Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ 57ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ - ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καταθέτει ο δήμαρχος Καστελόριζου, μετά το θάνατο ενός 57χρονου.  Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακό επεισόδιο. Καθώς δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και μετά από πολλά τηλεφωνήματα και
παρακάλια αποστέλλεται ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο για να τον μεταφέρει στο Νησί των Ιπποτών. Το ελικόπτερο προσγειώνεται, μετά από 2,5 ώρες, χωρίς να έχει... γιατρό στο πλήρωμά του. Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο. Ενώ πετούσαν προς τη Ρόδο συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα στο Καστελόριζο και ένας κάτοικός του τραυματίζεται σοβαρά. Πού ήταν ο γιατρός για να τον περιθάλψει; Πουθενά. Επειτα από ώρα διαπίστωσαν ότι ο γιατρός του πολυϊατρείου του ακριτικού νησιού είχε βάλει μέσο και αποσπάστηκε στον... Βύρωνα. Τελικά οι συγγενείς του τραυματία επάνω στην απελπισία τους καθώς είχε χάσει πολύ αίμα αποφάσισαν να τον τον μεταφέρουν με καράβι στην Τουρκία. Εκεί εξεπλάγησαν με την οργάνωση των γειτόνων οι οποίοι όχι μόνο είχαν ασθενοφόρο αλλά το συνόδευσαν ως το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ωστόσο οι δημοτικές αρχές είναι πυρ και μανία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και για αυτό ετοιμάζουν μηνύσεις κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και παντός υπευθύνου. 
Υπόψιν ότι στις 7 Ιανουαρίου ο Υπουργός Υγείας είχε επισκεφτεί το Καστελόριζο και ο δήμαρχος του νησιού τον είχε παρακαλέσει να κοιτάξει θέματα υγείας του νησιού τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τον διαβεβαίωσε πως όλα είναι εντάξει. «Μην  ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα» φέρεται να είπε με αυτοπεποίθηση ο υπουργός Υγείας.
Εμείς οφείλουμε να δώσουμε τι άλλο(;), συγχαρητήρια στον υπουργό για την...αυτοπεποίθησή του.

Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου