Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ..."ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟΥ" ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Και μόνο στο άκουσμα μιας είδησης ότι θα υπάρξει διάστημα που θα προσληφθεί ένας νέος άνθρωπος ως 24 ετών και για ένα χρόνο θα...δουλεύει χωρίς να πληρώνεται προκαλεί πλήθος αντιδράσεων. Η αμισθή εργασία που προτείνει ο
εμπειρογνώμονας, δεν είναι σίγουρα κίνητρο που θα βοηθήσει στην πάταξη της ανεργίας. Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ο εμπειρογνώμονας θεωρεί ότι θα δοθεί έτσι κίνητρο στις εταιρίες να προσλάβουν κόσμο. Ετσι το μόνο που δημιουργείται είναι η κατάργηση του βασικού μισθού. Προτείνεται να αντικατασταθεί και το επίδομα ανεργίας από τις γνωστές πλέον επιταγές πρόσληψης που παίρνουν οι άνεργοι για την πρόσληψή τους σε κάποια εταιρεία. Παράλληλα προτείνεται ακόμη και... εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών οι προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%.

Δηλαδή θεωρεί σωστό να υπάρξουν κι άλλες "στρατιές" από νέους ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν τη Ελλάδα και μάλιστα θα γίνει... εξαγωγή τους. Μιλάμε για ένα σύγχρονο... σκλαβοπάζαρο. Για μια νέα "δουλεία". Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα βάζοντας τους νέους ανθρώπους να δουλεύουν χωρίς χρήματα και με την... εξαγωγή τους στο εξωτερικό θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Πηγή
ksipnistere.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου