Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άλλη μια «ρουκέτα» ρίχτηκε από τους δαιμονικά μαινόμενους χριστιανομάχους.
Όσο βλέπουν ότι τα βρώμικα χτυπήματά τους κατά της Εκκλησίας του Χριστού δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, λυσσομανούν και προσπαθούν να εφεύρουν άλλα, πιο «αποτελεσματικά». Κάποιος, λοιπόν,

Αμερικανός «επιστήμονας» ονόματι Joseph Atwill, εξέδωσε μια βαρύγδουπη ανακοίνωση, ότι δήθεν ανακάλυψε τη γένεση του Χριστιανισμού! Ότι δήθεν, οι διδασκαλίες της Εκκλησίας είναι «παραμύθια» και πως θα οδηγήσει τους ολιγόπιστους στην απιστία!...
Με λίγα λόγια ο Atwill, υποστήριξε πως ο Ιησούς Χριστός "δεν υπήρξε ποτέ", πως ήταν δημιούργημα των Ρωμαίων με σκοπό να αποκοιμίσουν τους σκληροτράχηλους και δυσκολοκυβέρνητους Ιουδαίους, με το κήρυγμα της αγάπης και της ειρήνης, που επαγγέλλεται ο Ιησούς, ώστε να μην επαναστατούν κατά των κατακτητών τους! 
Δλδ. οι «ηλίθιοι» Ρωμαίοι δημιούργησαν τον Χριστιανισμό για να γκρεμίσει την αυτοκρατορία τους! 
Ισχυρίζεται ο κ. Atwill ότι δήθεν οι θέσεις του Ιησού έμοιαζαν αρκετά με αυτές που διατύπωσε ο αυτοκράτορας Τίτος Φλάβιος! Ψεύδος ανενδοίαστο! Συγκρίνει και ταυτίζει τον απόλυτα αγαθό και αναμάρτητο Χριστό με τους διεφθαρμένους ρωμαίους αυτοκράτορες, οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, είχαν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής παρεκτροπής και θηριωδίας! Κανένας σοβαρός ιστορικός δεν τόλμησε να το κάνει ως τώρα!

Για να δώσει επίσης «κύρος» στη θεωρία του, την έντυσε με «επιστημονικό μανδύα», δηλώνοντας πως με τη θεωρία του υπηρετεί την επιστήμη! Ιδού τι δήλωσε: «Δεν θέλω να αναστατώσω τους Χριστιανούς, αλλά αυτή η έρευνα είναι αναγκαία για την επιστήμη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια για το παρελθόν μας έτσι ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε πως και γιατί οι κυβερνήσεις δημιουργούν ψεύτικους θεούς και αλλοιώνουν την ιστορία». 


Αποκάλυψε τις εσώτατες προθέσεις του, να καταδείξει το Χριστό ως «κυβερνητικό δημιούργημα ψεύτικου θεού»! Να απαλλάξει τον κόσμο, και προπάντων τον εαυτό του, από τον «υπαρκτό» Ιησού! Το εσώτατο πάθος της ψυχής του είναι εμφανές! Η αλλόκοτη θεωρία του Αμερικανού «επιστήμονα» είναι τόσο επιστημονικά αστήρικτη, με τα αυθαίρετα υποκειμενικά συμπεράσματα, ώστε να αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της γελοιότητας.

Θεωρούμε ότι το παραδοξολόγημα - τερατολόγημα του Αμερικανού «επιστήμονα», πως δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμα βέλος του αντιχριστιανικού οπλοστασίου κατά της Εκκλησίας μας. Μια ακόμη αναποτελεσματική ρουκέτα, η οποία δε μπορεί να πλήξει την πίστη μας, αλλά μόνο να προκαλέσει θόρυβο και σύγχυση. Μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια των χριστιανομάχων να καταφέρουν όσο το δυνατόν πιο δυνατό κτύπημα στην αήττητη Εκκλησία του Χριστού, παρ’ όλο ότι γνωρίζουν ότι τα όπλα τους είναι σαθρά και αναποτελεσματικά και δεν μπορούν να κατεδαφίσουν το θείο εκκλησιαστικό οικοδόμημα. Γι’ αυτό στοχεύουν στις «παράπλευρες απώλειες», ήτοι στη δημιουργία σύγχυσης στους αδαείς και στη σπορά αμφιβολιών στους πιστούς. Αυτό το σκοπό έχει και η ειρημένη σαθρή και αντιεπιστημονική θεωρία!

Πηγή
antiairetikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου