Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως δεν έχουν αρκετά χρήματα. Αυτό δημιουργεί μια πληθώρα από ακραία προβλήματα. Πρώτα απ' όλα, είναι μια αυταπάτη που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Ο μόνος λόγος που δεν την αναγνωρίζουμε ως τρέλα, είναι ότι
όλοι γύρω μας, έχουν την ίδια πάθηση κι έτσι φαίνεται φυσιολογική. Το πρώτο πρόβλημα που δημιουργείται απ'αυτή την παραφροσύνη είναι ότι σχεδόν ο καθένας έχει ένα τουλάχιστον μέτριο βαθμό δυσαρέσκειας σχετικά με τα χρήματα που έχει. Ελάχιστοι ξυπνούν το πρωί και λένε "Νιώθω τόσο ευγνώμων για τα χρήματα που έχω". Αν δεν μπορείς να το πεις τώρα δεν θα το πεις ποτέ όσα κι αν αποκτήσεις. Αν δεν μπορείς να δεις πόσο τυχερός είσαι που έχεις αυτά τα χρήματα τώρα, δεν θα το δεις ποτέ. Θα συγκρίνεις πάντα τον εαυτό σου μ' αυτούς που ζουν γύρω σου και θα λες πάντα, "είμαι σε μια μέτρια κατάσταση, δεν εχω αρκετά λεφτά" και θα έχεις αυτόν τον βαθμό δυσαρέσκειας. Περισσότερο από την δυσαρέσκεια ωστόσο, η αντίληψη αυτή γίνεται η αιτία, ώστε οι άνθρωποι να χάνουν ολόκληρη τη ζωή τους, σκλαβωμένοι απ' αυτή την πεποίθηση. 
Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα, που προκαλείται απ' αυτή την πλάνη, είναι ότι κάνει τους ανθρώπους λιγότερο αποτελεσματικούς στην ίδια την διαδικασία της απόκτησης χρημάτων. Ελεγχόμαστε από τον φόβο σχετικά με την απόκτηση χρήματος και καταλήγουμε να κάνουμε δουλειές που δεν μας ταιριάζουν, από απληστία και μόνο, για τα χρήματα που θέλουμε έτσι κι αλλιώς.  Όταν έχεις την αίσθηση της έλλειψης σε σχέση με τα λεφτά, είναι πολύ εύκολο να διεισδύσει στη ζωή σου ο φόβος και η απληστία. Δεν είναι εύκολο να έχεις επίγνωση αυτής της πλάνης, γιατί όλοι γύρω μας είναι θύματά της. Αν δεν το συνειδητοποιήσεις πάντα θα σου λείπουν χρήματα. 
Να είσαι ευγνώμων με όσα έχεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου