Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ...

Η Νέα Εποχή χρησιμοποιεί τον αριθμό 666 και τους συμβολισμούς του επίμονα και αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια. Τον χρησιμοποιεί είτε φανερά είτε συγκαλυμμένα, μα ο σκοπός είναι πάντα ίδιος: η εξοικείωση των ανθρώπων με το 666 αρχικά κι εντέλει η αποδοχή του (ως κάτι φυσιολογικό, ασήμαντο κι ακίνδυνο).

Κατά μία ακόμη “σύμπτωση” λοιπόν, ο εν λόγω αριθμός αποτελεί το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π., με έντεχνη απόκρυψή του για τα μάτια των περισσότερων ανθρώπων.

Πράγματι, το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π. με μια πρώτη ματιά θυμίζει ίσως νερό που περιδινίζεται (δίνη νερού). Αν κοιτάξουμε προσεκτικότερα όμως, βλέπουμε ότι η δίνη αυτή αποτελείται ουσιαστικά από 3 διακριτά χρώματα (σκούρο μπλε, γαλάζιο και λευκό). Το λευκό είναι έξυπνα συγχρόνως και φόντο αλλά και διαχωριστικό χρώμα όμως, που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται εντέλει ως σχήμα. Πράγματι, στην παραπάνω κινούμενη εικόνα αντικαταστήσαμε με κόκκινο το λευκό, ώστε να φαίνεται καλύτερα. Βλέπουμε λοιπόν ότι το κάθε ένα από τα τρία χρώματα σχηματίζει τον αριθμό 6. Στην παρακάτω εικόνα είναι απομονωμένο το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π.. Τώρα, όμως που συνειδητοποιήσαμε τί βλέπουμε δεν είναι πιο φανερό από ποτέ;

Απορίας άξιον, γιατί η Ε.ΥΔ.Α.Π. επέλεξε αυτό το σύμβολο. Τυχαίο; Σύμπτωση πάλι; Ή μήπως δεν υπάρχουν άλλοι συμβολισμοί για το νερό (ποτάμι, βρύση, κτλ.). Σε τελική ανάλυση τα αρχικά Ε.ΥΔ.Α.Π., δεν αρκούν για τον ορισμό της εταιρείας; Γιατί είναι απαραίτητο κι ένα σύμβολο;

πηγή  norfid.com

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο θρησκευτικός τουρισμός δεν είναι κάποια καινούρια έννοια, πρόσφατα επινοημένη. Πρόκειται για την παλαιότερη και επικρατέστερη μορφή μετακίνησης στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς τα μέλη όλων των κοινωνιών επιζήτησαν να επικοινωνήσουν με το θείο. Ως συνέπεια, το θρησκευτικό ταξίδι ανάγει τις καταβολές του στην προσκυνηματική δραστηριότητα παλαιότερων εποχών. Από τους αρχαίους χρόνους ακόμη, το ταξίδι με θρησκευτικό χαρακτήρα αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο που οδήγησε Έλληνες και ξένους να κατευθυνθούν σε θρησκευτικά κέντρα ανά την Ελλάδα. Ανέκαθεν οι Έλληνες συνήθιζαν να εκφράζουν το θρησκευτικό τους αίσθημα, τη βαθιά τους πίστη και ευλάβεια προς το Θεό, βασικό χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας εδώ και 2.000 χρόνια. Η θρησκευτική κληρονομιά της Ελλάδας προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επισκέπτονται εκκλησίες και μοναστήρια σε όλη τη χώρα που συχνά βρίσκονται σε περιοχές με εξαιρετικά τοπία. Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα και παράλληλα αναδεικνύει την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας. Εκτός από τα ταξίδια σε Χριστιανικά Ορθόδοξα μοναστήρια, όπως του Όρους Άθως και των Μετεώρων, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να μελετήσουν τα μοναδικά Βυζαντινά και μετα-Βυζαντινά αριστουργήματα, όπως εικόνες και εικονογραφίες, μωσαϊκά, τοιχογραφίες και ιερά. Τόποι θρησκευτικής λατρείας, από μικρές εκκλησίες σε νησιά έως επιβλητικοί ναοί, αποτελούν θρησκευτική κληρονομιά αιώνων, της οποίας ο πλούτος χαίρει ευρέως σεβασμού.

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ισλαμική προσευχή μέσα στην ιστορική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, στην οποία θα λάβει μέρος ο ίδιος και άλλοι ηγέτες του ισλαμικού κόσμου, σχεδιάζει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal.

Η προσευχή ενδέχεται να αποτελέσει μέρος των ετήσιων εορτασμών για την κατάκτηση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453, και

ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου, όπου ο κ. Ερντογάν αναμένεται να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, σύμφωνα πάντα με τη Radikal.

Παρά ταύτα, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η τέλεση ισλαμικής προσευχής στο χώρο της Αγίας Σοφίας, η Άγκυρα φέρεται να προωθεί ως αντίβαρο την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, συνεχίζει η Radikal.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα θέσει ως προϋποθέσεις για το άνοιγμα της Χάλκης την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα και το τέλος του διορισμού των μουφτήδων της Θράκης από τις ελληνικές Αρχές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Radikal, πλέον το μόνο που απαιτείται για την επαναλειτουργία της Σχολής είναι η εντολή του κ. Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, η Άγκυρα σχεδιάζει και άλλα «ανοίγματα», ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ και η βελτίωση της σχέσης της κυβέρνησης με τους ηγέτες του κινήματος διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την Τουρκία το καλοκαίρι του 2013.

Η Αγία Σοφία λειτουργεί ως μουσείο από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ», ο οποίος επεδίωξε τη μείωση της ισλαμικής επιρροής στο κράτος. Προηγουμένως λειτουργούσε ως τζαμί.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2013 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς εξέφρασε την επιθυμία η Αγ. Σοφία να μετατραπεί εκ νέου σε τέμενος.


πηγή  romfea.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ...ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ 7 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

LiveLeak-dot-com-57f_1398796270-1_1398798834.jpg

Οι τζιχαντιστές της ISIS(Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Μ Ανατολής) σταύρωσαν 7 άτομα στην Raqqa. Η κατηγορία που τους απήγγειλαν ήταν « απόπειρα δολοφονίας κατά των ηγετών της ISIS » .
Hφωτογραφία της σταύρωσης αναρτήθηκε στον λογαριασμό @akhbar –>pic.twitter.com/8Md5wwds5F στις 29/04/14.
Η είδηση μεταδόθηκε και από τα ολλανδόφωνα nujij.nl,Freesuriyah,wordpresscom. ΤoProChristianisαναδημοσιεύει την σταύρωση των νεαρών ατόμων δίνοντας μια άλλη εκδοχή στην τελετουργική εκτέλεση. « Τους σταύρωσαν γιατί ήταν χριστιανοί. » Η απαρχαιωμένη μεθοδολογία της σταύρωσης ανασύρεται ύστερα από χιλιετηρίδες. Προφανώς η σημειολογία της είναι ενδεικτική.Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες και το αποδεικτικό υλικό για αντίστοιχες θηριωδίες.
 Το δράμα στην Συρία δεν έχει τέλος...
LiveLeak-dot-com-57f_1398796270-1_1398798834.jpg LiveLeak-dot-com-57f_1398796270-2_1398798837.jpg LiveLeak-dot-com-57f_1398796270-3_1398798837.jpg.resized
πηγή makeleio.gr

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΣ(ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ), ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ..!!!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί τό σήμα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ). Και αυτό που δίνει στο γεγονός ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα, είναι ότι είναι μια Υπηρεσία του Ελληνικου Στρατού.

Στο σχήμα της ΓΥΣ διακρίνεται καθαρά το επίσημο Μασωνικό σήμα, δηλαδή το σύμπλεγμα Γνώμωνα και Διαβήτη. !!!

Με κατάλληλη επεξεργασία της φωτογραφίας απομονώνουμε το Μασωνικό σήμα για να φανεί καλύτερα. (έχουμε συμπληρώσει τα σημεία του γνώμωνα που λείπουν, γιατί καλύπτονται από τον κύκλο που περιέχει τον Χάρτη της Ελλάδας)




Δείτε ενδεικτικά και το σήμα Μασωνικής Στοάς. Η ομοιότητα με το σήμα της ΓΥΣ είναι προφανής. Μόνο που στη θέση της σφαίρας με τη Γή, υπάρχει η σφαίρα με την Ελλάδα (στο σήμα της ΓΥΣ)





Εθνικά επικίνδυνος και μειοδοτικός ο χάρτης της ΓΥΣ;

Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό που προσέχουμε στο σήμα της ΓΥΣ είναι ότι πολλά Ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, Κώς, Σάμος κ.α. εμφανίζονται με καφέ χρώμα σαν να ανήκουν στην Τουρκία. !!! Το ίδιο γίνεται και με τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, Σποράδων και Βορείου Αιγαίου. !!!

Νά υποθέσουμε είναι απλά μια γραφιστική αστοχία; Οι υπεύθυνοι καλούνται να μας απαντήσουν άμεσα. (Ας μην επικαλεστούν το μικρό μέγεθος των νησιών, γιατί νησιά όπως η Ρόδος έχουν παρόμοιο μέγεθος με Χίο και Μυτιλήνη, που είναι χρωματισμένα κανονικά). Ο ΓΥΣ πρέπει άμεσα να διορθώσει τον μειοδοτικό χάρτη.



πηγή .wordpress.com

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου

Ἴσως ποτὲ ἄλλοτε ὅπως σήμερα δὲν παίρνουν τόσο δραματικὴ ἐπικαιρότητα τὰ λόγια τοῦ ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὴν κλήση καὶ ἀποστολὴ τοῦ Ἕλληνα. Ἐπικαιρότητα, γιατί ἐδῶ καὶ λίγο καιρὸ οἱ τύχες τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους διακυβεύονται στὴν παγκόσμια πολιτικὴ καὶ οἰκονομικὴ σκακιέρα· καὶ δραματική, γιατί μᾶλλον οἱ Νεοέλληνες λησμονήσαμε

τὴν ταυτότητά μας, τὴν ἰδιαίτερη ἱστορική, θρησκευτικὴ καὶ πολιτιστικὴ φυσιογνωμία μας, τὸν ἴδιο τὸν ἑαυτό μας, καὶ θελήσαμε ν᾿ ἀκολουθήσουμε πρότυπα ξενικά, ἦθος ἀλλότριο πρὸς τὴ δική μας Παράδοση καὶ ἐθνικὴ φυσιογνωμία.
Ὁ ἅγιος Νεκτάριος, ὄντας ὁ ἴδιος Οἰκουμενικὸς μὲ τὰ θαύματα καὶ τὰ συγγράμματά του, δὲν παύει νὰ διδάσκει ἐμᾶς τοὺς συμπα-τριῶτες ἐπιγόνους του γιὰ τὸ οἰκουμενικὸ χρέος ποὺ ἔχουμε νὰ ἐπιτελέσουμε μέσα σ᾿ ἕναν κόσμο ποὺ παραπαίει ζητώντας πνευματικὰ ἐρείσματα προκειμένου νὰ συνεχίσει νὰ ζεῖ. Ἡ φωνὴ τοῦ Ἁγίου εἶναι διαυγής, κρυστάλλινη, καθὼς τὰ λόγια του συνιστοῦν τὸ ἀπαύγασμα τῆς κατὰ Θεὸν σοφίας του καὶ τῆς καθαρῆς ἀπὸ κάθε ἰδιοτελῆ προσκόλληση καρδιᾶς του. Οἱ Ἅγιοι εἶναι οἰκουμενικοὶ ἄνθρωποι, πέρα ἀπὸ ἀρρωστημένους ἐθνικισμοὺς καὶ σωβινισμούς. Τὰ ὅσα παρατίθενται στὶς παρακάτω γραμμὲς προέρ-χονται ἀπὸ δύο μικρὲς μελέτες τοῦ Ἁγίου: «Περὶ τῆς Ἑλληνικῆς φιλοσοφίας ὡς προπαιδείας εἰς τὸν Χριστιανισμὸν» καὶ «Περὶ τῆς κλήσεως καὶ ἀποστολῆς τοῦ Ἕλληνος».
Ἀπερίφραστα διακηρύττει ὁ Ἅγιος ὅτι ὁ Ἕλληνας, μὲ τὴν ἀνέκαθεν ροπὴ καὶ ἀγάπη του πρὸς τὴν ἀρετὴ καὶ τὴ σοφία, ἔχει ὡς σκοπὸ καὶ ἀποστολή του νὰ εἶναι διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος. Λέγει χαρακτηριστικά, μὲ τόνο διαχρονικό:...
«Ἡ φιλοσοφία εἶναι ἀληθῶς ἀναφαίρετο κτῆμα τοῦ Ἕλληνος· διαδιδομένη ἀνὰ τὰ Ἔθνη προσηλυτίζει αὐτὰ καὶ καθιστᾶ αὐτὰ Ἑλληνικά, οὐδέποτε δὲ παύεται οὖσα Ἑλληνική… Ἡ Ἑλληνικὴ φιλοσοφία προώρισται ἵνα καταστήσῃ τοὺς πάντας Ἕλληνας· ἐγεννήθη ὑπὲρ τοῦ Χριστιανισμοῦ καὶ συνεταυτίσθη μετ᾿ αὐτοῦ, ὅπως ἐργασθῇ πρὸς σωτηρίαν τῆς ἀνθρωπότητος…
Ὁ Ἕλλην ἀληθῶς ἐγεννήθη, ἵνα φιλοσοφῇ· διότι ἐγεννήθη διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀλλ᾿ ἐὰν ἡ φιλοσοφία ἐγένετο παιδαγωγὸς εἰς Χριστόν, ἕπεται ὅτι ὁ Ἕλλην, πλασθείς φιλόσοφος, ἐπλάσθη Χριστιανός, ἐπλάσθη ἵνα γνωρίσῃ τὴν ἀλήθειαν καὶ διαδῶ (=νὰ τὴν διαδώσει) τοῖς ἔθνεσιν. Ναὶ· ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν».
Αὐτὴ ἦταν ἡ ἀποστολὴ τοῦ Ἕλληνα καὶ προτοῦ ἀκόμη γνωρίσει τὸ Χριστιανισμό. Πολὺ περισσότερο ἀφότου τὸν γνώρισε, ὅποτε ὁ Ἕλληνας, παρατηρεῖ ὁ Ἅγιος, βρῆκε σ᾿ αὐτὸν τὸ τέλειο, τὸ ἰδανικό, βρῆκε στὸ Χριστιανισμὸ ὅ,τι ὁ ἴδιος ποθοῦσε νὰ μάθει καὶ ἀναζητοῦσε νὰ βρεῖ. Ὁ Χριστιανισμὸς ἔγινε ὁ διερμηνέας τῶν αἰσθημάτων τοῦ Ἕλληνα. Γι᾿ αὐτὸ καὶ ὁ Ἕλληνας τὸν ἐγκολπώθηκε καὶ τὸν περιέθαλψε μέσα του. «Ὁ Χριστιανισμὸς ὡς πρῶτον δῶρον αὐτοῦ ἐδωρήσατο αὐτῷ νέαν ζωὴν· ὁ δὲ Ἕλλην ὑπεστήριξεν αὐτὸν διὰ τῶν ἀγώνων καὶ τῶν αἱμάτων του». Τόσο στενὰ μάλιστα συνδέθηκε ὁ Ἑλληνισμὸς μὲ τὸν Χριστιανισμό, ὥστε «αἱ ἔννοιαι τῶν λέξεων Ἑλληνισμὸς καὶ Χριστιανισμὸς ἐγένοντο συνώνυμοι. Ἕλλην σημαίνει Χριστιανός, καὶ Χριστιανὸς σημαίνει Ἕλλην», διότι ὅποιος ἐνστερνίσθηκε τὶς ἀρχὲς τοῦ Εὐαγγελίου, τὸ ὁποῖο μὲ νεύση καὶ δύναμη Θεοῦ διαδόθηκε στὸν κόσμο κυρίως ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες, αὐτὸς «φρονεῖ Ἑλληνικά».
Καὶ ἐξηγεῖ ποιά εἶναι ἡ οὐσία τοῦ «φρονεῖν Ἑλληνικά»: «…ἡ τελείωσις, ἡ ἀνύψωσις ἀπὸ τοῦ ὑλικοῦ κόσμου πρὸς τὸν πνευματικὸν· ὅτι ὁ πνευματικὸς κόσμος δέον ἐστί νὰ ζωογονῇ τὸν ὑλικὸν κόσμον, ὅτι τὸ πνεῦμα ἀνάγκη νὰ ἐπικρατήσῃ τῆς ὕλης, ὅτι οἱ πνευματικοὶ νόμοι δέον ἐστί νὰ ὦσιν ἰσχυρότεροι τῶν φυσικῶν νόμων»…
Ἐδῶ τώρα ἂς καθρεφτίσουμε τοὺς ἑαυτούς μας. Ἄραγε σήμερα τὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος ἔχει ὡς ὕψιστη ἀρχὴ του «τὸ πνεῦμα νὰ ἐπικρατήση τῆς ὕλης;». Αὐτὴ τὴ διάβρωση νὰ φοβηθοῦμε. Αὐτὴ ποὺ γίνεται διὰ τῶν ὑλικῶν ἀγαθῶν. Ὅταν ὅλη ἡ σκέψη καὶ οἱ προσπάθειές μας ὡς ἀτόμων καὶ ὡς ἔθνους κατατείνουν ἀποκλειστικὰ καὶ μόνο στὴ διασφάλιση ὑψηλῶν χρηματοοικονομικῶν δεικτῶν, καὶ τὴν ἐθνική μας εὐημερία τὴν ταυτίζουμε στὴ συνείδησή μας μὲ τὴν ἐξασφάλιση καταναλωτικῶν ἀγαθῶν καὶ ὑλικῆς καὶ μόνο περιουσίας, τότε κατὰ πόσο, ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες, φρονοῦμε ἑλληνικά; Ἐδῶ ἀκριβῶς διαγράφεται τὸ χρέος μας. Χρέος νὰ ἀναζητήσουμε ἄλλους δεῖκτες στὴν πορεία μας, ἂν θέλουμε νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν πολυειδῆ κρίση ποὺ μᾶς μαστίζει ὡς ἔθνος καὶ ποὺ μᾶς τὴν παρουσιάζουν ὡς οἰκονομικὴ καὶ μόνο. Δεῖκτες πνευματικοὺς καὶ ὄχι ὑλικούς. Νὰ ἐπενδύσουμε στὴν τράπεζα τοῦ πνεύματος, νὰ διατηρήσουμε τὴν ἠθική μας ἐλευθερία ἀπὸ κάθε πνευματικὸ ἐξανδραποδισμό, ἀπὸ κάθε ὑποδούλωση τοῦ ἐσωτερικοῦ φρονήματος, τῆς ἀρετῆς μας.
Ὁ ἅγιος Νεκτάριος εἶναι ἀπόλυτος στὸ σημεῖο αὐτό:
Τὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος, τονίζει, ὀφείλει, ἔχοντας συναίσθηση τῆς κλήσεως καὶ τῆς ἀποστολῆς του, νὰ ἐργασθεῖ «πρῶτον ὅπως τελειωθῇ αὐτὸ ἐν τῇ σοφίᾳ καὶ ἀρετή… καὶ δεύτερον… ὑπὲρ τῶν ἀδελφῶν καὶ τῶν πλησίον αὐτοῦ», συνεχίζοντας ἔτσι τὸ ἔργο τῶν προγόνων του τῶν ἀναγνωρισμένων εὐεργετῶν τῆς ἀνθρωπότητος. «Ἡ κλῆσις καὶ ἡ ἀποστολὴ τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους ὑποχρεοὶ πάντα Ἕλληνα ἔχοντα συναίσθησιν τῶν ἑαυτοῦ ἠθικῶν καθηκόντων νὰ ἐργασθῇ ἐκθύμως εἰς πλήρωσιν αὐτῶν».
Καὶ ἐπιλέγει ὁ Ἅγιος: «Ἡ πατρὶς καὶ ἡ Ἐκκλησία ἔχει σήμερον ὑπὲρ ποτέ ἀνάγκην ἀνδρῶν ἀφωσιωμένων εἰς τὰς ἀρχὰς τοῦ σταυροῦ, ἀνδρῶν ἀκαταπονήτων, ἀνδρῶν ζώντων οὐχὶ δι᾿ ἑαυτοὺς, ἀλλὰ διὰ τὸ Γένος καὶ τὴν Ἐκκλησίαν».
«Ζώντων οὐχὶ δι᾿ ἑαυτοὺς, ἀλλὰ διὰ τὸ Γένος καὶ τὴν Ἐκκλησίαν!». Εὐτυχῶς ὑπάρχουν ἀκόμα Ἕλληνες ποὺ καταλαβαίνουν καὶ σήμερα τὴν ἔννοια τῶν λέξεων αὐτῶν…

ΙΕΡΟ-ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ

Ζώα διαφόρων ειδών , ημέρων και αγρίων εισήλθαν στην κιβωτό του Νώε.
Και όπως μπήκαν έτσι και βγήκαν.
Σεσωσμένα αλλά αναλλοίωτα!
Εισήλθαν μαϊμούδες βγήκαν μαϊμούδες, μπήκανε κοράκια και βγήκανε κοράκια.
Πνευματική κιβωτός λοιπόν και η Εκκλησία μας, που σκοπό όμως έχει να αλλοιώνει προς το καλύτερο τους εισερχομένους στον χώρο της.
Κάποιοι ωστόσο με πρόθυμο πείσμα αποδεικνύουν όλο το ενάντιο, εμμένοντας στην μικροπρέπεια και την στενοκαρδία τους και αποδεικνύοντας ότι ζούνε ακόμη προ Χριστού.
Πολλοί μάλιστα από αυτούς (που έχουν κάνει την αδιορθωσιά της ιδεολογία ) εμφανίζονται πάντα πρόθυμοι να ελέγξουνε και να διορθώσουν τα τυχόν σφάλματα των Ιερέων.
Άτομα γεμάτα από ενοχικά συμπλέγματα και ψυχικό αδιέξοδο, βρίσκουν άρρητη αγαλλίαση και ανακούφιση να αποδίδουν την κακοδαιμονία της εποχής στους Ιερείς παντός βαθμού.
Ηδονίζονται με το να κατηγορούν ιερά πρόσωπα που αφιερώσανε την ψυχή τους στο έργο της Εκκλησίας , όταν πολλές φορές οι ίδιοι δεν ξέρουν ούτε κατά που πέφτει η πόρτα της Εκκλησίας και δεν έχουνε ούτε μία φορά στην ζωή τους σκύψει κάτω από το πετραχήλι για να εξομολογηθούν με συντριβή.
Άνθρωποι, ανεπαρκείς ψυχικά , διανοητικά, πολλές φορές και σεξουαλικά, ναυάγια σε όλο τους το μεγαλείο, εφευρίσκουν έτσι θέματα και υποθέσεις για να πλήξουν την πλήξη τους και να νοιώσουν ότι υπάρχουν κάνοντας τους «κριτές του κινηματογράφου»μέσα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας και δίνοντας νόημα στην ανούσια ζωή τους.
Φαίνεται τέτοια άτομα έχουν πάθει σύγχυση προσανατολισμού, με αποτέλεσμα αντί να πορευθούν στο γραφείο του ψυχιάτρου ή του ψυχαναλυτή, για να ξεμπερδέψουν το ψυχικό τους κουβάρι, προστρέχουν στην Εκκλησία γιατί μόνο εκεί «τους παίρνει» θεωρώντας τους κληρικούς ως αμίλητους κλητήρες που πρέπει φοβισμένοι να ανέχονται κάθε πεισματική κακοήθειά τους .
Ευτυχώς που τουλάχιστον υπάρχει και το «μικρόν ποίμνιον» .(Λουκ.ιβ΄-32)
Λιγοστοί αριθμητικά μα δυναμικοί ποιοτικά και έτσι μπορούμε και ελπίζουμε ακόμη!


π.Διονύσιος Ταμπάκης – Ναύπλιον

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!!!

Το κοράνι λέει στον μουσουλμάνο άντρα: "Η γυναίκα σου είναι το χωράφι σου και μπορείς να το καλλιεργείς όποτε και όπως θέλεις..".
Σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα κακοποιημένων γυναικών. 
ΠΡΟΣΟΧΗ οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!!!


H Shameem Akhter 18 ετών βιάστηκε από 3 άντρες, οι οποίοι στη συνέχεια την έλουσαν με οξύ. 
Φώτο ΕΔΩ

Η Najaf Sultana στην ηλικία των 5 ετών δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο τον πατέρα της ο οποίος δεν ήθελε άλλες γυναίκες στο σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να τυφλωθεί και να εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της. Μένει με συγγενείς.
Φώτο ΕΔΩ

Η Shehnaz Usman 36 ετών, δέχτηκε επίθεση από έναν συγγενή της για οικογενειακές διαφορές.
Φώτο ΕΔΩ

Η Shahnaz Bibi 35 ετών, συγγενής της της έριξε οξύ στο πρόσωπο για κάποια διαφωνία που είχαν.
Φώτο ΕΔΩ

Η Kanwal Kayum δέχτηκε επίθεση με οξύ από έναν άντρα τον οποίο είχε απορρίψει πριν ένα χρόνο.
Φώτο ΕΔΩ

Η Munira Asef δέχτηκε επίθεση με οξύ από έναν άντρα του οποίου την πρόταση γάμου απέρριψε πριν 5 χρόνια.
Φώτο ΕΔΩ

Η Bushra Shari 39 ετών, δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο της το σύζυγο επειδή προσπάθησε να τον χωρίσει.
Φώτο ΕΔΩ

Η Memuna Kham 21 ετών δέχτηκε επίθεση με οξύ από μια ομάδα αγοριών μιας οικογένειας με την οποία η οικογένειά της είχε διαφορές.
Φώτο ΕΔΩ

Η Saira Liaqat παντρεύτηκε έναν συγγενή της στην ηλικία των 15 ετών ο οποίος της επιτέθηκε με οξύ αφού απαιτούσε διαρκώς να μείνει μαζί του αν και οι οικογένειές τους είχαν συμφωνήσει πως αυτό θα γινόταν όταν τελείωνε το σχολείο.
Φώτο ΕΔΩ

Αυτά είναι μόνο ελάχιστα δείγματα γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Αυτός είναι ο κόσμος του ισλάμ.

Λέμε ΟΧΙ στο ισλάμ, ΟΧΙ στην μουσουλμανοποίηση  της Ελλάδας!!!

ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ "ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"

Κουβέντα για τη νέα σφαγή από τους ισλαμοφασίστες στην μαρτυρική Κεντροαφρικανική δημοκρατία. Η HRW του Σόρος που χρηματοδοτείται από χρηματοδότες της Αλ Κάιντα, η Unicef και όλος ο συφερτός, δεν δίνει δεκάρα για τα σφαγμένα μωρά στην CAR, όπως δεν δίνει δεκάρα για τα 18,000 σφαγμένα παιδιά της Συρίας σε τουρκικό έδαφος. Γίνονται φράγκα για τους “ανθρωπιστές”…


Είκοσι δύο άνθρωποι, μεταξύ τους τρία μέλη της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νοσοκομείο στη Νάνγκα Μπογκίλα, 450 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Μπαγκί από μέλη της πρώην ανταρτικής οργάνωσης Σελέκα, δήλωσε σήμερα αξιωματικός της αφρικανικής δύναμης Misca.

“Ένοπλοι των πρώην Σελέκα και Φουλάνι επιτέθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε νοσοκομείο που λειτουργεί με την υποστήριξη της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην περιοχή Νάνγκα Μπογκίλα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις Κεντροαφρικανούς που εργάζονταν στη MSF, ενώ…
τραυμάτισαν ακόμη δέκα”, δήλωσε ο αξιωματικός.
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα Ολλανδίας επιβεβαίωσαν τον θάνατο των τριών συνεργατών τους.

Οι δράστες αρχικά άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων σκοτώνοντας τέσσερις και μετά κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο όπου σκότωσαν άλλους 15. Άρπαξαν υπολογιστές και πολλά ακόμη υλικά σπάζοντας τις πόρτες των γραφείων πιθανόν ψάχνοντας για χρήματα.


πηγή olympia.gr

"ΠΑΓΑΚΙΑ" ΚΑΙ "ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ CIRRUS"; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO...

Αναρωτιέστε που πάνε τα χρήματά μας από τις βαριές φορολογίες; 
Δείτε το βίντεο και αφήστε τους άλλους να μιλάνε για "παγάκια" και για συννεφάκια cirrus... 
Οι αεροψεκασμοί είναι εκεί ψηλά στους ουρανούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!! Μπορούν να τους δουν όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην είναι τυφλοί... 
 πηγή  lithosfotos.gr


ΣΟΚ: ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ.

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία είχε εκμισθώσει μεν το χώρο του συγκεκριμένου πάρκου, αλλά ουδέποτε υπέβαλε αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ.

Μάλιστα ο χώρος δεν πληρούσε τα μέτρα ασφαλείας, αφού ούτε προστατευτικό δίχτυ υπήρχε, ούτε ο φονικός κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αν και ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές , υποστηρίζει πως ήταν δεμένο. Ωστόσο τα κενά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί αφού στο χώρο δεν υπήρχε περίφραξη και ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για
το δυστύχημα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, ενώ η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΚΕ

Ακόμα και Τούρκοι έχουν αρχίσει και ανησυχούν από την συνεχιζόμενη κακοποίηση και καταστροφή σημαντικών βυζαντινών μνημείων της Κωνσταντινούπολης που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την μορφή επιδημίας, χωρίς φυσικά, (αυτό έλλειπε), καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς στα μεγάλα αυτά πολιτιστικά ατοπήματα της σύγχρονης Τουρκίας.

Έτσι σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, τα ιστορικά ανάκτορα των Βλαχερνών,

ή καλλίτερα ότι έχει απομείνει από το μεγαλοπρεπές αυτό βυζαντινό κτιριακό συγκρότημα, κατεδαφίζεται για να ανεγερθεί στη θέση του ένας μουσουλμανικός τεκές με την ονομασία, Emir Buhari Tekkesi. Τα υπολείμματα των σημαντικών αυτών ανακτόρων είχαν γίνει στόχος εδώ και δεκαετίες των διαφόρων αυθαίρετων κτισμάτων Τούρκων επυλίδων από την Ανατολία, τα γνωστά geçekoydu που ξεφυτρώνουν μέσα σε μια νύχτα και τώρα γκρεμίζονται για να καθαρίσει, όπως αναφέρεται ο χώρος, για να ανεγερθεί ο μουσουλμανικός τεκές. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση του γενικού γραμματέα του Αρχιτεκτονικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Mücella Yapıcı, ο όποιος αναφέρει ότι σύμφωνα με τα σχέδια θεμελίωσης του τεκέ τα εναπομείναντα ιστορικά τείχη των βυζαντινών ανακτόρων κατεδαφίζονται χωρίς να υπάρξει καμία πρόνοια για να διασωθεί ότι μπορεί ακόμα να διασωθεί από το ιστορικό αυτό κτιριακό συγκρότημα των ανακτόρων των Βλαχερνών. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη τουρκική εφημερίδα ότι δεν βλέπει κάποια ελπίδα να δασωθεί έστω και κάποιο ίχνος από τα άλλοτε μεγαλοπρεπή βυζαντινό ανάκτορο, το οποίο, όπως διαπιστώνει, θυσιάζεται για τον δερβίσικο τεκέ.
Να σημειωθεί ότι οι Βλαχέρνες ήταν ένα σημαντικό και ονομαστό προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Κατά την Άλωση από τους Τούρκους, το 1453, τα τείχη στον τομέα των Βλαχερνών καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ανελέητους βομβαρδισμούς. 
Μετά την οθωμανική κατάκτηση η περιοχή περιέπεσε σε αφάνεια και μόνο τα ερείπια των ανακτόρων θύμιζαν την ένδοξη βυζαντινή περίοδο.

πηγή lithosfotos.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΘΩΜΑ

Η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αναφέρεται στην καλοπροαίρετη απιστία όπου ο άνθρωπος με καλή πρόθεση αναζητάει περισσότερες μαρτυρίες για να μπορέσει να πιστέψει ό,τι δυσκολεύεται να πιστέψει λόγω της περιορισμένης γνώσεώς του. 
Προβάλλοντας η Εκκλησία μας το παράδειγμα του άπιστου Θωμά, έρχεται να μας παρηγορήσει και
να μας ενθαρρύνει και να μας στηρίξει όταν περνάμε κι εμείς αυτό το στάδιο της απιστίας του Αποστόλου Θωμά. 
Αν δηλαδή ένας από τους Αποστόλους του Χριστού που έζησε από κοντά τόσα θαύματα του Χριστού έφθασε στο σημείο να αμφισβητεί την Ανάσταση και τη θεότητα του Χριστού, δεν είναι επίσης δυνατόν μερικοί από εμάς, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, που δεν ζήσαμε προσωπικά τα θαύματα του Χριστού, να περνάμε κάποιες στιγμές μέσα απ’ αυτό το στάδιο της αμφιβολίας, που στην πραγματικότητα είναι έκφραση απιστίας; 
Πρέπει όμως στις δύσκολες στιγμές της δοκιμασίας της δικής μας απιστίας με υπομονή, προσευχή και την πνευματική καθοδήγηση του πνευματικού μας να ενισχύσουμε τη πίστη μας. 
Το παράδειγμα του Αποστόλου Θωμά έρχεται να μας παρηγορήσει και ταυτόχρονα να μας υπενθυμίσει τη δική του ομολογία για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ως του αληθινού Θεού. 
Το σημαντικό σημείο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής δεν είναι τόσο η απιστία του άπιστου Θωμά, αλλά η ομολογία της πίστεως του Αποστόλου Θωμά ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός και ο Λόγος του Θεού, ο Κύριος μας και ο Θεός μας. 
Η πραγματική εκ μέρους μας συνειδητοποίηση για την Θεότητα του Χριστού εκδηλώνεται με την αποφασιστικότητα μας να ακολουθούμε τις θείες Του εντολές. Να ζούμε σύμφωνα μ’ αυτές για όλη μας τη ζωή. 
Αυτό ακριβώς που έκαναν όλοι οι Απόστολοι του Χριστού, όπως ο Απόστολος Θωμάς κι όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας. 
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να ακολουθούμε το παράδειγμα των αγίων μας είναι μέσα από την άδολη κι αδιάκριτη αγάπη μας προς κάθε άνθρωπον που χρειάζεται την βοήθεια μας.
΄Οπως ακριβώς θα έκανε ο Χριστός κι οι μαθητές του και οι άγιοι μας.

πηγή amen.gr

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ




Ληστεία έγινε χθες το βράδυ στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας της Σκιάθου.

Από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας εκλάπησαν 25 τάματα απροσδιόριστης αξίας, καθώς ο ιερέας της Μονής δεν μπόρεσε να εκτιμήσει εάν τα τάματα ήταν χρυσά, ασημένια ή μεταλλικά.

Ο ιερέας αντιλήφθηκε την κλοπή σήμερα το πρωί και κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Στη Μονή δεν μένουν μοναχοί και έτσι το περιστατικό δεν έγινε αμέσως αντιληπτό.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν το χτύπημα έγινε από ένα ή περισσότερα άτομα. Προανάκριση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.


πηγή  romfea.gr

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ..Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ...ΑΘΗΝΑ

Είναι οριστικοποιημένο γεγονός πλέον, ότι η καρδιά της παγκόσμιας μασονίας θα χτυπήσει στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο των απανταχού μασόνων.

Η είδηση επισημοποιήθηκε από επίσημη ιστοσελίδα του φορέα, που παράλληλα ανακοίνωσε και την λίστα των ομιλητών. Το ζήτημα είναι, αν οι μασόνοι που σε όλη την πορεία τους κινήθηκαν με πλήρη μυστικότητα, θα θελήσουν να δειχθούν επίσημα και επώνυμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ελληνικές συμμετοχές στο συνέδριο. Αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό ξαφνικά θα αποκαλυφθεί.

Το συνέδριο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το ουσιαστικό εικαζόμενο όφελος αναμένεται να είναι το οικονομικό, καθώς οι μασόνοι αποτελούν παγκόσμιο λόμπυ υψηλής πολιτικής και οικονομικής επιρροής.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου σε ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο και αναμένεται να φιλοξενήσει Ελευθεροτέκτονες από Στοές όλου του κόσμου, αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από δεκάδες χώρες.

Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών κάνει λόγο για μια συνάντηση σε χαλαρό περιβάλλον με θέα τη θάλασσα της Αναβύσσου την οποία αναφέρει ως Ελληνική Ριβιέρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις και ανοιχτές ομιλίες με θέματα που αφορούν το ρόλο και το μέλλον της Μασονίας στον 21ο αιώνα. Παράλληλα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα μέλη των Αδελφοτήτων θα ξεναγηθούν και σε αρχαιολογικούς χώρους ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της αρχαίας Αθήνας.

Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό και η συμμετοχή στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και εργασίες δεν θα απευθύνεται αυστηρά στα μέλη των Αδελφοτήτων. Οι ομιλητές που είναι προσκεκλημένοι είναι υψηλόβαθμοι των Αδελφοτήτων από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Νέα Ζηλανδία ενώ συμμετοχή θα έχουν και Έλληνες.

Το κόστος θα ξεκινάει από τα 175 δολάρια μαζί με τη διαμονή και θα αυξάνεται ανάλογα με τις ημέρες που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θελήσει να παρευρεθεί. Υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα που περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες και ξεπερνούν τα 700 δολάρια.

Σύμφωνα με τον φορέα που διοργανώνει τη Διεθνή Θερινή Τεκτονική Συνάντηση η διοργάνωση δεν είναι συνδεδεμένη με Τεκτονικό ή Ακαδημαϊκό φορέα ή οργανισμό και δεν θα διεξαχθούν Τεκτονικές συνεδριάσεις.


πηγή exedra.gr

Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΚΙΝΑ

Τεκτονικές αλλαγές στον κόσμο θα φέρει η ανάδειξη της Κίνας σε πρώτη... χριστιανική χώρα του κόσμου, με περίπου 250 εκατομμύρια πιστούς! Αυτό αναμένεται να συμβεί το 2030, κατά τον καθηγητή Κοινωνιολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Περντιού, Φενγκάνγκ Γιανγκ, συγγραφέα του βιβλίου «Η θρησκεία στην Κίνα: Επιβίωση και αναγέννηση στο κομμουνιστικό καθεστώς». Ακούγεται απίστευτο σε μόλις 16 χρόνια από σήμερα η χώρα του Κομφούκιου να έχει περισσότερους χριστιανούς από ό,τι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και το Μεξικό. Είναι όμως απολύτως φυσιολογικό -κατά τον Αμερικανό ακαδημαϊκό- βάσει των ρυθμών εξάπλωσης του Χριστιανισμού στη σύγχρονη Κίνα και της απήχησής του στα μεσαία και λαϊκά στρώματα, ιδίως των βιομηχανικών επαρχιών.
Σήμερα στην Κίνα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων εκτιμάται ότι υπάρχουν 70 εκατομμύρια χριστιανοί.
Προπύργιο του κινεζικού Χριστιανισμού θεωρείται η πόλη Λιουσί, 350 χιλιόμετρα νότια της Σαγκάης. Διαθέτει έναν τεράστιο ναό, χωρητικότητας 5.000 ατόμων - περισσότερων κι απότο Γουεστμίνστερ- έναν Εσταυρωμένο ορατό από μίλια μακριά κι ένα γιγάντιο φωτεινό σταυρό στο ιερό.
«Το να είσαι ακόλουθος του Ιησού Χριστού σε γεμίζει αυτοπεποίθηση», δήλωσε στον απεσταλμένο της αγγλικής «Telegraph» η 40χρονη Τζιν Χονγκσίν. «Αν όλοι οι Κινέζοι πίστευαν στον Χριστό δεν θα χρειαζόμασταν αστυνομία. Όλοι θα ήταν καλοί και δεν θα υπήρχε έγκλημα». Πολλοί δείχνουν να συμμερίζονται το νεοφώτιστο ζήλο της.

Ο κομμουνιστικός μηχανισμός επιτηρεί στενά τις χριστιανικές δραστηριότητες, αντιδρώντας συχνά βίαια. Πολλές ενορίες αναγκάζονται να λειτουργούν ημι-παράνομα σε σπίτια, ενώ τον προηγούμενο μήνα ο κυβερνήτης της πόλης Γουενζού προσπάθησε να κατεδαφίσει μια μεγάλη εκκλησία, αλλά απέτυχε χάρις στη δυναμική κινητοποίηση των πιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γουενζού αποκαλείται «Ιερουσαλήμ της Ανατολής», λόγω του έντονου χριστιανικού στοιχείου.

«Οι κυβερνώντες μοιάζουν αμήχανοι, αλλά σε αυτή τη φάση είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν την κατάσταση για να μην προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις», υποστηρίζει ο καθηγητής Γιανγκ.
Θεωρεί όμως αναπόφευκτο πως την επόμενη δεκαετία οι χριστιανικές εκκλησίες της Κίνας θα αντιμετωπίσουν την ολοένα αυξανόμενη εχθρότητα της Πολιτείας.


πηγή Από τον Ελεύθερο Τύπο (22/4/2014)

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Παρά την έντονη φημολογία για τη δολοφονία τους τα οστά των επισκόπων δεν βρέθηκαν επισημαίνει η huffingtonpost στο άρθρο της αφιέρωμα στην απαγωγή.
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απαγωγή των δύο επισκόπων Χαλεπίου που πραγματοποιήθηκε καθ΄οδόν προς Χαλέπι κοντά στα συριοτουρκικά σύνορα.

Η huffingtonpost συμπεραίνει ότι ως και σήμερα δεν υπάρχουν
απτές αποδείξεις ότι οι επίσκοποι βρίσκονται εν ζωή ή ότι θανατώθηκαν.
Αναφέρει ότι πολλά μέσα φέρουν την Abu al Banat μια οργάνωση Τσετσένων τζιχαντιστών ως υπεύθυνη για την απαγωγή.Ενώ ως κίνητρο της απαγωγής πιθανολογεί τόσο τη ληστεία αφού οι επίσκοποι επιχειρούσαν ανθρωπιστική αποστολή απελευθέρωσης ομήρων και προφανώς μετέφεραν λύτρα στο σημείο παράδοσης ή και τα αντίποινα κατά στόχων ρωσικών συμφερόντων αφού η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση Άσσαντ και οι ορθόδοξοι τάσσονται υπέρ αυτών.
To Eυρωπαικό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα απόφαση (2014/2695(RSP)) καταδικάζει τις βιαιοπραγίες κατά μειονοτικών κοινοτήτων στη Συρία.

Το al monitor καταλήγει ότι δύο είναι τα σενάρια που δικαιολογούν την σιωπή και την έλλειψη ίχνων ζωής των επισκόπων: “είτε η υπόθεση πήρε τραγική τροπή και είναι νεκροί είτε οι απαγωγείς τους έχουν διαφορετική επιχειρησιακή και ιδεολογική ταυτότητα, άλλη εθνικότητα και άλλους σκοπούς από αυτούς εκείνων που απήγαγαν και απελευθέρωσαν ομήρους σε παρεμφερείς υποθέσεις.
Το σενάριο της δολοφονίας έχει ακουστεί πολύ και υποστηρίζεται από 3 επιχειρήματα : οι επίσκοποι δολοφονήθηκαν όχι πολύ αργότερα από την απαγωγή τους.

Ο ένας απ΄ αυτούς έπασχε ούτως ή αλλως από σοβαρή ασθένεια.
Οι απαγωγείς τους είναι σκληροί εξτρεμιστές που δεν δέχονται την ύπαρξη άλλων θρησκευτικών ομάδων και δεν διστάζουν να σκοτώσουν μέλη της.”
Tέλος ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε δελτίο τύπου κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα για την ένοχη σιωπή της σχετικά με την τύχη των επισκόπων.(elnashra) 

Το βίντεο αποκεφαλισμού επισκόπου,η είδηση που αναδημοσίευσαν γερμανικά και τουρκικά φύλλα ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Τσετσένο δολοφόνο του βίντεο,η παραδοχή ομολογία τσεσενικού φιλοτρομοκρατικού site ότι οι επίσκοποι δολοφονήθηκαν και σωρεία άλλων στοιχείων και μαρτυριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν την δημόσια εκτέλεση ενός τουλάχιστον επισκόπου.
Ωστόσο η εξαφάνιση των πτωμάτων για την μη ταυτοποίηση των δραστών αλλά και του θύματος είναι μια διαδεδομένη πρακτική.

πηγή exapsalmos.gr

ΜΑΖΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ

Αυτό που γίνεται κάθε χρόνο 23 Απριλιου,δηλαδή του Αγίου Γεωργίου,στην Τουρκία,δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως ένα σύγχρονο θαύμα, διότι πώς αλλιώς να αποκαλέσει κανείς τον συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων Τούρκων,που περιμένουν ατέλειωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά,δίνοντας παράλληλα σημειώματα με τις παρακλήσεις τους! 
Η Πίστη μας, μπορεί να βάλλεται στην Ελλάδα, από αστείους τύπους, αλλά αλλού κάτι συμβαίνει… 
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας..

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΠΤΕΡΥΓΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Αφού ξόδεψε μια περιουσία για την οικοδόμηση μιας πτέρυγας αφιερωμένης στο Ισλάμ στο μουσείο του Λούβρου, το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή μιας πτέρυγας αφιερωμένης στον Ανατολικό Χριστιανισμό, ιδίως στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Το θέμα δεν προβλήθηκε ως έπρεπε από τα MME.
Η καθηγήτρια Marie - Hélène Rutschowscaya- πρώην επικεφαλής του Κοπτικού τμήματος του Λούβρου και μια από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που ειδικεύεται στους θησαυρούς της Ανατολικής χριστιανοσύνης – αποδοκίμασε την κίνηση σε μια ανοικτή επιστολή στη γαλλική Καθολική εφημερίδα La Croix.
Στην επιστολή της μεταξύ άλλων η καθηγήτρια αναφέρει ότι η απόφαση του Λούβρου αποτελεί μια ‘κοσμική’ πολιτιστική προκατάληψη από την κυβέρνηση Ολάντ. Και αναρωτιέται: Δεν θα πρέπει να καταδικάσουμε το γεγονός ότι η Γαλλία έχει αποφασίσει να υιοθετήσει μια τέτοια κρύα πολιτιστική πολιτική προς τις χώρες των οποίων ο πολιτισμός έχει σημαδευτεί βαθιά από τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή χριστιανική εποχή αφήνοντας την Μεσαιωνική Δύση μας με μια τόσο πλούσια κληρονομιά; Τα δραματικά γεγονότα που βλέπουμε σήμερα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει αντίθετα να μας ωθήσουν να κάνουμε περισσότερα για την προώθηση διαρκών πολιτιστικών δεσμών».

Το μουσείο που αποτελεί τον υψηλότερο ναό της γαλλικής κουλτούρας αδιαφορεί απέναντι στην τεράστια αυτή κληρονομιά προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες...


πηγή lithosfotos.gr

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΤΣΙ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Φίλιππος Κουτσάφτης περιγράφει βήμα βήμα τις επιπτώσεις των Παθών (με έξι ανακρίσεις και τέσσερις βασανισμούς) και εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος του Χριστού στον Σταυρό.
Ο Φίλιππος Κουτσάφτης είναι ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ίσως ο πιο διάσημος ιατροδικαστής των τελευταίων δεκαετιών.
Έχει κληθεί να μελετήσει και να αποφανθεί για τα μεγαλύτερα ... σύγχρονα εγκλήματα και οι εκθέσεις του προσέφεραν πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές. Αυτή τη φορά όμως εκλήθη να κάνει μια διαφορετική «νεκροψία» και «έκθεση», για το μαρτύριο και τον θάνατο Του Ιησού Χριστού.
Ο κ. Κουτσάφτης έχει κάνει μια βαθιά μελέτη (συστηματικά εδώ και καιρό) για το θέμα, εξετάζοντας

όλες τις πηγές και αναλύοντας τα Πάθη και τον θάνατο Του Ιησού Χριστού με επιστημονικό τρόπο. Σήμερα αναλύει στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» τα αίτια θανάτου Του Ιησού, την επίπτωση κάθε βασανιστηρίου αλλά και την ψυχοσωματική κατάσταση του Χριστού.
Τέλος, απαντά γιατί καταρρίπτονται όλες οι θεωρίες που αμφισβητούν ότι Ο Χριστός πέθανε πάνω στον Σταυρό, με τελικό σκοπό να αμφισβητηθεί η Ανάστασή Του.
E: Κύριε Κουτσάφτη, τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας από τις Γραφές, την παράδοση της Εκκλησίας και τις ιστορικές πηγές μάς δίνουν μια πλήρη εικόνα για τα μαρτύρια Του Χριστού;
-Βεβαιότατα. Ξέρουμε πάρα πολλά στοιχεία και θα έλεγε κανείς ότι μπορούμε να βγάλουμε ένα πόρισμα. Ελπίζω να μην ακούγεται ασεβές αυτό το τόλμημα σε ορισμένους, γιατί τόλμημα είναι. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το θείο πάθος είναι εκούσιο. Ο Κύριος με τη δική Του θέληση δέχτηκε τα πάντα, γι' αυτό ακόμα και την ώρα που τα καρφιά έσκιζαν τις σάρκες του και τρυπούσαν τα οστά Του Αυτός προσευχόταν για τους σταυρωτές Του, πράγμα πρωτοφανές.
E: Ποια ήταν λοιπόν η επίπτωση των Παθών;
-Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι τα Πάθη είναι ψυχοσωματικά. Ο Χριστός, όταν φεύγει από τον Μυστικό Δείπνο και πορεύεται για να προσευχηθεί, αφήνοντας λίγο πιο μακριά τους τρεις μαθητές (Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη), εμφανίζεται με βάση τις Γραφές εκστατικός σαν κάτι δυσάρεστο να περιμένει.
Στο τέλος (ενώ οι μαθητές δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει) Ο Ιησούς προσεύχεται για τρίτη φορά και τρέχει από το μέτωπό του ιδρώτας και αίμα. Αυτό το σημείο της διήγησης περί «αιματηρού ιδρώτα» αμφισβητήθηκε πολύ έντονα για αιώνες. Ο Ευαγγελιστής όμως γράφει κάτι που ήταν αδιανόητο και πρωτοφανές, χωρίς να τον νοιάζει αν θα τον αμφισβητήσουν ή αν θα πουν ότι γράφει φανταστικά πράγματα. Πράγματι, λοιπόν, το Ευαγγέλιο 2000 χρόνια μετά δικαιώθηκε, καθώς η Ιατρική πρόσφατα αποφάνθηκε ότι υπάρχει ένα σπάνιο συνοδό σύμπτωμα του οργανισμού με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν κάποιος βρεθεί σε μεγάλη ψυχοσωματική ένταση. Ξέρουμε πλέον από τη σύγχρονη επιστήμη ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι διάσπαρτοι στο σώμα, αλλά οι πολυπληθέστεροι βρίσκονται στις παλάμες, στα πέλματα, στον αυχένα, στις παρειές και στο μέτωπο. Οταν ο άνθρωπος βρεθεί σε μεγάλη ένταση, είναι δυνατόν να γίνει αυτόματη ρήξη μεγάλου αριθμού τριχοειδών αγγείων στο σπείραμα των αδένων. Το αίμα που απελευθερώνεται αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, τον βάφει κόκκινο και στη συνέχεια το παραχθέν μείγμα αναβλύζει στο δέρμα.
Δηλαδή ο Ευαγγελιστής Λουκάς έγραψε την αλήθεια. Καταλαβαίνει, όμως, κανείς σε πόσο μεγάλο βαθμό έντασης βρισκόταν Ο Ιησούς πριν ακόμα από τη σύλληψή Του. Την άλλη μέρα ήξερε ότι θα αναλάβει την ανθρώπινη αμαρτία ως αντικαταστάτης του πεσόντος ανθρώπου και θα αντιμετωπίσει πάνω στον Σταυρό τη θεία δικαιοσύνη. Δεν ήθελε να χάσει το βλέμμα του πατέρα Του που ήταν στραμμένο πάνω Του. Δεν ήταν η αγωνία Του ούτε για τη μαστίγωση ούτε για τα καρφιά.
E: Τα μαρτύρια πριν από τη Σταύρωση ποια ήταν και ποια επίπτωση είχαν;
-Μετά τη σύλληψη Ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Αννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς. Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερόμενος έξι φορές. Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.
E: Οι πιέσεις τι ρόλο έπαιξαν;
-Του ασκήθηκε έντονη ψυχοσωματική βία, Τον έγδυσαν τρεις φορές, Τον έντυσαν άλλες τόσες, Τον μαστίγωσαν, Του φόρεσαν το ακάνθινο στεφάνι και Του φόρτωσαν τον βαρύ Σταυρό. Στις ανακρίσεις Τον διέσυραν και Τον εξευτέλισαν. Ήθελαν με κάθε τρόπο να Τον κάνουν να λυγίσει.
E: Μεταξύ άλλων, μαστιγώθηκε.
-Ναι. Η μαστίγωση γινόταν με φραγγέλιο, που είχε λουριά με απολήξεις σφαιρίδια και άκρες από κόκαλα. Κάθε φορά που έπεφτε στο σώμα το μαστίγιο αυτά τα αντικείμενα έμπαιναν μέσα στις σάρκες και όταν το τραβούσε ο βασανιστής για να ξαναχτυπήσει έσκιζαν το δέρμα. Οι πληγές που προκάλεσαν ήταν φοβερές σε όλη την οπίσθια επιφάνεια και την πλάγια κοιλιακή και θωρακική χώρα, που πρέπει να ήταν καταματωμένη. Πρέπει να έχασε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος Ο Χριστός μόνο από αυτό.
E: Ως προς τον Σταυρό που κουβάλησε;
-Οταν Ο Κύριος φορτώθηκε τον Σταυρό έπρεπε να κουβαλήσει ένα ξύλο που δεν ήταν πλανισμένο (όπως το βλέπουμε στις αγιογραφίες). Ηταν δυο κορμοί γεμάτοι σκληρό φλοιό και ρόζους και καταλαβαίνετε τι έγινε όταν πέταξαν πάνω στην πλάτη Του το οριζόντιο τμήμα. Την ήδη καταματωμένη πλάτη από τη μαστίγωση. Αυτός ο βαρύς κορμός μπήκε μέσα στις πληγές προκαλώντας αφόρητο πόνο. Στη συνέχεια Ο Ιησούς κυριολεκτικά σέρνει τα βήματά Του και υποφέρει. Πλέον δεν έχει ανάσες και αρκετό οξυγόνο. Το αίμα Του λιγοστεύει και κάποια στιγμή λυγίζουν τα γόνατά Του και είναι αδύνατον να προχωρήσει.
E: Περιγράφετε μια κατάσταση που σχεδόν δεν αντέχεται με βάση τα ανθρώπινα μέτρα.
-Ναι. Πιστεύω αν δεν ήταν Ο συγκεκριμένος εκεί θα είχε πεθάνει. Κανονικά, με βάση τη λογική, εκεί (στην πορεία προς τον Γολγοθά) θα έπρεπε να είναι το τέλος.
E: Ωστόσο, Ο Χριστός φτάνει τελικά μέχρι τη Σταύρωση. Εκεί τι ακριβώς γίνεται;
-Εκεί οι σταυρωτές ξαπλώνουν Τον Ιησού πάνω στον Σταυρό και Του καρφώνουν τα χέρια και τα πόδια. Για το ακριβές σημείο του καρφώματος υπάρχουν δύο εκδοχές: το εσωτερικό της παλάμης, που φαίνεται και σε πολλές εικόνες, ή το κέντρο της έσω επιφανείας των καρπών. Η πρώτη εκδοχή είναι για μένα η πιο προσιτή. Η παλάμη έχει μικρό πάχος, μεγάλη επιφάνεια και λόγω των τενόντων και των περιτονιών δεν σκίζεται το δέρμα. Υπάρχουν και τα μετακάρπια οστά, που μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος.
Αν, πάντως, το καρφί μπήκε ανάμεσα στα δύο κόκαλα, κερκίδα και ωλένη, έχουμε τραγικό πόνο γιατί τραυματίστηκε το μέσο νεύρο. Σκεφτείτε ότι αν ακουμπήσουμε ελάχιστα το νεύρο του αγκώνα νιώθουμε έντονο πόνο. Φανταστείτε να περάσει καρφί από αυτό το νεύρο. Ως προς το κάρφωμα των ποδιών οι δύο εκδοχές είναι ότι σταύρωναν τα πόδια και το καρφί περνούσε από το ένα πόδι στο άλλο ή ότι καρφώθηκαν παράλληλα. Ευρήματα του 1968 σε τάφους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μάς δείχνουν ότι υπήρχαν και άλλοι που σταυρώθηκαν στα πόδια με τον πρώτο τρόπο.
E: Ο θάνατος τελικά από τι επήλθε; Γνωρίζουμε; -Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένας θάνατος αργός και λίαν βασανιστικός. Με την ανύψωση του Σταυρού
Ο Χριστός αντιμετωπίζει μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες:
- Υποχρεωτική ορθοστασία, που Του δημιουργεί ορθοστατική υπόταση.
- Υποχρεωτική ακινησία, που δεν δίνει τη δυνατότητα στο φλεβικό αίμα να επιστρέψει στην καρδιά.
- Ειδική στάση του θώρακα, με το βάρος του σώματος να είναι σε μόνιμη έκπτυξη και να δυσκολεύει φοβερά την αναπνοή. Δεν μπορεί να κάνει εκπνοή παρά μόνο εισπνοή. Αυτό συντόμευσε τον θάνατό Του.
Επιπλέον αντιμετωπίζει επιπλοκές τραυμάτων, αιμορραγία, αφυδάτωση, πείνα, δίψα και εξάντληση.
E: Το τελικό «πόρισμα»; -Επρόκειτο για πολυπαραγοντικό θάνατο. Πολλά πράγματα έδρασαν για την κατάληξη, με τελικό αίτιο την ασφυξία μαζί με την κυκλοφορική ανεπάρκεια. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι και η επιδρομή των σαρκοφάγων εντόμων. Το αίμα φέρνει από πολύ μακριά έντομα που κόβουν κομμάτια από τις πληγές ενός ακίνητου ανθρώπου! Οι πιο φοβερές στιγμές για Τον Κύριο ήταν μετά το κάρφωμα στον Σταυρό.
E: Πώς εξηγείτε την αντοχή που έδειξε; -Ο Χριστός δεν πέθανε πριν από τη Σταύρωση γιατί υπήρχε λόγος. Υπερέβη τα ανθρώπινα μέτρα και για μένα το ότι άντεξε και ανέβηκε στον Σταυρό είναι ακόμα ένα δείγμα της θεότητάς Του.
E: Μπορείτε να μας περιγράψετε τι αισθανόταν Ο Ιησούς φορώντας το ακάνθινο στεφάνι; -Πρώτα πρώτα, να σας πω ότι είναι πρωτοφανής τρόπος αντιμετώπισης. Ποτέ πριν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο και ποτέ ξανά δεν επαναλήφθηκε. Επρόκειτο για φρίκη! Το κατασκεύασαν από μια τζιτζιφιά, ευλύγιστο φυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή, με πολύ μεγάλα και σκληρά αγκάθια. Μέχρι τότε τα στεφάνια των καταδίκων ήταν σιδερένια και προσαρμόζονταν με βάση τη διάμετρο του κρανίου. Εδώ ήταν βασανιστήριο. Το τριχωτό της κεφαλής είναι αγγειοβριθέστατο. Έχει πολύ καλή αιμάτωση και ειδική νεύρωση. Η αιμορραγία, λοιπόν, ήταν μεγάλη και αφόρητος ο πόνος από τα αγκάθια στα νεύρα.
E: Κατά καιρούς έχουν ακουστεί θεωρίες ότι Ο Χριστός δεν είχε πεθάνει στον Σταυρό και ότι έτσι δικαιολογείται (λογικά) η Ανάστασή του. Κατά τη γνώμη σας, αυτό μπορεί να στέκει; -Τυχαία έγινε, νομίζετε, ο λογχισμός της πλευράς; Καθόλου τυχαία. Αυτό το γεγονός είναι το πιστοποιητικό του θανάτου. Η λόγχη τρύπησε την πλευρά και βγήκε «αίμα και ύδωρ». Από όποια πλευρά και να έγινε ο λογχισμός, με αυτό το βαρύ όπλο των δυόμισι μέτρων, δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε να μείνει ζωντανός. Με τίποτα!
Ε: Αρα καταρρίπτονται όλα; 

-Φυσικά. Οι αρνητές βέβαια λένε ό,τι θέλουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται με Τον Χριστό αφού γι' αυτούς δεν υπάρχει.

πηγή xaraseuaggelia.gr

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Οἱ Ἅγιοι Ραφαήλ ὁ Ἱερομάρτυρας, Νικόλαος ὁ Ὁσιομάρτυρας καὶ Εἰρήνη ἡ Παρθενομάρτυς, συγκαταλέγονται στὴ χορεία τῶν Νεοφανῶν Ἁγίων καὶ μάλιστα ἐκείνων ποὺ μαρτύρησαν σχεδὸν ἀμέσως μετὰ τὴν ἅλωση τῆς Κωνσταντινουπόλεως.
 

Λίγα χρόνια πρὶν ἀπὸ τὴν ἅλωση τῆς Κωνσταντινουπόλεως, περὶ τὸ ἔτος 1450, ὁ Ἅγιος
βρέθηκε μετὰ ἀπὸ περιπλανήσεις στὴν περιοχὴ τῆς Μακεδονίας καὶ μόναζε ἐκεῖ. Κοντὰ στὸν Ἅγιο Ραφαὴλ βρισκόταν ἐκεῖνο τὸ διάστημα ὁ Ἅγιος Νικόλαος ὡς ὑποτακτικός. Ὁ Νικόλαος ἐκάρη μοναχὸς καὶ στὴ συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος.
 

Μόλις ἔπεσε ἡ Κωνσταντινούπολη στὰ χέρια τῶν Τούρκων, οἱ ὁποῖοι εἰσέβαλαν ὁρμητικὰ στὴ Θράκη καὶ καταλύθηκε ὁριστικὰ ἡ βυζαντινὴ αὐτοκρατορία, ὁ φόβος γιὰ γενικοὺς διωγμοὺς κατὰ τῶν Χριστιανῶν στάθηκε ὡς ἀφορμὴ νὰ καταφύγει ὁ Ἅγιος Ραφαὴλ μὲ τὴν συνοδεία του ἀπὸ τὸ λιμάνι τῆς Ἀλεξανδρουπόλεως, στὴ Μυτιλήνη. Ἐκεῖ ἐγκαταστάθηκε μαζὶ μὲ ἄλλους μοναχοὺς στὴν παλαιὰ μονὴ τοῦ Γενεσίου τῆς Θεοτόκου, ἡ ὁποία στὸ παρελθὸν ἦταν γυναικεία καὶ ἦταν χτισμένη στὸ λόφο Καρυές, κοντὰ στὸ χωριὸ Θέρμη. Ἡγούμενος τῆς μονῆς ἐξελέγη στὴ συνέχεια ὁ Ἅγιος Ραφαήλ. 
Ἔπειτα ἀπὸ μερικὰ χρόνια, τὸ ἔτος 1463, ἡ Λέσβος ἔπεσε στὰ χέρια τῶν Τούρκων, οἱ ὁποῖοι σὲ μία ἐπιδρομὴ τους στὸ μοναστήρι, συνέλαβαν τὸν Ἅγιο Ραφαὴλ καὶ τὸν Ἅγιο Νικόλαο, τὴ Μεγάλη Πέμπτη τοῦ ἰδίου ἔτους. Ἀκολούθησαν σκληρὰ καὶ ἀνηλεὴ βασανιστήρια καὶ ὁ Ἅγιος Ραφαὴλ μαρτύρησε διὰ σφαγῆς μὲ πολὺ σκληρὸ τρόπο. Τὸν ἔσυραν βιαίως τραβώντας τὸν ἀπὸ τὰ μαλλιὰ καὶ τὴν γενειάδα, τὸν κρέμασαν ἀπὸ ἕνα δένδρο, τὸν χτύπησαν βάναυσα, τὸν τρύπησαν μὲ τὰ πολεμικά τους ὄργανα, ἀφοῦ προηγουμένως τὰ πυράκτωσαν σὲ δυνατὴ φωτιὰ καὶ τελικὰ τὸν ἔσφαξαν πριονίζοντας τὸν ἀπὸ τὸ στόμα.
 

Ὁ Ἅγιος Νικόλαος πέθανε μετὰ ἀπὸ βασανισμούς, ἀπὸ ἀνακοπὴ καρδιᾶς, δεμένος σὲ ἕνα δένδρο.

Μαζὶ μὲ τοὺς Ἁγίους συνάθλησε καὶ ἡ μόλις δώδεκα χρονῶν νεάνιδα Εἰρήνη, θυγατέρα τοῦ Βασιλείου, προεστοῦ τῆς Θέρμης, ἡ ὁποία καὶ ἐμφανίζεται μαζί τους. 

Αὐτὴ μαρτύρησε ὡς ἑξῆς: Οἱ ἀσεβεῖς ἀλλόθρησκοι τῆς ἀπέκοψαν τὸ ἕνα χέρι καὶ ἀκολούθως τὴν ἔβαλαν σὲ ἕνα πιθάρι καὶ κατέκαυσαν τὴν ἁγνὴ αὐτὴ παρθένο, ὑπὸ τὰ βλέμματα τῶν δύστυχων γονέων της, οἱ ὁποῖοι καὶ θρηνοῦσαν γοερὰ γιὰ τὸν φρικτὸ θάνατο τοῦ παιδιοῦ τους.
Τὸ μαρτύριό τους συνέβη τὴν Τρίτη τῆς Διακαινησίμου.
 

Ἔπειτα ἀπὸ θαυματουργικὲς ὑποδείξεις τῶν Ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου καὶ Εἰρήνης, ἔγινε γνωστὴ ἡ ὕπαρξη τῶν λειψάνων τους καὶ ὑποδείχθηκαν τὰ σημεῖα ὅπου βρίσκονταν οἱ τάφοι τους.
Ἀπολυτίκιον.
 

Ἐν Λέσβῳ, ἀθλήσαντες, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, αὐτὴν ἡγιάσατε, τῇ τῶν Λειψάνων ὑμῶν, εὑρέσει μακάριοι. Ὅθεν ὑμᾶς τιμῶμεν, Ῥαφαὴλ θεοφόρε, ἅμα σὺν Νικολάῳ καὶ παρθένῳ Εἰρήνῃ, ὡς θείους ἡμῶν προστάτας καὶ πρέσβεις πρὸς Κύριον.

πηγή synaxarion.gr

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ: Η ΑΚΑΪΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ (VIDEO)

 Όσοι είστε δύσπιστοι,μην δοκιμάσετε να κάνετε αυτό που κάνει η μοναχή στο βίντεο (αλήθεια,πώς είναι δυνατόν να μην καίγονται όχι μόνο τα χέρια και το πρόσωπο,αλλά και το κάλυμμα που φοράει στο κεφάλι της;;;!!!)ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ. Η ΑΚΑΪΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ είναι ένα ακόμα συγκλονιστικό θαύμα. Σημειώστε πως δεν είναι ένα απλό...κεράκι, αλλά ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙ! Όποιος λοιπόν δεν πιστεύει, μπορεί να πάει ένα ταξιδάκι στα Ιεροσόλυμα και να παραυρεθεί στην αφή του Αγίου Φωτός: Διαφορετικά, ας δοκιμάσει να περάσει από πάνω του έστω για ένα δευτερόλεπτο ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ κι ας...μας πει μετά τα αποτελέσματα!
Δείτε το video ΕΔΩ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας... 

πηγή hellas-orthodoxy.gr

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

Σήμερα είναι η γιορτή των γιορτών!!!
Συμπορευθήκαμε και συσταυρωθήκαμε μαζί Του, σήμερα συνδοξάζομεθα μαζί Του. 
Ας γιορτάσουμε όχι με τη ζύμη της κακίας και της μοχθηρίας, αλλά με τα άζυμα της ειλικρίνειας και της αλήθειας. 
Ας είμαστε όπως ο Χριστός, γιατί Εκείνος ήταν όμοιος με εμάς. Ας γίνουμε θείοι εξαιτίας Του, όπως Εκείνος έγινε άνθρωπος για χάρη μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΣΟΚ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΛΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!!!

Επιτίθενται στην πίστη του Θεού και χλευάζουν τα χριστιανικά ιερά!!! Οι σκοταδιστές χτυπούν με λύσσα γι άλλη μια φορά..δεν έχουν επίγνωση της υπάρξεως του Θεού, επιχειρούν να κλονίσουν την ακεραιότητα της πίστεως μας!!! Η προσβολή του συμβόλου της πίστεως μας απο έναν παγκόσμιο οργανισμό δείχνει ότι όλοι ανεξαιρέτως είναι μαριονέτες της νέας παγκόσμιας τάξης που μέσα στους σκοπούς της είναι η γελοιοποίηση των χριστιανικών συμβόλων και τέλος η εξαφάνιση κάθε χριστιανικού στοιχείου από τον πλανήτη γη!!!!  
Ορίστε η απαξίωση του "Πιστεύω" ως επίσημο μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας χορού στις 29 Απριλίου 2014....

Πιστεύω εις έναν χορόν

πατέρα, πανδαμάτορα,

εκφραστήν ουρανού και γης,

ορατών τε πάντων και αοράτων.

Φως εκ του σώματος

χορόν αληθινόν εκ ψυχών αληθινών,

γεννηθέντα, ου ποιηθέντα,

πανταχού παρόντα,

δι ου τα πάντα μετουσιώνονται.

Τον δι ημάς τους ανθρώπους

και διά την ημετέραν σωτηρίαν

κατελθόντα εξ ουρανών

προ πάντων των αιώνων

και σαρκωθέντα εκ σωμάτων θνητών

και πνεύματος αιωνίου,

και ενανθρωπίζοντα.

Σταυρωθέντα επί εμπορευματικής κοινωνίας

και παθόντα και ταφέντα

και αναστάντα εις μέρη απρόσιτα

όπου ουκ υπάρχει η γραφή.

Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης

ζωογονήσαι ζώντας και νεκρούς.

Ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.

Χορόν άγιον, κύριον, ζωοποιόν,

εξ αυτοδυνάμων κοινοτήτων εκπορευόμενον,

λαλούντα διά του σώματος των ανθρώπων,

αντί των προφητών.

Ομολογώ ότι αποτελεί βάπτισμα

εις λήθην βασάνων και αμαρτιών,

εις ανάστασιν απονεκρωμένων μελών

και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.


Περισσότερα ΕΔΩ...

ΑΡΚΕΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

Τις τρεις τελευταίες μέρες της Μ. Εβδομάδας πολλοί άνθρωποι θα πάνε στις εκκλησίες.
Πολλοί άνθρωποι που όλο τον χρόνο αδιαφορούσαν για την αγάπη του Χριστού, για όλα αυτά που μας έδωσε και μας δίνει, έρχονται να
προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.
Άνθρωποι που ποτέ τους ίσως δεν έχουν διαβάσει την Αγία Γραφή, που ποτέ τους ίσως δεν είχαν το κουράγιο να ακούσουν τα δώδεκα ευαγγέλια, που ποτέ τους ίσως δεν εκκλησιάστηκαν Κυριακή…έρχονται για να ασπαστούν τον Εσταυρωμένο, έρχονται για να πάρουν μέρος στην λιτανεία του επιταφίου, έρχονται για να πούνε το βράδυ της Αναστάσεως το «Χριστός ανέστη».

Η Μ.Εβδομάδα όμως δεν είναι αυτές οι τρεις μέρες.

Αυτοί οι άνθρωποι διακατέχονται μόνο από έναν επιφανειακό συναισθηματισμό που οι ημέρες αυτές προσφέρουν, από μια πλασματική πίστη.

Όσοι προσέρχονται στους ιερούς ναούς μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της Μ. Εβδομάδος θα αρκεστούν απλά στο να φιλήσουν τον Εσταυρωμένο, στην λιτανεία του επιταφίου, στο να περάσουν κάτω από τον επιτάφιο, στο να εισβάλουν από την Ωραία Πύλη για να πάρουν πρώτοι το Άγιο Φως, στο να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και μετά να αναχωρήσουν για το σπίτι τους.
Και αυτό για το υπόλοιπο της «χριστιανικής ζωής» τους.
 

Όλοι σχεδόν Τον πρόδωσαν, όλοι Τον εγκατέλειψαν, όλους τους αγκάλιασε. Όλους μας αγάπησε. Μας αγάπησε πριν καν έρθουμε στην ύπαρξη.
Το θέμα είναι εμείς εάν τον αγαπούμε ή απλά τον λυπούμαστε για αυτά που πέρασε εκείνες τις ημέρες των θείων παθών και μετά τον βάζουμε και πάλι στο περιθώριο της ζωής μας. Είμαστε άραγε διατεθειμένοι να αλλάξουμε; Είμαστε άραγε διατεθειμένοι να ζήσουμε όπως θέλει Εκείνος και όχι όπως μας βολεύει;
 

Ο Χριστός δεν περιορίζεται μόνο στην Μεγάλη Εβδομάδα, δεν περιορίζεται στον σταυρό και στον τάφο. Δεν περιορίζεται μέσα στους συναισθηματισμούς ή στους θρησκευτικούς βερμπαλισμούς που θα παρατηρηθούν και πάλι εφέτος.

Ας μην Τον αναζητούμε λοιπόν μόνο πάνω στον Σταυρό και στον θάνατο, αλλά ας Τον αναζητούμε στην Ζωή…και θα μας αποκαλυφθεί πριν καν Τον υποψιαστούμε.


πηγή nefthalim.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

Η έξοδος του Εσταυρωμένου από το ιερό βήμα και η περιφορά του στο ναό συνοδεύεται συχνά από τις συνήθεις οιμωγές «τι σου έκαναν, Χριστέ μου» και δεν μπορούμε να δούμε ότι τα καρφιά είναι δικά μας. Πόσοι νιώθουμε ότι το μεγαλείο ενός γυμνού Θεού περπατά ανάμεσα στη μικρότητα καλοντυμένων ανθρώπων;
Μέσα στον πλούτο της υμνογραφίας της Μεγάλης Πέμπτης είναι θλιβερό να βλέπεις κάποιους

πιστούς να στεριώνουν χαρτονομίσματα πάνω στον Εσταυρωμένο για τάμα, ενώ ψάλλουμε ότι ο Ιούδας «ἀργυρίῳ πέπρακε (πούλησε), τόν μάννα χορτάσαντα τόν ἄνθρωπον». 
Λουλουδάτα στεφάνια στα χέρια και στο κεφάλι του Κυρίου. Γιατί; Για να βγάλουμε την υποχρέωση; Για να μας δούνε; Για το κατά τη γνώμη μας καλό; Ή για να Τον ξαλαφρώσουμε από το Πάθος; Ένα Πάθος εκούσιο για τη δική μας σωτηρία. Ή μήπως υπόσχεση ότι θα ανθήσει ο λόγος Του στις καρδιές μας; Αν ισχύει το τελευταίο…
Κατά την προσκύνηση του Επιταφίου, βάζουμε λεφτά στον Επιτάφιο από τάξιμο. Από την άλλη, καίμε τον Ιούδα ως σύμβολο της προδοσίας και της φιλαργυρίας!!
Αλήθεια… Αν ήταν στο φέρετρο ένας δικός μας άνθρωπος θα αφήναμε να βάζουν πάνω του λεφτά, εάν μάλιστα σε όλη τη ζωή του ήταν αφιλοχρήματος και μιλούσε εναντίον της πλουτομανίας και υπέρ της ελεημοσύνης; Ο Χριστός δεν είναι δικός μας Άνθρωπος; Για την ακρίβεια του λόγου, ο Θεάνθρωπος που μας αγάπησε τόσο πολύ ώστε να θυσιαστεί για εμάς; Δεν είναι ο Λυτρωτής μας; Ο αδελφός μας; Ο φίλος μας και Κύριός μας; Εάν είναι μια αφηρημένη και απρόσωπη έννοια, γιατί χάνουμε το χρόνο μας να συνοδεύουμε μια ουτοπία στο πουθενά;
Διαπιστώνεται εύκολα η ασυμφωνία όλων αυτών με την αληθινή πίστη της Εκκλησίας. Το θέμα είναι μεγάλο και οι απαράδεκτες αυτές συνήθειες δυστυχώς είναι βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των ανθρώπων. Το χειρότερο είναι ότι είναι ανεκτές ή και διατηρητέες (για ευνόητους λόγους) από αυτούς που θα έπρεπε να τις διώξουν.
Μετά, γιατί να απορεί κανείς που ο χρόνος που περνάμε στις πασχαλινές αγορές, στο κομμωτήριο και μπροστά στον καθρέφτη είναι κατά πολύ περισσότερος από αυτόν που είμαστε στο ναό; Πώς να καταλάβουμε τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του «ακούω το Χριστός Ανέστη στις 12» και του «ενώνομαι με το Χριστό στο Άγιο Ποτήριο»; Πώς να μη μας έρθει στα χείλη η κρύα και άσχετη ευχή «Χρόνια Πολλά» παρέα με ένα κοινωνικό χαμόγελο; Πώς να μην εξατμιστεί η «πασχαλινή χαρά» μαζί με τη χώνεψη του αμνού την επόμενη μέρα;
Ως πότε θα περνάμε τη σχέση μας με το Χριστό και την Εκκλησία Του μέσα από το χρήμα, το φόβο, την κοσμική επίδειξη και το συμφέρον; Αυτό το Πάσχα ας νιώσουμε, ας πιστέψουμε και ας πούμε με θάρρος: Αδέλφια, ο Χριστός μας αγαπάει δωρεάν!! Αυτό δε λέει το Απολυτίκιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης; «Ἐξηγόρασας ἡμᾶςἐκ τῆς κατάρας τοῦ νόμου τῷ τιμίῳ Σου αἵματι». Πλήρωσε Αυτός για εμάς και μας κάλεσε κοντά Του ως φίλους και όχι ως πελάτες, ως ελεύθερους κι όχι ως υποτελείς. Καλή Σταύρωση και καλή προσωπική Ανάσταση!


πηγή e-mesara.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΗΣ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει τη Μεγάλη Τετάρτη τη μεταμέλεια και τη μετάνοια της αμαρτωλής πόρνης, η οποία άλειψε τα πόδια του Ιησού με μύρο και τα σκούπισε με τα μαλλιά…της, ζητώντας συγχώρεση αμαρτιών.

Η παράδοση της Εκκλησίας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο περιστατικό, συγκρίνοντας τη μετάνοια της πόρνης με το φοβερό ολίσθημα του Ιούδα και

παραλληλίζει τις δύο ψυχικές καταστάσεις. Η πόρνη ελευθερώνεται από την αμαρτία και μετανοεί, ενώ ο Ιούδας αιχμαλωτίζεται από τη φιλαργυρία και αποχωρίζεται απ’ το Θεό.
 

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά τη διάρκεια της τέλεσής του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ!!! ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΘΕΟΣ Ν. ΔΗΜΟΥ

Προκαλεί και πάλι ο κλαρινογαμπρός της διανόησης Νίκος Δήμου, (συγγραφέας και μέλος του "Ποταμιού"). Μετά την αποδόμηση του 1821 στο στόχαστρο της συγγραφικής πένας του μπαίνει τώρα η εκκλησία.

«Πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους». Τάδε έφη ο άθεος!!! 

Περπατώντας στο δρόμο της απόλυτης ασχετοσύνης, ερμηνεύει την έννοια του Θεού λέγοντας μας πως όλα  όσα έχουν σχέση με τον Θεό και την θρησκεία είναι ψέματα και απάτες......
"Χτυπάει" έναν θεσμό που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ορθοδοξίας.

Είσαι τραγικός...σε οικτίρω δύστυχε..!!!

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι για όλους μας μια περίοδος δοκιμασίας.

Ενώνουμε τις προσευχές μας και ψάλουμε τα θεία Πάθη.

Ο Χριστός ήρθε στη γη για να σηκώσει το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος. Ήρθε γεμάτος αγάπη και καλοσύνη να μας δείξει την αλήθεια και το φως.
 

Εμείς οι άνθρωποι. οι γεμάτοι αδυναμίες και πάθη, τον οδηγήσαμε στο μαρτύριο. Ο Χριστός όμως ήπιε το ποτήρι του μαρτυρίου, και σταυρώθηκε για χάρη μας, για την δική μας σωτηρία και πάνω απ’ το σταυρό μας έδωσε άφεση αμαρτιών.

Ο δρόμος του, ψηλός ανηφορικός, ένας γολγοθάς γεμάτος πόνους και θυσίες χαράσσεται  για άλλη μια φορά μπροστά μας την Μεγάλη Εβδομάδα. Και καλεί όλους εμάς να τον ακολουθήσουμε και να πιστέψουμε στη χάρη του. Μας καλεί αυτή την εβδομάδα να μετανοήσουμε και να ζητήσουμε τη λύτρωση από τις μικρότητες και τις κακίες μας. Ο θάνατος νικήθηκε. Το καλό θριάμβευσε πάνω στο κακό. Μετά δηλαδή την ανηφόρα και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, θα καταφέρουμε να γνωρίσουμε τη αλήθεια και να νιώσουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι στην ζωή μας περίοδος προετοιμασίας για να μπορέσουμε να δεχτούμε στις ψυχές μας, το θαύμα της Ανάστασης.

Γι’ αυτό πρέπει να την τιμούμε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη.


πηγή amarysia.gr

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΣΕ ΑΠΛΟ ΙΕΡΕΑ: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…»

Από το πουθενά με χρέη, από το πουθενά με βάσανα, ενώπιος-ενωπίο με αδιέξοδα που μας έστησε η ¨δήθεν περήφανη δημοκρατία μας¨, αποφάσισα ανήμερα του Ακάθιστου Ύμνου
φέτος να μην τον παρακολουθήσω στην γειτονιά μου στον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη.
- Όχι γιατί δεν ευλαβούμαι τον ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ αλλά για να αποφύγω να δω τυχόν ¨επίσημους εναγκαλισμούς¨ των πρωτεργατών των αδιεξόδων μου και σκανδαλιστώ.
- Από το μεσημέρι της Παρασκευής του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ πήγα κατ αρχάς και χαιρέτισα το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και μέσα από τις σκέψεις μου κατόρθωσα και έβγαλα σκόρπιες λέξεις προσευχής…
-¨Παναγιά μου ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ να με συγχωρείς για την αγνωμοσύνη μου αλλά στην κυριολεξία ¨τερμάτισα¨ από τα αδιέξοδα.¨
-¨Αξίωσε¨ μας κατά το θέλημα του ΥΙΟΥ ΣΟΥ να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που βιώνει η Πατρίδα και ο καθένας ξεχωριστά¨
-¨εδώ που φτάσαμε ένα Νεύμα ΣΟΥ μας σώζει¨
- Κοντολογίς για να μην σε ζαλίζω φίλε μου πήγα οδικώς σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριουδάκι της Μακεδονίας μας με δύο μόνιμους κατοίκους.
- Ο ένας ήταν ο συνταξιούχος παπάς που δεν θέλει να ¨ ξεκολλήσει¨ από την Εκκλησία που ιερουργούσε επί 50 συναπτά χρόνια φτιαγμένη από χέρια τιμίων Μακεδόνων- Ελλήνων κτιστάδων στα χρόνια της ακμής του χωριού.
- Ο δεύτερος και μοναδικός λαϊκός κατά αγαθή συγκυρία αν και δεν τελείωσε σχολείο έμαθε τα γράμματα στο Αναλόγιο και βοηθά τον Γέροντα Λευίτη στην ψαλτική.
- Ο τρίτος του εκκλησιάσματος της Aκολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου ήμουν εγώ ο νεόφερτος εκ Θεσσαλονίκης.
- Με το που μπήκα στον Ιερό Ναό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ πήγα κατευθείαν στο Αναλόγιο για να βοηθήσω με τα λίγα βυζαντινά ψαλτικά που κατέχω. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ο παπάς που ήταν σοβαρός και αμίλητος . Και αν και τον ξέρω παιδιόθεν δεν με χαιρέτισε σαν να ήταν ¨ αλλού¨.
- Μόλις φτάσαμε στον Κανόνα. Ὠδή α΄. Εἱρμός. Ἦχος δ΄. « Ἀνοίξω το στόμα μου και πληρωθήσεται Πνεύματος, και λόγον ἐρεύξομαι τῇ βασιλίδι Μητρί…·
-Λες και το μυαλό μου ¨άνοιξε¨ και ξεφόρτωσα από όλες τις σκοτούρες. Οι ανοιξιάτικες ευωδίες, το θυμίαμα αλλά και η κατάνυξη του ιστορικού χώρου που βρισκόμουν ¨με έστειλαν αλλού¨ .
-Τέλος πάντων φίλε, είπα μέσα μου ότι τελικά έκανα καλά που ήρθα σε αυτή την¨ ιερή σιγαλιά¨.
- Τι ήταν να το πω και ξαφνικά όταν φτάσαμε στην Β’ στάση (Η-Μ) των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ και ο Γέροντας Λευίτης αναγίγνωσκε με τρεμάμενη φωνή το ¨ χαίρε της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα χαίρε τύρρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής…¨
-Άρχισε να κλαίει με ολολυγμούς και διέκοψε την απαγγελία των Χαιρετισμών. Μάλιστα άφησε το Βιβλίο από τα χέρια του , γονάτισε και ακούμπησε το πρόσωπο του πάνω στην Θεομητορική Εικόνα της Γλυκοφιλούσης βρέχοντας την με τα δάκρυα του.
- Για λίγη ώρα μείναμε αμήχανοι επάνω στο ψαλτήρι και παρακολουθούσαμε τον Ιερέα και εμείς κατασυγκινημένοι.
- Σε λίγο τον πλησιάσαμε και προσπαθήσαμε να τον ανασηκώσουμε . Ο Γέροντας είχε στην κυριολεξία γαντζωθεί από την Εικόνα και δεν έλεγε να σηκωθεί . Όμως κάτι ¨μουρμούριζε¨ της Παναγιάς μας που δεν τα καταλαβαίναμε.
-Τελικά ο Γέροντας ανασηκώθηκε και στην συνέχεια για πρώτη φορά στην ζωή μου άκουσα στην κυριολεξία ¨Κλαυτούς Χαιρετισμούς¨.
-Εκεί που είχα καλή διάθεση βλέποντας την συγκίνηση του Ιερέα δίχως να το θέλω ξαναθυμήθηκα τα βάσανα που με περίμεναν στην πόλη …
- Μετά το τέλος των Χαιρετισμών ετοιμάσαμε ένα βραστό του βουνού και ζητήσαμε , ουσιαστικά απαιτήσαμε από τον Ιερέα να μας πει τι του συνέβη;
ΚΑΙ ο καλός παππούλης αναγκάσθηκε να μας πει για το γεγονός αυτό της αλλοίωσης- συγκίνησης του που μας είχε προβληματίσει.
Παιδιά μου μην νομίζετε ότι είμαι εδώ πάνω αποκομμένος από τα προβλήματα των ανθρώπων.
Φίλοι συγχωριανοί από τις μεγαλουπόλεις, συγγενείς, πνευματικά παιδιά μου μεταφέρουν το ζοφερό περιβάλλον της σημερινής Εθνικής μας επιβίωσης.
Πολλές φορές στην Δέηση και όταν απαγγέλουμε ενώπιον του ΚΥΡΙΟΥ ημών ¨ Υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους και πάσης αρχής και εξουσίας εν αυτώ…¨
Αναρωτιέμαι αν το Έθνος μας είναι πραγματικά ευσεβές;
Και πως μπορώ να αιτούμαι για κάθε αρχή και εξουσία που μας έφερε σε αυτά τα χάλια;
Υπάρχει όμως και αυτό δηλ. ότι μας αξίζει μας δίνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.
Όμως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Γιατί αν εγώ αιτούμαι για αυτούς που ψηφίζουν αντίχριστους νόμους ουσιαστικά με την δέηση μου αυτή γίνομαι Θεομάχος.
Εδώ και πολλά χρόνια παρακαλώ την Παναγιά μας να ξεδιαλύνει τον λογισμό μου αυτό και πιστέψτε με το κάνω με δάκρυα και πόνο.
Παραμονή του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ εχθές άκουσα κτύπους στην πόρτα του πτωχικού μου. Τρόμαξα γιατί στις ημέρες μας πολλά συμβαίνουν και μάλιστα εδώ στην Μεθόριο. Ποιος να ήταν άραγε; Ο Ανέστης ο ψάλτης μου έλειπε στα πρόβατα.
Από το παραθυράκι έσκυψα και είδα έναν ηλικιωμένο Ιερέα. Αμέσως αναθάρρησα και άνοιξα την πόρτα . Βάλαμε μεταξύ μας την Ευχή και το κοντούλικο Γεροντάκι μπήκε στο σπιτικό μου με τέτοια άνεση που λες και ήξερε όλες τις γωνιές του.
Το παρουσιαστικό του κάτι μου θύμιζε από τον μακαριστό Αυγουστίνο τον πρώην Φλωρίνης γιατί κρατούσε ένα ραβδί και ήταν σκυφτό.
Πως από τα μέρη μας Γέροντα ; το ρώτησα
Πολλές φορές έχω περάσει από αυτά τα μέρη και μάλιστα όταν ζούσαν εδώ πολλοί χριστιανοί. Φυσικά άλλα χρόνια τότε πάτερ μου. Τότε τα χρόνια ήταν Ιεραποστολικά ενώ σήμερα αυτά που κτίσθηκαν με αίμα και αγώνες οι άπιστοι τα γκρεμίζουν.
Παλιά βγάζανε κανένα τούβλο για να χαλαρώσει η Ορθόδοξη Πίστη, σήμερα πλέον είναι προαποφασισμένο από αυτούς να σωριάσουν όλο το ντουβάρι…
Επειδή φτάσαμε στην στιγμή να πειράζουν την ΗΜΕΡΑ του ΚΥΡΙΟΥ μας δηλ. την Κυριακή και να υπερασπίζονται τα Σόδομα και τα Γόμορα ήρθα να σου πω να μην σε πειράζει ο λογισμός που έχεις και όταν λες την ευχή ¨¨ Υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους και πάσης αρχής και εξουσίας εν αυτώ…¨ από μέσα σου τότε να απαγγέλεις την ωδή των Χαιρετισμών ¨ χαίρε τύρρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής…¨.

Πάτερ μου η ΠΑΝΑΓΙΑ μας αποφάσισε ότι ¨αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο…¨
 

Με τα λόγια αυτά το καμπουριαστό Γεροντάκι εξαφανίστηκε από μπροστά μου. Αλαφιασμένος με ότι κουράγιο είχα έτρεξα προς την Εκκλησία. Μπαίνοντας η ματιά μου λες και την κατεύθυνε άλλος και έπεσε πάνω στην Αγιογραφία του Παπά- Κοσμά του Αιτωλού που η Παράδοση λέει ότι πέρασε από το χωριό μας διδάσκοντας και βαπτίζοντας.
Τότε κατάλαβα ΠΟΙΟΣ επισκέφτηκε εμένα τον ανάξιο.
Φίλε μου πήρα την ευχή του Γέροντα όταν κατεβώ στην Θεσσαλονίκη να ¨διαλαλήσω¨ το έκτακτο αυτό περιστατικό και όποιος πίστεψε- πίστεψε…
 

Μάλλον ο Ουρανός φέτος με το ¨ χαίρε τύρρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής…¨ γράφει τον κυβερνητικό επίλογο.

πηγή hellasforce.com

"ΤΟ ΔΟΘΕΝ ΣΟΙ ΤΑΛΑΝΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΝΩΣ ΈΡΓΑΣΑΙ"


Η δεύτερη μέρα της Εβδομάδας των Παθών, η αλλιώς η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην προνοητικότητα και την εγρήγορση. Με την παραβολή των ταλάντων, σκοπός είναι η εκμάθηση της εργατικότητας.
 

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται την Μεγάλη Τρίτη αναφορικά με την παραπάνω παραβολή: «Το δοθέν σοι τάλαντον φιλοπόνως έργασαι», δηλαδή το οτιδήποτε πάρει κάποιος στη ζωή του, υλικό ή συναισθηματικό, κερδίζεται με πολύ κόπο, εξ' ου και η μέρα είναι αφιερωμένη στην εργατικότητα, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα για την γενικότερη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο κάθε άνθρωπος.
 

Το τάλαντο δεν αναφέρεται στα χρήματα αλλά στα χαρίσματα του κάθε ανθρώπου και με λίγα λόγια όσα και αν έχει ο καθένας, λίγα ή πολλά, πρέπει να τα αξιοποιεί προκειμένου να προσφέρει στον κόσμο αλλά και στον εαυτό του. 
 
πηγή koolnews.gr

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"ΔΕΥΤΕ ΟΥΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ, ΚΕΚΑΘΑΡΜΕΝΑΙΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΩΜΕΝ ΑΥΤΩ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΥΡΩΘΩΜΕΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΘΩΜΕΝ ΔΙ' ΑΥΤΟΝ, ΤΑΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΗΔΟΝΑΙΣ".

Φτάσαμε, με τη χάρη του θεού, στην Αγία Μεγάλη εβδομάδα. Μεγάλη, γιατί τα γεγονότα που εξιστορεί είναι μεγαλειώδη και τα νοήματα που εμπεριέχει , ζωτικής σημασίας για την σωτηρία μας. Το απόσπασμα από το τροπάριο που παραθέτουμε στον τίτλο, περιέχεται στην ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας και μας καλεί να ακολουθήσουμε το Χριστό και να σταυ
ρωθούμε κι εμείς μαζί του.
Όχι φυσικά κυριολεκτικά, όπως λανθασμένα κάποιοι το ερμηνεύουν. Ο Χριστός δεν θέλει αυτό από εμάς. Θέλει κάτι πολύ

πιο σημαντικό και ασύγκριτα πιο δύσκολο.
Κατ αρχήν, θέλει από εμάς να καθαρίσουμε το νου μας από λογισμούς. «Δεύτε ουν και ημείς, κεκαθαρμένες διανοίαις, συμπορευθώμεν αυτώ». Οι λογισμοί βασανίζουν άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο τη σκέψη μας. Λογισμοί πονηροί (μίσος, κακία, κατάκριση, ζήλεια), λογισμοί σαρκικοί (γαστριμαργία, φιλαργυρία, φιλαυτία), λογισμοί βλάσφημοι. Ο Χριστός, μας ζητάει να προσπαθήσουμε, με τη χάρη και τη βοήθεια των μυστηρίων της εκκλησίας μας, να απαλλαγούμε από αυτούς. Αλλά, εκτός από τα τρία αυτά είδη λογισμών, ο Χριστός θέλει να διώξουμε από μέσα μας και ένα ακόμα. Τους άχρηστους λογισμούς. Τους ανούσιους λογισμούς που απασχολούν το μυαλό μας κλέβοντας μας πολύτιμο χρόνο και ψυχική δύναμη τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την πνευματική μας ωφέλεια.
Αντί να ασχολούμαστε με το τι μας είπαν, τι μας έκαναν και πως θα ανταποδώσουμε κακό στο κακό που μας προκάλεσαν διαιωνίζοντας αρρωστημένες καταστάσεις, ας βάλουμε αρχή να διορθώσουμε τους εαυτούς μας. Ας βάλουμε στόχο να είμαστε αρεστοί στον Χριστό και όχι στους ανθρώπους. Κι ας μην ντραπούμε γι αυτό. Ας πάψουμε να βάζουμε τις επιθυμίες μας πάνω απ΄ όλα. Ο εαυτούλης μας πάνω από όλους και όλα. Ακόμη και πάνω από τον ίδιο τον Θεό. «Και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι αυτόν ταις του βίου ηδοναίς». Τι σημαίνει το να σταυρωθούμε μαζί Του; Μα τι άλλο, εκτός από το να σταυρώσουμε τα πάθη μας; Τα πάθη μας, που ξεκινούν από το «εγώ»μας.
Να σταματήσουμε να έχουμε σαν κέντρο της ζωής μας τον εαυτό μας. Να σταματήσουμε να τριγυρίζουμε συνεχώς γύρω από τα πάθη μας. Και ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό. Να αγαπήσουμε τον Χριστό. Τον Χριστό που στέκεται απέναντι μας σήμερα. Αυτό θέλει από μας. Να θυσιάσουμε για χάρη Του τα πάθη μας. Να θυσιάσουμε τις ηδονές μας. Τις ηδονές που μας οδηγούν στην αμαρτία και άρα μακριά του. Ας αγαπήσουμε τον Χριστό. Κι ας μην προτιμήσουμε τίποτα περισσότερο από την αγάπη Του.


πηγή anavaseis.gr

ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ...ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Η Νέα Τάξη Πραγματών απαιτεί διάλυση σε κάθε τι που αφορά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Και εκτός από τις αμέτρητες δολοφονίες, χρησιμοποιείται και η απαραίτητη προπαγάνδα.

Και εντελώς τυχαία γίνεται πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μέρες που ζούμε ξανά το μεγαλύτερο γεγονός της Πίστης μας. Τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού μας. Τις προάλλες «ανακάλυψαν» πάπυρο που δήθεν υποστηρίζει πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος. Τώρα η νέα…έμπνευση έχει να κάνει με το πως σταυρώθηκε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ έρευνα υποστηρίζει πως ο Χριστός σταυρώθηκε με τα χέρια πάνω, άρα κάνουμε λάθος το Σταυρό μας! Κι όλα αυτά όλως τυχαίως λίγο πριν από το Πάσχα… 


Έλεος πια!!!



πηγή .hellasforce.com

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΣΑΤΑΝΙΚA ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ LATTE

Η Megan K. Pinion, χριστιανή καθολική, σοκαρίστηκε όταν είδε να της σερβίρουν καφέδες με σατανικά σύμβολα προσεκτικά σχεδιασμένα με καραμέλα στη κορυφή.
 

Η Starbucks δεν έχει αναφέρει κατά πόσον ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προβάλλει τις πεποιθήσεις του σε έναν πελάτη με έναν τέτοιο προσβλητικό τρόπο. Και εδώ (όπως σε όλη την πολιτικά ορθή Δύση) υπάρχουν βέβαια τα δύο μέτρα και σταθμά. Εάν κάποιος τολμούσε να σχηματίσει σταυρό
ή να μιλήσει για το ευαγγέλιο σε έναν πελάτη θα περίμενε την απόλυση.
 

Η Starbucks απολογήθηκε λέγοντας : «Αυτή προφανώς δεν είναι η εμπειρία που θέλουμε να εξασφαλίζουμε σε οποιονδήποτε από τους πελάτες μας και δεν είναι αντιπροσωπευτική της εξυπηρέτησης των εκατομμυρίων πελατών μας από τους συνεργάτες μας κάθε μέρα». 
Ο τρόπος που η Starbucks χειρίστηκε το ‘σατανικό latte’ είναι τουλάχιστον κάπως αντιπροσωπευτικός της πορείας που έχει πάρει η γνωστή αλυσίδα καφέ. 
Τον περασμένο Μάρτιο, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Starbucks, ο CEO HowardShultz υπερασπίστηκε τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και στην ουσία μίλησε άσχημα «δείχνοντας την πόρτα» σε έναν χριστιανό επενδυτή ο οποίος πρότεινε ότι η στήριξη της εταιρείας στον «γάμο» των ομοφυλοφίλων ήταν ο λόγος που τα κέρδη έπεσαν.

πηγή  lithosfotos.gr