Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι για όλους μας μια περίοδος δοκιμασίας.

Ενώνουμε τις προσευχές μας και ψάλουμε τα θεία Πάθη.

Ο Χριστός ήρθε στη γη για να σηκώσει το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος. Ήρθε γεμάτος αγάπη και καλοσύνη να μας δείξει την αλήθεια και το φως.
 

Εμείς οι άνθρωποι. οι γεμάτοι αδυναμίες και πάθη, τον οδηγήσαμε στο μαρτύριο. Ο Χριστός όμως ήπιε το ποτήρι του μαρτυρίου, και σταυρώθηκε για χάρη μας, για την δική μας σωτηρία και πάνω απ’ το σταυρό μας έδωσε άφεση αμαρτιών.

Ο δρόμος του, ψηλός ανηφορικός, ένας γολγοθάς γεμάτος πόνους και θυσίες χαράσσεται  για άλλη μια φορά μπροστά μας την Μεγάλη Εβδομάδα. Και καλεί όλους εμάς να τον ακολουθήσουμε και να πιστέψουμε στη χάρη του. Μας καλεί αυτή την εβδομάδα να μετανοήσουμε και να ζητήσουμε τη λύτρωση από τις μικρότητες και τις κακίες μας. Ο θάνατος νικήθηκε. Το καλό θριάμβευσε πάνω στο κακό. Μετά δηλαδή την ανηφόρα και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, θα καταφέρουμε να γνωρίσουμε τη αλήθεια και να νιώσουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι στην ζωή μας περίοδος προετοιμασίας για να μπορέσουμε να δεχτούμε στις ψυχές μας, το θαύμα της Ανάστασης.

Γι’ αυτό πρέπει να την τιμούμε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη.


πηγή amarysia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου