλοι οι κοινωνικοί φορείς βλέπουν τον καθένα μόνο ως μέρος συνόλου, άλλος ένας από τη μάζα. Πού βρίσκεται όμως το πρόσωπο; Πού χάθηκε ο ανθρωποκεντρισμός; Υπήρχε άραγε ποτέ; Ίσως αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία να απαντηθούν οι παραπάνω ερωτήσεις. Ίσως το πιο σωστό είναι να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και να προσαρμόσουμε την κοινωνία στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

   Είμαστε όλοι μοναδικοί άνθρωποι και όχι απλοί αριθμοί. Μην περιμένεις καμιά ανθρωποκεντρική πολιτική, ξεκίνα μόνος σου, από τον διπλανό σου, που δεν είναι άλλος ένας από τους είκοσι γείτονές σου, αλλά είναι η Κική, η Μάγδα, ο Κώστας που έχουν τη δική τους ιστορία, ίσως να σε έχουν ανάγκη, ίσως μπορούν να σου προσφέρουν κάτι. Μην προσπερνάς κανέναν, είναι μοναδικό να είσαι χρήσιμος!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας;
 

Tην πλήρη απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού. 
Την υποβάθμιση της παιδείας.
Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Την διάλυση του

ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας.
Την επιβολή περίπου 80 νέων φόρων με στόχο την φτωχοποίηση των Ελλήνων.
Την νομιμοποίηση των 2.000.000 μεταναστών.
Την ελαχιστοποίηση των συντάξεων με τελικό στόχο την επιβολή εθνικής σύνταξης. 

Την Πακιστανοποίηση των μισθών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Την εκμηδένιση των εργασιακών κεκτημένων και των δικαιωμάτων.
Την αύξηση της υπογεννητικότητας στη Ελλάδα με τελικό στόχο μια νέα Γενοκτονία των Ελλήνων.
Τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης.
Τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας μέσω της κρατικής παραοικονομίας.
Την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
Κι έτσι θα ολοκληρώσει το έργο της:

Με την ολοκλήρωση της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας.

Την τραπεζοποίηση με τελικό στόχο την δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού.
Την διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.
Την λειτουργία της Ελλάδας με Ευρωπαϊκές Οδηγίες οι οποίες έχουν τελικό στόχο την κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος.
Την κατάργηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επιβολή του Ευρωστρατού, γιατί πλέον τα Ελληνικά σύνορα θα είναι σύνορα της Ευρώπης.
Την επιβολή της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη με στόχο τον πλήρη έλεγχο του ατόμου.
Που μας οδηγούν;
 

Με απλά λόγια η Ελλάδα αποτελεί το πείραμα για την εφαρμογή της παγκόσμιας διακυβέρνησης στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, με έναν Ελληνικό λαό ανήμπορο να αντιδράει.
Έτσι θα ολοκληρωθεί η διάλυση της Ελλάδας, " η διάλυση του παλιού, όπως λεέι και ο Στουρνάρας" και θα ξεκινήσει η δημιουργία του "νέου" κράτους της Ν.Τ.Π. που η περιουσία του θα ανήκει στο διεθνές διατραπεζικό κέντρο, με έναν λαό μόνιμα χρεωμένο ο οποίος αργά – αργά θα αφομοιωθεί με τους μετανάστες οι οποίοι σε πολύ λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε πληθυσμό τους Έλληνες.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να «εντάξουν» τους Έλληνες πολίτες σε μια νέου τύπου διακυβέρνηση που θα ελέγχονται για τα πάντα μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.
Τι κάνουμε;
 

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ο Ελληνικός λαός κάθεται ακόμα στους καναπέδες και δείχνει μάλλον κουρασμένος...!!!!

Ξύπνα Έλληνα... Η ΜΕΓΑΛΗ έξοδος από τον μικρό εαυτό σου πρέπει να γίνει τώρα, όσο είναι καιρός...!!! Ξ Υ Π Ν Α !!!!
 

Πηγή prisonplanet.gr

ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΞΗ: ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ..!!!

ΑΡΝΙΕΜΑΙ την κάρτα του πολίτη!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να είμαι ένας αριθμός σε ένα κοπάδι!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να με σκοτώνουν τα μνημόνια!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να προσκυνώ τους μιναρέδες της φυλακής μου!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ το σκοτάδι τους!!! 

ΑΡΝΙΕΜΑΙ να πεινάω!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ τους Ιεράρχες που σιωπούν!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ τους προδότες πολιτικούς!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να χάσω την Πατρίδα μου!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ αυτούς που με οδηγούν στην εξαθλίωση!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ αυτούς που ατιμάζουν τα παιδί μου, που προδιαγράφουν το μέλλον του!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να είμαι πρόβατο!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ τα ύπουλα σχέδια τους!!!
Κάρτα του πολίτη...; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!!!
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να με κάνουν ότι θέλουν...
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ 'ΧΩ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΕΙ!!!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Ἡ αἰτία γιὰ τὴν εἰσαγωγὴ τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στὴν Ἐκκλησία εἶναι τὸ ἑξῆς γεγονός: 
Κατὰ τοὺς χρόνους τῆς βασιλείας τοῦ Ἀλεξίου τοῦ Κομνηνοῦ (1081 – 1118), ὁ ὁποῖος διαδέχθηκε στὴ βασιλικὴ ἐξουσία τὸν Νικηφόρο Γ’ τὸν Βοτενειάτη (1078 – 1081), ἔγινε στὴν Κωνσταντινούπολη φιλονικία ἀνάμεσα σὲ λόγιους καὶ ἐνάρετους ἄνδρες. Ἄλλοι θεωροῦσαν ἀνώτερο τὸν
Μέγα Βασίλειο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγαλοφυΐα καὶ ὑπέροχη φυσιογνωμία. Ἄλλοι τοποθετοῦσαν ψηλὰ τὸν ἱερὸ Χρυσόστομο καὶ τὸν θεωροῦσαν ἀνώτερο ἀπὸ τὸν Μέγα Βασίλειο καὶ τὸν Γρηγόριο καί, τέλος, ἄλλοι, προσκείμενοι στὸν Γρηγόριο τὸν Θεολόγο, θεωροῦσαν αὐτὸν ἀνώτερο ἀπὸ τοὺς δύο ἄλλους, δηλαδὴ ἀπὸ τὸν Βασίλειο καὶ τὸν Χρυσόστομο. Ἡ φιλονικία αὐτὴ εἶχε σὰν ἀποτέλεσμα νὰ διαιρεθοῦν τὰ πλήθη τῶν Χριστιανῶν καὶ ἄλλοι ὀνομάζονταν «Ἰωαννίτες», ἄλλοι «Βασιλεῖτες» καὶ ἄλλοι «Γρηγορίτες». Στὴν ἔριδα αὐτὴ ἔθεσε τέλος ὁ Μητροπολίτης Εὐχαΐτων, Ἰωάννης ὁ Μαυρόπους. Αὐτός, κατὰ τὴν διήγηση τοῦ Συναξαριστοῦ, εἶδε σὲ ὀπτασία τοὺς μέγιστους αὐτοὺς Ἱεράρχες, πρῶτα καθένα χωριστὰ καὶ στὴ συνέχεια καὶ τοὺς τρεῖς μαζί. Αὐτοὶ τοῦ εἶπαν: «Ἐμεῖς, ὅπως βλέπεις, εἴμαστε ἕνα κοντὰ στὸν Θεὸ καὶ τίποτε δὲν ὑπάρχει ποὺ νὰ μᾶς χωρίζει ἢ νὰ μᾶς κάνει νὰ ἀντιδικοῦμε. Ὅμως, κάτω ἀπὸ τὶς ἰδιαίτερες χρονικὲς συγκυρίες καὶ περιστάσεις ποὺ βρέθηκε ὁ καθένας μας, κινούμενοι καὶ καθοδηγούμενοι ἀπὸ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, γράψαμε σὲ συγγράμματα καὶ μὲ τὸν τρόπο του ὁ καθένας, διδασκαλίες ποὺ βοηθοῦν τοὺς ἀνθρώπους νὰ βροῦν τὸν δρόμο τῆς σωτηρίας. Ἐπίσης, τὶς βαθύτερες θεῖες ἀλήθειες, στὶς ὁποῖες μπορέσαμε νὰ διεισδύσουμε μὲ τὸ φωτισμὸ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τὶς συμπεριλάβαμε σὲ συγγράμματα ποὺ ἐκδώσαμε. Καὶ ἀνάμεσά μας δὲν ὑπάρχει οὔτε πρῶτος, οὔτε δεύτερος, ἀλλά, ἂν πεῖς τὸν ἕνα, συμπορεύονται δίπλα του καὶ οἱ δυὸ ἄλλοι. Σήκω, λοιπόν, καὶ δῶσε ἐντολὴ στοὺς φιλονικοῦντες νὰ σταματήσουν τὶς ἔριδες καὶ νὰ πάψουν νὰ χωρίζονται γιὰ ἐμᾶς. Γιατί ἐμεῖς, καὶ στὴν ἐπίγεια ζωὴ ποὺ εἴμασταν καὶ στὴν οὐράνια ποὺ μεταβήκαμε, φροντίζαμε καὶ φροντίζουμε νὰ εἰρηνεύουμε καὶ νὰ ὁδηγοῦμε σὲ ὁμόνοια τὸν κόσμο. Καὶ ὅρισε μία ἡμέρα νὰ ἑορτάζεται ἀπὸ κοινοῦ ἡ μνήμη μας καὶ καθὼς εἶναι χρέος σου, νὰ ἐνεργήσεις νὰ εἰσαχθεῖ ἡ ἑορτὴ στὴν Ἐκκλησία καὶ νὰ συνταχθεῖ ἡ ἱερὴ ἀκολουθία. Ἀκόμη ἕνα χρέος σου, νὰ παραδόσεις στὶς μελλοντικὲς γενιὲς ὅτι ἐμεῖς εἴμαστε ἕνα γιὰ τὸν Θεό.
Βεβαίως καὶ ἐμεῖς θὰ συμπράξουμε γιὰ τὴ σωτηρία ἐκείνων ποὺ θὰ ἑορτάζουν τὴν μνήμη μας, γιατί ἔχουμε καὶ ἐμεῖς παρρησία ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ». 

Ἔτσι ὁ Ἐπίσκοπος Εὐχαΐτων Ἰωάννης ἀνέλαβε τὴ συμφιλίωση τῶν διαμαχόμενων μερίδων, συνέστησε τὴν ἑορτὴ τῆς 30ης Ἰανουαρίου καὶ συνέγραψε καὶ κοινὴ Ἀκολουθία, ἀντάξια τῶν τριῶν Μεγάλων Πατέρων. 
Ἡ ἑορτὴ αὐτῆς τῆς Συνάξεως τοῦ Μεγάλου Βασιλείου, τοῦ Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καὶ τοῦ Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, ἀποτελεῖ τὸ ὁρατὸ σύμβολο τῆς ἰσότητας καὶ τῆς ἑνότητας τῶν Μεγάλων Διδασκάλων, οἱ ὁποῖοι δίδαξαν μὲ τὸν ἅγιο βίο τοὺς τὸ Εὐαγγέλιο τοῦ Χριστοῦ. Εἶναι ἐκεῖνοι, οἱ ὁποῖοι ἐξ’ αἰτίας τῆς ταπεινώσεώς τους μπροστὰ στὴν ἀλήθεια, ἔχουν λάβει τὸ χάρισμα νὰ ἐκφράζουν τὴν καθολικὴ συνείδηση τῆς Ἐκκλησίας καὶ ὅ,τι διδάσκουν δὲν εἶναι ἁπλῶς δική τους σκέψη ἢ προσωπική τους πεποίθηση, ἀλλὰ εἶναι ἐπιπλέον ἡ ἴδια ἡ μαρτυρία τῆς Ἐκκλησίας, γιατί μιλοῦν ἀπὸ τὸ βάθος τῆς καθολικῆς της πληρότητας.
Περὶ τὶς ἀρχὲς τοῦ 14ου αἰώνα μ.Χ. ἀνεγέρθη ναὸς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν κοντὰ στὴν Ἁγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, δίπλα σχεδὸν στὴ μονὴ τῆς Παναχράντου.
 
Ἀπολυτίκιον.
 

Τοὺς τρεῖς μέγιστους φωστῆρας τῆς τρισηλίου Θεότητος, τοὺς τὴν οἰκουμένην ἀκτῖσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τοὺς μελιρρύτους ποταμοὺς τῆς σοφίας, τοὺς τὴν κτίσιν πᾶσαν, θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τὸν Μέγαν, καὶ τὸν Θεολόγον Γρηγόριον, σὺν τῷ κλεινῷ Ἰωάννῃ, τῷ τὴν γλῶτταν χρυσορρήμονι, πάντες οἱ τῶν λόγων αὐτῶν ἐρασταί, συνελθόντες ὕμνοις τιμήσωμεν· αὐτοὶ γὰρ τῇ Τριάδι, ὑπὲρ ἡμῶν ἀεὶ πρεσβεύουσι.

Πηγή
synaxarion.gr

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Οι διωγμοί και οι διώξεις για θρησκευτικούς λόγους είναι-δυστυχώς-και στις μέρες μας μια σκληρή πραγματικότητα και αφορά κυρίως τους χριστιανούς που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες. Από τη Νιγηρία ως το Σουδάν, από τη Συρία ως το Ιράκ και από το Πακιστάν ως την Ινδονησία οι χριστιανοί διώκονται απηνώς. 
Σε όλο το μουσουλμανικό τόξο της Β. Αφρικής, στην υποσαχάρια Αφρική (Νιγηρία, Κένυα, Σομαλία, Σουδάν), στη Μ. Ανατολή αλλά και στις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και γενικά όπου οι μουσουλμάνοι συναντώνται με τους χριστιανούς, οι τελευταίοι απάγονται, υποχρεώνονται σε εξισλαμισμό, θανατώνονται, αποκεφαλίζονται, καίγονται ή και σταυρώνονται. Επιπλέον, εκκλησίες παραδίδονται στη φωτιά, γυναίκες βιάζονται, ιερείς διακωμωδούνται ή απειλούνται, τα μυστήρια λοιδορούνται. Γενικώς οι χριστιανοί ζουν διαρκώς μέσα σε ένα κλίμα φόβου, περιορισμών, ελέγχου, απειλών και καταπιέσεων. 
Δυστυχώς, οι μαζικές αυτές διώξεις γενικώς κατά των χριστιανών δεν φαίνεται να συγκινούν τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής. Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, παγιδευμένοι στα δίχτυα της οικονομικής κρίσης, έχουμε γίνει τόσο κοντόφθαλμοι, ώστε δεν μπορούμε να δούμε και να ενδιαφερθούμε για όσα συμβαίνουν στους ομοθρήσκους μας. Είναι απαράδεκτο να διώκεται ο Χριστιανισμός με τόσο άγριο τρόπο, κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. 
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε τέτοια γεγονότα.
«Οι καιροί ου μενετοί». Όσο αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, τόσο θα ανοίγει η όρεξη των φανατικών μουσουλμάνων, που θέλουν να δουν το νόμο της «σαρίας» να εφαρμόζεται και στην Ευρώπη, και ο ευρωπαϊκός χώρος μπορεί να γίνει θέατρο συγκρούσεων.
 

Πηγή creteplus.gr

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ..."ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ" ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Και μόνο στο άκουσμα μιας είδησης ότι θα υπάρξει διάστημα που θα προσληφθεί ένας νέος άνθρωπος ως 24 ετών και για ένα χρόνο θα...δουλεύει χωρίς να πληρώνεται προκαλεί πλήθος αντιδράσεων. Η αμισθή εργασία που προτείνει ο
εμπειρογνώμονας, δεν είναι σίγουρα κίνητρο που θα βοηθήσει στην πάταξη της ανεργίας. Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ο εμπειρογνώμονας θεωρεί ότι θα δοθεί έτσι κίνητρο στις εταιρίες να προσλάβουν κόσμο. Ετσι το μόνο που δημιουργείται είναι η κατάργηση του βασικού μισθού. Προτείνεται να αντικατασταθεί και το επίδομα ανεργίας από τις γνωστές πλέον επιταγές πρόσληψης που παίρνουν οι άνεργοι για την πρόσληψή τους σε κάποια εταιρεία. Παράλληλα προτείνεται ακόμη και... εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών οι προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%.

Δηλαδή θεωρεί σωστό να υπάρξουν κι άλλες "στρατιές" από νέους ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν τη Ελλάδα και μάλιστα θα γίνει... εξαγωγή τους. Μιλάμε για ένα σύγχρονο... σκλαβοπάζαρο. Για μια νέα "δουλεία". Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα βάζοντας τους νέους ανθρώπους να δουλεύουν χωρίς χρήματα και με την... εξαγωγή τους στο εξωτερικό θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Πηγή
ksipnistere.gr

ΣΟΚ: ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΑ GRAMMY 2014 (VIDEO)

Η "ΜΕΓΑΛΗ" καλλιτέχνιδα Katy Perry, αποδεικνύει, γι άλλη μια φορά ότι πραγματικά πούλησε την ψυχή της στον Σατανά. Καμαρώστε το "πρότυπο" της νεολαίας, το όργανο του Μπαφομέτ...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ.

Η οικονομική κρίση και οι όποιες αναταραχές είναι για να μας αναγκάσουν να δεχτούμε με διάφορες προφάσεις ( όπως για παράδειγμα την χρήση πιστωτικών η χρεωστικών καρτών για τις αγορές μας και σταδιακη κατάργηση του ρευστού χρήματος για μείωση και καλά της φοροδιαφυγης ) όλα τα αντίχριστα ηλεκτρονικά συστήματα που θα μας οδηγήσουν στην αιώνια κόλαση.

Ο Άγιος Κοσμάς είχε πει πως πρέπει να

πράξουμε οι Χριστιανοί για να σωθούμε... “Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλω, καν ο ουρανός να κατέβει κάτω, καν η γη να ανέβει επάνω, και όλος ο κόσμος να χαλάση, σήμερον αύριον, να μη σας μέλλει τι έχει να κάμη ο Θεός. Το κορμί σας, ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν, τα πράγματά σας, ας τα πάρουν, μη σας μέλλη. Δώσατέ τα δεν είναι ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέσει δεν ημπορεί να σας τα πάρη εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάττετε να μην τα χάσετε”.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ......
Σύστημα «barcode» για φορολογουμένους και αποδείξεις ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή αλλά και να απλοποιηθούν, όπως λένε αρμοδίως, οι διαδικασίες καταγραφής των συναλλαγών μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων.Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώσουν από το σύστημα ΤΑΧΙS μια ειδική κάρτα η οποία θα φέρει ειδική διαγράμμιση (barcode) και αφού την πλαστικοποιήσουν θα τη χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα αγοράζουν προϊόντα από επιχειρήσεις που έχουν το σύστημα τιμολόγησης με «barcode», όπως ισχύει σήμερα για παράδειγμα στα σουπερμάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στα είδη ηλεκτρονικών ειδών κτλ. 


Σκανάρισμα

Σε κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πολίτες θα επιδεικνύουν αυτή την κάρτα στο ταμείο και ο υπάλληλος του καταστήματος θα τη σκανάρει μέσω ενός ειδικού μηχανήματος.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού δικτύου τα αρχεία του συστήματος ΤΑΧΙS για το ύψος της συναλλαγής και τα στοιχεία του συναλλασσομένου.

Η συγκεκριμένη κάρτα δεν θα είναι κάρτα πληρωμής, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική, αλλά κάρτα καταγραφής της συναλλαγής.Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι που θα πραγματοποιήσουν αγορές με την επίδειξη της κάρτας με διαγράμμιση barcode δεν θα χρειαστεί να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση το ποσό των εν λόγω συναλλαγών καθώς το σύστημα ΤΑΧΙS θα γνωρίζει στο τέλος του χρόνου το συνολικό ποσό των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ομως λόγω του ότι δεν διαθέτουν όλα τα καταστήματα σύστημα barcode στα ταμεία τους, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει όλες οι αποδείξεις που εκδίδονται από επαγγελματίες και επιχειρήσεις να φέρουν ειδική διαγράμμιση με σύστημα barcode.

Οι φορολογούμενοι όταν θα αγοράζουν ένα προϊόν θα μπορούν να λάβουν την απόδειξη με τη διαγράμμιση barcode και στη συνέχεια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να «σκανάρεται» η απόδειξη προκειμένου να καταχωρισθούν τα δεδομένα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διαδικασία αυτή, αν και ακούγεται πολύπλοκη, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα διευκολύνει μακροπρόθεσμα τους φορολογουμένους να καταγράφουν όλες τις συναλλαγές τους με μεγάλη ακρίβεια και να μη χρειάζεται στο τέλος του έτους να περνάνε μία-μία τις αποδείξεις στις φορολογικές δηλώσεις αλλά να συνδέεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με το ΤΑΧΙS και να γίνεται άμεση μεταφορά των δεδομένων στους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή
stellaioannidou.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, άγνωστοι κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό του Δημαρχείου της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι εισήλθαν στον
περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου και κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον ιστό.

Ενέργεια «που σκοπό έχει να διαταράξει την κοινωνική ειρήνη της πόλης», την χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος.

Πηγή 
hellas-now.com

ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 52 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ένοπλοι επιδρομείς με όπλα και εκρηκτικά σκότωσαν 52 ανθρώπους κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής σε εκκλησία σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, πυρπολήθηκαν και κατεδαφίστηκαν επίσης συνολικά 300 οικίες.
Στην περιοχή δρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, την οποία ο στρατός της Νιγηρίας πολέμα με στόχο να την εξολοθρεύσει.
Η οργάνωση θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο σε μία χώρα της οποίας ο πληθυσμός είναι σχεδόν ισόποσα μοιρασμένος σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
 

Πηγή  hellas-now.com

Ο ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ

Ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴ καὶ γεννήθηκε στὴν πόλη Νίσιβη τῆς Μεσοποταμίας πιθανῶς τὸ 308 μ.Χ. ἢ καὶ ἐνωρίτερα. Ἤκμασε ἐπὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.), Ἰουλιανοῦ του Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) καὶ τῶν διαδόχων αὐτοῦ. Ἀπὸ τὴν μικρή του ἡλικία
διδάχθηκε τὴν πίστη καὶ τὴν ἀρετὴ ἀπὸ τὸν Ἐπίσκοπο τῆς γενέτειράς του Ἰάκωβο (309 – 364 μ.Χ.), ὁ ὁποῖος καὶ τὸν χειροτόνησε διάκονο, ἀλλὰ ὁ Ὅσιος ἀρνήθηκε νὰ λάβει μεγαλύτερο ἀξίωμα. Ἀκολούθησε πολὺ νωρὶς τὸν μοναχικὸ βίο καὶ μὲ τὸ φωτισμὸ τοῦ Παρακλήτου ἔγραψε πάρα πολλὰ συγγράμματα πνευματικῆς καὶ ἠθικῆς οἰκοδομῆς. Γι’ αὐτὸ καὶ θαυμάζεται γιὰ τὸ πλῆθος καὶ τὸ κάλλος τῶν ἔργων του. Γνώστης ἀκριβὴς ὅλων τῶν δογματικῶν θεμάτων, ἤξερε νὰ καταπολεμᾶ τὶς αἱρέσεις καὶ νὰ ὑπερασπίζει μὲ θαυμάσια σαφήνεια τὴν Ὀρθοδοξία. Ἦταν ἐκεῖνος ποὺ κατατρόπωσε σὲ διάλογο τὸν αἱρετικὸ Ἀπολλινάριο καὶ ὁδήγησε πολλοὺς αἱρετικοὺς νὰ ἐπιστρέψουν στὴν πατρώα εὐσέβεια.
Ὅταν, διὰ τῆς συνθήκης τοῦ ἔτους 363 μ.Χ., ποὺ ὑπέγραψε ὁ διάδοχος τοῦ Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου, Ἰοβιανὸς (363 – 364 μ.Χ.), ἡ Νίσιβης παραδόθηκε στοὺς Πέρσες, ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ ἐγκατέλειψε τὴν πατρίδα του καὶ ἦλθε στὴν Ἔδεσσα, ὅπου ἀσκήτεψε σὲ παρακείμενο ὄρος. Τὸ ἔτος 370 μ.Χ. ἐπισκέφθηκε τὸν Μέγα Βασίλειο στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας καὶ λίγο ἀργότερα τοὺς Πατέρες καὶ Ἀσκητὲς τῆς Αἰγύπτου.
Ὁ Ὅσιος Ἐφραὶμ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 373 μ.Χ. καὶ ἡ Σύναξή του ἐτελεῖτο στὸ Μαρτύριο τῆς Ἁγίας Ἀκυλίνας, στὴν περιοχὴ Φιλοξένου, κοντὰ στὴν ἀγορά.
 

Ἀπολυτίκιον.
 

Ρεῖθρον ἄϋλον, ἐν τῇ ψυχῇ σου, τὸν ζωήρρυτον, πλουτήσας φόβον, κατανύξεως κρατὴρ ἀναδέδειξαι· ὅθεν ἡμᾶς πρὸς ἠθῶν τελειότητα, τοῖς ἱεροῖς σου ῥυθμίζεις διδάγμασιν. Ἐφραὶμ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Πηγή  synaxarion.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ;

Τα περιστέρια που άφησε στο Βατικανό ο πάπας ως μια χειρονομία ειρήνης δέχτηκαν αμέσως επίθεση από έναν γλάρο και ένα κοράκι..!!!
 

Πηγή hellas-now.com

ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν για το κράτος τους τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι γνωστό. Το ότι θα χρησιμοποιούσαν τον ίδιο όρο και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς φαντάζει μεν αδιανόητο, συνέβη όμως στην αίθουσα της Γερουσίας.
Κι ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε κόψει τον σκοπιανό εθνικό ύμνο λόγω αναφορών σε Μακεδονία και Αιγαίο, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων κατά τη Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Σκοπιανός βουλευτής κ. Μισίνι δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει δύο φορές τη χώρα του ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" κάνοντας ακόμα και τη διερμηνέα της Βουλής να "κολλήσει" κατά τη μετάφραση. Ενώ όμως όλοι περίμεναν διορθωτική παρέμβαση είτε του Έλληνα Αντιπροέδρου της Βουλής είτε του ΥΠΕΞ και οι δύο σιώπησαν αφήνοντας τον Σκοπιανό βουλευτή να λέει τα δικά του.

Πηγή
hellas-now.com

ΜΙΛΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ...

Ο Νίκος Βραντσής είναι από τη Νάουσα και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει άποψη, διαβάζει, νοιάζεται, ζει. Ο Νίκος δημοσίευσε ένα υπέροχο κείμενο. Ένα κείμενο νεανικής ελπίδας που όμως....στεναχώρησε κάποιους...όχι απλά δεν άρεσε στον δήμαρχο της Νάουσας, αλλά ο δήμαρχος εξανάγκασε τον πατέρα του Νίκου, που είναι αντιδήμαρχος στην πόλη, να παραιτηθεί. Πράγμα που έγινε. Οι έννοιες δημοκρατία και ελευθερία του λόγου που είναι κύριοι;
Παραθέτουμε το κείμενο που ... "ενόχλησε" και βγάλτε τα συμπεράσματά σας..:

«Ξέρετε τι μεγάλο δυστύχημα είναι να μη σου αρέσει η πόλη που αγαπάς; Δυστυχώς εμένα μου συνέβη. Έχει πάψει να μου αρέσει αυτή η πόλη.
Δεν μου αρέσει γιατί όταν πηγαίνω στη βιβλιοθήκη της είμαι μονάχος.
Δεν μου αρέσει γιατί βλέπω αποτσίγαρα στους δρόμους πεταμένα, βλέπω τα εκπληκτικά φυσικά της τοπία βεβηλωμένα, βρώμικα.
Δεν μου αρέσει γιατί όποιον δημιουργικό άνθρωπο έχω συναντήσει, μοιάζει απαρηγόρητος, περιθωριοποιημένος και μόνος, βασανισμένος από τους κανίβαλους που πίνουν, δίχως να εκτιμούν, την φαιά του ουσία.
Δεν μου αρέσει γιατί βλέπω ανθρώπους υποταγμένους στα συντηρητικά βλέμματα , μιας συντηρητικής κοινωνίας. Ανθρώπους που κυνηγούν τα λάθος πράγματα, για να κερδίσουν την εκτίμηση λάθος ανθρώπων.
Δεν μου αρέσει γιατί οι πολιτικοί μας πατριάρχες, ζήτησαν ψήφο για την αξιοπρέπεια ενός τίτλου ή μιας θέσης. Aν ξεγυμνώσεις όμως τους ανθρώπους αυτούς απ’ όλα τούτα τα αξιώματα, θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία του να μην είσαι τίποτα.
Δεν μου αρέσει γιατί ο πολίτης της συνδέει την πολιτική με τους πολιτικούς.
Δεν μου αρέσει γιατί δεν βλέπω ανθρώπους να ονειρεύονται. Και όσοι το έκαναν, έχασαν τη σπιρτάδα από τα μάτια τους, γιατί προτίμησαν τη σιωπή από τη μοναξιά.
Δεν μου αρέσει η θλίψη, η μιζέρια που αποπνέει αυτή η πόλη.
Eσύ, αλήθεια, δεν ταυτίζεσαι μαζί μου;

Ίσως είσαι απλά από αυτούς που έπαψαν να μάχονται. Εκείνους τους συμβιβασμένους που από καιρό γνωρίζουν τη θλιβερή κατάσταση μα αρνούνται να τη παραδεχτούν, γιατί δεν έχουν επιλογή. Νομίζοντας πως είναι φυλακισμένοι σε μια κόλαση που είναι αδύνατον να αλλάξει, προσπαθούν να σκαρφιστούν τρόπους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Αντί να παλέψουν για να αλλάξουν την πόλη αυτή, μεμψιμοιρούν ή απλά μεθούν και ταξιδεύουν σε απραγματοποίητους πόθους και απωθημένα θέλω. Ίσως έπαψες να νοιάζεσαι. 
Ίσως είσαι από εκείνους τους δειλούς που αρνούνται να αγκαλιάσουν το νέο, γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή. Γιατί ξέρουν πως ως κομμάτι του παλιού, ίσως δυσκολευθούν να βρουν μια θέση στο καινούριο όταν και αν αυτό εδραιωθεί. Ακόμα και η θέση του μεμψίμοιρου στην πόλη τούτη είναι μια θέση. Μια θέση, θα έλεγα, που έχει και μια αίγλη, διότι δίνει την εντύπωση πως ο αρνητισμός κρύβει και μια αντιπρόταση, η οποία όμως στην ουσία δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα η θέση σου είναι μια θέση δειλίας. Η δειλία της απάθειας. Διότι αν πάψει να υπάρχει αυτό για το οποίο παραπονιέσαι, θα χάσεις την ταυτότητά σου, θα χάσεις αυτό που σου δίνει νόημα. 
Εκτός αν είσαι από κείνους που γνωρίζουν το κενό τους, μα δε ξέρουν πώς να το γεμίσουν. Σε σένα χρειάζεται ένας στόχος, και μια πελώρια προσπάθεια ώστε να σε κάνουμε να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις πως είσαι ικανός να αλλάξεις, έστω λίγο, τα πράγματα. Αρκεί να προσπαθήσεις.
Ίσως είσαι από αυτούς που συνεχίζουν μονάχοι, μια μάχη σιωπηλή. Μα η μάχη που δίνεις είναι για να διατηρήσεις το όνειρό σου, τον πόθο σου και τη σπιρτάδα στο δικό σου βλέμμα. Έπαψες να μάχεσαι για μια αλλαγή συλλογική. Μετά από κάθε προσπάθεια συνάντησες την αδιαφορία, την προδοσία. Και πληγώθηκες. Οπισθοχώρησες στο προσωπικό, ιδιωτικό σου χώρο, για να τον σώσεις από τη φθορά. Εσύ σίγουρα τώρα που με διαβάζεις στον ζεστό, μοναχικό και ασφαλή σου χώρο, νιώθεις μια φλόγα που ανάβει τα σωθικά σου, κατανοώντας πως υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα, και αναζητάς τώρα τρόπο να τους συναντήσεις για να σκαρφιστείτε μαζί τα παιχνιδίσματα που θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την οργισμένη δημιουργία που συσσωρεύατε στην σιωπή της ιδιώτευσης. 
Η μικρή εσωστρεφής μας πόλη είναι μια πόλη σκληρή. Πολύ σκληρή. Μια πόλη αυτάρεσκη και αλαζονική, που εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της, νομίζει πως είναι ξεχωριστή. Δυστυχώς κάνει λάθος. Για να γίνει μια πόλη ξεχωριστή πρέπει να παλέψει. Και πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παρατήσει τα όπλα. Πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παραδοθεί, διολισθαίνοντας σε μονοπάτια που πολύ εύγλωττα απεικόνισε ο Λάνθιμος στον Κυνόδοντά του. 
Ζητούνται, λοιπόν επικίνδυνοι άνθρωποι, να ταράξουν τη σιωπή. Ζητούνται άνθρωποι να βάλουν ένα μεγάλο στοίχημα. Να δώσουν μια μάχη ενάντια σε συντηρητικούς «ηγέτες» και συντηρητικούς πολίτες. Ενάντια σε μια βαθιά θεμελιωμένη λογική.
Επικίνδυνοι, ανικανοποίητοι με την υπάρχουσα σήψη και παρακμή, ονειροπόλοι, θρασύτατοι και αλλόφρονες, των οποίων η ψυχή και η σκέψη βράζει. Αυτούς έχει ανάγκη η πόλη. 
Αυτοί πρέπει να δώσουν το παρόν. Απ’ τους υπόλοιπους ζητώ απλά να μην σταθούν εμπόδιο.»
Νίκος Βραντσής
Υ.Γ. 1ο: δημοσιεύτηκε μια απάντηση στο άρθρο του Νίκου από τον δήμαρχο. Δείτε την εδώ

Υ.Γ. 2ο: Ο Νίκος Βραντσής έδωσε την άμεση απάντησή του 
εδώ

Πηγή parallaximag.gr

ΙΜΙΑ. 18 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ. 18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΔΩ








ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΑΝ ΑΚΟΜΗ !!! 


ΑΘΑΝΑΤΟΙ


ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Η κίνησή του να «ανεβάσει» τη φωτογραφία του γιου του στο Facebook είχε ως αποτέλεσμα η μητέρα του παιδιού να μηνύσει τον πατέρα του!

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι Κρητικοί γονείς ενός μικρού παιδιού, τις φωτογραφίες του οποίου όπως φαίνεται θέλησε να «ποστάρει» ο πατέρας του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που υπολόγισε χωρίς την αντίδραση της μητέρας του ανήλικου, η οποία αφενός ήθελε να προστατεύσει το παιδί της, αφετέρου θέλησε με αυτό τον τρόπο να περάσει και το μήνυμά της προς τον βιολογικό πατέρα του αγοριού...

Το περιστατικό έγινε σε χωριό του νησιού πριν από λίγα 24ωρα και αμέσως η μητέρα του μικρού υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάντως ο μηνυόμενος δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
 

Η νεαρή μητέρα δεν έκανε μήνυση μονο επειδή δεν ρωτήθηκε που ο γιος της «φιγουράρει» στο διαδίκτυο, αλλά και γιατί το άτομο σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε η έγκληση δεν έχει αναγνωρίσει το παιδί αυτό, το παιδί δηλαδή που αυθαίρετα -σύμφωνα με πολλούς- «εξέθεσε» στον κυβερνοχώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση αφορά σε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του ανήλικου αγοριού.

Για άλλη μια φορά τέθηκε στο τραπέζι το ερώτημα στο κατά πόσο οι γονείς πρέπει να ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο facebook. To πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει από πολλούς γονείς το προσωπικό φωτογραφικό άλμπουμ των παιδιών τους -πλην όμως είναι σε κοινή θέα και προσβάσιμο σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

πηγή
cretalive.gr

"ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Μεγάλο Αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, φορείς, οργανισμούς) ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας
ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 
Την παρακολούθηση με ηλεκτρονικό τρόπο της μισθολογικής εξέλιξης των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι απολαβές τους θα καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών. 
Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα παρακολουθείται η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης καθώς και των φορέων. 
Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και σύντομα πρόκειται να εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή του αναδόχου ο οποίος θα χτίσει τη σχετική ηλεκτρονική υποδομή.

Τα βασικά "πλεονεκτήματα" του νέου συστήματος θα είναι:

- η πλήρης, γρήγορη και εύκολη παρακολούθηση της μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων και όλων των φορέων του δημοσίου.

- η πληρωμή του συνόλου της μισθοδοσίας του δημοσίου από την ενιαία αρχή πληρωμών.

-ο υπολογισμός της μισθοδοσίας κάθε υπαλλήλου από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ενα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα στη ΓΓΠΣ θα υπολογίζει ακριβώς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αποδοχές, τις υπερωρίες όλων των υπαλλήλων όχι μόνο του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Ετσι πλέον το ύψος των αποδοχών δεν θα καθορίζεται από τις υπηρεσίες προσωπικού και τα λογιστήρια του κάθε φορέα αλλά κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή
newsbomb.gr

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΤΗΘΟΣΚΟΠΙΟ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το σήμα κατατεθέν των γιατρών, το στηθοσκόπιο, πιθανότατα θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στον ιατρικό χώρο, έπειτα από 200 χρόνια «λαμπρής πορείας».

Η δημιουργία νέων, ακριβέστερων συσκευών υπερήχου πρόκειται να βάλουν το στηθοσκόπιο στο περιθώριο, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Ο καθηγητής Τζαγκάτ Ναρούλα και ο Δρ Μπρετ Νέλσον από την κορυφαία Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη δηλώνουν πως αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη δημιουργήσει συσκευές χειρός για την πραγματοποίηση του υπέρηχου και το μέγεθός τους δεν ξεπερνά αυτό μιας τράπουλας. Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι, σε σύγκριση με το στηθοσκόπιο, αυτές οι συσκευές μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο επιπλοκών, να χρησιμεύσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να οδηγήσουν σε ακριβέστερες διαγνώσεις.

Επί του παρόντος, το κόστος του καλύτερου στηθοσκόπιου είναι μηδαμινό μπροστά στις χιλιάδες δολάρια που χρειάζονται για μια απλή συσκευή υπερήχου.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κόστος των νέων τεχνολογιών θα αρχίσει σύντομα να μειώνεται κι έτσι το στηθοσκόπιο θα αντικατασταθεί από τις συσκευές χειρός.

Στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Global Heart, οι ερευνητές σημειώνουν: «Όπως τα CD αντικατέστησαν την κασέτα και στη συνέχεια το mp3 αντικατέστησε τα CD, το στηθοσκόπιο μπορεί να παραμεριστεί από τις συσκευές υπερήχου.»

πηγή
onmed.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΩ...FACEBOOK

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι μια 18χρονη κοπέλα από τη Χιλή πούλησε το νεογέννητο μωρό της μέσω... facebook για 113 δολάρια!

Όταν η 18χρονη αντιλήφθηκε ότι είναι έγκυος και ενημέρωσε την οικογένεια της, εκείνοι της είπαν είτε να το ρίξει είτε να το πουλήσει. Το έμβρυο τελικά πουλήθηκε για 60.000 πέσος, δηλαδή 113 δολάρια. Μαζί με την Βερόνικα, συνελήφθησαν η μητέρα και η αδερφή της ως συνεργοί καθώς και οι υποψήφιοι «γονείς».

Πηγή
.newsbomb.gr

Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ..

Ακαριαία χειμερινή επέλαση στη χώρα μας κυρίως μέσα στο χρονικό διάστημα 26-29 Ιανουαρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετά χιόνια ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα ως και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής Ελλάδας. Το μεγαλύτερο μέρος της ψυχρής αέριας μάζας θα επηρεάσει κυρίως την βόρεια Ελλάδα, οπότε εκεί θα επικρατούν και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, πράγμα που θα δώσει και χιονοπτώσεις αρκετές, ακόμα και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο.

πηγή:
greek-weather.org

Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ "ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ" ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πέντα λεπτά πριν από τις 16.00 σήμερα Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού φτάνει τα 5,9 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου
και το εστιακό βάθος ήταν 24 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό του σεισμού η μεγάλη διάρκειά του, κάτι που πανικόβαλε ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν αναστατωθεί και έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει κάτω από τα πόδια τους καθώς έχουν συμβεί έως τώρα κι άλλοι μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει ένταση 4,4 Ρίχτερ.

Πηγή
candianews.gr

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τέλος εποχής για τα password !!!

Tο τέλος στην παντοκρατορία των password υπόσχεται να φέρει μια κοινοπραξία η οποία αποτελείται από ιντερνετικούς κολοσσούς, επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν διεθνώς στο διαδικτυακό εμπόριο και μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών στον κόσμο. Η κοινοπραξία ονομάζεται FIDO (Fast IDentity Online) Alliance και έχει στόχο να αναπτύξει μια πλατφόρμα τεχνολογιών με το ίδιο όνομα, χάρις στην οποία οι κωδικοί θα αρχίσουν να αντικαθίστανται από νέα αξεσουάρ και βιομετρικά δεδομένα.


Η ταυτότητα του χρήστη θα πιστοποιείται από μια συσκευή σαν USB στικ ή ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ή τη φωνή ή την ίριδα του ματιού.


Ετσι, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να καταχωρίσει το password για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια online υπηρεσία, όπως συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, θα πιστοποιεί την ταυτότητά του, τοποθετώντας π.χ. στον υπολογιστή μια συσκευή σαν
USB στικ ή αφήνοντας το smartphone και το tablet του να αναγνωρίσουν το δακτυλικό αποτύπωμα, τη φωνή ή την ίριδα του ματιού του.
Η FIDO Alliance ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, από τις PayPal και Lenovo, ενώ τα μέλη της πολλαπλασιάστηκαν μέσα στους επόμενους μήνες – με αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχουν σε αυτήν «ηχηρά» ονόματα όπως η MasterCard, η BlackBerry, η Google και, από την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft.
Ολες αυτές οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν πως η ταυτοποίηση του χρήστη θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται μέσω κατάλληλου hardware από την ίδια τη συσκευή του, και όχι απευθείας στο Ιντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς τον μυστικό κωδικό που αυτός επέλεξε όταν εγγράφηκε σε κάποιο σάιτ.
Οι βασικοί λόγοι που επικαλούνται είναι πως τα password δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητική ασφάλεια, ενώ επίσης είναι εξαιρετικά δύσχρηστα.
Αλλωστε, καθώς ο αριθμός των online λογαριασμών που έχει κανείς αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας ήδη τους 26 για τον μέσο Βρετανό, γίνεται όλο και πιο απίθανο να θυμάται τους κωδικούς του. Κωδικοί που παράλληλα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι προσπαθούν να τους κλέψουν είτε με κακόβουλο λογισμικό που καταγράφει ό,τι πληκτρολογείται στο «μολυσμένο» μηχάνημα, είτε με «ηλεκτρονικό ψάρεμα».
Για όλα τα παραπάνω, η κοινοπραξία υποστηρίζει πως σε λίγα χρόνια η πλατφόρμα FIDO θα έχει διαδοθεί σχεδόν όσο σήμερα και το Wi-Fi. Τα πρωτόκολλα της πλατφόρμας είναι ανοικτά, με την έννοια ότι μπορεί να τα ενσωματώσει κάθε εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου, online banking, ακόμη και παροχής e-mail.
Ετσι, ο κάτοχος μιας ηλεκτρονικής συσκευής, που θα είναι συμβατή με τη FIDO, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να θυμηθεί κάποιο password.
Οπως φαίνεται, ορισμένες από τις συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές είναι πιθανό να ταυτοποιούν τον ιδιοκτήτη τους από το ειδικό token που θα έχει αυτός μαζί του, αφού η Google δοκιμάζει ένα τέτοιο αξεσουάρ.
Κατασκευασμένο από την εταιρεία Yubico, το περιφερειακό παράγει μοναδικούς τυχαίους κωδικούς.
Με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με τα συμβατικά token που χορηγούν σήμερα οι τράπεζες, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να τον πληκτρολογήσει ο ίδιος. Κι αυτό γιατί η συσκευή θα μεταβιβάζει αυτόματα το password, είτε μέσω της θύρας USB στην περίπτωση των PC, είτε ασύρματα στην περίπτωση των smartphone και tablet.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος από τα μέλη της FIDO Alliance δίνεται στα βιομετρικά δεδομένα. Ετσι, η Google πειραματίζεται παράλληλα με την αναγνώριση προσώπου, καταθέτοντας μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι μια πατέντα για μια τεχνολογία πιστοποίησης που βασίζεται σε συγκεκριμένες γκριμάτσες, ώστε να μην μπορεί να «ξεγελασθεί» από φωτογραφίες.
Αλλες εταιρείες από την κοινοπραξία προκρίνουν την αναγνώριση φωνής, η οποία γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να «καταλάβει» τον χρήστη ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάει.
Μία από αυτές, η Agnitio, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, επικαλούμενη έρευνα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία το 90% των κατόχων smartphone θα ήταν διατεθειμένοι να τη χρησιμοποιήσουν για να… απαλλαγούν από τα password.
Η αναγνώριση φωνής γίνεται να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε συσκευή, ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι που ισχύει και με τα συστήματα σάρωσης της ίριδας του ματιού. Οσον αφορά αυτά τα συστήματα, ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι το μικρό κόστος, κυρίως επειδή από το 2005 έληξε η πατέντα του βασικού αλγόριθμου που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή τους.
Ετσι, η αμερικανική EyeLock, η οποία κι αυτή συμμετέχει στη FIDO Alliance, υποστηρίζει πως η αξιοποίηση της τεχνολογίας πρακτικά δεν θα αυξήσει την τιμή των ηλεκτρονικών προϊόντων.

Πηγή: techzine

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι υπάρχει πραγματικά μέσα στα εμβόλια; Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων προσθέτων ουσιών στα εμβόλια, όλα τα ακόλουθα συστατικά χρησιμοποιούνται συνήθως ως πρόσθετα εμβολίων:


• Αλουμινίο - Ένα ελαφρύ μέταλλο που προκαλεί άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ. Ποτέ δεν θα πρέπει να εγχθείτε την ένεση με αλουμίνιο.

• Αντιβιοτικά - Χημικές ουσίες που προάγουν μικρόβια , τα οποία είναι θανατηφόρα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελεχών βακτηρίων που σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο
• Φορμαλδεΰδη - Μια χημική ουσία παστώματος που χρησιμοποιείται για να συντηρήσει τα πτώματα. Είναι εξαιρετικά τοξική για το νευρικό σύστημα, προκαλώντας τύφλωση, εγκεφαλική βλάβη και επιληπτικές κρίσεις.
 

• όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) - Μια νευροτοξική χημική ουσία που ονομάζεται "εξωτοξίνη." Προκαλεί τους νευρώνες του εγκεφάλου να είναι υπερβολικά ερεθισμένοι, σε σημείο θανάτου. Το MSG είναι τοξικό ακόμη και όταν καταναλώνεται σε τρόφιμα, το οποίο προκαλεί ημικρανίες και ζημιά στο ενδοκρινικό σύστημα. Ποτέ δεν πρέπει να εγχύσετε MSG στο σώμα σας.

• Θιμεροσάλ - Μια ένωση απο μεθυλικό υδράργυρο που προκαλεί σοβαρή, η και μόνιμη βλάβη του νευρικού συστήματος. Ο υδράργυρος είναι ιδιαίτερα τοξικός για τον εγκέφαλο. Ποτέ δεν πρέπει να αγγίξετε, να καταπιείτε ή να εγχύσετε τον υδράργυρο σε οποιαδήποτε δόση. Δεν υπάρχει καμία ασφαλής δόση υδραργύρου! Οι γιατροί και οι προωθητές εμβολίων, σας λένε ψέματα ότι δεν υπάρχει υδράργυρος στα εμβόλια. Το "Thimerosal βρέθηκε να διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και τον πλακούντα.
• Οι "... κίνδυνοι του θιμεροσάλ περιλαμβάνουν νευροτοξικότητα και νεφροτοξικότητα. " (Αυτό σημαίνει την τοξικότητα του εγκεφάλου και των νεφρών.)

Τώρα, σκεφτείτε το εξής: Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της ένεσης του εμβολίου είναι ένας πονοκέφαλος. Το CDC παραδέχεται ότι πάνω από το 30 % των ασθενών στους οποίους εγχύονται εμβόλια, βιώνουν πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στα εμβόλια που θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκεφάλους, ημικρανίες και εγκεφαλικές βλάβες !

Ακόμα κι αν πιστεύουν στην θεωρία των εμβολίων ως ένα χρήσιμο τρόπο για να εκπαιδεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τους παθογόνους παράγοντες, γιατί κάποιος - ειδικά ένας γιατρός - νομίζει ότι είναι εντάξει το να εγχύσει στα ανθρώπινα όντα υδράργυρο, MSG, φορμαλδεΰδη, και αλουμίνιο; Το επιχείρημα των προωθητών εμβολίου είναι ότι το κάθε εμβόλιο περιέχει μόνο μια μικρή δόση αυτών των εξαιρετικά τοξικών ουσιών, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτό το επιχείρημα κάνει ένα μοιραίο λάθος: Τα παιδιά στην Αμερική λαμβάνουν πάνω από είκοσι εμβόλια μέχρι να γίνουν έξι ετών ! Ποιο είναι η αθροιστική επίδραση όλων αυτών των εμβολίων, σύν τον υδράργυρο από τα οδοντικά σφραγίσματα και τις διαιτητικές πηγές; Ποια είναι η επίδραση του εγχθμένου υδραργύρου σε ενα άνοσο κατασταλμένο παιδί που ζει σε μια κατάσταση χρόνιας διατροφικής ανεπάρκειας; Οι επιστήμονες δεν ξέρουν την απάντηση, γιατί τέτοιες μελέτες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Έτσι, προσποιούνται ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί και θα πιέζουν όλο για περισσότερα εμβόλια σε βρέφη, παιδιά, ακόμη και τις μέλλουσες μητέρες. Θα παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τα παιδιά μας, με άλλα λόγια, κάθε ένεση θα μπορούσε να προκαλέσει μια κρίση, κώμα, θάνατο, ή αυτισμό.
Αν τα εμβόλια υποτίθεται ότι είναι για το καλό σας, γιατί περιέχουν τόσα πολλά πρόσθετα που είναι βλαβερά για σας; Δεν θα θέλατε να φάτε υδράργυρο στα ψάρια σας. Δεν θα θέλατε MSG στο σάντουιτς σας, και σίγουρα δεν θα θέλατε φορμαλδεΰδη στη σόδα σας. Γιατί, λοιπόν, θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να εγχυθεί με αυτές τις θανατηφόρες ουσίες; Και εξίσου σημαντικό, γιατί οι βιομηχανίες εμβολίων δεν προσφέρουν ΚΑΘΑΡΑ εμβόλια; Χωρίς πρόσθετες ουσίες που καταστρέφουν τον εγκέφαλο; Σκεφτείτε το: Όταν αγοράζετε τρόφιμα για την υγεία, θέλετε σε εκείνα τα τρόφιμα να μην υπάρχει υδράργυρος, MSG, αλουμίνιο και σίγουρα όχι φορμαλδεΰδη.
Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα φάει εν γνώση του αυτά τα νευροτοξικά δηλητήρια.
Και όμως, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι κυριολεκτικά εγχύουν εκείνα τα ίδια ακριβώς δηλητήρια που καταστρέφουν τον εγκέφαλο, με την αιτιολογία ότι, κατά κάποιο τρόπο, «Αυτή η ένεση είναι καλό για μένα!" παράλογα, η βιομηχανία εμβολίων λέει ότι αυτά τα τοξικά συστατικά σκόπιμα προστίθενται στα εμβόλια για να κάνουν την εργασία τους καλύτερα! Ναι, αυτός είναι ο λόγος.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονται κυριολεκτικά ότι ο υδράργυρος είναι καλός για τα μωρά. Οι βιταμίνες μπορεί να σας σκοτώσουν, λένε, αλλά ο υδράργυρος είναι καλός για σας!

Νόμιζα ότι η θεωρία πίσω από τα εμβόλια ήταν ότι οι εξασθενημένοι ιοί θα έδιναν στο ανοσοποιητικό σύστημα μια πρόβα έτσι ώστε στην πταγματικότητα θα ενίσχυαν τα αντισώματα.
Πού χωράνε ο υδράργυρος, η φορμαλδεΰδη και ή MSG σε αυτή τη θεωρία; Μήπως το σώμα σας θα επωφεληθεί καθ 'οιονδήποτε τρόπο από την έκθεση σε φορμαλδεΰδη; Φυσικά όχι. Η ίδια η ιδέα είναι γελοία. Οπότε αυτά τα πράγματα είναι καθαρά για τα εμβόλια; Σας προκαλώ να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα. Απλά δεν υπάρχουν για τον πληθυσμό στο σύνολο του. Σχεδόν όλα τα εμβόλια για τις μάζες διατυπώνονται σκόπιμα με νευροτοξικές χημικές ουσίες που δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν με την επιστήμη των εμβολιασμών, αλλά έχουν να κάνουν με τον αυτισμό, τη νόσο του Αλτσχάιμερ, πρώιμη εμφάνιση άνοιας , καταστολή του ανοσοποιητικού, και την μαζική λειτουργία του εγκεφάλου.


Τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα με χημικά πρόσθετα για να δηλητηριάζουν τον πληθυσμό, και όχι για την προστασία του πληθυσμού

Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των εμβολίων: να μήν «προστατεύσει τα παιδιά" με κανενός είδους ασυλία, και να εισφέρει στις μάζες ένα τοξικό κοκτέιλ χημικών ουσιών που προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και υπογονιμότητα: ο υδράργυρος, MSG, η φορμαλδεΰδη και το αλουμίνιο.
Η ουσία είναι ο πλυθησμός να παραμένει άλαλος, έτσι ώστε κανείς να μην έχει το μυαλό να ξυπνήσει και να αρχίσει να σκεφτέται για τον εαυτό του.

Πηγή
atheatignosi.gr

ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ; (VIDEO)

Φαίνεται ότι οι τελευταίες αλήθειες του Βρετανού πολιτικού και αρχηγού του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Farage, ενόχλησαν αρκετά και έτσι δέχτηκε επίθεση από υποτιθέμενους διαδηλωτές στο Κλίφτονβιλ. Ειδικά μάλιστα, όταν ξεσηκώνει τα «πειραματόζωα» της παγκόσμιας διαπλοκής, τους Έλληνες. Εξαγριωμένοι πολίτες που τον περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο «Walpole Bay» όπου διαμένει στην πόλη, του επιτέθηκαν όχι μόνο φραστικά, αλλά και σωματικά, αφού τον χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι, κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- για ρατσισμό(!;;!). Έτσι θα φιμώνονται από εδώ και πέρα οι αντίθετες στο σύστημα φωνές, έτσι ώστε να υπάρχει ομοφωνία, ότι τα πάντα γίνονται για το καλό μας! Βλέπετε πόσο δικαιώνονται εκείνες οι φωνές που τόσο καιρό προειδοποιούσαν! Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα… 

Πηγή ypogeia-drasi

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..!!!

Ενώ ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης έχει φτάσει στο ζενίθ με την «Ξηρακιάδα» την «Τσιπροθρησκεία» και την «Χρυσαυγιάδα» ως πρώτες ειδήσεις, το σύστημα δουλεύει κανονικά το πρόγραμμά του... 
Για να μην ξεχνιόμαστε αλλά και να γνωρίζουμε το αληθινό τους πρόγραμμα παραθέτουμε κάποια στοιχεία ώστε να γίνει κατανοητό το πού πραγματικά μας πάνε.


Τα πάντα θα λειτουργούν μέσα από μια τράπεζα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία θα φροντίζει για την «ένταξη» στο σύστημα ενός πολίτη υπο πλήρη έλεγχο.

Το πρόγραμμα προβλέπει: 


 
1.Έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διακυβέρνησης του πολίτη.

2.Σταδιακή κατάργηση κάθε λειτουργίας του κράτους δηλαδή κάθε δημόσιας υπηρεσίας.

3.Ένταξη όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις Τράπεζες.

4.Έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων με τελικό στόχο την τραπεζοποίηση των περιουσιών.

5.Απόλυτος εργασιακός έλεγχος με τελικό σκοπό την κατάργηση κάθε αμοιβής γιατί τα πάντα θα κατευθύνονται μέσα από κέντρα διανομής.
 

6.Επιβολή μεταλλαγμένων τροφίμων και γενοσήμων φαρμάκων.

Μπορεί κάποια από τα παραπάνω να μην είναι κατανοητά για αυτό θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα από το κάθε ένα.

1.Θα υποχρεωθούν όλοι οι πολίτες να προμηθευτούν ηλεκτρονική κάρτα διακυβέρνησης, γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σαν Πολίτες. Δηλαδή δεν θα μπορούν να κάνουν αγορές, να έχουν δικαίωμα εργασίας, να αποκτούν σπίτι, να ψηφίζουν, να δημιουργούν επιχείρηση κλπ.

2.Με την σταδιακή κατάργηση του κράτους , κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, άδεια γάμου, ακόμα και νομικές υπηρεσίες, άδειες οικοδομής, κλπ, θα γίνονται μέσα από ειδικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες τύπου taxis net, οπότε δεν θα είναι απαραίτητες οι δημόσιες υπηρεσίες οπότε και οι υπάλληλοι δεν χρειάζονται.


3.Όλες οι μισθοδοσίες, επιχορηγήσεις, ασφαλιστικές εισφορές, επιδοτήσεις, πληρωμές, κλπ, θα γίνονται μέσω τραπεζών. Ακόμα και τα δικαιολογητικά και οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις τράπεζες. Θα χρεώνονται παροχές και θα γίνεται αυθαίρετη παρακράτηση από λογαριασμούς.

4.Το κτηματολόγιο που δεν κατάφερε ποτέ η Ελλάδα να πραγματοποίηση, έχει ήδη γίνει με προσέγγιση χιλιοστού, μέσω δορυφόρου, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτυπωθεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από μηχανικό κάθε επιφάνεια Γής. Όλη η ακίνητη περιουσία των ιδιωτών θα φορολογηθεί έτσι ώστε κάποια στιγμή θα ανήκει στις τράπεζες.


5.Θα καθοριζεται αμοιβή κλιμακωτή για την εργασία και την σύνταξη στο τέλος κάθε χρόνου για τον επόμενο ανάλογα με τα έσοδα της χώρας, Οι εργαζόμενοι δεν θα την εισπράττουν γιατί θα κατατίθεται σε λογαριασμό και δεν θα έχουν το δικαίωμα ανάληψης γιατί θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις τους . Δεν θα μπορούν να έχουν χρήματα στα χέρια τους. Ότι περισσεύει από αμοιβές στο τέλος κάθε χρόνου θα παρακρατείται από το κράτος για χάρη του συνόλου και της ασφάλειας της χώρας.

6.Με τις επιδοτήσεις, ανεμογεννητριών, και φωτοβολταικών θα καταντήσει η χώρα ένας απέραντος σκουπιδότοπος που σκοπό έχει την αξιοποίηση και μόνο των υλικών της γερμανικής βιομηχανίας και όχι του ορυκτού πλούτου της χώρας.

7.Επιδοτούνται τα γενετικώς μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα και καταστρέφονται τα αιωνόβια δένδρα της χώρας μας, όπως η ελιά, καρυδιά, κερασιά, κλπ.
 

Όλα τα παραπάνω θα συμβούν σύντομα στη χώρα μας ,και μάλιστα σε γνώση των πολιτικών μας οι οποίοι φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν και επιλέγουν να είναι με τον ισχυρό από φόβο…!!!

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα κυβερνάται από τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Όλα τα παραπάνω θα επιβληθούν δια ροπάλου από δυνάμεις καταστολής….!!!!

Πηγή
  pisoapothnkoyrtina.gr

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...(VIDEO)

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός...αγωνιούμε πως να έχουμε περισσότερα και όχι πως "να είμαστε"..!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών (από την περασμένη Πέμπτη) σημειώθηκαν 2 περιστατικά στα οποία άγνωστοι εισήλθαν σε σχολικές μονάδες της Καβάλας, κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και έβαλαν στην θέση της… την σημαία της Τουρκίας! 

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από τον Καβαλιώτη φωτογράφο Γιάννη Καπάιο, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε: 
Περίμενα μία μέρα να δώ αν θα υπάρξει από κάπου ενημέρωση, αλλά αυτή δυστυχώς δεν υπήρξε…
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο 5ο γυμνάσιο Καβάλας , την έκαψαν και ανέβασαν στην θέση της την τουρκική!!!
 

Τα συμπεράσματα δικά σας! 

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Μάκης Κοσκερίδης, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε το προαναφερθέν περιστατικό, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Έγινε γνωστό ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο!

Για το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για αυτά τα συμβάντα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις και εικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαιτείται ψυχραιμία διότι τέτοιες ενέργειες έχουν σαν μοναδικό σκοπό την δημιουργία έντασης με συγκεκριμένο σκοπό.

Πηγή
aienaristeyein.com

ΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟ 2017

Αν σκεφτήκατε ποτέ πως είσαστε «άρρωστοι» με το Facebook, ίσως δεν πέσατε και τόσο έξω. Όπως μια μολυσματική ασθένεια εξαπλώνεται συνεχώς, ώσπου να γίνει επιδημία, αλλά κάποια στιγμή «φρενάρει» και τελικά σβήνει, έτσι και το Facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του έως το 2017, εκτιμούν δύο αμερικανοί ερευνητές. Άλλοι, πάντως, επιστήμονες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί να δεχτούν αυτή την πρόβλεψη. Οι επιστήμονες της Σχολής Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του πανεπιστημίου Πρίνστον Τζον Καναρέλα και Τζόσουα Σπέχλερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το «Science» και τον βρετανικό Guardian, βασίζουν τη δυσοίωνη εκτίμησή τους για το μεγαλύτερο σήμερα κοινωνικό δίκτυο στο πόσες φορές η λέξη Facebook πληκτρολογείται στις αναζητήσεις της Google. Η σχετική διαχρονική ανάλυση, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Google Trends, δείχνει ότι η εν λόγω αναζήτηση κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και από τότε σταθερά μειώνεται.Σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι ιδέες, όπως οι αρρώστιες, έχει αποδειχτεί ότι εξαπλώνονται μεταξύ των ανθρώπων με κολλητικό τρόπο, προτού τελικά σβήσουν και γι' αυτό ακριβώς η εν λόγω εξέλιξη έχει περιγραφεί με επιτυχία από επιδημιολογικά- στατιστικά μοντέλα». Με αυτό το σκεπτικό, όπως λένε, οι άνθρωποι «τελικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για μια ιδέα και αποκτούν 'ανοσία' απέναντι της».
Με άλλα λόγια, είναι θέμα χρόνου, όπως υποστηρίζει η μελέτη, οι χρήστες του Facebook να αποκτήσουν ανοσία απέναντι στο «κόλλημα» που έχουν με το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ανέφερε πως στο τέλος του 2013 είχε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και στις 4 Φεβρουαρίου 2014 γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του.

Πηγή
in.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε λίγο πριν το 1500 μ.Χ. στο ορεινό χωριό Σκλάταινα της Καρδίτσας, την σημερινή Δρακότρυπα. Το όνομά του ήταν Δημήτριος και από παιδί επέδειξε ζήλο για την αγάπη του Χριστού και την ασκητική ζωή.
Σε ηλικία 18 ετών μόνασε στα
Μετέωρα λαμβάνοντας το όνομα Δανιήλ.
Τρία χρόνια αργότερα, αναζητώντας πιο απομονωμένο τόπο και επειδή δεν του έδιναν την ευκαιρία ν’ αναχωρήσει, πήδηξε ως δια θαύματος κάτω από το βράχο των Μετεώρων και μετέβη στις Καρυές του Αγίου Όρους. Εκεί γίνεται ιερεύς και μεγαλόσχημος μοναχός, μετονομασθείς σε Διονύσιο.
Αργότερα εγκαθίσταται στην σκήτη Καρακάλου όπου έζησε ερημικά για δέκα έτη με αυστηρή άσκηση, προσευχή και νηστεία, βιώνοντας πολλές θαυματουργικές ενέργειες του Θεού. Η ισάγγελη ζωή του στάθηκε αιτία της εκλογής του ως ηγουμένου της βουλγαρικής, τότε, μονής Φιλοθέου. Συναντώντας μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο ζωής που θέλησε να εφαρμόσει στην μονή εγκατέλειψε το Άγιο Όρος και εγκαταστάθηκε γύρω στο 1524 μ.Χ. στην μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια.
Θέλοντας ν’ αποφύγει την εκλογή του σε επίσκοπο που επεδίωκαν οι κάτοικοι της περιοχής, αναχώρησε κρυφά και μετέβη στον Όλυμπο. Εκεί ασκήτευσε σ’ ένα σπήλαιο που σώζεται μέχρι και σήμερα. Συκοφαντούμενος όμως εκδιώχθηκε από το ασκητήριό του και αναχώρησε για το Πήλιο, όπου το 1542 μ.Χ. ίδρυσε τη μονή της Αγίας Τριάδος Σουρβίας έπειτα από θαυματουργική υπόδειξη του Θεού.Μετά από τρία έτη και λόγω της παντελούς ανυδρίας που έπληξε τον τόπο των διωκτών του, επέστρεψε επισήμως με πρόσκληση του διώκτη του Αγά Σάκου. Με την αγγελική βιωτή του γρήγορα προσείλκυσε πλήθος μοναχών, ο ίδιος όμως χρησιμοποιούσε τα πλησιόχωρα σπήλαια για προσευχή και ησυχία, όπου ζούσε στο γνόφο της νοερής προσευχής. Δεν παρέλειπε, ωστόσο, να περιέρχεται τα γύρω χωριά για να κηρύξει, να εξομολογήσει και να στηρίξει τους σκλαβωμένους Έλληνες. Είχε απέραντη αγάπη για το λαό.
Εκοιμήθη εν ειρήνη, αφήνοντάς μας για ανεκτίμητο θησαυρό τα χαριτόβρυτα λείψανά του.
Ἀπολυτίκιον
 

Τοῦ Ὀλύμπου οἰκήτωρ Πιερίας ἀγλάισμα, καὶ τῆς ἐπωνύμου Μονῆς σου ἱερὸν περιτείχισμα, ἐδείχθης Διονύσιε σοφέ, βιώσας ὥσπερ Ἄγγελος ἐν γῇ, καὶ παρέχεις τὴν ταχεῖαν σου ἀρωγήν, τοὶς εὐλαβῶς κραυγάζουσιν δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ πάσιν ἰάματα.
 

Πηγή  saint.gr

ΧΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ FB ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι παρακάτω σελίδες είναι φανερά χυδαίες και προσβλητικές προς την Ελλάδα! 
Μπορείτε, αν επιθυμείτε, να απευθυνθείτε όλοι στο Facebook κάνοντας το απαραίτητο REPORT έτσι ώστε να σβήσουν γρήγορα.
https://www.facebook.com/pages/fuck-greece/135691689797643
https://www.facebook.com/pages/FuCK-gREEce/140522652632374
https://www.facebook.com/pages/Fuck-Greece/299227070148545?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Fuck-Greece/314632131989939?ref=ts&fref=ts
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να κάνετε Αναφορά στο Facebook αν επιθυμείτε!!!

Πηγή
  elladanea.gr

ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ: ΤΑ ΙΚΕΑ ΠΩΛΟΥΝ ΠΑΤΑΚΙΑ ΕΞΩΠΟΡΤΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο προϊόν προσβάλλοντας το θρησκευτικό συναίσθημα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η επιχείρηση ΙΚΕΑ και να μην έχει γίνει ντόρος; 
Δηλαδή αν υπήρχε σε σχήμα ημισελήνου ή Άστρου του Δαβίδ ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων για να σκουπίζει κανείς τα παπούτσια του από ακαθαρσίες και βρωμιές, θα υπήρχε η ανάλογη ανοχή;;; 
Είναι εκτός ορίων ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων. Προκλητικότατη η έκπτωση 65% για την αγορά του, που προσωπικά δεν έχω δει και πολύ συχνά τέτοιο πράγμα, καθώς και η χαλαρότητα στην αντίδραση των υπαλλήλων κατά την επισήμανση του γεγονότος. 
Για όσους βιάζονται να ειρωνευτούν ή να ωραιοποιήσουν αυτό το απαράδεκτο γεγονός με επιπόλαια σχόλια, αξίζει να αναφερθούν τα εξής:

α) Το προϊόν έχει κοπεί και παρουσιάζεται και στο κατάστημα με τέτοιο τρόπο που δεν εκλαμβάνεται με τίποτα ως Χ.

β) Για όσους θα ήθελαν να το εκλάβουν μονοδιάστατα ως «ΣΥΝ», να σημειωθεί πως ο Σταυρός μέσα στον χρόνο ΔΕΝ εμφανίζεται απαραίτητα με την κάθετη γραμμή του μεγαλύτερη από την οριζόντια. Ακόμα και η ίδια η Ελληνική μας σημαία έχει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το σχήμα που οι κύριοι του ΙΚΕΑ έκαναν χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους.

γ) Όσοι έχουν τόσο μυαλό ώστε τα ιερά σύμβολα ή η σημαία της χώρας τους δεν τους λένε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, θα μπορούσαν αν μη τι άλλο, να σεβαστούν όσους θίγονται από την ατίμωση συμβόλων για τα οποία πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έδωσαν μάχες πολύ σοβαρότερες από τις φτηνές ειρωνείες στις οποίες οι πρώτοι επιδίδονται, νομίζοντας πως μάχονται την υποτιθέμενη δογματικότητα και τον καθωσπρεπισμό.

Πηγή
elladanea.gr