Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤIKOYΣ

O Eπίσκοπος Ευλόγιος του Soumy που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας  εξόρκισε τους πιστούς να προστατεύσουν τις ορθόδοξες εκκλησίες. Πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για να προστατεύσουν τη Μονή Ποτσάεφ.
Στο επίσημο site της επισκοπής του Soumy, ο επίσκοπος Ευλόγιος έχει αναρτήσει  μήνυμα που αναφέρει ότι σε περίπτωση μη συμπροσευχής θα κατηγορηθεί ότι αρνήθηκε να προσευχηθεί για τους νεκρούς στην πλατεία Maidan .
“Μου διαμήνυσαν ότι σε περίπτωση μη συγκατάθεσής μου τόσο ο καθεδρικός όσο και το κτίριο της επισκοπής θα περικυκλωθούν από υποστηρικτές της  Maidan και θα πέσει βροχή από cocktails Molotov. Μας κατηγόρησαν ότι ο κλήρος μας δεν προσεύχεται για τα θύματα της πλατείας  Maidan. Αυτή η κατηγορία δεν ευσταθεί. Οι ιερείς που ήταν παρόντες δήλωσαν ότι αυτοί οι ίδιοι συμμετείχαν στο δημόσιο πένθος στο θέατρο . Σε όλες τις εκκλησίες μας από την τελευταία Κυριακή και για 40 ημέρες θα μνημονεύονται οι νεκροί κατά την ορθόδοξη παράδοση. Στον καθεδρικό επίσης ψάλλαμε γι αυτούς.”

1977071_703650176347101_681093846_n
Οι πιστοί προσεύχονται γονατιστοί.
“Αγαπητοί πατέρες ,αδέρφια και αδερφές! Είναι καιρός να ξεσηκωθείτε για την πίστη σας για τους αγίους σας τόπους. Είμαστε κατηγορηματικά ενάντιοι στη βία αλλά οφείλουμε να προστατεύσουμε τα απαραβίαστο δικαίωμα να προσευχηθούμε για τις εκκλησίες μας.
Την ευλογία του Θεού σε όλους σας και η προσευχή να προστατεύσει τα ορθόδοξα ιερά! Χριστός  Ανέστη!
Eυλόγιος 


Πηγή  amethystosbooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου