Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

Διανύοντας τα έσχατα χρόνια του Αντιχρίστου, το σφράγισμα-χάραγμα θα ξεκινήσει από την «γαστέρα», δηλ. το στομάχι, την πείνα. Χωρίς το σφράγισμα που θα επιβληθεί στις μέρες του Αντιχρίστου σε όλους, μικρούς και μεγάλους, φτωχούς και πλουσίους, δεν θα μπορεί κανείς να
αγοράσει ή να πουλήσει. Συνεπώς οι Ορθόδοξοι πιστοί των εσχάτων χρόνων θα έχουν να αντιμετωπίσουν το μαρτύριο της πείνας. «Εν δίψει και λιμώ», αναφέρουν Συναξαριστές.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι εφόσον ο άνθρωπος μετά βίας αντέχει 40 ημέρες χωρίς τροφή, όταν δεν δεχθεί το σφράγισμα για του Χριστού την πίστη, θα έχει κερδίσει αιώνιο ζωή, εν αντιθέσει με όποιον , αλίμονο, θα έχει σφραγιστεί,ο οποίος και τα καλύτερα έργα να έχει κάνει κατά την διάρκεια του βίου του, με το σφράγισμα είναι καταδικασμένος και δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας.

Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, ωστόσο ο πόρνος, ο μοιχός ακόμη και ο φονιάς αν μετανιώσει, μπορεί να εισέλθει στην Βασιλεία των Ουρανών, ο έχων το σφράγισμα, τον αριθμό του θηρίου 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, δεν μπορεί να σωθεί με κανέναν τρόπο. Σε αυτό το σημείο είναι σαφής ο Λόγος του Θεού.

Ας αγρυπνούμε λοιπόν στους έσχατους καιρούς που διανύουμε, ας ζητούμε το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ας είμαστε κοντά στον Χριστό, στην Εκκλησία και τα μυστήρια , στην Αγία Γραφή, και ας παρακαλούμε να μας βοηθήσει να διακρίνουμε τα σημεία του Αντιχρίστου ώστε να μην προδώσουμε την Πίστη μας και με την δύναμή Του να μπορέσουμε να πούμε θαρραλέα και αποφασιστικά το:
 

ΟΧΙ στο σφράγισμα. 

Πηγή  orthodoxos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου