Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

SMS ΑΠΑΤΗΣ..ΠΡΟΣΟΧΗ!!!


Στην παγίδα αδίστακτων απατεώνων, που έχουν στήσει ηλεκτρονική απάτη με την οποία παραπλανούν ανυποψίαστους πολίτες τους οποίους χρεώνουν με μεγάλα χρηματικά ποσά, πέφτουν καθημερινά δεκάδες συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. «Δούρειος ίππος» των «SMS της απάτης» είναι ένας αριθμός που τελειώνει σε...
4862. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες εκατοντάδων θυμάτων, τα μηνύματα-παγίδες εξακολουθούν να... κυκλοφορούν ελεύθερα εξαπατώντας ευκολόπιστους πολίτες. Το κόλπο έχει ως εξής: μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής οι απατεώνες στέλνουν στα υποψήφια θύματά τους γραπτά μηνύματα τα οποία συνήθως αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Καλησπέρα, τι κάνεις», «Σε είδα το Σάββατο και από τότε σε σκέφτομαι συνέχεια. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά», «Μόλις χώρισα και θέλω να μιλήσουμε» και «Σε συμπαθώ πολύ. Είμαι η ψηλή, μελαχρινή που σε κοίταζε επίμονα στο μπαρ. Ο Τάκης μου έδωσε τον αριθμό σου». Ετσι, αν ο παραλήπτης «τσιμπήσει» και απαντήσει, εγγράφεται αυτόματα σε κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία που τον χρεώνει με διαγωνισμούς και μηνύματα, το κόστος των οποίων αγγίζει ακόμη και τα 300 ευρώ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σήμερα δεκάδες πολίτες έχουν πέσει θύματα της καλοστημένης απάτης, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το καλοκαίρι με τους περίφημους διαγωνισμούς-μαϊμού, που καλούσαν τους χρήστες του ίντερνετ να μπουν σε λοταρία για να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οταν εκείνοι απαντούσαν, οι απατεώνες τούς ζητούσαν διάφορα προσωπικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση, και στη συνέχεια τους καλούσαν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία υποτίθεται ότι αντιστοιχούσαν στον φόρο του ποσού που είχαν κερδίσει. Φυσικά όσοι έσπευσαν να απαντήσουν διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχαν κερδίσει, αλλά είχαν χάσει και τα λεφτά τους!

Πηγή
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου