Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Οι διωγμοί και οι διώξεις για θρησκευτικούς λόγους είναι-δυστυχώς-και στις μέρες μας μια σκληρή πραγματικότητα και αφορά κυρίως τους χριστιανούς που ζουν σε μουσουλμανικές χώρες. Από τη Νιγηρία ως το Σουδάν, από τη Συρία ως το Ιράκ και από το Πακιστάν ως την Ινδονησία οι χριστιανοί διώκονται απηνώς. 
Σε όλο το μουσουλμανικό τόξο της Β. Αφρικής, στην υποσαχάρια Αφρική (Νιγηρία, Κένυα, Σομαλία, Σουδάν), στη Μ. Ανατολή αλλά και στις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και γενικά όπου οι μουσουλμάνοι συναντώνται με τους χριστιανούς, οι τελευταίοι απάγονται, υποχρεώνονται σε εξισλαμισμό, θανατώνονται, αποκεφαλίζονται, καίγονται ή και σταυρώνονται. Επιπλέον, εκκλησίες παραδίδονται στη φωτιά, γυναίκες βιάζονται, ιερείς διακωμωδούνται ή απειλούνται, τα μυστήρια λοιδορούνται. Γενικώς οι χριστιανοί ζουν διαρκώς μέσα σε ένα κλίμα φόβου, περιορισμών, ελέγχου, απειλών και καταπιέσεων. 
Δυστυχώς, οι μαζικές αυτές διώξεις γενικώς κατά των χριστιανών δεν φαίνεται να συγκινούν τα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής. Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, παγιδευμένοι στα δίχτυα της οικονομικής κρίσης, έχουμε γίνει τόσο κοντόφθαλμοι, ώστε δεν μπορούμε να δούμε και να ενδιαφερθούμε για όσα συμβαίνουν στους ομοθρήσκους μας. Είναι απαράδεκτο να διώκεται ο Χριστιανισμός με τόσο άγριο τρόπο, κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. 
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε τέτοια γεγονότα.
«Οι καιροί ου μενετοί». Όσο αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, τόσο θα ανοίγει η όρεξη των φανατικών μουσουλμάνων, που θέλουν να δουν το νόμο της «σαρίας» να εφαρμόζεται και στην Ευρώπη, και ο ευρωπαϊκός χώρος μπορεί να γίνει θέατρο συγκρούσεων.
 

Πηγή creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου