Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Χριστιανισμός είναι η μεγαλύτερη και η πιο ευρέως διαδεδομένη πίστη στον κόσμο, με 2,2 δις οπαδούς, ή 32 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Pew Forum. Αντιμετωπίζει περιορισμούς και εχθρότητα σε 111 χώρες, περισσότερες από τις 90 χώρες που περιορίζουν ή να παρενοχλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πίστη, το Ισλάμ.

Ο Michel Varton, επικεφαλής του Open Doors Γαλλίας, δήλωσε

στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο ότι τα διαλυμένα από τους εμφύλιους πολέμους κράτη ή οι επίμονες εσωτερικές εντάσεις ήταν συχνά τα πιο επικίνδυνα για τους Χριστιανούς. «Στη Συρία, ένας άλλος πόλεμος ευδοκιμεί στη σκιά του εμφυλίου πολέμου – ο πόλεμος εναντίον της εκκλησίας», είπε κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Open Doors. Περίπου το 10 τοις εκατό των Σύριων είναι Χριστιανοί. Πολλοί έχουν γίνει στόχοι ισλαμιστών ανταρτών.

Εννέα από τις 10 χώρες που αναφέρονται ως επικίνδυνες για τους Χριστιανούς είναι χώρες με μουσουλμανική μειονότητα, πολλές από τις οποίες σπαράσσονται από συγκρούσεις με ριζοσπάστες ισλαμιστές. 

Στη λίστα των δολοφονιών, τη Συρία ακολούθησε η Νιγηρία. Το Πακιστάν. Η Αίγυπτος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Η έκθεση έκανε λόγο για «τρομακτική βία που συχνά απευθύνεται σε χριστιανούς» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά είπε ότι μόνο εννέα θάνατοι επιβεβαιώθηκαν, επειδή «οι περισσότεροι αναλυτές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τη θρησκευτική διάσταση της σύγκρουσης».

Ο Βέερμαν δήλωσε ότι οι δολοφονίες ήταν μόνο τα πιο ακραία παραδείγματα των διωγμών. Οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν, επίσης, επιθέσεις σε εκκλησίες και σχολεία, διακρίσεις, απειλές, σεξουαλικές επιθέσεις και απέλαση από τις χώρες. Η Open Doors, η οποία ξεκίνησε στη δεκαετία του 1950 να περνά παράνομα Βίβλους σε κομμουνιστικά κράτη και τώρα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες, εκτιμά ότι πέρυσι περίπου 100 εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο υπέστησαν διώξεις για την πίστη τους.

πηγή
indobserver.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου