Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ:"NA ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ".

Μήνυμα για τα αιματηρά γεγονότα στην Ουκρανία απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κάνοντας έκκληση για προσευχή ώστε να
έρθει η ειρήνη στην χώρα. "Με πόνο παρατηρούμε τα γεγονότα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Με οδύνη ακούσαμε την είδηση για τα πολλά θύματα σε αυτό το ιερό μέρος, τους εκατοντάδες τραυματίες και τις αναταραχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας."
Μέχρι τώρα, Δόξα τω Θεώ, φαίνεται να έχει ανασταλεί το σενάριο του εμφυλίου πολέμου. Όμως, ένα τέτοιο σενάριο μπορεί ακόμα να υλοποιηθεί. Αυτό θα συμβεί αν οι άνθρωποι απομακρυνθούν από τις εντολές του Θεού και από την Χριστιανική κληρονομιά της Ουκρανίας", προσθέτει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας συνεχάρη όλους τους Επισκόπους και Ιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας, οι οποίοι όπως αναφέρει "βρήκαν τη δύναμη να καλέσουν όλες τις πλευρές σε ειρήνη και αδελφική αγάπη."

Κλείνοντας ο κ. Κύριλλος υπογραμμίζει: "Θρηνούμε τους νεκρούς, εκφράζουμε τη συμπόνια για τις οικογένειές τους, συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες. Ζητώ οι ποιμένες και τα παιδιά της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσφέρουν τις προσευχές προς τον Κύριο και την Παναγία. Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση των νεκρών αδελφών, τη θεραπεία των ασθενών και των τραυματιών, την ειρήνευση των σκληρών καρδιών για τον τερματισμό της διχόνοιας στην Ουκρανία."

Πηγή
  greeknation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου