Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΣΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Εγκαιρη διάγνωση του καρκίνου υπόσχεται να προσφέρει η νέα εξέταση ιστού που δοκιμάζεται στη Βρετανία, η οποία θα εντοπίζει την ασθένεια σε διάστημα μόλις λίγων ωρών αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο καθυστέρησης της θεραπείας.

Επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου δημιούργησαν μια ιστολογική εξέταση που δείχνει άμεσα και με ακρίβεια τον τύπο του καρκίνου που έχει προσβάλει τον οργανισμό. Ετσι δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να αρχίσουν την κατάλληλη θεραπεία χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση, η εξέταση θα γίνεται με δείγματα ιστού τα οποία δεν θα χρειάζεται να σταλούν για ανάλυση, αλλά θα ελέγχονται επιτόπου για την ύπαρξη καρκίνου μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων. Ετσι οι ειδικοί θα κερδίζουν χρόνο, αφού θα τα επεξεργάζονται μέσω υπολογιστή ελέγχοντας την ύπαρξη χιλιάδων ουσιών προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει η ασθένεια. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουν άμεσα αν ο οργανισμός έχει προσβληθεί από καρκίνο αλλά και από ποια μορφή του, ώστε να χορηγήσουν άμεσα την κατάλληλη θεραπεία.

Πηγή
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου